|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 02 2005
Stan: Niegrający
Poziom: 130
|
![]() Witam,
podejrzewam że męczy to nie tylko mnie... więc może ktoś znalazł rozwiązanie poniższego problemu. Otóż jak wiecie klient Tibii niewiarygodnie więc żre CPU (podnosi jego usage)... w efekcie nie da się w trakcei grania w Tibię uruchomić nid innego... I co dziwne żre tak samo Athlona 3000+ 64 jak celerona 366... Zauważyłem że zaczyna się to już w menu. Wtedy usage wynosi już 98%. Jak to jest że program który nie robi nic tak niewiarygodnie zużywa zasoby komputera? jeżeli ktoś z was programuje a na pewno ktoś to robi to wiecie ze niełatwo jest tak zamulić kompa... więc czy macie jakiś sposób? czy zmniejszenie priorytetu coś daje? a może tibia w tajemnicy przed nami wyszukuje np największą liczbę pierwszą ![]() pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
A mnie mecza takie dywagacje - u ile kumpli nie bylem wszyscy nie dosc, ze skilluja na tibii to jeszcze maja wlaczana przegladarke z otwartymi kilkoma panelami, OO i pare innych gierek. Sam jak skilluje to gram jeszcze w FM2006 i co - wszystko smiga. A kompa nie mam zbytnio mocnego Athlon 2.6
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 02 2005
Stan: Niegrający
Poziom: 130
|
![]() odpal sobie Microsoft Flight Simulatora. Mi on chodził z Guild Wars i Fifa06. A z Tibia nie ma opcji. ja mam właśnie athlona 3000 64 i mnie troszkę irytuje że nie można przepisać klienta tak żeby wywalić z niego te wszystkie bezsensowne operacje... zresztą może nie wiesz ale procek eksploatowany w 100% grzeje się wiele mocniej i działa sporo krócej niż mniej obciążony. to też Ci nie przeszkadza?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter
![]() ![]() |
![]() Mi tam wszystko śmiga (a właściwie śmiagło kiedy grałem
![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Ja gdy skilowałem, miałem włączoną Tibię, TibiaMC na której oglądałem filmiki, Lime, Winampa no i czasem jakąś gierkę. Wszystko śmigało bez problemu
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: Siemianowice Śląskie
Stan: Usunięty
Profesja: Knight
Świat: Pandoria
![]() |
![]() A ja co mam powiedzieć?
Ja mam Athlon 1000 '-.- i rzeczywiście klient tibii zabiera dojśc dobrze mój proc.. mój komp udżwignie FireFoxa tibia i tibia MC winapma i GG wtedy się lekko przycinna ... |
![]() |
![]() |