|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Moze i ucza praktycznych ciosow, ale w powietrze... Na bokscie czy muay thai trenuje sie w ochraniaczach i tam jest walka z przeciwnikiem, tylko w ten sposob mozna nauczyc sie stosowac dane techniki w starciu. Jesli ktos chce sie uczyc walczyc pod katem samoobrony to nie nauczy sie tego bez czestych sparingow z przeciwnikiem, na treningach karate tego nie ma, a jesli juz to bardzo zadko. Poza tym najbardziej sie sprawdza laczenie stylow uderzanych (np. kick boxing) i chwytanych (bjj albo zapasy).
|
![]() |
#62 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2006
|
![]() Nie sprzeczajcie sie o karate. Zeby zrobic cos z tym stylem walki trzeba dlugo trenowac, uwazam ze lepiej chodzic na boks i solwnie, poniewarz efekty beda szybciej widoczne. Boks uczy glownie tego aby nie bac sie udezyc przeciwnika(co jest czestym problemem). Zwroccie tez uwage na to ze w k1 lub pride zawodnicy uzywaja dowolnego stylu i karate nigdy nie okazalo sie tam lepsze(jak i judo
![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() Cytuj:
Karate tez sie nie przydaje i szczerze mowiac glupie jest cwiczenie wooolnych ciosow w powietrze lol.. To glupie, jedyne co mozna uznac za trening to walka z przeciwnikiem lub cwiczenie szykich ciosow w worek. Karate i takie tam pierdolki sie nie przydaja(to zalezy od trenigu). Znam wiele przypadkow co taki "miszcz karate" (czary pas) podskoczyl do jednego i tego zalowal... lol Dobrym lekarstwem na przesladowaie sa cwiczenia fizycze, badz techniczne (boks, kick boksing itd). Ostatnio edytowany przez janek@ - 23-12-2006 o 01:37. Powód: glupie klawisze |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 12 2006
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xelijew
Profesja: Druid
Świat: Aldora
Poziom: 31
Skille: 20/20
Poziom mag.: 30
|
![]() @wieszok
Nie chce mi sie cytowac twojego posta, ale myslisz sie bo nie jestem koxem 2x2. Ja nie jestem jakis wyjatkowo silny czy dobry technicznie -.- A to ze lubie sie bic nie znacze ze musze startowac do wlasnie typow jakich opisales tylko do kogos z mojej wagi. Wiesz ja nigdy nie walczylem z typem ktorego roznica wieku od mojej bylaby wieksza niz 3 lata(ten 3 lata mlodszy sam mnie wyzwal na solo). A to ze musze sie bic za swoich kolegow... Z twoich postow wnioskuje(nie musi tak byc) ze ty sie bic nie lubisz, wiec co jakby ktos sie do ciebie sral, wiesz ze go nie sprzedasz bo jego koledzy cie dojada, sam mu rady nie dasz to polozysz sie na ziemii, bedziesz sie zaslanial i liczyl ze mocno cie nie zleje? Raczej nie, i moi znajomi robia tak samo. Pomagamy sobie nawzajem bo wiem co to solidarnosc i ze "reka myje reke". Jesli ty tego nie pojoles i cale zycie bedziesz myslal tylko o sobie to gratuluje. A to ze ci przeszkadza moje cwiczenie na silowni... Ja mam sztange u siebie w pokoju wiec nie robie tego na ulicy. A dlugi wlosy widze na ulicy i mnie to irytuje. A ty bys sie nie denerwowal jakby kolo biegal z golym ch**em po miescie to tez by cie to pewnie irytowowalo. Mojego kolege denerwuje cięcie styropianu, a mnie szuranie stopami po dywanie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() To i tak jest nic przy ilosci walki na treningach boksu, muay thai czy zapasow. Jak juz napisano..
Cytuj:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=TjXUCjLgyis
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 22-12-2006 o 13:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ładny przyklad, mimo ze mi sie nie podoba te brazylijskie jiu-jitsu.
