|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() - jesli ten temat był juz poruszany to sorki ( nie mogłem znalezc)
- widziałem kiedys screena co na hotkeysach był ustawiony jakis trik ![]() Adori granX < i cos w tym miejscu X było ze odrazu jak sie kliknie to nie trzeba Entera - prosze o lakoniczne wypowiedzi - 0 besztów ! |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 03 2004
|
![]() ?( ja nic o tym niewiem modki oswieccie mnie i potwierdzcie jezeli takie cos jest albo nie ma ja jeszcze o takim czyms nie slyszalem
?( |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2003
![]() |
![]() szczerze niewiem o co ci chodzi :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Automatyczne wyzwalanie entera? Nie, nie jest to możliwe
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() qrcze
![]() ![]() ja tez mam dzis urodziny ! 6 marzec ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 02 2004
![]() |
![]() Wkońcu Dobo wie wszystko
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() ok, czyli cos pomieszałem, czyli juz nie musicie nabijac bez potrzebnych postów, nara
|
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2004
|
![]() Ja tez nie wiem o co Ci chodzi ale kiedys w Tibii nie wpisywało sie od razu czary tylko pierw #. Np. # utevo lux. Sorki tylko juz sam nie pamietam czy pospacji czy nie ale to byly stare dzieje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Hmmm... A skąd wiesz, jak widziałeś screena, że to tak działa? Ja mam zrobione tak, że mam zawsze kropkę po zaklęciu, np. "utevo lux.", "exevo con." itp. Bardzo dobry sposób, żeby nie pomylić zaklęcia. Poprostu kiedy wcisne np. F2 muszę spojrzeć na zaklęcie i zmazać kropkę. Wtedy mogę zauważyć jak zaklęcie jest złe, bo pomyliłem hotkeye. Może ten ktoś na SS'ie też tak miał jak ja?
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 03 2004
Lokacja: Kraków
![]() ![]() |
![]() Takie wyzwalanie entera nie jest mozliwe ale jesli przed hotkeysem dasz #YX a w miejsce X wpisz komunikat(bez spacji miedzy Y a X) np :#YHELP PK !!!!
to jak nacisniesz enter juz nie bedziesz msuial "podglaszac" siebie bo krzykniesz automatycznie po wcisnieciu entera. Daje to mozlowosc wiekszej kotroli postaci w chwili zagrozenia i szybsza reakcje.
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Bezdomny z Gor Krańca Swiata
![]() |
![]() chodzi mu zapewne o to ze jak ma pod f2 utevo lux to zeby nie musial wklepywac entera. taki bind czyli... mnie to tesh w sumie ciekawi...
![]()
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 02 2004
|
![]() Cytuj:
Otoz zeby rzucic czar, musisz umiescic w pamieci komputera ciag znakow (np. "utevo lux"), potem wcisnac enter. Klawisz Enter wysyla do kompa swoj kod, czyli #10#13. Czyli postac naszego ciagu wyglada tak: "utevo#32lux#10#13". #32 to spacja, cudzyslowy dodalem umownie. Wiec ktos madry wykombinowal sobie, ze po co wciskac enter jak mozna umiescic kod entera w linii polecen, spacja natomiast byla konwertowana automatycznie, wiec nie trzeba bylo sie nia przejmowac. Ale to bylo dawno, ze ho ho. A dlaczego dzis sie nie da? Bo zmieniono filozofie dzialania linii polecen. Teraz dziala ona na zdarzenie nacisniecia przycisku. Jest to duzo bezpieczniejsze (zwiazane z ochrona pamieci), no i zgodnie z zasadami programowania obiektowego. Pozdrawiam serdecznie.
![]() |