![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Witam!
Mam pytanie jak w temacie: czy łuk się opłaca (zwykły bow), oczywiście wobec warunków: -400gp (blind orc, jestem jeszcze w rooku, 6/7lvl) -zero doświadczenia (mam 15 w sowrd fighting) -zamierzam zostać paladynem Czy jednak mam pozostać na walce wręcz, czy może wziąć łuk, czy jedno i drugie ??? Dodam że wszystkiego mam 616 gp ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 07 2006
|
![]() WEdług mnie sie nie opłaca na maninie o wiele wiele szbciej nabijesz skile, a na poczatek to chyba spear niee ? spearami do 50 i bow. Ogólnie na 15 skilach ze strzał to strata kasy... nie kupuj jak njaszybciej wejdz na mainia i zaczij skilwac sperami
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2006
Lokacja: w Sieradzu
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Gildia: brak
Świat: Jamera
|
![]() No i łuku nie kupuj na rooku, chyba że jesteś zwolennikiem głupiego wydawania kasy -.- co do skili to można opłacalnei expić od 40 dista ;D
14:58 x [22]: orca bersercera? 14:58 y [32]: zorka tak soie muwi na tom postac 14:58 y [32]: ktura 14:58 x [22]: aha 14:58 y [32]: jest bersererkiem 14:58 y [32]: orkiem 14:58 y [32]: i niekuc si3e ze mna 15:02 y [32]: a sokola lubisz z ta jego piosenka o tych braniach na sto ruznytch sposobuw 15:03 x[22]: ile masz lat? 15:03 y [32]: a masz numer na gadugaud? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zbanowany
Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Przechlewo
Stan: Niegrający
|
![]() Nie kupuj. Bo i tak ci nic nieda. Na maine dist lecie z 5 razy szybciej nawet więcej. Na mainie łuk możesz od ludzi kupić i taniej cie wyjdzie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Master Alucard
|
![]() To było powtarzane na tym forum miliony razy: Trenowanie distance fightingu na rooku jest nieopłacalną stratą czasu. Nawet, jesli chcesz zostac paladynem. Wyjdź spokojnie z rooka bez kupywania luku i dopiero na mainie go kup.
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2006
Lokacja: w Sieradzu
Profesja: Sorcerer
Gildia: brak
Świat: Jamera
|
![]() @UP
Chyba że przy okazji walcysz na rooku spearami, co się nawet opłaca(często po tym poznaje się przyszłych paladynów, po tym że nieraz walczą spearami ![]()
14:58 x [22]: orca bersercera? 14:58 y [32]: zorka tak soie muwi na tom postac 14:58 y [32]: ktura 14:58 x [22]: aha 14:58 y [32]: jest bersererkiem 14:58 y [32]: orkiem 14:58 y [32]: i niekuc si3e ze mna 15:02 y [32]: a sokola lubisz z ta jego piosenka o tych braniach na sto ruznytch sposobuw 15:03 x[22]: ile masz lat? 15:03 y [32]: a masz numer na gadugaud? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 14-07-2006 o 23:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2006
Lokacja: Elbląg
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Mag brudzio
Gildia: Academy of Might and Magic
Świat: Amera
|
![]() Na roku?! Mało opłacalne dlatego że wiecej stracisz niz zyskaż. Nabij narpierw jakies pożadne skile i lvl i wtedy dopiero se kupuj a teraz trenuj spirami. Jak bendziesz miał premium account (pacc) potrzebne do robienia bełtów (amunicji do kuszy), wysoki lvl i skile wtedy dopiero najopłacalniej kupic kusze ale to juz inna działka...
![]() ![]() .........:::::::::: Tibia cool :::::::::........... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Brzezie
Imię: Miki Montana
Profesja: Elite Knight
Gildia: Jest
Świat: Honera
Poziom: 82
Skille: 80/73
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Cytuj:
Ja na rooku zbierałem po kilka spear i sprzedwałem 1 po 3 gp. Zbierałem duzo sprzętu takie jak : -Leather boots,leather helmet -studded helmet,spear,hand axe i axe. Za to dorobiłe sie równe 900 gp na rooku na 8 lvl wychodząc z niego. co do tematu to mało zeczy opłaca sie kupić u blind orca a w szczególności nie łuk. niedość ze na rooku to strata kasy bo jeżeli juz uważasz ze skilowanie dista na rooku to zdrowy rozsądek to juz skilluj ze spearami a nie z bowem i z poison i normalnymi arrow.
~Counter Strike 1.6~ IP:77.79.210.73:27199 Hasło:klan Nie toleruje Noobow z Honery .... Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
@topic trenowanie dista i wogle walka na dystans na rooku to zabawa dla rook stayerow tlyko, no chyba ze ktos lubi przechodzic go 5 dni ![]()
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 07 2006
|
![]() Cytuj:
Nie 5 razy szybciej tylko ponad 100 razy szybciej. @topic Bow/speary na rooku tylko dla rookstayerow sa oplacalne. Jak nim nie jestes to bij wrecz z macy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2006
Lokacja: Włocławek
Stan: Aktywny gracz
Imię: Malas Menilan
Profesja: Knight
Gildia: Bractwo Feniksa
Świat: aurea
Poziom: 67
Skille: 83/79
Poziom mag.: 6
|
![]() Jeżeli masz zamiar zostac paladynem to:
expisz na rooku na trolach (oczywiscie gdy juz jestes je wstanie zabic z mace albo czegos podobnego) gdy wylootujesz spir to go zakladasz i expisz z nim tal dlugo aż sie nie złamie. gdy będziesz już na main historia sie powtarza. nadal trole + spiry (mogą też byc gobliny z kamykami) gdy osiągniesz 40+ dista bierzesz łuk i strzały wędrujac na np cyclopy. kusza 65+ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 07 2006
Lokacja: ZG
Imię: Legendarny Faramir
Profesja: Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 71
Skille: 84/53
Poziom mag.: 17
![]() |
![]() Walic na rooku ze strzal = waste
Na Mainie jak najbardziej ale od 60 skilla a nie jak mowia przedmówcy od 40 bo to jest waste a na cyklopy nie radze isc bez uhow/vitki Ostatnio edytowany przez Legendarny Faramir - 15-07-2006 o 10:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2006
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Antek Morderca
Profesja: Druid
Gildia: Acid Drinkers
Świat: Secura
Poziom: 47
Poziom mag.: 43
|
![]() Jak wczeście już na rooku zaczniesz używać łuku tym lepiej bedzie ci szło na mainie i bedziesz juz mial jakieś doświadczenie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 07 2006
|
![]() Expienie na trollach ze spearow na rooku to strata czasu. Lepiej expic na wolfach i przejsc szybko rooka bo na mainie dist zrobimy duzo szybciej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]() 1.Nie kupuj łuku na Rooku,ponieważ jest on tańszy na Mainie a na rooku i tak byś go nie używał.
2.Najpierw skilluj spearami , a dopiero póżniej strzałami. 3.Myśle że dobrze że założyłeś taki tema.Wiele początkujących graczy będzie mogło znależć odpowiedż na podobne pytania.Nie wiem czy już taki temat był ale O.K. Pozdrawiam cię i życze sukcesów w skillowaniu i w biciu leveli itp. ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#18 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#19 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Jakbym nie mial PACC to pewnie biegalbym na roty pod Fibula, bo na respawnach trolli dla FACC jest wiecej osob niz w kolejsce po darmowy obiad w MOPSie.