Warto tez poogladac walki Mirco Crocopa. Spider czy to Ty grales na julerze a pozniej na jakims non pvp??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2006
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
ja nigdy nie widziałem nikogo żeby latał z gołym ch**jem po ulicy i nawet jakbym zobaczył to bym się z nich nie śmiał i niewyzywał są to ludzię chorzy i niepowinno się z ich śmiać tak samo jak z wyznania,subkultury,rasy itp. Ostatnio edytowany przez Rooker666 - 22-12-2006 o 14:48. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 12 2006
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xelijew
Świat: Aldora
Poziom: 31
Skille: 20/20
Poziom mag.: 30
|
![]() @Rooker666
Ja nie zaczepiam tych z dlugimi wlosami -.- Poprostu wspomnialem ze ich nie lubie. I mowisz ze nie musialem sie za niego bic. Bo nie musialem ale wiesz wyobraz sobie cos takiego -Ej mam problem kolo chce mnie lac, pomozesz mi jak co? -Hmm moglbym to zrobic, ale nie. Sam sobie radz, nie bede sobie z twojego powodu robil klopotow. Mam w dupie czy bije sie z typem z krotkimi czy dlugimi wlosami. Pozatym jak ja mam krotkie wlosy i myje je codziennie albo co 2 dni, a oni majac wlosy do ramian albo do pasa myja je raz na 2 tygodnie -.- to jest troche niehigieniczne(h czy ch?). A co do ekshibicjonistów to wiem co to jest, sam nawet o tym wspomnialem. Tak to ludzie chorzy, ty mowisz chory, ja mowie zboczony. Pedofilia tez jest zboczeniem. Najlepiej pedofilii nie dotykac nawet 2 metrowym kijem bo ktos cie moze oskarzyc o niepoprawnosc polityczna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ty jednak idiotą jesteś. Ostatnio edytowany przez Thero - 22-12-2006 o 15:32. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Gdansk
Imię: Muminki r0x
Świat: TVP 1
|
![]() Andrzej... Stwierdzam, że idiota z ciebie O.o
Miałem ostatnio taką śmieszną sytuacje. Koleś już przez jakiś czas się mnie czepiał, jest troche większy niż ja. Na obiedzie podszedł i zaczął te swoje gadki ( głównie o włosy ;x ) olewałem go, ale dostałem od niego w tył głowy... Wstałem, złapałem za widelec i spojrzałem się na niego tak O_O xD wymiękł mimo, że był prawie 2 razy jak ja ;p skończyło się na stałym " zobaczymy po szkole "... Już go nie widziałem ^^ ( chciał mi zabrać deser, więc w tym momencie przegiął ^_^ )
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath Oddech krasnoluda r0x -Hi -Notka -No? -So Stfu&Bye Nob!1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
|
![]() @alahakbar i inni
Imo to powinno się na początku powiedzieć żeby nie siedzieć po 10h przed kompem tylko w ogóle cokolwiek trenować, albo jakoś być aktywnym. A co to będzie to już jeden pies zawsze coś tam kondycji da. I moim zdaniem takie karate czy boks to też dużo nie da jak się talentu nie ma. Może z jednym sobie poradzisz, ale potem przyjdzie pięciu. Po prostu najlepiej nie być konfliktowym. Ja tam jeszcze nigdy nie miałem takich problemów. A jak się ktoś do nas przysra, no to to jest pech ;p No i jak już było mówione być pewnym siebie. Reasumując: 1. Trochę aktywności fizycznej. 2. Pewność siebie. 3. Nie bycie konfliktowym. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Rotfl. Andrzejku, porównywanie osób z długimi włosami do pedofili czy kogo tam innego jako mniejszości kulturowej jest chyba przegięciem. Kierujesz się klasycznym stereotypami. Żenada.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Użytkownik Forum
|
![]() Synku ja juz mam mature z polskiego za soba, a to co napisalem wcale nie bylo wnioskiem, tylko moim osobistym zdaniem. Jesli chcesz komus ponadskakiwac to idz do piaskownicy porozmawiac z rownymi sobie intelektem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zbanowany
|
![]() Wiecie, w szkole biłem się 2 razy.
Raz jak jakiś starszy frajer zaczął przezywać moją rodzinę. Drugi raz jak stanąłem w obronie kolesia, któremu spuszczali głowę w kiblu. Przemoc to rozwiązanie dla idiotów, bo nie umieją oni inaczej rozwiązać problemu. Zazwyczaj leją się ze słabszymi bo "można". Jedynym sposobem walki z takimi The Billami jest stanięcie w obronie poszkodowanego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Tupac Legacy
Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn
Stan: Na Emeryturze
Imię: Midurion
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
![]() |
![]() Porozmawiac z ludzmi w piaskownicy mozesz ty. On wcale do ciebie nie podskakuje. I watpie bys byl jego ojcem.
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Nie, nie jestem jego ojcem. Nie staram sie prowokowac żadnych klotni, ale przytocze Ci jeszcze raz to co napisal Wieszok "Nie, no, Kolego, z takim czytaniem ze zrozumieniem nie licz na zdaną maturę z polaka... Ty w ogóle czytałeś mojego posta, że takie wnioski wyciągasz czy co?!..." Jak napisalem wyzej, ja nie wyciagalem wnioskow, ja przedstawilem moje zdanie, prawda jest ze bojka powinna byc ostatecznym rozwiazaniem jednak sprobuj dresiarzowi na ulicy wytlumaczyc ze nie oddasz mu portfela i komorki jakims logicznym wywodem. Prawda jest taka ze jesli nie chcesz dostac po mordzie musisz byc poprostu lepszy/silniejszy/wiekszy(zazwyczaj za cel tacy ludzie wybieraja sobie osoby slabsze psychicznie, fizycznie). Nie mowcie mi ze nie czytam ze zrozumieniem, poprostu szanujcie czyjes zdanie i punkt widzenia, nie mowie tu o przypadkach gdy ktos nie lubi ludzi z dlugimi wlosami i najchetniej sklepalby by ich wszystkich, takie osoby nalezy potepiac. Sam nie przepadam za tego typu ludzmi, (skora, dlugie wlosy spiete w kusyc) ale nie dlatego ze uwazam ich za kogos gorszego. Poprostu do tej pory poznalem kilku takich ludzi(jeden koles porownywal papierza do hitlera, drugi uwazal sie za pepek swiata i krytykowal innych). Pozdrawiam i zachecam do uprawiania sportu, nie dialogu(jest on wazny jednak do debili dotrzec mozna tylko piescia) Ostatnio edytowany przez alahakbar - 22-12-2006 o 19:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |