Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 20-01-2007, 19:15   #681
Cenarius
Użytkownik Forum

Cenarius's Avatar

Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: nie chcesz wiedzieć

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Gildia: Ni ma :<
Poziom: 96
Skille: 18/25
Poziom mag.: 66
Pergamin tia

@up
no nie wiem na demach z 100lvl może być jeszcze gorsze waste niż na dlach z 50 lvlem to kwestia farta
@topic
No nie nigdy w życiu nie uwierze że najt jest naj naj dlaczego?:
Dziś moim noob palkiem chciałem dobic tak około 40 dista czyli to pare chwil na trollach . Nabiłem już chce wychodzić a tu mi wpada 28 naj że chce poskillować i żebym wypierd.... i zaczął mnie lać za 30-60 [noob-set]. No to już się chciałem na druida przelognąć ale coś mnie podkusiło poszłem po kusze+bolty i jakies hmmy. W trapie pomogły mi trolle koleś zdechł b.szybko miał może z 3 IHY [nie uhy!- 28 lvl nc...]
@down
ops zwracam Honor

Ostatnio edytowany przez Cenarius - 20-01-2007 o 19:41. Powód: Honor
Cenarius jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-01-2007, 19:30   #682
zoliax
Użytkownik Forum

zoliax's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2004
Lokacja: Białystok

zoliax ma numer GG 6035236 Adres Jabbera do zoliax
Domyślny

No tak... chciał poskillować czyli skile miał nędzne.
A rycek może być naj naj.
Najbardziej udupoiony.
Najgorszy.
Najnudniejszy... < No może to jak dla kogo... o ile kogoś nie nudzi trening, albo walka na słabych przeciwnikach.
stary 20-01-2007, 21:11   #683
goburu
Zbanowany

Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
Domyślny

@ripper
Czyli jest bardzo dobrym graczem bo niełatwo zrobić djinn questa solo knightem. Sorcem dużo prościej.
@czarek74
Knight zawsze "tuż tuż tyci tyci" za podium, na 4 miejscu. Przed rookstayerem, rzecz jasna.
@Smieszek26
Ad.1
Runy można (a nawet jest wskazane) kupować w sklepie zamiast od graczy w dzisiejszych czasach.
Ad.2
Gdyby nie knight to sorc sam by sobie bloczył potworki i expił niewiele wolniej. Zresztą na hlvlu nikt nie expi z blokerem tylko solo na wrl z mortów i jakoś sobie ludzie dają radę. Bez blokera korzystniej bo masz 100% loota dla siebie, a nie jakiś noobek przed tobą ukrywa. Np ja nienawidze expić z blokerem i nie narzekam na exp bez niego, a jeśli ktoś narzeka to znaczy, że nie umie grać...
@Sozemego
Wiekszosc to nie znaczy wszystkie. Porównaj sobie siłe ue z siła exori/explo/broni. Różnica jest powalająca. Mi wystarczy, że będę walił średnio po 900 tak jak teraz, bo to i tak daje mi ogromną przewagę nad resztą profesji. Knight może wykonać większość questów solo, ale z o wiele większym waste niż sorc ponieważ brakuje mu siły ognia i potwory długo zabierają mu hp.
@Knight Patryk
Ad.1
To trzeba mieć kumpla druta.
Ad.2
To dlaczego ja widziałem już filmik z wykonanym anni~ przez 4 sorców na 100 lvlu?
@Demony
Ja na demonach mam mniejszy waste niż moj kumpel knight na dl'ach, a mamy podobny poziom.

Ostatnio edytowany przez goburu - 20-01-2007 o 21:13.
goburu jest offline  
stary 21-01-2007, 00:49   #684
Quakmir
Użytkownik forum

Quakmir's Avatar

Data dołączenia: 19 01 2007
Lokacja: Warszawa

Imię: Alterian
Profesja: Royal Paladin
Świat: Solera
Poziom: 25
Skille: 55/45
Poziom mag.: 9
Quakmir ma numer GG 4373080
Domyślny

o.O Od kiedy to knight jest dobrą profesją?? Gów***** profesja, nawet zważając na to, że paladyn, sorcerer czy druid da nawet z knightem, który ma wyższy lvl.
Quakmir jest offline  
stary 21-01-2007, 00:59   #685
d4rqu
Zbanowany

Data dołączenia: 28 11 2006

Domyślny

Muszę potwierdzić, że knight to 0 w pvp. Wiadomo dlaczego - noobskie hity nawet na skillach 100+. Ale za to knight jest najlepszy w defensywie. Jak mówisz, że sorcer zabije knighta na wyższym levelu to tak samo jakbyś powiedział, że sorcer na niższym levelu zabije sorca na wyższym levelu Masło maślane
d4rqu jest offline  
stary 21-01-2007, 10:36   #686
Marciniek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 11 2005

Imię: Marciniek
Profesja: Knight
Gildia: Invisibles
Świat: Guardia
Poziom: 108
Skille: 100/99
Poziom mag.: 8
Domyślny

Walczą ludzie, nie profesje.
To jest gra MMORPG (Massive...), od tego są inni, żeby pracować w grupie. Grupy samych sorców, jak i grupy samych knightów nie są tak skutecznie, jak grupy mieszane...

Określenie "potężny" u knighta pasuje mi do jego zdecydowanie najlepszej wytrzymałości. Sorc może więcej wytrzymać na manashieldzie, ale jak mu się mana skończy...
A knight w każdym momencie gry jest przygotowany na wszystko, bo to kwestia ilości uh, jaką ma przy sobie.

Ostatnio edytowany przez Marciniek - 21-01-2007 o 10:38.
Marciniek jest offline  
stary 21-01-2007, 13:14   #687
d4rqu
Zbanowany

Domyślny

Co z tego, że knight ma 1,5x więcej życia niż sorc - skoro sorc ma 6x więcej many, dużo tańsze leczenie, dużo mocniejsze hity. Sam widziałem knightów którzy na skillach 90 walili w człowieka średnią 20. A mój kolega sorc na 32lv bije w ludzi za 150 z great energy beam. Dodam, że on nie trenował mlevelu tylko expił i mlev sam wszedł, a knight musi spędzić miesiąc na treningu i ma średnią 20hp w ludzi. Śmiechu warte - knight zjebany przez clipsoft. Ktoś pisał, że z knightem nie ma szans na wyczerpanie? Tak jeśli ma 30bp uhów, a sorc 10bp manasów to się mogę zgodzić - ale przy równym eq knight nie ma szans. A wiadomo, że jak sorc idzie na pk to ma full run. Do tego sorc i druid mają summony - a sd + 2fe to można solo dednąć knighta mającego wyższy level jak się zagapi, albo jak go zlaguje na 2sec. Przewaga sorca nad knightaem w pvp jest tak duża, że szkoda gadać W sumie to poza mało wartej dużej liczby hp to knight jest we wszystkim gorszy od sorca. Ale znajdą się obrońcy którzy powiedzą: No ale przecież knight bije za darmo
d4rqu jest offline  
stary 21-01-2007, 16:42   #688
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d4rqu Pokaż post
Do tego sorc i druid mają summony - a sd + 2fe to można solo dednąć knighta mającego wyższy level jak się zagapi, albo jak go zlaguje na 2sec.
Po takim tekscie w zasadzie mozna przestac cie brac powaznie i odpowiadac w jakikolwiek sposob na twoje posty. Dziecko OTSow ..
stary 21-01-2007, 21:50   #689
Marciniek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 11 2005

Imię: Marciniek
Profesja: Knight
Poziom: 108
Skille: 100/99
Poziom mag.: 8
Domyślny

Fajnie sorc ma tyle many, naprawde się przydaje. Tylko many nie odnowisz uhami w czasie 3 sekund...
Marciniek jest offline  
stary 21-01-2007, 22:59   #690
goburu
Zbanowany

Domyślny

@Gremlin

Jest to odpowiedź na post #690. Nie cytowałem, bo szkoda miejsca na stronie i post byłby dużo mniej czytelny. Numery odnoszą się do kolejnych odpowiedzi gremlina na cytaty zawarte w jego poście.

1. Knight tylko na małym poziomie leczy się opłacalniej niż sorc.
2. A sorcem pójdziesz solo i expisz.
3. Druid solo expi duzo szybciej i oplacalniej niz knight solo na wyzszych poziomach.
4. To tym bardziej nie będzie grupy rycerzy która da radę.
5. Czyli jednak nie wykonałeś tego questa rycerzem.
6. Aż 40% + lepsze czary i runy. Na wysokim poziomie wszyscy atakują z magii, więc sorc osiąga znaczną przewagę nad pozostałymi profesjami jako że najlepiej tą magią włada.
7. Zamiast czekać na sprzedawcę kupuję runy w sklepie i idę expić zarabiając przy tym 2 razy więcej niż jakbym stał pod depo i żebrał o backpack sdeków, których prawie nikt nie sprzedaje. Oprócz tego sorcem kupuje się głównie manasy, a tych ludzie nie sprzedają.
8. Masz taką samą szansę jak knighci albo nawet większą bo zawsze możesz jednego z nich wyprosić. (90 sorcem spokojnie wypraszam 90 knightów bo nic mi nie mogą zrobić no chyba że ktoś jest w super mocnej gildii i ma wielu kumpli 100+) Na leczenie idzie dużo many ale druid/sorc i tak wychodzi taniej od knighta bo dużo szybciej od niego zabija potwory i nie traci tyle punktów życia/many w przeciągu całej walki co knight. Ja już teraz na 90 lvlu nawet na zwykłych dragach bez wysiłku nabijam po 80-100k expa na godzinę i mam ogromny zysk w kasie. Na 100 lvlu myślę że będę nabijał po 100-120k expa na godzinę, a na 150 lvlu spokojnie będę wyciągał po 150-200k expa na godzinę, a podejrzewam że te wartości są i tak sporo zaniżone. (widziałem filmik na którym 200 sorc expił z zyskiem z prędkością ponad 400k expa na godzinę!) Poziom mam już 90, ale nie zmieniam na bieżąco profilu i nie twoja rola w tym żeby mi o tym przypominać.
9. Rycerz robi to w ciągu pół godziny, a ja w ciągu kilku minut. Exhausted na manasy wynosi 1 sekundę a nie 2 sekundy tak jak na runy ofensywne więc wypijam to w ciągu 12 sekund (no załóżmy że trochę więcej bo jeszcze liczy się mana zabrana przez potwory więc dajmy na to 20) i jestem gotowy na kolejny strzał.
10. Bo mieli pecha i demony ostro spamowały, równie dobrze pech mógłby się przytrafić rycerzom i też by padli. Ale widziałem już film na którym ekipa 4 x 100 sorc zabiła wszystkie demony na anni~ i bezproblemowo wykonała questa. Specjalnie dla ciebie Gremlin (i przy okazji także dla innych maruderów, którzy nie dostrzegają słabości knighta w dobie szybkiej i taniej many) poszukam tego filmu i opublikuję w celach dydaktycznych.
11. 50k nie dodam bo umiem grać i rzadko padam (tylko przez lagi/freezy). Na DL'ach już byliśmy i nawet na manashieldzie tracę mniej kasy niż mój kumpel knight, więc skończ już z tym swoimi bajkami.

Ostatnio edytowany przez goburu - 21-01-2007 o 23:22.
goburu jest offline  
stary 21-01-2007, 23:44   #691
d4rqu
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Po takim tekscie w zasadzie mozna przestac cie brac powaznie i odpowiadac w jakikolwiek sposob na twoje posty. Dziecko OTSow ..
Rzeczywiście ten tekst był przesadzony. Jak nie chcesz mnie brać na poważnie to twój problem. A takie wyzywanie wszystkich od dzieci OTsów czy neostrady to świadczy tylko o tobie i o twoim poziomie To, że jesteś moderatorem nie znaczy, że możesz obrażać innych...
d4rqu jest offline  
stary 21-01-2007, 23:57   #692
Trumgod
Użytkownik forum

Trumgod's Avatar

Data dołączenia: 21 01 2007
Lokacja: Darashia

Imię: Trumgod
Świat: Candia
Trumgod ma numer GG 7548309
Pergamin

Luuuuuuuudzie i o co się tyle kłócic! Wszystkie profesje oprócz palladyna są odpowiednio wyważone i każda ma swoje plusy i minusy. Może nie jestem expertem jeżeli chodzi o pvp. Świadzczy o tym serw na którym gram (2 tygodnie na candii, ale wcześniej na securze), a także mój noobowski lvl.
Jeżeli chodzi o pojedynek Sorcerer vs. Knight, myślę, że miałby różny finał na różnych lvlach obu postaci (zakładając, że zawsze będzie równy). Panowie z CipSoftu naprawdę znają się na rzeczy (czyt. na Tibii) bardziej niż nie jeden z noobów, którzy wypowiadają się na tym forum. Jedyną rzeczą jaką można im zarzucic to słabośc Palladyna w stosunku do innych profesji, ale myślę, że poprawią to w następnych updateach. Pozdro for all. Candia rlz.
Trumgod jest offline  
stary 22-01-2007, 00:05   #693
goburu
Zbanowany

Domyślny

@up
Pokaż mi choćby jeden element gry w którym pal jest gorszy od knighta. (nie licząc blokowania)
Zgodzę się z tym, że pal expi dużo wolniej od sorców/drutów (co wcale nie oznacza, że mniej opłacalnie) ale od knighta jest lepszy prawie w każdym elemencie tibijskiego rzemiosła: szybciej expi, więcej zarabia na 50+ lvlu, expi opłacalniej, nie musi długo trenować tak jak knight, może solować silne potwory i wykonywać trudne questy, (czego nie można powiedzieć o knighcie) i tak dalej, i tak dalej...

Ostatnio edytowany przez goburu - 22-01-2007 o 00:06.
goburu jest offline  
stary 22-01-2007, 00:23   #694
Wojtek Speed
Zbanowany

Wojtek Speed's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2006

Stan: Początkujący
Poziom: 127
Skille: 99/70
Poziom mag.: 21
Wojtek Speed ma numer GG 3452632
Domyślny

@ Topic
Nie , zobacz na erigu kto wbija najwiecej expa w 1 dzien ... knight nie moze bic hydr masowo ani demonow dzieki czemu wbija 2-3x wolniej exp niz druid/sork.
Wojtek Speed jest offline  
stary 22-01-2007, 02:28   #695
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez goburu Pokaż post
Ale widziałem już film na którym ekipa 4 x 100 sorc zabiła wszystkie demony na anni~ i bezproblemowo wykonała questa. Specjalnie dla ciebie Gremlin (i przy okazji także dla innych maruderów, którzy nie dostrzegają słabości knighta w dobie szybkiej i taniej many) poszukam tego filmu i opublikuję w celach dydaktycznych.
Nie moge sie doczekac.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d4rqu
Rzeczywiście ten tekst był przesadzony.
Proponuje zatem oznaczac, ktora czesc twoich postow traktowac serio a ktora pomijac przy czytaniu wiedzac ze zawiera wyssane z palca bzdury.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wojtek Speed
Nie , zobacz na erigu kto wbija najwiecej expa w 1 dzien ... knight nie moze bic hydr masowo ani demonow dzieki czemu wbija 2-3x wolniej exp niz druid/sork.
Temat wielokrotnie przerabiany, statystyki na erigu nie pokazuja ktore klasy najszybciej expia tylko ktorym graczom chce sie bic rekordy.

Zakladajac wbijanie 150k expa co godzine ( jak najbardziej wykonalne ), przez czas rowny czasowi bicia rekordu przez Strycnine dowolny 150 levelowy knight jest w stanie bez problemu wbic sie na 2 pozycje powergamerow.

Jesli chodzi o statystyki tygodniowe top30 to dwoch, jako niewielu aktywnych, EK zajmuje odpowiednio 4 i 6 miejsce, wyprzedzajac cala game sorcow i przegrywajac w zasadzie tylko z sorcami/ druidami o 20-30 leveli mocniejszymi. Jesliby w wiekszym stopniu wykorzystywali stamine mogliby spokojnie podskoczyc o 1-2 pozycje.

Ostatnio edytowany przez Vil - 22-01-2007 o 02:58.
Vil jest offline  
stary 22-01-2007, 16:36   #696
goburu
Zbanowany

Domyślny

@up
Będę kibicowal knightom, ciekawe za ile tysiącleci któryś z nich zbliży się do osiągnieć mateusza.
goburu jest offline  
stary 22-01-2007, 17:58   #697
Trumgod
Użytkownik forum

Trumgod's Avatar

Data dołączenia: 21 01 2007
Lokacja: Darashia

Imię: Trumgod
Świat: Candia
Trumgod ma numer GG 7548309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez goburu Pokaż post
Pokaż mi choćby jeden element gry w którym pal jest gorszy od knighta. (nie licząc blokowania)
Zgodzę się z tym, że pal expi dużo wolniej od sorców/drutów (co wcale nie oznacza, że mniej opłacalnie) ale od knighta jest lepszy prawie w każdym elemencie tibijskiego rzemiosła: szybciej expi, więcej zarabia na 50+ lvlu, expi opłacalniej, nie musi długo trenować tak jak knight, może solować silne potwory i wykonywać trudne questy, (czego nie można powiedzieć o knighcie) i tak dalej, i tak dalej...
No taa trochę jest w tym racji, zwłaszcza z tym zarobkiem, ale tak właściwie, które trudne questy masz na myśli?? czy jakiś trudny quest wykonuje się solo?? Jeżeli chodzi o trening to knight też nie musi długo trenowac, bo tak naprawdę zależy to od taktyki jaką każdy knight obiera na początku, nieraz widzialem knighta na 90 lvl ze skillami 70, i na 35lvl ze skillami 95 (chociaż uważam to za kompletny debilizm). Pozatym trening pallem jest o wiele bardziej uciążliwy (mimo, że skill dista szybciej wchodzi), bo podnoszenie spearów, czy kamieni naprawde jest wkurzające. (nie licząc tego, że 90% pallów do tego celu używa bota). Tyle do knighta, a sam powiedziałeś, że druid czy sorc jest lepszy, więc nie będe wymieniac argumentów.
Trumgod jest offline  
stary 22-01-2007, 19:33   #698
Royalkowaty
Użytkownik Forum

Royalkowaty's Avatar

Data dołączenia: 22 12 2006
Lokacja: Suwałki

Świat: Secura
Poziom: 70
Skille: 78+2/56
Poziom mag.: 16
Royalkowaty ma numer GG 8594747
Domyślny

Kolejny temat z serii "kim grasz"
Wiadomo że każdy powie tą profesja którą gra ...
Knight moim zdaniem jest najgłupszy ;d

Ostatnio edytowany przez Royalkowaty - 22-01-2007 o 19:34.
Royalkowaty jest offline  
stary 22-01-2007, 20:35   #699
Jochny
Użytkownik Forum

Jochny's Avatar

Data dołączenia: 12 06 2006
Lokacja: eeee..... to pytanie jest podchwytliwe??

Domyślny

A mnie choćby mieli rwać końmi, czy wbijać na pal to nie wybiorę sorca lub druta xD mają kijki i szpanują sukinkoty ,akurat skiluje i mi taki sorc/drut/menda społeczna wpieprza się na miejscówkę to wiem ze koniec z skilowaniem -.- bo te 45 exp z dwarfa to kurde złoto z platyną x.x

Jak widzę takiego gnoja to urwałbym mu łeb i naszczał do kadłuba (pomijając dwóch kumpli z którymi robie qesty ) muahahaha -.-

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Newbe92 Pokaż post
Ja bym był w pełni zadowolony gdyby knightowi dali cos w stylu „siły przebicia”. Wraz z lvl by wzrastała o 1% do cos koło 70 – 80 lvl potem wzrost by się zatrzymywał. Każde uderzenie z broni miało by jakąś szanse na ominiecie shielda przeciwnika i uderzenie prosto na pancerz

Żal dupę sciska jak 50 lvl knight nie może 6x pod rząd trafić w mustra.
ciekawa propozycja bo narazie ryc daje ciała.
O ja! O ja Cie!! O jajajaja Cie nie moge! Jakie masz zajebiste, przezajebiste sznyty!!! Jaki Ty jestes trendi, jazzy i emo, o ja pierdole! Moge Cie dotknac? Jeszcze tylko wstaw sobie 666 do "Lokacja" i ZzzzzZzzzzZ w sygnature, zeby wysrubowac pod niebiosa wspolczynnik zajebistosci. SLAWA!
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. Pokaż post
zaraz sobie napleta upierdole i wkleje zdjecie , zobacze jaki bedzie zachwyt!
^.- eee... LoL??

Ukryty tekst:
A myślałeś ze, co tu będzie?? Święty Graal? WYPAD!! I zamknij to okienko -.-

Ostatnio edytowany przez Jochny - 22-01-2007 o 20:38. Powód: mmm.... ciekawe
Jochny jest offline  
stary 22-01-2007, 22:52   #700
goburu
Zbanowany

Domyślny

@Trumgod
[IRONIA]No tak, po co wykonywac questy solo skoro najwieksza zabawa jest jak idziemy z grupa 20 ludzi? A w ogole najciekawsze to jest skillowanie!!!111oneoneone...[/IRONIA]

Trening palem owszem jest trudniejszy, ale wcale nie trzeba nim trenowac, wystarczy 40 dist i mozna spokojnie expic. (dużo szybciej niż knight) Od 40 dista nie tracimy już pieniędzy bo spokojnie zwraca się z lootbagów, dist wpada podczas expienia niewiele wolniej niż podczas treningu.

@Jochny
Zmień profesje zamiast się użalać nad sobą.

Ostatnio edytowany przez goburu - 22-01-2007 o 22:55.
goburu jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania