Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.
Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-04-2007, 12:27   #21
Peligland
Użytkownik forum

Peligland's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2007
Lokacja: Mysłowice

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Peligland
Profesja: Knight
Poziom: 15
Peligland ma numer GG 6391950 Send a message via Skype™ to Peligland
Domyślny

LOL......skile mają dużo do obrażeń z SD dziwne ,że mojemu przyjacielowi Beholder bierze z SD =0, a kumple z SD biorą mu znacznie mniejsze hity.
Peligland jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-04-2007, 12:38   #22
beznick
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2006

Domyślny

skille nie maja znaczenia jak dostaniesz z sd. jedynie eq zmniejsza obrazenia z tej runy. a beholder czesto wali za 0 z tego swojego sudden death
beznick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2007, 12:54   #23
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 10 2006

Profesja: Elite Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Peligland Pokaż post
LOL......skile mają dużo do obrażeń z SD dziwne ,że mojemu przyjacielowi Beholder bierze z SD =0, a kumple z SD biorą mu znacznie mniejsze hity.
gowno prawda ze skille
eq absorbuje czesc obrazem

poza tym widac ze jednak tym swoim 15 lvlowcem zbytniego doswiadczeia nie nabrales
ostatnio najczesciej sa wybierane postacie magiczne
100 sorc vs 100 knight zaden nie wygra (chyba ze sorc to paralityk i da sie zapedzic w trapa a knight idiota i nie bedzie sie uhal)
pozatym zauwaz ze malo kto nosi full capa runek wiec taki pojedynek graczy na rownym poziomie skonczyl by sie poprostu remisem

btw.
miales ty wogole jakiegos 30-40+ knighta ze mowisz ze expi szybciej niz sorc? bo chcialbym poznac twoja metode bo ja nichuja nie miem 3kk expa wyciagnac w 1 dzien (bez ogromnego waste)

Ostatnio edytowany przez Draggy_Slayer - 14-04-2007 o 12:58.
Draggy_Slayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2007, 13:06   #24
Peligland
Użytkownik forum

Peligland's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2007
Lokacja: Mysłowice

Imię: Peligland
Profesja: Knight
Poziom: 15
Peligland ma numer GG 6391950 Send a message via Skype™ to Peligland
Domyślny

hmm.....rozmawiałem z doświadczonymi knightami na gg i napisali mi ,że skile też zmniejszają obrażenia.A co do remisu zgadzam się lub padnie ten komu się szybciej runy skończą.Potem ulepszę wypowiedz ,,Dlaczego grać knightem".
Peligland jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2007, 13:39   #25
Telemenel
Zbanowany

Telemenel's Avatar

Data dołączenia: 08 07 2006
Lokacja: Ankrahmun

Imię: Telemenel
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Danera
Poziom: 106
Poziom mag.: 67
Domyślny

No moze i zmniejsza skile dam, od sd ale o ile o 5-10 ^.-. po drugie mi best z sd wsiadl ostatnio wlasnie na ek 140 lvl~ skile 95/95+
Telemenel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2007, 14:05   #26
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Peligland Pokaż post
Jak grałem knight-em to miałem skile 70/70 i eq:
-crown set
-demon shield
-bright sword

to pewien Knight o na lvl 100 targał mnie z Avenger i exori po 140 + i padłem bardzo szybko,nie używał run explo. Co do odpowiedzi: tak Knightem zbierzesz 4k z samego loota mace+swordy i sprzedając w sklepie w Thais można z tego tyle kasy wynieść.Nie wspominając ,że dobry rycerz nosi przy sobie bp ice rapierów i nie sądzę ,że będzie mu brał 50+.Mówi się ze SD jest potężne ale pamiętajmy ,że to atak fizyczny czyli im lepsze skile i lepsze Eq sork będzie brał mniej hp rycerzowi.To na tyle
1) te rzeczy na allegro kupiles Prawda?
2) Jak sie jest debilem z takim eq chodzic bez uhow to niestety prawda ze szybko padles
3) mi nie chodzi ze nie zbierzesz tylko ze czemu nie 5k?
4) Tak kazdy knight nosi bp ice rapierow przy sobie bo mu to tito ze walczy ponad polowa w axe ale ok
5) Noob pospolity nie odzywaj sie juz bo debilizmy wygadujesz
Salarigoth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2007, 14:25   #27
Freezy Eddie
Użytkownik Forum

