|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Sam nie wiem co o tym myśleć.
Niby to całe równouprawnienie się rozrasta jak chwasty w ogródku, a wątpie, że Hiszpania chce zostać w tyle. Z drugiej strony czemu zmieniac cos co jest dobra i jest od kilku set (?) lat. Wydaje mi się, że mężczyźni przedłużą ród, ponieważ kobiety przyjmują nazwisko męza.Z trzeciej strony gdyby stosować zasade z drugiej strony to kto wie co by się działo... Jestem za równo uprawnieniem, ale wkurzają mnie rzeczy typu - Sytuacja w szkole- my za*******amy z ławkami, a płeć piękna plaszczy dupska (chociaż tak właściwie to ja robie to samo xD) - ustępowanie miejsca w autobusie (nie mówie o beretach bo to dziadki etc.) - czapki w szkołach, kościołach (nieogrzewane kościoły zimą ![]() -Służba w wojsku Ale przeciez to można wybaczyć ![]() Cytuj:
Ja chodze dwa razy- na wigilie, i na wielkanoc- MI ROKSOR! Edit: Ale się temat rozwija! Choć co prawda to prawda, że można podyskutować na onecie ![]()
Ostatnio edytowany przez Dark Sven - 07-10-2006 o 21:04. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Dark - ja też nie rozumiem, czemu kobiety mają mieć lepiej - co innego bycie dżentelmenem (to jest ok), a co innego krótsza praca do emerytury (zwłaszcza, że statystycznie kobiety żyją bodaj 7 lat dłużej niż mężczyźni - więc mają o wiele dłuższą spokojną starość...). Choć do wojska bym ich nie gonił, to w kościele zimno, a czapki... w sumie ja w kościele i tak bywam raz na ruski rok xD
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 07-10-2006 o 20:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
![]() Jestem za w pełniu równouprawnieniem kobiet. Wg mnie powinni przeforsować ten punkt w konstytucji. To jakiś absurd - w większości przypadków, jakie zauważyłem, kobiety są trochę bardziej rozwinięte intelektualnie niż faceci. Dlaczego więc mają służyć jako ostatnia deska ratunku dla rodziny królewskiej?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2005
Lokacja: Bełchatów
Profesja: Royal Paladin
Świat: Berylia
![]() |
![]() Moje zdanie na temat równouprawnienia jest takie, że mężczyźni mają w jednych dziedzinach życia lepiej, a kobiety w drugich. Co prawda artykuł na Onecie jest o polityce, ale my możemy naszą dyskusję rozwinąć bardziej. Według mnie kobiety w naszym kraju ogólnie wcale nie mają gorzej od mężczyzn. Nie chodzi mi tylko o oficjalne, ale także o dodatkowe, nieformalne przywileje czyli m. in. dżentelmeńskie zachowanie wobec kobiet, niewykonywanie ciężkich prac fizycznych, czy dostawanie więszkej liczby prezentów przez nie. Moim zdaniem, zarówno w Polsce, jak i w Hiszpanii wszystko w tej kwestii teraz jest w miarę w porządku. Co innego z krajami muzułmańskimi. Tam kobiety przeżywają codziennie prawdziwy horror
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Cytuj:
Idź do pracy, przygotuj obiad,posprzątaj w domu, pomóż dzieciom,i inne obowiązki... Jak będziesz to robił przez 5 lat to zmienisz zdanie. Oczywiscie nie zawsze tak jest no ale... @down Ano się zmienia, zmienia
Ostatnio edytowany przez Dark Sven - 07-10-2006 o 21:29. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
Pamiętaj: Ostatnio edytowany przez Marixon - 07-10-2006 o 21:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
|
![]() jeśli córeczki będą tak przychylne Madrytowi jak i Król to czemu nie
![]() ![]() co do równouprawnienia,zgoda ale wszyscy wtedy mają te same prawa i obowiązki |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Też uważam, że z tym należy walczyć. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Babsko wyjeżdżające mi z "kobiety mają pierwszeństwo", kiedy wchodzimy do klasy denerwuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() A co w tym denerwujacego? Przeciez to jedna z podstawowych zasad kultury.
![]() |
#13 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Cytuj:
A żeby nie było, że wielki offtopic robię to uważam, że jeśli kobiety tak bardzo chcą równouprawnień to powinny one obejmować wszystkie dziedziny naszego życia. Nie tylko te wygodniejsze.
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! Ostatnio edytowany przez Raul - 07-10-2006 o 22:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Walczyły o uprawnienie, a teraz mają (w teorii) lepiej. Równouprawnienie+takie bajery jak puszczanie przodem. No i - jak już pisałem - dłuższą emeryturę.
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 07-10-2006 o 22:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @spider-bialystok:
Cytuj:
![]() Osobiście uważam, że na takie sprawy można nie zwracać uwagi. To są błachostki. Lepiej zająć się poważniejszymi sprawami, dotyczącymi omawianego tematu. EDIT: @Raul: Cytuj:
@Lasooch: Cytuj:
Tu możnabyłoby dyskutować. Tylko po co?
Pamiętaj: Ostatnio edytowany przez Marixon - 07-10-2006 o 22:54. Powód: Raul i Lasooch mnie wyprzedzili |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
@topic Prawdę mówiąc, jeśli mam kiedyś dożyć wymuszonej służby wojskowej u kobiet albo kleru w wersji żeńskiej, to wolę sobie palnąć w łeb.
![]() |
![]() |
#17 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Za to - powtarzam się, wiem ^^ - chciałbym, żeby im mężczyznom skrócono czas pracy potrzebny do emerytury do tego, który mają kobiety. Bo krótsze życie i dłuższa praca - tu już coś jest nie tak.
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Przepuszczanie kobiet w przejściu to zwykły przejaw kultury, bardzo łatwo poznać, kto jest prostakiem, jeśli ryje się do przodu. Podobnie jedzenie sztućcami - chyba widzisz, kto jest chamem, skoro wpierdziela pieczeń palcami?
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() Mysle, ze nie powinno sie zmieniac sytuacji w anarchi.... lol. Juz kobieta na tronie to historycy by powariowali, a przede wszystkim ja ^^. Z jednego, ale i tez krotkiego powodu.. nazwisko to rzecz wielka dla monarchi. Tak akurat niech jedyna zywa rzecz jaka pozostala w kulturze kraju przepadnie i bedzie polityczno podobna. lol.....
@of top Kobiety maja lepiej to juz wiem. Ale na jakiego glenia meszczyzni nie maja skroconej pracy??? No, alez oczywiscie z jakiego jasnego powodu "niewszyscy umieraja w okresie okreslonym" no, ale w genetyce jest cos tam zapisane ![]() Jezeli kobiety maja brac prawa to i musza obowiazki... i dziwia mie slowa "idz walcz, a ja tu bede jadla ogorki..". Hmm trudna sprawa, ale powiem krotko: Nie lubie kobiet, ktore naduzywaja kultury dzentelmena i sa hamskie.. Nie lubie tez kiedy jest na odwrot ^^. A na marginesie to jestem najstarszy z klasy i mie guzik obchodzi kto wchodzi pierwszy do klasy XD. (no co? starszym sie ustepuje tak jak i kobietom) |
![]() |
![]() |