| 
 | |||||||
| Notki | 
| Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. | 
| Pokaż wyniki sondy: Czy uważasz, że Tibia potrzebuje polskojęzycznego GMa? | |||
| Tak, mam dość chamstwa made in Poland. |      | 122 | 76.25% | 
| Nie wiem / Nie obchodzi mnie to. |      | 25 | 15.63% | 
| Nie! Wolność słowa musi być! A co k*#$a! |      | 13 | 8.13% | 
| Głosujących: 160. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
|  | 
|  | Opcje tematu | 
|  06-09-2005, 01:21 | #1 | 
| Użytkownik forum Data dołączenia: 19 04 2005 Lokacja: Kraków Posty: 17 |  Szansa na polskojęzycznego Gma? Polowałem sobie w Ancient Temple (koło Thais) i widze, że idzie sobie GM. Postanowiłem zadać nurtujące mnie pytanko skoro już nadarzyła się ku temu okazja.     Channel saved at Tue Aug 23 18:22:27 2005 18:16 Chaostenes: If I can give you a word of advice (since I have the opportunity to do that  ) you should get more GMs speaking in other languages that just english. There's a lot of offensive statements, acc trading, and hacking attempts in polish. 18:16 Chaostenes: But thats just my opinion.  18:17 GM Craban on Elysia: you are of course right 18:17 GM Craban on Elysia: we are currently hireing GMs speaking portuguese, spanish, swedish, polish and dutch 18:19 Chaostenes: I'm glad to hear that - I receive like 3 or 4 letters which says that i can get pacc if i log on a certaing website. That's really annoying.I'm not interrupting u anymore keep on the good job here XD. Moim zdaniem potrzebni sa Gmowie mowiacy w innych jezykach niz angielski, bo poziom wielu graczy polskich jest żenujacy i nikt tego nie potrafi skutecznie zwalczyc. Jesli to nie byla gadka na zbycie petenta to kto wie? Moze sie doczekamy polskiego GMa, czego Wam i sobie szczerze życze.  | 
|   |   | 
|  | 
|  06-09-2005, 01:34 | #2 | 
| Użytkownik forum Data dołączenia: 06 09 2005 Lokacja: Włocławek Wiek: 39 Posty: 21 Stan: Aktywny gracz Imię: Bimber Lirx Profesja: Druid Świat: Silvera     |   Na swoj angielski nie narzekam, chodz nie jest on bardzo zaawansowany. Przyznaje wielu graczy nie tylko polskich ma problemy z komunikacja w oficjalnym jezyku Tibii, angielskim. Uwazam ze przydali by sie GMowie mowiacy innymi jezykami niz wlasnie angielski. Z drugiej strony na wszystkich swiatach jest (o ile sie nie myle) 41 GMow. Wiec szanse na polskiego jest chyba marna. | 
|   |   | 
|  06-09-2005, 03:14 | #3 | 
| Nieobecny. |   Ale jak wejdzie i zacznie walic namelockami na lewo p prawo to może wreszcie ludzie zaczną myśleć. I skończy się dzień dziecka. | 
|   |   | 
|  06-09-2005, 10:26 | #4 | 
| Użytkownik forum Data dołączenia: 23 08 2005 Posty: 11 |   Ja też jak zresztą większość z was uwarzam że powinnni być  GMowie muwiący w innych językach niż Angielski... Poniewarz wielu ludzi kturzy np.mają 8 level(na tym levelu jest ochrona GMa przed innymi graczami) nie umieją nawet powiedzieć o tym GMowi. Ani się poskarrzyćna Chaterów. Ja też nawet nie umiem Pięciu Setnych Angielskiego.   I ja głosowałem na to żeby byli GMowie muwiący innych językach niż Angielski  | 
|   |   | 
|  06-09-2005, 10:35 | #5 | |
| Rybzor to moja dzifka |   Cytuj: 

__________________ Jestem fanem sailor moon! | |
|   |   | 
|  06-09-2005, 10:50 | #6 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 02 01 2005 Wiek: 34 Posty: 132 |   Nie... co Ty myślisz ze jak to będzie polak to tylko polaków będzie banował ?? a reszta graczy tibii to co... jak ktoś coś powie to pobiegne to GM z płaczem i on coś z tym zrobi ?? I tak by miał kuupe roboty... 
				__________________ Nie odpowiadam za swoją ortografię... gram na arcanii i niestać mnie na pacca... Ostatnio edytowany przez Bucik - 06-09-2005 o 10:53. | 
|   |   | 
|  06-09-2005, 11:13 | #7 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 25 05 2004 Lokacja: Racibórz Wiek: 38 Posty: 420   |   Huhuhu... Przydalby sie polski GM do banowania polaków, ale najlepiej zeby nikt nie wiedzial ze on jest polakiem (moze juz jest taki gm), poniewaz nooby by go zaspamowaly: "Dasz fri itenna???/", "Poblokójerz mi coś??!1", "Czemó tylko poziom 2?!1" 
				__________________ Confutatis maledictis, Flammis acribus addictis. Dies Irae | 
|   |   | 
|  06-09-2005, 15:32 | #8 | 
| Nieobecny. |   Nie chodzi o to, żeby banował tylko polaków, ale jak wkroczy to mam nadzieję że posypią się namelocki bez zbędnego marudzenia i zgłaszania - koń, jaki jest, każdy widzi... Dlatego właściwie chciałbym GMa z Polski - żeby od razu mordował patałachów za nicki. | 
|   |   | 
|  06-09-2005, 15:47 | #9 | 
| Użytkownik Forum |   Scor ma rację... Angielscy GM nie znają dobrze polskiego i nie dają namelocka np. "Mokra Szparka" -.-'. Polski GM to by zbanował, zmienił name i po sprawie. Dla mnie to byłby zaszczyt gdyby wybrali jakiegoś polskiego DOBREGO, szczerego GM'a   . 
				__________________ wystaw mi notkę  , jeżeli uważasz że dobry ze mnie użyszkodnik. Przyjmuję krytykę w notkach  . PW3D!11 // za duży ten obrazek "Back to The Game" 14.9.2005 | 
|   |   | 
|  06-09-2005, 17:12 | #10 | 
| Użytkownik forum Data dołączenia: 23 08 2005 Posty: 11 |   Ja tam uwarzam że GMowie powinni muwićnie tylko w języku Angielskim. Wielu ludzi hce cośpowiedziećGMowi ale nie może bo nie umie muwić po Angielsku.  | 
|   |   | 
|  06-09-2005, 17:25 | #11 | |
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 02 02 2005 Lokacja: Łuków/Jungle Wiek: 37 Posty: 439 Imię: Elveth Profesja: Elite Knight Świat: Askara Poziom: 108 Skille: 86/83 Poziom mag.: 7 |   Cytuj: 
 @topic Faktycznie polskie nicki są w większości beznadziejne... Namelocki i bedzie jazda  
				__________________ "I ain't happy I'm feeling glad I got sunshine in a bag I'm useless but Not for long The future is coming on" www.mangacity.go.pl | |
|   |   | 
|  06-09-2005, 17:27 | #12 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 04 04 2005 Lokacja: DragonLand Posty: 49 Stan: Aktywny gracz Imię: Ramasit De'dragon Profesja: Sorcerer Świat: Celesta Poziom: 13 Poziom mag.: 7 |   Zgadzam się z tym, że powinni być gm polacy. Ale popatrzcie na to inaczej ile razy wam się zdarza klnąć w tibii? myśle, że bany za słownictwo wybiły by polaków   
				__________________ Przez głupi błąd na stronie tibia.com straciłem 26 000 xp i 25 000 gp. To równowartość ponad 460 amazonek, które zabijałem z wielkim poświęcenie. Niechaj cześć zostanie oddana memu magowi Dante sorcer of Hope, który już nigdy nie wróci… Oct 09 2004, 17:25:00 CET – Sep 02 2005, 15:51:50 CET ... Dante De'Dragon robiony... narazie 8 lv | 
|   |   | 
|  06-09-2005, 17:40 | #13 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 07 12 2004 Lokacja: Dziura nieopodal Thais Wiek: 32 Posty: 292 Stan: Aktywny Gracz Imię: Adamrosz Profesja: Druid Świat: Harmonia Poziom: 42 Poziom mag.: 55 |   @danteoxi Nigdy? @topic Hmm, polski gm... Taki sam, jak każdy inny  Jakby już miał być, to mam ciche nadzieje, że nie będzie faworyzował graczy z Polski:> @Wielka Bamboocha Kiedy CipSoft wpadnie na pomysł zdawania testu z przynajmniej podstawowej znajomości języka angielskiego? Będzie to dzień zbawienia dla Tibii... 
				__________________ Podpisano, Adner. Tak, to jest moje drugie konto. Ostatnio edytowany przez Shein Silvershadow - 06-09-2005 o 17:41. | 
|   |   | 
|  06-09-2005, 17:40 | #14 | |
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 08 07 2005 Lokacja: Krosno Wiek: 36 Posty: 52 Stan: Aktywny Gracz Imię: Dzielnicowa Profesja: Elite Knight Gildia: Sacrum Świat: Aldora Poziom: 92 Skille: 84/81 Poziom mag.: 6 |   Cytuj: 
  . Oczywiście, że taki ktoś jest potrzebny, banowanie polskich noobów to obowiązek społeczny, a tak na marginesie z tego co widzę to  nasze rodzime nooby zostawiły już daleko za plecami "br" i pną sie na wyżyny debilizmu  
				__________________ It has been said that something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world Chaos Theory | |
|   |   | 
|  06-09-2005, 17:40 | #15 | |
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 10 08 2004 Lokacja: Częstochowa  Wiek: 35 Posty: 398 Stan: Na emeryturze Profesja: Sorcerer   |   Cytuj: 
 To po chu*a grają w gre która wymaga znajomości tego języka ? Nawet gdyby, są translatory 
				__________________   | |
|   |   | 
|  06-09-2005, 18:09 | #16 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 23 08 2005 Posty: 1,369   |   dobra ja moge być tym GM       | 
|   |   | 
|  06-09-2005, 18:24 | #17 | 
| Użytkownik Forum |   Duke Dran proszę cię, zamknij się, albo dalej będziesz w moich oczach 10 latkiem a nie 16 latkiem... piszesz bzurne posty nie mające nic na temat.. jeśli jeszcze raz powiesz coś nie na temat, to obiecuję Ci, że wyślę bad report post... 
				__________________ wystaw mi notkę  , jeżeli uważasz że dobry ze mnie użyszkodnik. Przyjmuję krytykę w notkach  . PW3D!11 // za duży ten obrazek "Back to The Game" 14.9.2005 | 
|   |   | 
|  06-09-2005, 18:35 | #18 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 09 01 2005 Lokacja: Zgorzelec Wiek: 36 Posty: 136 Stan: Początkujący Imię: Lord Karrak Profesja: Elite Knight Świat: Isara Skille: 88/87 Poziom mag.: 6 |   Niby wszystko ładnie, ale jak ktoś wspomniał nie fajnie by było jakby faworyzował swoich ziomków. Pomyślcie sobie co będzie jak będzie pochodził na przykład ze Zgorzelca... wszyscy w Zgorzelcu zaczną się sadzić, że znają GM'a i co to oni Tobie nie mogą zrobić. Może nie tyle powinienem to być Polak, ale jakaś osoba, która kiedyś mieszkała w Polsce i zna ten język bardzo dobrze i orientuje się wulgarnym słownictwie. Sam pomysł na GM'a Polaka jest niezły, głównie z tego powodu, że nie każdy jest w stanie się dogadać po angielsku, a nawet jak się postara i kogoś poprosi o przetłumaczenie zdania to może nie zrozumieć tej odpowiedzi. Jestem całkowicie 'za' i tak też zagłosowałem. 
				__________________ I am, what I am I am only one, but still I am one I cannot do everything, but still, I can do something I will not refuse to do something I can do. Helen Keller | 
|   |   | 
|  06-09-2005, 18:59 | #19 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 20 03 2005 Lokacja: Poland Alkocholand :) Wiek: 36 Posty: 117     |   GM Manina doskanale opanowała język polski, co miałem doświadczyć na własnej skórze. Game Master z naszego kraju przydałby sie, rozdał by kilkadziesiąt, kilkaset? name locków i skonczył by się nicki "Twojstarytogej" "Gdywidzecyklopatoidedoklopa" "Uhysomfaje" Nie wymaga komentarza P.S Już to widze GM Zenon on Danubia xD 
				__________________ W tym kraju trzyma mnie tylko grawitacja. Ostatnio edytowany przez Bia!y - 06-09-2005 o 19:01. | 
|   |   | 
|  06-09-2005, 19:02 | #20 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 25 05 2004 Lokacja: Racibórz Wiek: 38 Posty: 420   |   Po co gm do dawania namelockow? Tutorzy tez moga dawac jakby ktos nie wiedzial (bylem jednym z nich). A wielu tutorow jest z polski... 
				__________________ Confutatis maledictis, Flammis acribus addictis. Dies Irae | 
|   |   |