|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: >>-=WaWa=-<<
Imię: Mim von szu
Profesja: Elder Druid
Gildia: Gangster `s
Świat: Refugia
Poziom: 49+
Skille: 10+/10+
Poziom mag.: 48
![]() |
![]() Mam pomysl czy w nowym up date niemozna bylo by dodac "rozkazów" sumonom ...??
sami przyznacie ze sumony nie sa wybitnie inteligetne <raczej bezmyslne> dzis jak biegalem po cyclopolis 4 monki mi dedly na guardach tylko przez to ze sa strasznie glupie . wegług mnie powinno powstac co takiego jak "kierowanie " sumonem lub inna dziwna nazwa ![]() wiem ze to troche trudne do wyobrazenia i jeszcze to manualnego odwzorowania w grze ale to tylko pomysl komet pilz < nie zmieszajcie mnie zblotem dzis jest wigilia ![]() ![]() @sorki za błedy ale spiesze sie na wigilie zaraz odpalam prezenty i jade do rodziny ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Nie przepraszaj za błędy tylko ich nie rób, a jak odpakowujesz prezenty to nie czytaj forum bo widać że Ci te dwie rzeczy naraz nie wychodzą.
Co do Twojego pomysłu to jest on niezły, wręcz dobry, ale wymagałby DUUUŻYCH zmian w cliencie Tibii. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Niezly pomysł ale trudny do zrealizowania.
![]() |
![]() |
#4 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Wystarczylaby mozliwosc ich przesuwania, sterowanie summonem wykluczaloby sterowanie postacia, czyli: nie padnie summon to padniesz Ty.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 10 2005
Stan: Niegrający
Imię: Blas Etur
Profesja: Knight
Gildia: Rzeczpospolita Tibijska
Świat: Astera
Poziom: 50
Skille: 80/80
Poziom mag.: 5
|
![]() Mysle ze to bardzo dobry pomysl (sam nie raz moje summony glupio sie zachowywaly jak jeszcze gralem sorciem) ale trudny do zrealizowania. Nie moge sobie zbytnio wyobrazic jak by to moglo wygladac i mysle ze czesto cos takiego powodowalo by nawet smierc glownej postaci. A wogole to cipy raczej nie zwrocilyby uwagi na taka propozycje...
Ostatnio edytowany przez Etur - 24-12-2005 o 15:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Under dark skies
Stan: Tutor
Imię: Raven Cien Gomeza
Profesja: Knight
Gildia: Maggot Corps
Poziom: 100
Skille: 90/85
|
![]() Lol, przegiales z deka, rownie dobrze 19 sork moze zrobic scouta stanac pod depo a scout poleci bawic sie na cycach jak palek i tylko exp nabijac... Byloby fajnie i bezsensownie
![]()
Niezdarnie tańczyć na granicy zła I nawet stoczyć się na samo dno Czasami wolę to niż czułość waszych obcych rąk Posiadam wiarę w niemożliwą moc Potrafię, jeśli chcę rozświetlić mrok Mogę poruszyć was na kilka chwil Tylko zrozumcie, kiedy zechcę znowu sobą być |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() up hodzi mi o rozkazy w zakresie ekranu bo to co ty wymysliles to bylo by przegiecie
![]() Cytuj:
np stoje przodem < to sumon stoi 2 kratki przeemna w tamta strone < mozliwosci jest duzo niechodzi mi koniecznie o to zeby wcielac sie w sumona i za niego sie ruszac bezsens> pozatym moglo by byc co w stylu tym fd atakuje a ds nie ale to jusz od cipy zalezy Ostatnio edytowany przez Magic tytus - 24-12-2005 o 15:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 12 2005
Lokacja: Venore
Stan: Aktywny gracz
Imię: Dungeons lord
Profesja: Druid
Gildia: Dream
Świat: Zanera
Poziom: 32
Skille: 24/21
Poziom mag.: 40
![]() |
![]() nom zgadzam sie z tobom przydalo by sie to bo dzis jak chcialem z kolemi poskilowac summonołe ghula i przez 15min sie menczylem zeby on stannoł tma gdzie ja chce i sie nie ruszał
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 08 2005
|
![]() Pasowalo by cos zmienic w tym kierunku bo chodzac chociazby na necro to ten ds nie idzie tak jakbysmy chcieli
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Nie mogą zrobić summonów mądrzejszych, bo byłyby inteligentniejsze od 1/2 tibijczyków... jak sobie to wyobrażacie: summon inteligentniejszy od summonera?
Ontopic: Wystarczy, że metodą drag & drop wydajesz polecenie summonowi a on sukcesywnie podąża do wskazanego miejsca. Proste i nie wymagające ogromnych zmian w kliencie tibii. Proponuje zamieścić ten pomysł w dziale proposals na forum tibia.com.
![]() |
![]() |
#12 |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Przede wszystkim summony powinny chodzić w górę i w dół.
Dzięki temu możnaby było dłużej jechać na jednym summonie. Ale żeby chodził sam na expa XD Możnaby móc summona sprzedać tak jak itemy ale wtedy sorce i druty straciłyby wyłączność, lvl 8 knight szedłby sobie na hunta z DSem, co by to była za gra ![]() Jeżeli chodzi o kierowanie to tym bardziej bo przez głupote tych summonów musiałem wiele huntów przerwać ![]()
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() A moze madrzejsi uzytkownicy? ehhhh Moze jeszcze maja ci kawe i ciasteczka robic? Mnie w zupelnosci wystarcza to co teraz mamy... Zreszta jak to Dwim napisal:
Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Cytuj:
P.S Jak piszesz, wyłącz caps locka.
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 12 2003
|
![]() mi by wystarczyło:
-przesuwanie summona metoda drag & drop, bez podchodzenia do niego i na większą odległość niż 1 kratka -po kliknięciu prawym przyciskiem opcja "stój w miejscu" (krew mnie zalewa jak sie fire elemental pcha się do potworów i obrywa później, zamiast na odległość walić) -możliwość przesuwania potworów na schody i na dziury Ostatnio edytowany przez flaki - 27-12-2005 o 00:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: New Jersey
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
jak by summony chodzily to i normalen potwory by chodzliy a pomysl sobie cale orc forest w AB lol ale jak tylko summony to moze mialo by i sens |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dochodze do wniosku ze hyba zostalem nie zrozumiany
hodziło mi o : 1) automatyzacje pewnych ruchów ( tj. ze 2 monki stoja 2 sqm przed toba ramie w ramie a nie jakos tak biegaja se gdzie chca) 2) mozliwosc wiekszej katroli < ze ustawiam sobie ze monk nigdy ma niestac 1 sqm przedemna czy zamna ale w ustalonej odległosci tak jak atakuje> i to wszystko zadnego wcielania sie w potwory lol co to za pomysł ![]() druga sprawa która mnie normalnie zwaliła z nug to to sprzedawanie sumonów czy wy niemacie co w domu robicc.... lol .... no coment dla tego ![]() podsumowywujac chodzilo mi tylko o 2 zeczy coprawda spodobal mi sie pomysl 1 goscia z ta funkcja stop <zeby nielazil> ale to hyba na poczatku napisalem pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum