Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 03-01-2006, 13:59   #1
citizen_lc
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 02 2005

Stan: Niegrający
Poziom: 130
Domyślny klient Tibii

Witam,
podejrzewam że męczy to nie tylko mnie... więc może ktoś znalazł rozwiązanie poniższego problemu. Otóż jak wiecie klient Tibii niewiarygodnie więc żre CPU (podnosi jego usage)... w efekcie nie da się w trakcei grania w Tibię uruchomić nid innego... I co dziwne żre tak samo Athlona 3000+ 64 jak celerona 366... Zauważyłem że zaczyna się to już w menu. Wtedy usage wynosi już 98%. Jak to jest że program który nie robi nic tak niewiarygodnie zużywa zasoby komputera? jeżeli ktoś z was programuje a na pewno ktoś to robi to wiecie ze niełatwo jest tak zamulić kompa... więc czy macie jakiś sposób? czy zmniejszenie priorytetu coś daje? a może tibia w tajemnicy przed nami wyszukuje np największą liczbę pierwszą ?
pozdrawiam
citizen_lc jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-01-2006, 14:05   #2
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez citizen_lc
Witam,
podejrzewam że męczy to nie tylko mnie... więc może ktoś znalazł rozwiązanie poniższego problemu. Otóż jak wiecie klient Tibii niewiarygodnie więc żre CPU (podnosi jego usage)... w efekcie nie da się w trakcei grania w Tibię uruchomić nid innego... I co dziwne żre tak samo Athlona 3000+ 64 jak celerona 366... Zauważyłem że zaczyna się to już w menu. Wtedy usage wynosi już 98%. Jak to jest że program który nie robi nic tak niewiarygodnie zużywa zasoby komputera? jeżeli ktoś z was programuje a na pewno ktoś to robi to wiecie ze niełatwo jest tak zamulić kompa... więc czy macie jakiś sposób? czy zmniejszenie priorytetu coś daje? a może tibia w tajemnicy przed nami wyszukuje np największą liczbę pierwszą ?
pozdrawiam

A mnie mecza takie dywagacje - u ile kumpli nie bylem wszyscy nie dosc, ze skilluja na tibii to jeszcze maja wlaczana przegladarke z otwartymi kilkoma panelami, OO i pare innych gierek. Sam jak skilluje to gram jeszcze w FM2006 i co - wszystko smiga. A kompa nie mam zbytnio mocnego Athlon 2.6

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2006, 14:10   #3
citizen_lc
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 02 2005

Stan: Niegrający
Poziom: 130
Domyślny

odpal sobie Microsoft Flight Simulatora. Mi on chodził z Guild Wars i Fifa06. A z Tibia nie ma opcji. ja mam właśnie athlona 3000 64 i mnie troszkę irytuje że nie można przepisać klienta tak żeby wywalić z niego te wszystkie bezsensowne operacje... zresztą może nie wiesz ale procek eksploatowany w 100% grzeje się wiele mocniej i działa sporo krócej niż mniej obciążony. to też Ci nie przeszkadza?
citizen_lc jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2006, 14:12   #4
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez citizen_lc
zresztą może nie wiesz ale procek eksploatowany w 100% grzeje się wiele mocniej i działa sporo krócej niż mniej obciążony. to też Ci nie przeszkadza?
nie, nie przeszkadza. I tak sprzet wyieniam czesciej. Pozatym wartosc pokazywana przez windowsa jest zawyzowan. Sciagnij sobie jakis inni programik i zobacz jak to sie odbywa;]

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-01-2006, 00:35   #5
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter

Radek 666 ma numer GG 9619721 Radek 666 ma login Tlenu radek12345@tlen.pl
Domyślny

Mi tam wszystko śmiga (a właściwie śmiagło kiedy grałem ). Miałem włączoną Tibię, skillowałem, do tego Winampa i jeszcze w Mozilli Firefox kilka różnych stron przeglądałem. I ani jednego przycięcia w żadnej z powyższych rzeczy. A mój procek to celeron 1,7, raczej złom xP. Nigdzie nic nie ustawiałem, poprostu tak u mnie jest xD.

In the memory you’ll find me
Eyes burning up
The darkness holding me tightly
Until the sun rises up
Radek 666 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-01-2006, 08:39   #6
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Ja gdy skilowałem, miałem włączoną Tibię, TibiaMC na której oglądałem filmiki, Lime, Winampa no i czasem jakąś gierkę. Wszystko śmigało bez problemu
stary 04-01-2006, 12:11   #7
Yero
Użytkownik Forum

Yero's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: Siemianowice Śląskie

Stan: Usunięty
Profesja: Knight
Świat: Pandoria
Yero ma numer GG 5573446
Domyślny

A ja co mam powiedzieć?
Ja mam Athlon 1000 '-.- i rzeczywiście klient tibii zabiera dojśc dobrze mój proc.. mój komp udżwignie FireFoxa tibia i tibia MC winapma i GG wtedy się lekko przycinna ...
Yero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania