|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2005
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Kyra
![]() |
![]() Ściągnałem wczoraj jakis filmik. Na pulpicie pojawiło mi się exe. kliknąłem dwa razy a Tu mój antywir ze wykryto trojaana. TO jak myk do kosza to co ściągnałem. Czym mam geyloggera ? i co zrobić jeśli tak ?
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() zformatowac pulpit łahahahaha
![]() chopie gdzies mial glowe ??!! teraz to juz tylko zalezy od twojego softa co sie z tym szitem stalo |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Antyvir powinien zablokować wykonywanie tego programu, jeżeli wykrył że jest niebezpieczny. Dla pewność przeskakuj dokładnie komputer.
![]() |
![]() |
Horde_Tauren |
Ta wiadomość została usunięta przez Dwimenor.
Powód: offtopic
|
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: New Jersey
|
![]() plik morze miec tzn (kopiowanie) jak go usuniesz znow sie pojawi wiec jak skanujesz kompa wylacz neta...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() ... no i nie odpalaj plików o końcówce ***** i .bat w jakimś stopniu powiązanych z grą , jeśli nie pochodzą z jakiejś normalnej stronki (tibia.pl , tibia.com itp. nie żadne makro-bot.pl itp.) ... wogóle lepiej unikać takich stronek , jak raz chodziłem po jakimś tibia-shit.pl to mi anti-vir szalał , bo co strona to błąd i jakiś wirus nowy ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2005
Poziom: 44
![]() |
![]() ja proponuje format C://jestesdurny/nalezysprawdzaclink/linkniemozemieckoncowkiexejezelijestfilmem(j/k)
i tak co ten craker* bedzie mial z ciebie? scale arma+kolekcje 20jagodek?;]
![]() 23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby 23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie 14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() Cytuj:
MORZE jest wielkie, długie i głębokie...
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 12 2004
|
![]() Jedynym sposobem na 100% usuniecie KeyLoggera jest postawienie calego systemu na nowo. Ja jak mialem keyloggera tak zrobilem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: ToRuń
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() @up: Hmm nie powinno się rzeczywiście sciągać filmów w pliku *****, ale żeby od razu kompa formatowac...
@topic: Masz wira na swoje życzenie.
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2005
Lokacja: Exiva "
Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Świat: Morgana
Poziom: 40
Skille: 75/53
Poziom mag.: 15
|
![]() Jedynym 100% jest :
![]() Podejrzewam że był to jakis nieudolny trojan wiec aż tak drastycznej formy obronnej nie musisz używać. Odpol antyvira jakis skanerek online i bedzie git do tibi możesz sie logować przez klawiature ekranową jeżeli jesteś nie pewny o skuteczność twojej obrony przez wirusami |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Bełchatów
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Arashi/KoA
Świat: Thoria/Aldora
![]() |
![]() Format lub skanowabko i jeśli to nie Keyloger to usun plik i powinno byc dobrze!!
Dla pewności zrub skanowanko!! Mam nadzieje że to nie keylogger bo nie zycze tego nikomu!!
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?
Imię: Scary Menthos
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
![]() |
![]() najpierw zadaj sobie pytanie po co masz na kompie antywirusa.
teraz jeszcze raz sie zastanow co moglo sie stac z keyloggerem, jesli antywirus go wykryl. i co, pomoglo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
a co do jagodek to tak mam chyba baga jagodek plus dsm, c legi bohy troche boltow i pelno smieci w dp wiec... dobra nic dzieki tym ktorzy napisali cos sensownego ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() nie wierze ze ...taki kretyn jak ty sciagający pliki ***** ma eq warte 100k+;] chyba je znalazles w depo thais na antice 13 w piatek;]
![]() 23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby 23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie 14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 06 2005
|
![]() mam wrazenie ze wszyscy sa przewrazliwieni na temat wirusow i trojanow.juz nie raz mialem mnostwo wirow,trojanow,atakow sieciowych i nigdy mi sie nic nie stalo.Moj kumpel raz muwil ze jego brat trojana zciagnol i przez to on przez 2-3 tygodnie neta nie wlanczal i jeszcze informatyka w szkole sie spytal co zrobic zeby trojana usunac LOL
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up
czlowieku..ty wiesz co ty mowisz?moze zaciągnołes wirusa ze stronki osoby co juz sie tym nie zajmuje...Sciągnął bys blastera..komp by ci sie wylączał co 2-4 minutki i bysmy pogadali;] sam bys nie zrobil formata i twoja mama by musiala zaplacic 200zeta dla informatyka z bożej łaski co za godzine goli 2stowki;] uzywasz pewnie internet explorer;] twoj komp pewnie się ostro tnie i na pulpicie masz w łeb syfu;p a tak btw. to jestes analfabetą
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() komputer zeskanowany, wirus zneutralizowany ![]() Ty temat do zamkniecia |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Nieobecny.
|
![]() Cytuj:
Może. |
|
![]() |
![]() |