|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 04 2007
Lokacja: Mysłowice
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Peligland
Profesja: Knight
Poziom: 15
|
![]() LOL......skile mają dużo do obrażeń z SD dziwne ,że mojemu przyjacielowi Beholder bierze z SD =0, a kumple z SD biorą mu znacznie mniejsze hity.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2006
|
![]() skille nie maja znaczenia jak dostaniesz z sd. jedynie eq zmniejsza obrazenia z tej runy. a beholder czesto wali za 0 z tego swojego sudden death
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2006
Profesja: Elite Knight
|
![]() Cytuj:
eq absorbuje czesc obrazem poza tym widac ze jednak tym swoim 15 lvlowcem zbytniego doswiadczeia nie nabrales ostatnio najczesciej sa wybierane postacie magiczne 100 sorc vs 100 knight ![]() pozatym zauwaz ze malo kto nosi full capa runek wiec taki pojedynek graczy na rownym poziomie skonczyl by sie poprostu remisem btw. miales ty wogole jakiegos 30-40+ knighta ze mowisz ze expi szybciej niz sorc? bo chcialbym poznac twoja metode ![]() Ostatnio edytowany przez Draggy_Slayer - 14-04-2007 o 12:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 04 2007
Lokacja: Mysłowice
Imię: Peligland
Profesja: Knight
Poziom: 15
|
![]() hmm.....rozmawiałem z doświadczonymi knightami na gg i napisali mi ,że skile też zmniejszają obrażenia.A co do remisu zgadzam się lub padnie ten komu się szybciej runy skończą.Potem ulepszę wypowiedz ,,Dlaczego grać knightem".
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zbanowany
Data dołączenia: 08 07 2006
Lokacja: Ankrahmun
Imię: Telemenel
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Kamikadze Resurection
Świat: Danera
Poziom: 106
Poziom mag.: 67
|
![]() No moze i zmniejsza skile dam, od sd ale o ile o 5-10 ^.-. po drugie mi best z sd wsiadl ostatnio wlasnie na ek 140 lvl~ skile 95/95+
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
2) Jak sie jest debilem z takim eq chodzic bez uhow to niestety prawda ze szybko padles 3) mi nie chodzi ze nie zbierzesz tylko ze czemu nie 5k? 4) Tak kazdy knight nosi bp ice rapierow przy sobie bo mu to tito ze walczy ponad polowa w axe ale ok 5) Noob pospolity nie odzywaj sie juz bo debilizmy wygadujesz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2006
|
![]() Ten 'poradnik' wygląda na jakąś niedorzeczną ironię..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
![]() hehe rozumiem otsy.... gdzie knight moze naprawde poskladac msa jak wali po 300 XD
a tak ogolnie smiechu warte enjoy ;p |
![]() |
![]() |
#29 | ||||||||
Guest
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez avenmanti - 14-04-2007 o 14:42. |
||||||||
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2004
|
![]() No, jeśli ktoś przez 6 sekund walki nie potrafi się UHnąć, to powinszować skilla.
![]() |
#31 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Ehm, jak ktos potrzebuje 6 sekund, zeby nacisnac f1 czy cos, to musi byc niezlym downem >.<
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() "O ! dostalem hita za 15% hp ! "<panika> hit, hit,hit, hit, f1, hit, hit, hit </panika>.
Wylacz "obsesja mode" i uruchom na chwile szare komorki, nie jestes nigdy w stanie zabic knighta 3 hitami, a w momencie gdy zacznie sie leczyc leczy sie mocniej niz ty mu mozesz zadawac obrazenia. I chvj ci da jak go z "zaskoczenia" sprowadzisz nawet na 10% hp, gdy po kilku rundach bedzie mial full.
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 14-04-2007 o 20:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 04 2007
Lokacja: Hell
Imię: Salvatar von Silverblade
Profesja: Sorcerer
Gildia: Nii ma :)
Świat: Arcania
Poziom: 34
Skille: 15/22
Poziom mag.: 34
|
![]() Stuprocentowo zgadzam sie z Vil'em, nie rozumiem całej tej paranoi na temat słabośi knighta, jest to jedna wielka bzdura. Jeżeli jakaś profesja jest słaba to prędzej od knighta jest nią paladyn. Mniejszy cap, przy tym konieczność trzymania dużych ilości boltów, znacznie zmniejsza ilość noszonych run, a możliwość używania SD nie wiele to rekompensuje. Paladyn udeżając "combo" bolt+SD, zadaje obrażenia o wiele mniejsze niż knight jest w stanie wyleczyć sobie nawet na 20 poziomie. Ostatnio widziałem sytuację, w której 25 knight był goniony przez 56 RP, od Femour Hills aż do Ab'Dendriel. Knight przeżył bez problemowo lecząc się na yellow HP. Przewaga knighta nad palem jest widoczna nawet w Expieniu. HLVL Knight expi na tombie szybciej niż pal na Dl'ach. Knight lepiej radzi sobie na warlock'ach (prawdę mówiąc jeszcze nie widziałem pala na warlockach). To tyle.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 05 2006
Imię: Devseth
Poziom: 100
Skille: 83/81
|
![]() Większej bzdury nie słyszałem?
Cytuj:
Cytuj:
100~rp na wrl: http://www.rogepost.com/n/2823995396
16:55 GM Camlost on Menera [2]: are you using a bot? 16:55 Devseth [82]: no • Błogosławiony niech będzie człowiek, który nie mając nic do powiedzenia, powstrzymuje się od dania nam słownego dowodu na to.• Ostatnio edytowany przez Raditz Saiya-jin - 14-04-2007 o 21:43. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik forum
|
![]() Hmm, paladyn na 150 levelu z 23 mlvl:
Czarem Sudden Death zadajesz obrażenia 445 do 624 czyli w pvp będzie to 222 do 312 obrażeń. Dla porównania, siła UH dla 150 knighta z 8 mlvl Ultimate Healing leczy 810 Czyli średnio jest to 3.5 (!) razy więcej niz palek na takim levelu jest w stanie uderzyć z Sd. Doliczając do tego siłe bolta (powiedzmy 50 obrażeń choć wątpię aby tyle weszło w knighta na 150+, dalej będzie to ponad 3 razy mniej. A więc uderzając z 3 Sd +3 bolty a więc wydając 3*325gp = 975gp zada średnio 801 obrażeń + cos z bolta, a więc knight zużyje UH za 175 gp i uleczy się do full. Co chcę tym udowodnić? To, że knight posiadając nawet tyle samo run UH co pal SD (wątpliwa sytuacja) wciąż będzie w stanie wziąć go nawet na przetrzymanie w PVP. Nie chce by uznano że gloryfikuję knighta. Wręcz przeciwnie ta profesja jest słabsza od postaci czarujących, po prostu to paladyn jest profesją, której nikt nie potrzebuje (może poza nielicznymi sorcami na non-pvp na Dl'e), która w PVP nie jest w stanie zdziałać więcej niż knight, może co najwyżej wystrzelać więcej run, a jego exp na pewno nie jest szybszy niż exp knighta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja ma m 8 lvl knaighta i nie jestem ta kbardzo zadowolony bo knaight na 8-9-10 lvl to latwy ,,kąsek'' dla wiekszego lvl najczesciej sorka lub druta, fakt lvl idzie szybko potem jak ma juz lepsze skile to jest ,,frajda'' ale według mnie i moich kumpli knaight to najgorsza profesia ale kazdy patrzy z innej strony do okolo 15 lvl rycerz jest dośc slaby potem zaczyna się zabawa....
PozDro....
![]() |
#38 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() pvp 1v1 tutaj nie istnieje, w pvp grupowym przydaje sie mimo wszystko mozliwosci walniecia za te 300 damage. Dodasz do palka jeszcze kilku ludzi i mozna w ten sposob kogos zdjac.
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 14-04-2007 o 23:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 05 2006
Imię: Devseth
Poziom: 100
Skille: 83/81
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Na pewno znowu masz rację!
16:55 GM Camlost on Menera [2]: are you using a bot? 16:55 Devseth [82]: no • Błogosławiony niech będzie człowiek, który nie mając nic do powiedzenia, powstrzymuje się od dania nam słownego dowodu na to.• |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
Co nie zmienia faktu że sam nie jest w stanie nikogo ubić. A Sorc tak. Ostatnio edytowany przez Vil - 15-04-2007 o 01:08. |
|
![]() |
![]() |