|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#681 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: nie chcesz wiedzieć
Stan: Na Emeryturze
Imię: Po co... -.-
Profesja: Druid
Gildia: Ni ma :<
Poziom: 96
Skille: 18/25
Poziom mag.: 66
|
![]() @up
no nie wiem na demach z 100lvl może być jeszcze gorsze waste niż na dlach z 50 lvlem to kwestia farta ![]() @topic No nie nigdy w życiu nie uwierze że najt jest naj naj dlaczego?: Dziś moim noob palkiem chciałem dobic tak około 40 dista czyli to pare chwil na trollach ![]() @down ops zwracam Honor ![]()
Carpe Jugulum ![]() Ostatnio edytowany przez Cenarius - 20-01-2007 o 19:41. Powód: Honor |
![]() |
|
![]() |
#682 |
Użytkownik Forum
|
![]() No tak... chciał poskillować czyli skile miał nędzne.
![]() A rycek może być naj naj. Najbardziej udupoiony. Najgorszy. Najnudniejszy... < No może to jak dla kogo... o ile kogoś nie nudzi trening, albo walka na słabych przeciwnikach.
#683 |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
|
![]() @ripper
Czyli jest bardzo dobrym graczem bo niełatwo zrobić djinn questa solo knightem. Sorcem dużo prościej. @czarek74 Knight zawsze "tuż tuż tyci tyci" za podium, na 4 miejscu. Przed rookstayerem, rzecz jasna. ![]() @Smieszek26 Ad.1 Runy można (a nawet jest wskazane) kupować w sklepie zamiast od graczy w dzisiejszych czasach. Ad.2 Gdyby nie knight to sorc sam by sobie bloczył potworki i expił niewiele wolniej. Zresztą na hlvlu nikt nie expi z blokerem tylko solo na wrl z mortów i jakoś sobie ludzie dają radę. Bez blokera korzystniej bo masz 100% loota dla siebie, a nie jakiś noobek przed tobą ukrywa. Np ja nienawidze expić z blokerem i nie narzekam na exp bez niego, a jeśli ktoś narzeka to znaczy, że nie umie grać... @Sozemego Wiekszosc to nie znaczy wszystkie. Porównaj sobie siłe ue z siła exori/explo/broni. Różnica jest powalająca. Mi wystarczy, że będę walił średnio po 900 tak jak teraz, bo to i tak daje mi ogromną przewagę nad resztą profesji. Knight może wykonać większość questów solo, ale z o wiele większym waste niż sorc ponieważ brakuje mu siły ognia i potwory długo zabierają mu hp. @Knight Patryk Ad.1 To trzeba mieć kumpla druta. Ad.2 To dlaczego ja widziałem już filmik z wykonanym anni~ przez 4 sorców na 100 lvlu? @Demony Ja na demonach mam mniejszy waste niż moj kumpel knight na dl'ach, a mamy podobny poziom. ![]() Ostatnio edytowany przez goburu - 20-01-2007 o 21:13. |
![]() |
![]() |
#684 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 01 2007
Lokacja: Warszawa
Imię: Alterian
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Dragons Vengeance
Świat: Solera
Poziom: 25
Skille: 55/45
Poziom mag.: 9
![]() |
![]() o.O Od kiedy to knight jest dobrą profesją?? Gów***** profesja, nawet zważając na to, że paladyn, sorcerer czy druid da nawet z knightem, który ma wyższy lvl.
|
![]() |
![]() |
#685 |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 11 2006
|
![]() Muszę potwierdzić, że knight to 0 w pvp. Wiadomo dlaczego - noobskie hity nawet na skillach 100+. Ale za to knight jest najlepszy w defensywie. Jak mówisz, że sorcer zabije knighta na wyższym levelu to tak samo jakbyś powiedział, że sorcer na niższym levelu zabije sorca na wyższym levelu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 11 2005
Imię: Marciniek
Profesja: Knight
Gildia: Invisibles
Świat: Guardia
Poziom: 108
Skille: 100/99
Poziom mag.: 8
|
![]() Walczą ludzie, nie profesje.
To jest gra MMORPG (Massive...), od tego są inni, żeby pracować w grupie. Grupy samych sorców, jak i grupy samych knightów nie są tak skutecznie, jak grupy mieszane... Określenie "potężny" u knighta pasuje mi do jego zdecydowanie najlepszej wytrzymałości. Sorc może więcej wytrzymać na manashieldzie, ale jak mu się mana skończy... A knight w każdym momencie gry jest przygotowany na wszystko, bo to kwestia ilości uh, jaką ma przy sobie. Ostatnio edytowany przez Marciniek - 21-01-2007 o 10:38. |
![]() |
![]() |
#687 |
Zbanowany
|
![]() Co z tego, że knight ma 1,5x więcej życia niż sorc - skoro sorc ma 6x więcej many, dużo tańsze leczenie, dużo mocniejsze hity. Sam widziałem knightów którzy na skillach 90 walili w człowieka średnią 20. A mój kolega sorc na 32lv bije w ludzi za 150 z great energy beam. Dodam, że on nie trenował mlevelu tylko expił i mlev sam wszedł, a knight musi spędzić miesiąc na treningu i ma średnią 20hp w ludzi. Śmiechu warte - knight zjebany przez clipsoft. Ktoś pisał, że z knightem nie ma szans na wyczerpanie? Tak jeśli ma 30bp uhów, a sorc 10bp manasów to się mogę zgodzić - ale przy równym eq knight nie ma szans. A wiadomo, że jak sorc idzie na pk to ma full run. Do tego sorc i druid mają summony - a sd + 2fe to można solo dednąć knighta mającego wyższy level jak się zagapi, albo jak go zlaguje na 2sec. Przewaga sorca nad knightaem w pvp jest tak duża, że szkoda gadać
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Po takim tekscie w zasadzie mozna przestac cie brac powaznie i odpowiadac w jakikolwiek sposob na twoje posty. Dziecko OTSow ..
#689 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 11 2005
Imię: Marciniek
Profesja: Knight
Poziom: 108
Skille: 100/99
Poziom mag.: 8
|
![]() Fajnie sorc ma tyle many, naprawde się przydaje. Tylko many nie odnowisz uhami w czasie 3 sekund...
|
![]() |
![]() |
#690 |
Zbanowany
|
![]() @Gremlin
Jest to odpowiedź na post #690. Nie cytowałem, bo szkoda miejsca na stronie i post byłby dużo mniej czytelny. Numery odnoszą się do kolejnych odpowiedzi gremlina na cytaty zawarte w jego poście. 1. Knight tylko na małym poziomie leczy się opłacalniej niż sorc. 2. A sorcem pójdziesz solo i expisz. 3. Druid solo expi duzo szybciej i oplacalniej niz knight solo na wyzszych poziomach. 4. To tym bardziej nie będzie grupy rycerzy która da radę. 5. Czyli jednak nie wykonałeś tego questa rycerzem. 6. Aż 40% + lepsze czary i runy. Na wysokim poziomie wszyscy atakują z magii, więc sorc osiąga znaczną przewagę nad pozostałymi profesjami jako że najlepiej tą magią włada. 7. Zamiast czekać na sprzedawcę kupuję runy w sklepie i idę expić zarabiając przy tym 2 razy więcej niż jakbym stał pod depo i żebrał o backpack sdeków, których prawie nikt nie sprzedaje. Oprócz tego sorcem kupuje się głównie manasy, a tych ludzie nie sprzedają. 8. Masz taką samą szansę jak knighci albo nawet większą bo zawsze możesz jednego z nich wyprosić. (90 sorcem spokojnie wypraszam 90 knightów bo nic mi nie mogą zrobić no chyba że ktoś jest w super mocnej gildii i ma wielu kumpli 100+) Na leczenie idzie dużo many ale druid/sorc i tak wychodzi taniej od knighta bo dużo szybciej od niego zabija potwory i nie traci tyle punktów życia/many w przeciągu całej walki co knight. Ja już teraz na 90 lvlu nawet na zwykłych dragach bez wysiłku nabijam po 80-100k expa na godzinę i mam ogromny zysk w kasie. Na 100 lvlu myślę że będę nabijał po 100-120k expa na godzinę, a na 150 lvlu spokojnie będę wyciągał po 150-200k expa na godzinę, a podejrzewam że te wartości są i tak sporo zaniżone. (widziałem filmik na którym 200 sorc expił z zyskiem z prędkością ponad 400k expa na godzinę!) Poziom mam już 90, ale nie zmieniam na bieżąco profilu i nie twoja rola w tym żeby mi o tym przypominać. 9. Rycerz robi to w ciągu pół godziny, a ja w ciągu kilku minut. Exhausted na manasy wynosi 1 sekundę a nie 2 sekundy tak jak na runy ofensywne więc wypijam to w ciągu 12 sekund (no załóżmy że trochę więcej bo jeszcze liczy się mana zabrana przez potwory więc dajmy na to 20) i jestem gotowy na kolejny strzał. 10. Bo mieli pecha i demony ostro spamowały, równie dobrze pech mógłby się przytrafić rycerzom i też by padli. Ale widziałem już film na którym ekipa 4 x 100 sorc zabiła wszystkie demony na anni~ i bezproblemowo wykonała questa. Specjalnie dla ciebie Gremlin (i przy okazji także dla innych maruderów, którzy nie dostrzegają słabości knighta w dobie szybkiej i taniej many) poszukam tego filmu i opublikuję w celach dydaktycznych. 11. 50k nie dodam bo umiem grać i rzadko padam (tylko przez lagi/freezy). Na DL'ach już byliśmy i nawet na manashieldzie tracę mniej kasy niż mój kumpel knight, więc skończ już z tym swoimi bajkami. Ostatnio edytowany przez goburu - 21-01-2007 o 23:22. |
![]() |
![]() |
#691 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#692 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 01 2007
Lokacja: Darashia
Imię: Trumgod
Świat: Candia
![]() |
![]() Luuuuuuuudzie i o co się tyle kłócic! Wszystkie profesje oprócz palladyna są odpowiednio wyważone i każda ma swoje plusy i minusy. Może nie jestem expertem jeżeli chodzi o pvp. Świadzczy o tym serw na którym gram (2 tygodnie na candii, ale wcześniej na securze), a także mój noobowski lvl.
Jeżeli chodzi o pojedynek Sorcerer vs. Knight, myślę, że miałby różny finał na różnych lvlach obu postaci (zakładając, że zawsze będzie równy). Panowie z CipSoftu naprawdę znają się na rzeczy (czyt. na Tibii) bardziej niż nie jeden z noobów, którzy wypowiadają się na tym forum. Jedyną rzeczą jaką można im zarzucic to słabośc Palladyna w stosunku do innych profesji, ale myślę, że poprawią to w następnych updateach. Pozdro for all. Candia rlz. |
![]() |
![]() |
#693 |
Zbanowany
|
![]() @up
Pokaż mi choćby jeden element gry w którym pal jest gorszy od knighta. (nie licząc blokowania) Zgodzę się z tym, że pal expi dużo wolniej od sorców/drutów (co wcale nie oznacza, że mniej opłacalnie) ale od knighta jest lepszy prawie w każdym elemencie tibijskiego rzemiosła: szybciej expi, więcej zarabia na 50+ lvlu, expi opłacalniej, nie musi długo trenować tak jak knight, może solować silne potwory i wykonywać trudne questy, (czego nie można powiedzieć o knighcie) i tak dalej, i tak dalej... Ostatnio edytowany przez goburu - 22-01-2007 o 00:06. |
![]() |
![]() |
#694 |
Zbanowany
Data dołączenia: 11 02 2006
Stan: Początkujący
Imię: Speed Wojtek
Poziom: 127
Skille: 99/70
Poziom mag.: 21
![]() |
![]() @ Topic
Nie , zobacz na erigu kto wbija najwiecej expa w 1 dzien ... knight nie moze bic hydr masowo ani demonow dzieki czemu wbija 2-3x wolniej exp niz druid/sork. |
![]() |
![]() |
#695 | |||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Zakladajac wbijanie 150k expa co godzine ( jak najbardziej wykonalne ), przez czas rowny czasowi bicia rekordu przez Strycnine dowolny 150 levelowy knight jest w stanie bez problemu wbic sie na 2 pozycje powergamerow. Jesli chodzi o statystyki tygodniowe top30 to dwoch, jako niewielu aktywnych, EK zajmuje odpowiednio 4 i 6 miejsce, wyprzedzajac cala game sorcow i przegrywajac w zasadzie tylko z sorcami/ druidami o 20-30 leveli mocniejszymi. Jesliby w wiekszym stopniu wykorzystywali stamine mogliby spokojnie podskoczyc o 1-2 pozycje.
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 22-01-2007 o 02:58. |
|||
![]() |
![]() |
#696 |
Zbanowany
|
![]() @up
Będę kibicowal knightom, ciekawe za ile tysiącleci któryś z nich zbliży się do osiągnieć mateusza. ![]() |
![]() |
![]() |
#697 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 01 2007
Lokacja: Darashia
Imię: Trumgod
Świat: Candia
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#698 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2006
Lokacja: Suwałki
Imię: Purek Pallek
Świat: Secura
Poziom: 70
Skille: 78+2/56
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Kolejny temat z serii "kim grasz"
Wiadomo że każdy powie tą profesja którą gra ... Knight moim zdaniem jest najgłupszy ;d Ostatnio edytowany przez Royalkowaty - 22-01-2007 o 19:34. |
![]() |
![]() |
#699 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 06 2006
Lokacja: eeee..... to pytanie jest podchwytliwe??
|
![]() A mnie choćby mieli rwać końmi, czy wbijać na pal to nie wybiorę sorca lub druta xD mają kijki i szpanują sukinkoty
![]() Jak widzę takiego gnoja to urwałbym mu łeb i naszczał do kadłuba (pomijając dwóch kumpli z którymi robie qesty ![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Jochny - 22-01-2007 o 20:38. Powód: mmm.... ciekawe |
|
![]() |
![]() |
#700 |
Zbanowany
|
![]() @Trumgod
[IRONIA]No tak, po co wykonywac questy solo skoro najwieksza zabawa jest jak idziemy z grupa 20 ludzi? A w ogole najciekawsze to jest skillowanie!!!111oneoneone...[/IRONIA] Trening palem owszem jest trudniejszy, ale wcale nie trzeba nim trenowac, wystarczy 40 dist i mozna spokojnie expic. (dużo szybciej niż knight) Od 40 dista nie tracimy już pieniędzy bo spokojnie zwraca się z lootbagów, dist wpada podczas expienia niewiele wolniej niż podczas treningu. @Jochny Zmień profesje zamiast się użalać nad sobą. Ostatnio edytowany przez goburu - 22-01-2007 o 22:55. |
![]() |