|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 11 2005
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Mam DSL'a 1Mb; 12 osób w sieci. Codziennie mnie ktoś odcina programem netcut i tu pytanie jak się przed tym ochronić ? Szukałem na googlach, jedyne co się dowiedziałem to założyć zabezpieczenia, które może mieć tylko admin, a ja takowym nie jestem. Nie jestem żadnym "zapychaczem" sieci, nic nie ściągam, a tu nawet nie można sobie w necie posiedzieć :/ Już nie chodzi o to żebym wiedział kto mnie odcina, tylko o to żebym miał spokój. Tak wogóle planuje namówić rodziców na neo~ , opłaca się ?
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Skontaktuj się z adminem sieci.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Up
Gadałem z nim.... i przyznaje się że mnie odcinał pare razy, a tak to się ciągle tłumaczy, że to może być ktoś inny-.-' Ja mu, że nie będe płacił, a on : to cie odetne na zawsze :/
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dasz się szantażować? Stary, Ty płacisz, Ty wymagasz! Stawiasz jasne warunki: Albo masz neta jak należy i on nie robi pierdół, albo zrywasz umowe!
|
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Mówiłem mu już to 100 razy, że on jest adminem i powinien dbać o sieć itp... ale on to ma w d****. Kiedyś sie wnerwiłem i odciąłem cały server to padł na GS'ach i nie miałem neta przez 3 dni -.-' Z nim się nie da gadać, dlatego chce albo założyć neostrade, albo znaleść zabezpieczenia. Jego wymówki to że ciągle ściągam i on ma lagi, a to nieprawda :/
![]() Ostatnio edytowany przez Rinnaroc - 22-04-2006 o 15:13. |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() Cytuj:
Jak tak cie traktuje, zrywasz umowe i koniec.
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."
Stan: Niegrający
Świat: Kyra
|
![]() Kup sobie chello nie neo. Po pierwsze tańsze i lepsza prędkosc.
A co do tematu to nie wiem. Powiedz rodzicom żeby z nim pogadali, bo ciebie może nie chce wysłuchac. Niech mu pogrożą zerwaniem umowy. A jak tak juz robiłeś to najwyzej zerwij i jak mowilem załóż chello a jak się nie da chello to neo.
Nad czaszkami groźby, być złym czy dobrym? Zero pytań, wątpisz ? Strach tonie w liczbach One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach Zamiast powstać w krytykach czynów, kreuje co dnia lepszych skurwysynów Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005 Realia Made in Polska |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() No dobra, a czy ktoś wie jak się zabezpieczyć przed netcutem ? Bo to mnie bardziej nurtuje :/ Jeśli nie, to temat do zamnknięcia, dzięki ![]()
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Chlewice wielkopolskie
|
![]() Jeśli nie jesteś adminem to nic nie zrobisz. Rezygnuj z tej umowy jak najszybciej, tak jak mówią wszyscy.
|
![]() |
![]() |
#11 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Ale co to za sieć masz? Blok/osiedle ect
Ile lat ma 'admin'? Coto za tłumaczenie : 'ktoś inny odciął'? Jak ty mogłeś uwalić serwer? Macie jakąś umowę czy wszystko 'na gębę'? Wg mnie to jakaś lipna rozdziałka stworzone przez dzieciaki i jakto dzieciaki nie mogą dojść do ładu i składu....... |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
![]() |
![]() @up zgadzam się. Co to za admin co nie potrafi zadbać o swoją sieć i co za tłumaczenie "bo ty ciągle ściągasz i ja mam lagi " buehehehehehehehe a h&j go obchodzi co ty robisz płacisz kasę i wymagasz. Rada albo przenieś się do jakiejś porządnej sieci/neo/chello lub cokolwiek innego byle szybkie i tanie i wbijaj w podziały sąsiedzkie z małolatami którzy sądzą że skoro dzielą to mogą wszystko jak zostanie sam w swojej "sieci" i będzie musiał bulić całą kasę za dsla dla TPSA wtedy zrozumie swój błąd. Co do twojego pytania: to on cię cały czas odłańcza od neta. Jedyne co możesz zrobić to firewall on zarządza serwerem/routerem (czy tam jeszcze czymś innym w zależności na czym dzieli) i może wszystko
|
![]() |
![]() |
#13 | |||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
#14 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Przechlewo
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Chlewice wielkopolskie
|
![]() Żeby ubiec pytanie, jaką masz prędkość up/down?
|
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Płace 32,50zł, prędkość MAX jaką miałem 150~, ale to raz na ruski rok. Średnio 70~
Niby jest regulamin, że ściągać można po 22:00, ale to i tak nie ma znaczenia...
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."
Świat: Kyra
|
![]() A daj sobie spokój z taką siecią - bez umowy, bez niczego niby wszystko fajnie transfer 70 kb za 32,50 zł to bardzo dobra cena ale jeśli są takie problemy to lepiej się do czegoś lepszego przenieś.
Nad czaszkami groźby, być złym czy dobrym? Zero pytań, wątpisz ? Strach tonie w liczbach One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach Zamiast powstać w krytykach czynów, kreuje co dnia lepszych skurwysynów Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005 Realia Made in Polska |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dobra dzięki wszystkim.
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA