|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Tworzyć dalej programy.... | |||
taaak!! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 12.90% |
rób co chcesz... |
9 | 29.03% |
NIE:ZOSTAW TĄ KLAWIATURE!!!! |
6 | 19.35% |
A mnie to looto |
12 | 38.71% |
Głosujących: 31. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Lutra Javin
Profesja: Sorcerer
Gildia: XXX
Świat: Vinera
Poziom: 8
Skille: 15/15
![]() |
![]() No więc pewien czas temu powstał temat „Moje popisy w pascalu” który zawierał mój program, jednak został on skasowany ponieważ zawierał od zaj....dużo błędów ortograficznych. No więc założyłem nowy temat. Ale zawiera on poprawioną wersje starego +(może) przydatny program zapisujący w pliku nasze hasła. A oto linki do nich:
Przeliczak v0.5(ostateczna) http://members.lycos.co.uk/stolecuor...liczakv0.5***** program oblicza po podaniu ilości pieniążków np. funtów i kursu ich wymiany oblicza nam ile powinniśmy dostać za np. 1000$ naszych polskich złociszy. Haślak v0.1 http://members.lycos.co.uk/stolecuorkiestra/haslak***** Program zapisuje w pliku hasło.txt nasz nr i hasło do np. tibi . W wersji 0.5 -możliwość zapisu większej ilości haseł. Your PPAsoft team (zawsze chciałem to powiedzieć ![]() p.s wiem nie jest to forum programistów ale zawsze się można pochwalić nie prawdaż?? p.s2 nie niema w tym żadnych keyloggerów czy innego gówna.
Ostatnio edytowany przez Ppa - 05-02-2006 o 19:58. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie ściągałem, ale wydaje mi się, że Przeliczak to po prostu kalkulator. Podajesz ilość i kurs waluty i mnożysz/dzielisz, więc większej filozofii nie ma
![]() To samo z Haślakiem, zapisanie hasła w pliku .doc to nie problem, trwa 2 sekundy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
otwierasz notatnik>>wpisujesz hasła>>pliki(czy cus)>>zapisz jako otwierasz haślak>>wpisujesz hasła. a pozatym jakiś entuzjazmu że jest za******te i tak dalej żeby podnieść młodego programistę na duhu ![]()
Ostatnio edytowany przez Ppa - 06-02-2006 o 08:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() No dobra dobra. Uhm.. Eee bardzo fajny programik!! Noo i ten tego... tak trzymaj!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2005
|
![]() Ej chłopoki, nie ściągajcie tego ! Ja jak to włączylem to pisało, żebym podał swoje passy do tibii (0.o). To na pewno jakiś der haker ^^
A czy ten program haślak to robi coś więcej oprucz zapisywania hasła ? Np. automatycznie wpisuje za nas hasło.
![]() |
#7 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Cytuj:
@ Ppa: Dobry i czysty program. Historia jest fajna. Tylko chyba w 'autorzy' jest błąd. Ja mam: Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
lol pomyśl to jak ma ci to zapisać passy w pliku bez ich podania w programie??? Cytuj:
Cytuj:
może ktoś podać linka do jakiegoś schematu z obliczeniem obrażeń zadawanych przez wszystkie runy i broń.To zrobie jakiś program
Ostatnio edytowany przez Ppa - 07-02-2006 o 19:48. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Nie ma takiego schematu.
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 07 2005
|
![]() Bardzo fajne
![]() ![]()
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() taaa...kody źrudłowe dobra mata:
Przeliczak 1.0 Kod:
program przeliczak; USES CRT; var kasa,suma,kurs,mnoze,suma2:integer; begin repeat writeln('Zanim zaczniesz obliczanie podziel swoje pieniadze na kupki po max 1 tysiac'); writeln; GotoXY(25,5); writeln('Podaj ilosc swojej gotowki:'); GotoXY(35,7); readln(kasa); GotoXY(25,9); writeln('Teraz podaj kurs kupna:'); GotoXY(35,11); readln(kurs); suma:=kasa*kurs; GotoXY(25,13); writeln('za:'); writeln; GotoXY(25,14); write(kasa); writeln; GotoXY(25,15); writeln('przy kursie:'); GotoXY(25,16); write(kurs); writeln; GotoXY(25,17); writeln('powinienes otrzymac:'); GotoXY(25,18); write(suma); GotoXY(25,19); writeln('zlotych'); writeln; GotoXY(25,20); writeln('liczba kupek:'); GotoXY(35,21); read(mnoze); suma2:=suma*mnoze; GotoXY(25,31); writeln('posiadasz w zlotowkach:'); writeln; GotoXY(35,33); writeln(suma2); until(false); readln; end. Kod:
program haslak; USES CRT; var nr:integer; pass:string; t:text; begin gotoXY(25,2); writeln('podaj swoj acc nr do tibi'); GotoXY(35,4); readln(nr); GotoXY(25,5); writeln('teraz podaj swoje haslo'); GotoXY(35,7); readln(pass); GotoXY(15,8); writeln('Passy zostaly zapisane w pliku C:\haslo.txt'); assign(t, 'C:\haslo.txt'); rewrite(t); writeln(t,nr); writeln(t,pass); Close(t); readln; end. ![]() a jak się naucze pascala to spruje się w C Cytuj:
you are sure??
Ostatnio edytowany przez Ppa - 08-02-2006 o 13:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() ta ja teraz stoje na tablicach bo za nic tego nie kumam
![]() a jak się naucze pascala to spruje się w C [/quote] ja wogole nie rozumiem czemu marnujesz czas na pascala.
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2005
Lokacja: Wawa
Imię: zapomnialem :]
Profesja: Master Sorcerer
Świat: zapomniałem :]
Poziom: 29
Skille: 21/26:P
Poziom mag.: 36
|
![]() Bardzo prosty programik- nie będe ci zachwalał, bo nie ma czego. Przejdź przez tablice i zajmij się lepiej nie pascalem a delphim. Aha sprawdziłem- bardziej efektywne jest zapisywanie w notatniku niź w haślaku
![]() Zrób też obsługę kilku plików, bo może ktoś nie chce, żeby było zapisane w haslo.txt - np dodatkowa zmienna typu string, albo i 2 bo może ktoś ma kilka dysków I może, żeby jak ktoś wpisze litere w numerze, żeby program się nie sypał Cytuj:
![]() ![]()
Imagine how it would be to be at the top making cash money On tour all around the world, tell stories about all the young girls Jeżeli ktoś patrząc na mój profil uważa, że jestem dziewczyną, no to cóż- jestem zmuszony wyrwać mu serce. Wybacz ![]() Ostatnio edytowany przez Blanca - 08-02-2006 o 14:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2005
Lokacja: Wawa
Imię: zapomnialem :]
Profesja: Master Sorcerer
Świat: zapomniałem :]
Poziom: 29
Skille: 21/26:P
Poziom mag.: 36
|
![]() Cytuj:
![]() ![]()
Imagine how it would be to be at the top making cash money On tour all around the world, tell stories about all the young girls Jeżeli ktoś patrząc na mój profil uważa, że jestem dziewczyną, no to cóż- jestem zmuszony wyrwać mu serce. Wybacz ![]() Ostatnio edytowany przez Blanca - 08-02-2006 o 21:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() teoretycznie...lepiej się nie mylić
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]() No cóż, strasznie prosty ten Haślak... Zgadzam się z przedmówcą, że zamiast babrać się w Pascalu powinieneś odrazu do Delphi przejść. A tak w ogóle to mogłeś się bardziej postarać z tym programem. Np dodać opcję sprawdzania ile cyfr użytkownik wpisał jako swój numer... Ja napisałem kiedyś podobny program - Szyfrator, robił mniej więcej to samo tylko, że zapisywał dane w pliku o nowym formacie, i były one zaszyfrowane przez bodajże sześciokrotne XORowanie w tym kilka razy przez liczbę losową. Ale Bóg wie czemu temat został usunięty...
W każdym razie mógłbyś ten program nieco ulepszyć i dodać szyfrowanie danych zanim zostaną zapisane do pliku i najlepiej możliwość wyboru miejsca w którym ma zostać to zapisane. Jeśli chcesz to mogę udostępnić ci Source mojego Szyfratora co byś mógł obaczyć jak to wygląda. ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Nikt ważny
|
![]() Pffff pascal sux
![]() btw. ten program zapisuje chasła jak tekst czy binarnie? zrób zabezpieczenia ![]() wprowadź hasło używania programu ![]() zrób z niego menagera haseł. ja pamietam jak keidys robilem program do inteligentnego NPC na OTS-a (huh dawno to było) ale jeszcze bardziej pamietma moja zlosc, kiedy komp sie sypnal i program poszedl sie je..no..ten..teges wiecie
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
a tak właściwie mam już następną wersje z możliwością wyboru miejsca i nazwy pliku ![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |