|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
Pokaż wyniki sondy: Jak widzisz Paladyna ? | |||
WoW - Święty Wojownik z potężnym młotem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
24 | 35.82% |
Tibia - Mistrz w walce na dystans (raczej łowca powinien być w Tibii a nie paladyn) |
10 | 14.93% |
Diablo - Święty Wojownik, mistrz w posługiwaniu się mieczami (krótkimi, półtoraki raczej dla barbarzyńcy w Diablo były ;P ) |
21 | 31.34% |
Inaczej, z innego systemu rpg |
12 | 17.91% |
Głosujących: 67. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 03 2006
Lokacja: Chojna
Stan: Aktywny gracz
Imię: Vasilij Zajcev
Profesja: Druid
Świat: Saphira
Poziom: 21
Poziom mag.: 20
|
![]() Paladyn to święty człowiek i doskonały wojownik, który jest się w stanie poświęcić dla dobra innych, by ich bronić przed złem. Przyjmuje na sibie cierpienie i dba tylko o innych. Pieniądze nie mają dla niego znaczenia. Jest to moja ulubiona profesja w każdym systemie rpg. Chciałbym poznać Waszą opinię na temat tego, jaką w/g was powinien się paladyn posługiwać bronią ( W Tibii z nieznanych powodów dystansową -.-, nie mam nic przeciwko, ale w/g mnie nie jest to wyznacznik paladyna). Osobiście jestem za przedstawieniem paladyna z Warcrafta (WoW), jako wojownika z księgą i potężnym młotem, bądź Długim, błogosławionym mieczem, zakuty w pełną zbroję, z hełmem kryjącym całą głowę z wyjątkiem oczu, nosa i ust. Obowiązkowo peleryna z godłem
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 11 2005
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Zagłosowałem na WoW'a, ja tak widzę paladyna. Grałem w dużo innych rpg'ów i tak rzeczywiście było, rycerzyk z fajnym mieczem, czary leczące etc. W tibi profesja jest dobra, ale o złej nazwie. Powinna być Hunter albo...bowuser xD
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2005
|
![]() Paladyn wziety z AD&D: ziomek w dobrej plytowce, z porzadna tarcza, mieczem. Wysoka charyzma i madrosc (to akurat w Tibii nie ma zadnego znaczenia, a wszakze paladyn to swiety wojownik!), calkiem niezle umiejetnosci leczenia siebie/innych (vide nakladanie rak).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk
Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
![]() |
![]() eee ja w każdym rpg gram magiem więc nie wiem czy w tym topiku mogę coś napisać
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() System systemem, ale historyczny przydomek 'paladyna' za ****** nie mial nic wspolnego z lucznikiem ..
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
|
![]() No właśnie, dlatego też założyłem temat, by się dowiedzieć, czy Wy również znacie paladyna jako świętego wojownika, posługującego się mieczami i młotami a nie jako łucznika.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 10 2005
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
Imię: Youkari
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Night Ravens
Świat: Refugia
![]() |
![]() Ja sie nie zgadzam z Diablo ze paladyn jest mistrzem miecza. W diablo II jest wiele broni typu topór, młot i inne, więc nie gadaj ze jest mistrzem miecza -.-''
Ja zagłosowałem na WoWa bo tak sobie zawsze wyobrazałem paladyna ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 04 2006
|
![]() mi paladyn kojarzy sie z poteznym czarodziejem niszczacym swoich przeciwnikow magia ognia
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2006
Lokacja: w Sieradzu
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Gildia: brak
Świat: Jamera
|
![]() Up
Każdy może mieć swoej zdanie,ale to troche dziwne. Ja wyobrażam sobie palla w swiętej zbroji i z oburęcznym meiczem lub młotem,peleryną i albo bez hełmu albo z hełmem przypominającym Crusadera z tibii ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
|
![]() No moje wyobrazenie jest najblizsze temu co mowi dragonit
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2005
|
![]() Jakoś przeboleje, że najlepiej idzie z broniami dystansowymi, ale chociaż dodaliby taką opcje/czar żeby mógł odganiać nieumarłych i nakładanie rąk tak jak w D&D
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Profesja: Knight
|
![]() W tibii troche to dziwnie zrobili... W Diablo 2 zawsze grałem paladynem i właśnie tka go sobie wyobrażam... Podobnie w WarCrafcie. i Baldur's Gate, Paladyn zawsze był kojarzony ze świetym wojownikiem, z wieloma bliznami i darem przekonywania.
W tibii poprostu źle go nazwali choć myślę, że chcieli troche "zrównoważyć" te nazwy, bo wg. mnie; hunter w porównaniu do sorca, druida i knighta brzmi jakoś wieśniacko...
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 04 2006
Lokacja: Carlin
Imię: Brellor
Profesja: Paladin
Gildia: East Side Crew
Świat: Titania
Poziom: 23
Skille: 60/40
Poziom mag.: 10
|
![]() Paladyn to święty wojownik z dwurecznym mieczem szlachtujacy nieumarłych i szlachetny i madry osobnik a palek w tibii to delikatne niezgranie nazwy z umiejetnosciami
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2005
Lokacja: Kielce
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Auramere
Świat: Celesta
![]() |
![]() Ja palka wyobrażam sobie jako ziomka który niszczy wszelkie zło , ma na sobie pełną zbroje płytową , święty długi miecz oraz łuk na plecach do tego dochodzi jescze pawęż
Zwykle kiedy gram palkiem w d&d to takiego tworze xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Inferno
Stan: Rookstayer
Imię: Alric Avatara
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
Skille: 22\25
|
![]() no ta w tibi to powinni nazwać łowca albo thief a nie paladin... z paladyna to on ma tylko czary (no nie do końca) i shielding
mogli by zrobić podział profesji np 1rookgaard no vocation jak wychodzisz to możesz wybrać jedna z dwuch dróg zostać magiem albo wojownikiem 2 wojownik (rośnie mu nieco szybciej dist i meele niz na rooku) albo mag (ma podstawowe czary dla sorca i druida np fire fieldy, explo) 3 wojownik> możesz wybrać rycerza albo łowce (postać waląca na dist) mag> możesz zostać wizardem albo priestem (dostawało by sie te profesje w gildiach albo u krula) 4 wybierasz kolejną drogę- dobro albo zło możesz zostać paladynem ninja druidem albo sorcerem jesli wybierzesz dobro jeśli pujdziesz za złem (a pewnie pujdziesz i będziesz pkował ![]() możesz też nie iść za żadną z tych dróg i dostać promocje na royal hunter elite knight high priest elder wizard ![]() dla knighta to by było paladyn ( rośnie szybciej shielding ale meele wolniej dochodzi exura vita i czary defensywne np "avatar of gods" (czy jak tam chcecie) podwyższający shielding o 10 i zwiekszający regeneracje hp na minute) albo berserker (ma ofensywne czary np exori albo takie coś jak exori ale zrzera 1 many na lev i bije kratke przed tobą, fury (podwyższa meele na minute o 10-15 i zabiera 5many na lev-czyli trza być na full mana) rośnie szybciej meele ale wolniej shielding dla łowcy-ninja (rośnie shielding jak knightowi i dist\meele średnio szybko, możesz przyzywać throwing knify\starsy\kamyki czarami, masz średnie czary) i ranger (rośnie ci szybko dist ale shielding nieco lepiej niż magom magic lev powoli, możesz przyzywać power arrowy\ power bolty wszystkie strzały, i takie zapalające też (że jak cie trafi do dostajesz 5-20 obrażeń od ognia niezależnie od mlvca tego kto strzela) priest- może zostać nekromantą (20% mniej many niż zwykle zabiera przyzywanie nieumarłych stworków i może mieć max 3 na raz, może rzucać poison storm za 500many może ożywić martwe stworki (tylko te co da sie sumonować) za 40% many jaką potrzeba na sumonowanie, może robić ihy i rzucać czary wspulne dla druida i sorca) albo może zostać druidem i robić uhy mass healing itd czyli bez zmian ale zamiast poison storm-thunder storm (zrzerający 800many) czyli energetyczny odpowiednik ue z obrażeniami równymi 75-100% tych z ue wizard może zostać sorcerem (bez większych zmian ale zamiast ultimate explosion rzuca fire storm (ogniste UE) za 800many może robić sd i death missile (sd z 5 strzałami, obrażenia jak hmm) może też iść za cięmną stroną mocy i zostać warlockiem (może rzucać UE, produkować energy ball i great energy ball (energetyczne odpowiedniki fire balli) może też robić hmmy co mają 10 strzałów 2strzałowe sd,4 strzałowe gfb, jednak taka runa potrzebuje 3 razy tyle many co podstawowa a ma 2x tyle strzałów 5 potem możesz dostać promocje na wyższe stanowisko co zwiększy regeneracje many i hp (wcześniejsze promocje nie zwiększają a jedynie dochodzą nowe czary i umiejętności) i wygląda to tak Elite berserker Holy paladin Elite Ranger Master ninja Elder druid Master necromancer Master sorcerer Elder warlock co o tym sądzicie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 04 2006
Lokacja: Carlin
Imię: Brellor
Gildia: East Side Crew
Świat: Titania
Poziom: 23
Skille: 60/40
Poziom mag.: 10
|
![]() Jezeli o mnie chodzi to jakos mi to nie bardzo podchodzi bo mozna sie pogubic :/ moze nazwa paladyn mija sie z celem ale juz wiekszosć ludzi nie zwraca na to uwagi po przecierz najwazniejsza jest radocha z gry
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Profesja: Knight
|
![]() @Skryhull
Aleś namieszał :|
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
|
![]() Według mnie tak jak ktoś napisał palladyn powinien być uzbrojony w dwureczne miecze,a rycerze nie powinni muc uzywac dwuręcznych tylko jednoręcznych.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 05 2006
Stan: Rookstayer
Profesja: Brak (Rookgaard)
|
![]() Paladyn to kwintesencja wojownika - przedewszystkim odważny i szlachetny, wzorzec wszelkich cnót, żywy przykład do naśladowania. Podobnie jak u wojownika(knighta) jego celem w życiu jest walka. Jest jednak oddany ideałom sprawiedliwości, uczciwości i rycerskości.
W Tibi jest natomiast przedstawiony jako łowca, trzymający potwory na dystans...co mi się osobiście nie podoba. Przedstawienie tej profesji właśnie w takim wizerunku jest wielką obrazą! ![]() Tak powinien w Tibi wyglądać Paladyn: -dobrze zbudowany wojownik posługujący się broniami oburęcznymi (typowo swordy) -władający czarami spontanicznymi(takimi mniej więcej jak u knighta) jak i zarówno czarem ruicznym(Intense Healing Rune) -posiadąjacy nadprzyrodzone umięjetności np: odpędzania zła i nieumarłych -dodatkowa premia do trafień nieumarłych -powinien być rownież ograniczony - właśnie w brak możliwości strzelania z kuszy(tak jak knight nie zada obrażen ze snakebita tak samo on) ![]() Można byłoby się tu jeszcze rozpisać ale po co?... i tak to nie zmieni faktu. Jak na moje wszystkie profesje(obecne) paladyn powinny otrzymać przydomek łowcy. A paladyn pojawił by się jako całkowicie nowa profesja w świecie Tibi. Aby urozmicić rozgrywke można by dodać również inne "vocation"...(np: Barbarzyńca, Nekromanta). To by było na tyle... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |