Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 16-08-2004, 22:11   #1
Elfret*
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: juz niegram

Problem Co myslicie o PK?

Ostatnio na naszych ulicach pojawila się duża liczba pk'erów . Takie moje pytanko co Myśłicie o pk? Mnie osobiście dobija istnienie takich osób które graja dla samej przyjemności zabijania

Ostatnio edytowany przez Elfret* - 16-08-2004 o 22:20.
Elfret* jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-08-2004, 22:54   #2
UlcialOver
Użytkownik Forum

UlcialOver's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Opole

UlcialOver ma numer GG 5003039
Domyślny

PK, zawsze byli, są i będą. Nie wiem co oni chcą. jakoś ostatnio sie na mnie uwzieli. 3 razy dead w ciągu dnia i 3 level w plecy......... CHOLERNI PK. No, dobra, nie wazne. NIe wiem czemu PK'owanie stalo sie ostatnio takie modne. Mowie tu o isarze. MOze to ich podnieca czy spelnia sexualnie?? Tego nie wiem, w kazdym razie, podoba im sie to, dlatego polecam tępić red skulle(wiem, ze to nie latwe, a nawet bardzo trudne, ale....), moze im sie znudzi. Wiem, ze tak naprawde to nic nie da, ale zawsze mozna sprobowac...... lub samemu zacząć PK'owac
02:39 You see yourself. You are a royal paladin. You are Dragon Hero of the Dragon Heros (Royal Shooter).
UlcialOver jest offline  
stary 16-08-2004, 23:00   #3
Shinoda
Użytkownik Forum

Shinoda's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Szczecin

Shinoda ma numer GG 3466278
Domyślny I Very Very Hate Pk

Ehh.... racja pk byli sa i beda ! nie nawidze pk i blokerow ktorzy tylko czekaja zeby zalapac sie na czyjegos lota juz nie raz pk mnie zabil albo zostalem
Shinoda jest offline  
stary 17-08-2004, 00:37   #4
nawigator
Użytkownik Forum

nawigator's Avatar

Data dołączenia: 05 10 2003
Lokacja: Swinoujscie :)

Imię: XXX
Profesja: Elite Knight
Świat: Nova
Poziom: 73
Skille: 103/102
Poziom mag.: 8
Wyślij wiadomość przez ICQ do nawigator nawigator ma numer GG Ni podam :p nawigator ma login Tlenu Oddech xD
Domyślny

Mówicie o pk .. teraz sa czaski. Pomyslcie jak bylo kiedys. Jak zaczynalem grac w tibie czaszek nie bylo .. i kazdy mogl Ciebie zabic z byle wymyslonego powodu. Naet high level czasem urzadzali sobie wyprawy pekerskie na osoby które trrenuja lub sa afk. I zawsze mieli jakis powod zeby zabic. Pamietam na Nova postac Vyses Darkheart. Byl to 101 master sorc. Który padl 2 razy na Anahilatorze. On bardzo fajny sposób pekowania sobie wymyslil. Zabijal afków .. no to normalka .. ale robil tez cos takeigo ze rzucal jakies C army na ziemie przed depo i walil 2 ue pod rzad. Padaly wysokie levele a on tylko chodzil i zbieral loot. I potem na trade tylko widac 12:00 Vyses Darkheart : Selling scull staff x 12(4k) ... itp .. itd ..
Przypomne ze wtedy scull staff kosztowal jeszcze 12 k

Wiec widzicie teraz i tak macie lepiej niz kiedys. Bo kiedys moglibyscie padac po 10 razy dzienie. Jedyne co wam radze .. nie przebywajcie zbyt dlugo w miastach ... i uwazajcie na siebie
nawigator jest offline  
stary 17-08-2004, 01:12   #5
kg24
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 08 2004

Cool PK PK ciągle tylko PK..........

Co myślimy o pk??
Odpowiedz jest prosta:
do 20lvl myślimy tak:
nigdy nie bedę Pk, nie znoszę pk it.
póżniej od 20lvl do 30lvl:
a moze y tak spróbowac pozabijac trochę kolesi??
od 30 wzwyż:
- hej stary!
- elo!
- idziemy pozbijac jakis frajerów?
- no spoko, juz ide.
od levelu 40 wzwyż już nic nie myślimy tylko stoimy przed depo
i blokujemy wąskie przejście do środka jakimiś czarami o działaniu silnie destruktywnym i spokojnie zbieramy ekwipunek, albo tez spotykając jakiegos frajera, który dopiero przeniósł się na maina rzucamy się na niego jak wygłodniały lew...........

MIMO WSZYSTKO PK są draniami, kórych powinno się tępić, Chociaż to w końcu część gry i nikt nic na to nie poradzi.