Freezy Eddie's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2006

Domyślny

Ten 'poradnik' wygląda na jakąś niedorzeczną ironię..
Freezy Eddie jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2007, 14:40   #28
TeRcIk
Guest

Domyślny

hehe rozumiem otsy.... gdzie knight moze naprawde poskladac msa jak wali po 300 XD

a tak ogolnie smiechu warte enjoy ;p
  Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2007, 14:40   #29
avenmanti
Guest

Domyślny

Cytuj:
Jak grałem knight-em to miałem skile 70/70 i eq:
-crown set
-demon shield
-bright sword

to pewien Knight o na lvl 100 targał mnie z Avenger i exori po 140 + i padłem bardzo szybko,nie używał run explo.
Za to ty nie używałeś uhów i dlatego padles. Rownie dobrze mogl cie zabic 8 lvl sorc z wanda bo nie miales uhow. I po ile cie srednio targal z tego avengera: 20, 30?
Cytuj:
dobry rycerz nosi przy sobie bp ice rapierów
I jeszcze moze mi powiesz ze expi nimi na demonach xD
Cytuj:
Mówi się ze SD jest potężne ale pamiętajmy ,że to atak fizyczny czyli im lepsze skile i lepsze Eq sork będzie brał mniej hp rycerzowi
Argument ze skille wplywaja na obrazenia z sd zostal obalony juz dawno temu.
Cytuj:
Gdy łucznik zacznie atakować rycerza to natychmiastowo knight daje fool def i goni pala ale jak do niego dojdzie to z palka będzie masakra.Łucznikowi zaraz spada celność i zadaje mniejsze obrażenia.
Jak knight dojdzie do pala to pal naklada tarcze i smieje sie z frajera ktory mu wali poofy...
Cytuj:
A nie wpadlas na to ze to eq zmniejsza obrazenia? Stań do walki z tym swoim beholderem goly a potem w crown secie to zobaczysz roznice.
Cytuj:
100 sorc vs 100 knight zaden nie wygra
Tu tez sie nie do konca zgodze, bo jesli knight nie uhnie sie w ciagu pierwszych 6 sekund walki to lezy jak nic. Nie znam osoby ktora by miala non-stop palec na hotkeyu wiec sorcem mozna jak najbardziej za*ebac rycerza. Rycerzem sorca rowniez ale jest o wiele trudniej bo wali hity po 50 z SCA czyli trzeba uzywac exori.
Cytuj:
hmm.....rozmawiałem z doświadczonymi knightami na gg i napisali mi ,że skile też zmniejszają obrażenia.
Moze oni sobie z ciebie jaja robili a ty uwierzyles?
Cytuj:
A co do remisu zgadzam się lub padnie ten komu się szybciej runy skończą.
Ktory idiota napakuje sie w 30 bp uh i bedzie robil duel do skończenia run? Przeciez to jest bez sensu, nikt tak nie walczy. Nie ma sensu w ogole takiej sytuacji rozwazac.

Ostatnio edytowany przez avenmanti - 14-04-2007 o 14:42.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2007, 15:32   #30
Cadonis
Użytkownik Forum

Cadonis's Avatar

Data dołączenia: 17 05 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez avenmanti Pokaż post
Tu tez sie nie do konca zgodze, bo jesli knight nie uhnie sie w ciagu pierwszych 6 sekund walki to lezy jak nic.
No, jeśli ktoś przez 6 sekund walki nie potrafi się UHnąć, to powinszować skilla.

~~~~
Cadonis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2007, 18:50   #31
avenmanti
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cadonis Pokaż post
No, jeśli ktoś przez 6 sekund walki nie potrafi się UHnąć, to powinszować skilla.
Lol, chodzilo mi o atak z zaskoczenia. Watpie zebys trzymal non-stop palec na hotkeyu. Sorcem knighta z zaskoczenia latwiej roz*ebac niz knightem sorca.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2007, 18:56   #32
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Cytuj:
Lol, chodzilo mi o atak z zaskoczenia. Watpie zebys trzymal non-stop palec na hotkeyu. Sorcem knighta z zaskoczenia latwiej roz*ebac niz knightem sorca.
Ehm, jak ktos potrzebuje 6 sekund, zeby nacisnac f1 czy cos, to musi byc niezlym downem >.<

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2007, 20:57   #33
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Lol, chodzilo mi o atak z zaskoczenia.
"O ! dostalem hita za 15% hp ! "<panika> hit, hit,hit, hit, f1, hit, hit, hit </panika>.

Wylacz "obsesja mode" i uruchom na chwile szare komorki, nie jestes nigdy w stanie zabic knighta 3 hitami, a w momencie gdy zacznie sie leczyc leczy sie mocniej niz ty mu mozesz zadawac obrazenia. I chvj ci da jak go z "zaskoczenia" sprowadzisz nawet na 10% hp, gdy po kilku rundach bedzie mial full.

Ostatnio edytowany przez Vil - 14-04-2007 o 20:59.
Vil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2007, 21:13   #34
Dinin
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 04 2007
Lokacja: Hell

Profesja: Sorcerer
Gildia: Nii ma :)
Świat: Arcania
Poziom: 34
Skille: 15/22
Poziom mag.: 34
Domyślny

Stuprocentowo zgadzam sie z Vil'em, nie rozumiem całej tej paranoi na temat słabośi knighta, jest to jedna wielka bzdura. Jeżeli jakaś profesja jest słaba to prędzej od knighta jest nią paladyn. Mniejszy cap, przy tym konieczność trzymania dużych ilości boltów, znacznie zmniejsza ilość noszonych run, a możliwość używania SD nie wiele to rekompensuje. Paladyn udeżając "combo" bolt+SD, zadaje obrażenia o wiele mniejsze niż knight jest w stanie wyleczyć sobie nawet na 20 poziomie. Ostatnio widziałem sytuację, w której 25 knight był goniony przez 56 RP, od Femour Hills aż do Ab'Dendriel. Knight przeżył bez problemowo lecząc się na yellow HP. Przewaga knighta nad palem jest widoczna nawet w Expieniu. HLVL Knight expi na tombie szybciej niż pal na Dl'ach. Knight lepiej radzi sobie na warlock'ach (prawdę mówiąc jeszcze nie widziałem pala na warlockach). To tyle.
Dinin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2007, 21:35   #35
Raditz Saiya-jin
Użytkownik Forum

Raditz Saiya-jin's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2006

Imię: Devseth
Poziom: 100
Skille: 83/81
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dinin Pokaż post
możliwość używania SD nie wiele to rekompensuje.
Większej bzdury nie słyszałem?

Cytuj:
Przewaga knighta nad palem jest widoczna nawet w Expieniu. HLVL Knight expi na tombie szybciej niż pal na Dl'ach.
Nie expi, tylko wastuje. Równie dobrze pal może wastować kase na Wrl, bijąc z explo i sd.

Cytuj:
Knight lepiej radzi sobie na warlock'ach (prawdę mówiąc jeszcze nie widziałem pala na warlockach). To tyle.
Nie widzialeś pala na warlockach, więc nie wiesz jak sobie tam radzi. Leczy się taniej + wali mocniej z explo = expi równie szybko dużo mniejszym kosztem.

100~rp na wrl:

http://www.rogepost.com/n/2823995396
16:55 GM Camlost on Menera [2]: are you using a bot?
16:55 Devseth [82]: no

• Błogosławiony niech będzie człowiek, który nie mając nic do powiedzenia,
powstrzymuje się od dania nam słownego dowodu na to.•

Ostatnio edytowany przez Raditz Saiya-jin - 14-04-2007 o 21:43.
Raditz Saiya-jin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2007, 22:08   #36
Dinin
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin Pokaż post
Większej bzdury nie słyszałem?
Hmm, paladyn na 150 levelu z 23 mlvl:

Czarem Sudden Death zadajesz obrażenia 445 do 624

czyli w pvp będzie to 222 do 312 obrażeń.

Dla porównania, siła UH dla 150 knighta z 8 mlvl

Ultimate Healing leczy 810

Czyli średnio jest to 3.5 (!) razy więcej niz palek na takim levelu jest w stanie uderzyć z Sd. Doliczając do tego siłe bolta (powiedzmy 50 obrażeń choć wątpię aby tyle weszło w knighta na 150+, dalej będzie to ponad 3 razy mniej. A więc uderzając z 3 Sd +3 bolty a więc wydając 3*325gp = 975gp zada średnio 801 obrażeń + cos z bolta, a więc knight zużyje UH za 175 gp i uleczy się do full.

Co chcę tym udowodnić? To, że knight posiadając nawet tyle samo run UH co pal SD (wątpliwa sytuacja) wciąż będzie w stanie wziąć go nawet na przetrzymanie w PVP. Nie chce by uznano że gloryfikuję knighta. Wręcz przeciwnie ta profesja jest słabsza od postaci czarujących, po prostu to paladyn jest profesją, której nikt nie potrzebuje (może poza nielicznymi sorcami na non-pvp na Dl'e), która w PVP nie jest w stanie zdziałać więcej niż knight, może co najwyżej wystrzelać więcej run, a jego exp na pewno nie jest szybszy niż exp knighta.
stary 14-04-2007, 22:19   #37
Kamil_WZL
Użytkownik Forum

Kamil_WZL's Avatar

Data dołączenia: 14 04 2007
Lokacja: Lubin

Profesja: Royal Paladin
Świat: furora
Poziom: 97
Skille: ~~/~~
Poziom mag.: 49
Wyślij wiadomość przez ICQ do Kamil_WZL Kamil_WZL ma numer GG 8696224 Send a message via Skype™ to Kamil_WZL
Domyślny

Ja ma m 8 lvl knaighta i nie jestem ta kbardzo zadowolony bo knaight na 8-9-10 lvl to latwy ,,kąsek'' dla wiekszego lvl najczesciej sorka lub druta, fakt lvl idzie szybko potem jak ma juz lepsze skile to jest ,,frajda'' ale według mnie i moich kumpli knaight to najgorsza profesia ale kazdy patrzy z innej strony do okolo 15 lvl rycerz jest dośc slaby potem zaczyna się zabawa....
PozDro....
• Skille Podstawa !
• PK Zabawa
• Quest Odkryciem !
• Poziom Przezyciem !
• Dead Zwatpieniem !
• Lecz ADDON Pocieszeniem !
Kamil_WZL jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2007, 22:30   #38
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
w PVP nie jest w stanie zdziałać więcej niż knight
pvp 1v1 tutaj nie istnieje, w pvp grupowym przydaje sie mimo wszystko mozliwosci walniecia za te 300 damage. Dodasz do palka jeszcze kilku ludzi i mozna w ten sposob kogos zdjac.

Ostatnio edytowany przez Vil - 14-04-2007 o 23:19.
Vil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2007, 22:32   #39
Raditz Saiya-jin
Użytkownik Forum

Raditz Saiya-jin's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2006

Imię: Devseth
Poziom: 100
Skille: 83/81
Domyślny

Cytuj:
Czyli średnio jest to 3.5 (!) razy więcej niz palek na takim levelu jest w stanie uderzyć z Sd.
Muszę cię zaskoczyć, ale paladyn potrafi uhać się więcej od knighta. Nie będę mówił ile razy więcej niż knight wali z explo, bo nie chcę cię speszyć... 100 pal chcąc ubić 100 knighta nie pójdzie na niego solo, ani odwrotnie. Tak w ogóle to niezbyt rozumiem po co to tutaj napisałeś, przecież to oczywiste. Nawet pod ostrzałem 200 msa 100 ek mógłby się swobodnie uhać.

Cytuj:
w PVP nie jest w stanie zdziałać więcej niż knight, może co najwyżej wystrzelać więcej run
Paladyn może walić za więcej niż knight co turę i to właśnie jest jego przewaga w PVP.

Cytuj:
a jego exp na pewno nie jest szybszy niż exp knighta.
Na pewno znowu masz rację!
16:55 GM Camlost on Menera [2]: are you using a bot?
16:55 Devseth [82]: no

• Błogosławiony niech będzie człowiek, który nie mając nic do powiedzenia,
powstrzymuje się od dania nam słownego dowodu na to.•
Raditz Saiya-jin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2007, 23:35   #40
Dinin
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Nie będę mówił ile razy więcej niż knight wali z explo, bo nie chcę cię speszyć...
Wali średnio o te 30% siły runy więcej wynikajace z jego przewagi mlvl'u (ok. 10 mlvl).

Cytuj:

Paladyn może walić za więcej niż knight co turę i to właśnie jest jego przewaga w PVP.
Co nie zmienia faktu że sam nie jest w stanie nikogo ubić. A Sorc tak.

Ostatnio edytowany przez Vil - 15-04-2007 o 01:08.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania