|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2006
|
![]() Jak zapewne wiekszosc z was wie Saddam Husajn zostan dzis rano stracony. Chcialbym abyscie podzielili sie ze mna swoimi opiniami na temat kary jaka go spotkala i sposobu w jaki ja wykonano.
Wiem ze wsrod polakow jest duzo zwolennikow i przeciwnikow kary smierci. Ja jestem jej zwolennikiem. Przyznam ze nie chodzi mi o to zeby skazywac na smierc kazdego "morderce" lecz o same jej istnienie. Moge sie mylic ale wedlog mnie kara smierci np: dla pedofili mogla by odstraszyc przynajmniej kilku agresorow. Jesli chodzi o samego Saddama to cieszy mnie(dziwnie sie troche czuje piszac to) ze zawisnal, niektorzy pewnie powiedza ze jest ofiara agresji USA na Iraq jednak wedlog mnie osoba odpowiedzialna za mork kilkuset tysiecy ludzi nie zasluzyla na inna kare. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
|
![]() A ludzie myśleli, że tak jak pozostali pomęczy się ze 20 lat w celi śmierci... A jednak nie. Amerykanie musieli go szybko powiesić, co oczywiste. Przy tak szybko spadającym poparciu wojny w Iraq, jeszcze trochę a i ta wojna skończy jak wojna w Wietnamie, napiętnowana przez opinię publiczną. Gdyby go nie powiesili teraz, potem mogliby już nie mieć możliwości (apelacja, dochodzenie, uniewinnienie z części zarzutów itp.).
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2004
|
![]() Popieram kare smierci ale nie dla kazdego, dla pedofilow jak najbardziej. Co do tego ze SH zazwisnal- nalezalo mu sie, ale Busha i czterech wspanialych z polski tez bym powiesil.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() Masz oczywiscie na mysli gen. Jaruzelskiego i jego doradcow?
![]() |
#5 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() Ps. Zainstaluj Firefoxa 2.0 ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2003
|
![]() mhm, ta, zapraszam tutaj
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=101014 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Zgodze sie z toba ze Amerykanie wdepneli w niezla kupe, lecz pamietaj ze Polska znalazla sie pod okupacja poniewaz Anglicy mieli udolnego przywodce ktory nie oddawal slepo swoich zolnierzy Polsce, na wojne z ktorej nic by nie mieli(podobnie jak reszta europy). Przypominam tu o tym poniewarz nie mozna lekcewarzyc zagrozenia ze strony szalencow.(Stalin, Hitler, niektorzy pewnie wymienia Busha) Co do mozilli to nie chce mi sie;p, niedlugo i tak wracam do wroclawia. Ostatnio edytowany przez alahakbar - 30-12-2006 o 13:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2005
Lokacja: Lublin
![]() |
![]() Wydaje mi sie, ze po wykonaniu wyroku Amerykanie sami narazili sie na odwet ze strony fanatycznych poplecznikow Saddama. Lepiej bylo go wsadzic na dozywocie do pierdla. Chociaz gorsza kara moim zdaniem jest posadzenie go nie na dozywocie, ale na jakis dlugi okres czasu powiedzmy 35 lat. Wtedy czlowiek jest "torturowany" psychicznie, bo czeka na wyjscie, a czlwiek majacy kare dozywotniego pozbawienia wolnosci nie czeka na to, bo wie ze juz nie wyjdzie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
|
![]() Mylicie się. To był jego pierwszy proces, za najpoważniejsze zarzuty. Nie było wątpliwości, że on był temu winny. Rzecz w tym, że sędzia nie musiał zapoznawać się ze wszystkimi aktami, tylko z tymi, które dotyczyły pierwszego procesu. Kiedy jest pewne, że ktoś jest sprawcą np. morderstwa, ponieważ dokonał tego np. w miejscu publicznym, albo jako głowa państwa zlecił mord, wtedy proces przebiega błyskawicznie. Został skazany za mord ponad 100 ludzi i to wystarczyło do powieszenia go. Jeśli dostałby np. 25 lat (w co wątpię), wtedy dostałby kolejne zarzuty, aż w pewnym momencie za jakiś czyn dostałby karę śmierci i zostałby stracony. Faktycznie miał prawo do apelacji, ale stracono go zaraz po wyroku. Jeśli złożyłby apelację, to przedłużyłoby sprawę, a opinia publiczna i rząd USA potrzebowali jego egzekucji, żeby były jakieś efekty wojny.
Ponadto uważam, że dobrze się stało, że Polska poparła wojnę z Irakiem. Zobaczcie co się tam dzieje, prawie cała Azja to Islamiści posiadający lub starający się o posiadanie broni jądrowej! Ich religia nakazuje im zabijać "niewiernych", te wszystkie kraje są nieobliczalne i zagrażają światu. Jeśli pozbędziemy się takich ludzi jak Saddam, to będziemy o wiele bezpieczniejsi. Zawsze byłem po stronie dialogu, ale oni sobie za bardzo jeżdżą na reszcie świata, trzeba ich uspokoić siłą. Przecież każdy z nas może w każdej chwili zginąć z ręki psychicznego dyktatora. Taki dyktator może nas pozabijać, kiedy tylko zechce, bo mają broń masowego rażenia. Chcecie pokoju? Osiągniemy go siłą! Hitlera też trzeba było udupić zaraz po tym jak zaczął Holocaust. Nikt się nie sprzeciwił. Ostatecznie zginęły miliony ludzi, można było tego uniknąć, pozbywając się skrajnych ideologii. Kto wie, może teraz Polska byłaby bardziej rozwinięta. Niestety nikt oprócz nas nie zareagował na to co się działo i wszyscy na tym stracili. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie nie nie!
Kara smierci jest jest beeee!
![]() |
#11 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Wysoki Trybunal Iracki = sad, ktory wyda taki rozkaz, jaki mu kaze Ameryka, nie oszukujmy sie. No i masz racje - my jestesmy slepym sojusznikiem, gdyby to nam cos sie dzialo, Ameryka postapilaby tak samo jak GB podczas II wojny swiatowej, czyt. kopnelaby nas w srodek dupy.
![]() |
#12 |
Guest
|
![]() JA JESTEM ZZA KAROM ŚMIERCI, masz huj za swoje teraz
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ciebie tez nalezalo by powiesic...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Porownaj swoje wypowiedzi z innymi w tym topicu, jesli masz w sobie chodz troche samokrytyki powinienes dostrzec ze masz za maly skill w IQ, potrenuj troche...Tibiomaniaku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() @te kilka postow up
Prosze nie kluccie sie. BAD wyrazil swoj poglad w nietypowy sposob, jednak kim my jestesmy by go oceniac? Zgodze sie jednak ze przydaloby sie te posty delikatnie "skorygowac". @Nekromanta Zastanawialem sie chwile nad twoja wypowiedzia i naprawde ciekawi mnie jak zareagowalyby Stany zjednoczone gdybysmy mieli jakies problemy militarne. Chyba warto pamietac ze to dzieki nim wygralismy II WS. Z drugiej strony jednak gdy patrze na reakcje ONZ(a raczej ich brak) i reakcje USA to zauwazam ze ci drudzy sa nieco zbyt natarczywi i sami nie tacy swieci (np. kanal panamski). Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Ile dzisiaj ciężarówek wybuchnie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zbanowany
Data dołączenia: 04 10 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Cytuj:
Dowiedz się, co mówisz, nim się odezwiesz.
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
|
![]() |
![]() |