Innymi słowy PK są i będą ciągłym przedmiotem dyskusji z której i tak nic nie wyniknie
kg24 jest offline  
stary 17-08-2004, 10:10   #6
Neo-Skaza
Użytkownik forum

Data dołączenia: 14 08 2004

Evul Wlasnie tak!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kg24
Co myślimy o pk??
Odpowiedz jest prosta:
do 20lvl myślimy tak:
nigdy nie bedę Pk, nie znoszę pk it.
póżniej od 20lvl do 30lvl:
a moze y tak spróbowac pozabijac trochę kolesi??
od 30 wzwyż:
- hej stary!
- elo!
- idziemy pozbijac jakis frajerów?
- no spoko, juz ide.
od levelu 40 wzwyż już nic nie myślimy tylko stoimy przed depo
i blokujemy wąskie przejście do środka jakimiś czarami o działaniu silnie destruktywnym i spokojnie zbieramy ekwipunek, albo tez spotykając jakiegos frajera, który dopiero przeniósł się na maina rzucamy się na niego jak wygłodniały lew...........

MIMO WSZYSTKO PK są draniami, kórych powinno się tępić, Chociaż to w końcu część gry i nikt nic na to nie poradzi.

Innymi słowy PK są i będą ciągłym przedmiotem dyskusji z której i tak nic nie wyniknie
Jest jak mowisz. Dokladnie tak. Ponad 20lvl zaczynamy zabijac. Mnie Pk nie raz dorwal chocby dlatego ze mu zabrakem szynke lub nei dalem 100 Gp.
Echh te PK......
Nie nawidze WAS PK!!!
Mam ochote was pozabijac
Neo-Skaza jest offline  
stary 17-08-2004, 10:20   #7
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

PK - normalny element każdego świata PvP. Dobrze że są, dodaje to grze i klimat, i nutke niebezpieczeństwa. Aż się czuje na plecach ten strach kiedy wracasz ciemnym lasem z małą ilością HP i sporym łupem - cudo . Nie wypobrażam sobie PvP bez PK. A i ps - bez czaszek się lepiej grało!!!

A jak komuś się nie podoba PK - A od czego są światy non-PvP?????
Dan the Automator jest offline  
stary 17-08-2004, 10:21   #8
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Ja gram na pvp none i bardzo żałuje no ale cóż sam sobie wybrałem
Pk-Taki koleś który zginął zabił go inny pk lub sprawia mu przyjemność gnębienia słabszych lol dyskusja o pk prowadzi do lamentów nowych graczy itp itd.
Są też pk którym się nudzi i zabijają a nawet lota nie oglądają
PiXik jest offline  
stary 17-08-2004, 10:25   #9
Revajer
Użytkownik forum

Revajer's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2004
Lokacja: W Otchłani

Stan: Aktywny gracz
Imię: Revajer
Profesja: Paladin
Świat: Azura
Poziom: 47
Revajer ma numer GG 1668745
Problem Pogromcy kres

Gdy jeszcze gralem na isarze swoim sorcem (psyhobujca) mieszkalem w venore. To miasto gdzie pk spotkasz wszedzie(tylko thais jest gorsze)!
Zabijalem okolo 4pk dziennie, ale tylko 20lvle+ bo slabszych sie nie oplacalo(loot wazna rzecz)! Gdy jednak poszedlem nabic next lvl na fibuli, Zaatakowal mnie pk! (27royal) Zlozyl sie po 3sD, wziolem loota(bp uh,1k,bolty). Potem poszedlem w krzaki przeczekac PZ locka.
Nagle zza drzewa wyskoczyl 32master i zaczol mnie okladac ze wszystkich sil, GFB i SD!! a ja wtedy z caffe gralem, jakis kolo wlonczyc kazee i no dead!
Potem w templu zaczolem mu grozic huntem, a on powiedzial ze jest WINDALE DEL'TORO!!!! to ja mu sie wysmialem w twarz. po kilku minutach gdy zniknol mu PZlock, wylogowal sie. Chwile potem dostalem MSG:
Windale Del'Toro: Hello, you are hunted!
No i tak sie skonczyla moja kariera antyPK

ISARA SUX
Revajer jest offline  
stary 17-08-2004, 10:33   #10
Yavalion
Użytkownik Forum

Yavalion's Avatar

Data dołączenia: 18 03 2004
Lokacja: Kołobrzeg

Yavalion ma numer GG 4770559 Yavalion ma login Tlenu nastyboy_kg@tlen.pl
Domyślny ...

Staram się o nich nie myśleć... staram się ich zabijać...
stary 17-08-2004, 10:38   #11
Wookash
Użytkownik Forum

Wookash's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Ja problemu PK uniknalem zakladajac postac na swiecie non-pvp (pacera).
Wookash jest offline  
stary 17-08-2004, 11:29   #12
wazz
Użytkownik Forum

wazz's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2004

wazz ma numer GG 4510242
Domyślny

a ja tam pk nie ruszam dopuki mnie nie zaatakuje regulamin gildi zreszta pk mogl miec powody do zabijania (np. kradziez) z kad wiecie ze nie?? jak gonicie kolesia z czerwona czacha to nawet nie zdazy sie wytlumaczyc...... a wkurzaja mnie nooby, ktorzy maja 8 lvl+ i dra morde "PK!!!" pod dp jak zobacza jakiegos newbie ktory przez przypadek zrobil miss clika bo tyle co z rooka wyszedl i nie wie co i jak... no krew mnie zalewa
wazz jest offline  
stary 17-08-2004, 11:39   #13
Muddo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 04 2004

Domyślny

Tak jak poweidzial Dobo - Tibia bez czaszek bylaby lepsza, pk jest wedlug mnie najbardziej zabawnym i przyjemnym elementem gry. Kiedys (dawno) wqrzalem sie za to ze ktos mnie spk`owal ale po pewnym czasie nabralem do tego dystansu, pk rox . Pk`erow nie da sie wytepic - byli, sa i beda, jezeli baaaardzo was denerwuja pk to po prostu zastosujcie stare indianskie powiedzonko - "jjezeli nie mzoesz kogos pokonac, to sie do niego dolacz ", czyli stancie sie pk. Wtedy gdy ktos spk`uje wam wasza main postac to nie mozesz miec do tego kogos pretensji - sam nie jestes lepszy .
Muddo jest offline  
stary 02-09-2004, 14:35   #14
ikus from bieniewice
Użytkownik forum

ikus from bieniewice's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2004

Domyślny

Zazwyczaj są to postacie z 2 razy większym poziomem i mają PACC i każdemu w przedziale 8-15 deda dają a smi mają po 20 levelu
ikus from bieniewice jest offline  
stary 02-09-2004, 15:41   #15
Ithelios
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 08 2003

Ithelios ma numer GG 1869980
Domyślny

@kg24-bardzo mądra wypowiedź,zawarłeś całą esencję mentalności graczy Tibijskich.

Low levele zawsze się plują,ponieważ to w szczególności oni padają ofiarą PK.Sami nigdy nie zaznali roskoszy mordowania więc co mogą o tym wiedzieć?Im wyższy level,tym bardziej zmienia się mentalność grającego.Na 30lvlu kiedy nie ma on już takiego problemu z PKerami sam zaczyna doceniać ten jakże istotny czynnik w Tibii.Tibia ma naśladować nasze prawdziwe życie,powinno więc być w niej miejsce dla morderców i złodzieji.Grałem już w inne MMORPG i zawsze oceniam takie gry pod kątem rozwiązania sprawy PvP.W Tibie gram 2 lata i przyciągnęła mnie właśnie nieograniczoną możliwością zabijania innych graczy(jeszcze nawet nikomu nie śniło się o systemie skulli-piękne czasy...).Grudniowe udpate przyjąłem z pewnym spokojem(w sumie oznaczenie seryjnego mordercy było dobrym rozwiązaniem,jednak prowadziło jak to zwykle bywa do wielu nadużyć-np.missclicków).Jednak system auto-banów był dla mnie strasznym ciosem i zastanawiałem się nad zakończeniem kariery Tibijskiej.Jednak dobrze,że tego nie zrobiłem bo po odpaleniu serwerów enforced-pvp jakby odrzyłem (nigdy tak dobrze się nie bawiłem jak na Infernie-każdy zdobyty lvl i mlvl miał dla mnie podwójne znaczenie-rozpatrywałem go pod kątem walki PvP i to mnie cieszyło).

Aktualnie nie wyobrażam sobie gry na innym serwerze jak enforced-PvP(o non-pvp nawet nie myśle-nie poszedłbym tam nawet jakby mi dali dożywotniego pacca i 1000000mln gp na start).Swoją drogą,będąc seryjnym killerem lepiej znoszę swoje dedy("Pomyśl ile w sumie stracili ci,których zabiłeś"-tłumacze sobie i już mi lepiej bo wiem,że zasłużyłem;p

Ostatnio edytowany przez Ithelios - 02-09-2004 o 15:44.
Ithelios jest offline  
stary 02-09-2004, 16:06   #16
Dark Vilej
Użytkownik Forum

Dark Vilej's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Nowa Sarzyna

Dark Vilej ma numer GG 4463885
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dobo
PK - normalny element każdego świata PvP. Dobrze że są, dodaje to grze i klimat, i nutke niebezpieczeństwa. Aż się czuje na plecach ten strach kiedy wracasz ciemnym lasem z małą ilością HP i sporym łupem - cudo . Nie wypobrażam sobie PvP bez PK. A i ps - bez czaszek się lepiej grało!!!

A jak komuś się nie podoba PK - A od czego są światy non-PvP?????

Morze ty sie nie boisz ale ja, i wiekszosc graczy z pewnoscia by nie chcieli by zeby byli pk. Mowisz ze dodaje to grze klimat i nutke niebezpieczenstwa. Mow za siebie, dla mnie tak nie jest. Mi sie PK nie podoba, ale tez nie bede sie przenosil na swiat non-PvP bo nie che mi sie tego wszystkiego odrabiac, musial bym grac 8-9 miesiacy zeby dojsc do tego co mam - sry ale takie jest moje zdanie.
Dark Vilej jest offline  
stary 02-09-2004, 16:29   #17
MayGyver
eX Moderator

MayGyver's Avatar

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza

Domyślny

8-9 miesiecy temu byly juz swiaty non-PvP mogles wybrac jeden z nich
a jak ci sie nie podoba zabijanie innych to pograj w pokemony

jestem pk i nim pozostane, bo jest zajefajnie byc pk
gram na infernie i zabijam dlatego ze koles przeszedl o 2 kratki za blisko mojej postaci
albo ze ma niebieskie wlosy
cieszy mnie to jak ludzie trzesa portkami na moj widok i do depo uciekaja

od rau odpowiem tym, ktorzy chcieliby cos o mnie powiedziec
TAK, mam problemy z osobowoscia, jestem 12-to letnim chlopczykiem, ktory chce odreagowac niepowodzenia w zyciu prywatnym

nie podoba sie zabijanie?
idzcie na non-PvP
i skonczcie juz z tymi beznadziejnymi tematami o pk
bo za kazdym razem jest taka sama dyskusja, ktora niczego nowego nie wnosi

@ithelios
ja nie jestem leszek hehe
zgaduj dalej

Ostatnio edytowany przez MayGyver - 02-09-2004 o 16:52.
MayGyver jest offline  
stary 02-09-2004, 16:45   #18
p.l
eX Moderator

p.l's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem

p.l ma numer GG koniec tego dobrego
Domyślny

E tam PK, po pół roku gry można się przyzwyczaić. Gorzej jest z power abusterami killującymi z byle powodu ...

p.l jest offline  
stary 02-09-2004, 16:48   #19
Ithelios
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 08 2003

Ithelios ma numer GG 1869980
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MayGyver
8-9 miesiecy temu byly juz swiaty non-PvP mogles wybrac jeden z nich
a jak ci sie nie podoba zabijanie innych to pograj w pokemony

jestem pk i nim pozostane, bo jest zajefajnie byc pk
gram na infernie i zabijam dlatego ze koles przeszedl o 2 kratki za blisko mojej postaci
albo ze ma niebieskie wlosy
cieszy mnie to jak ludzie trzesa portkami na moj widok i do depo uciekaja

od rau odpowiem tym, ktorzy chcieliby cos o mnie powiedziec
TAK, mam problemy z osobowoscia, jestem 12-to letnim chlopczykiem, ktory chce odreagowac niepowodzenia w zyciu prywatnym

nie podoba sie zabijanie?
idzcie na non-PvP
i skonczcie juz z tymi beznadziejnymi tematami o pk
bo za kazdym razem jest taka sama dyskusja, ktora niczego nowego nie wnosi
Leszek,przecież pokemony to gra brutalna i właśnie opiera się o zabijanie co ty dzieciom polecasz .
Żeby nie było nie domówień-niebieskie włosy to bardzo dobry powód do zabicia-wkońcu koleś psuje klimat bo kto widział w fantasy niebieskowłosych bohaterów?
Naruszenie przestrzeni osobistej??Jak wyżej.
Nie oceniaj się więc zbyt surowo
Ithelios jest offline  
stary 02-09-2004, 17:09   #20
Raczeq
Użytkownik Forum

Raczeq's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Opole

Domyślny

Ja powiem tak Pk wypas super ze cos takiego jest.... ale gdy widze jak 30+ lvl-e ida pekowac i zabijaja 10 lvl to cos nie tak... moze chca sie do wartosciowac?? rozumiem zabic w rownej walce lvl bliski do swojego ale gdy dzieli ludzi 20 lvl-i
Sam niestety tak padlem trenilem nowym knightem 10lvl postac miala wtedy 6h na rotach nikomu niewadzac wbil team pk-erow 32 elder/22 elder/15 sorc no i coz ubili mnie ale za 9 minut oni lezeli i pokazal im sie ladny napis....
Thx Fiwa za pomoc.
Raczeq jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania