Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)
Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-08-2008, 23:05   #121
neopostman
Użytkownik Forum

neopostman's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
Wyślij wiadomość przez ICQ do neopostman neopostman ma numer GG trzeba sobie zasłuży Adres Jabbera do neopostman Send a message via Skype™ to neopostman
Domyślny

Dla fanatyków tajemnic, film Zeitgeist o tym, czym tak naprawdę jest nasz świat. Są wątki religijne, wydarzenia 9/11 etc.
http://video.google.com/videoplay?do...01554543719947
neopostman jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-08-2008, 23:24   #122
raven
Użytkownik Forum

raven's Avatar

Data dołączenia: 09 11 2003
Lokacja: Bełchatów

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 202
Domyślny

chyba nie myslicie ze jak przeleci niedaleko ziemi planeta wielkosci saturna to sie tylko pare fal na morzu zrobi? jezeli ta nibiru na serio by istniala, rozjebala by nasza planete w pizdu juz dawno a juz napewno ludzie by tego nie przetrwali
raven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-08-2008, 23:27   #123
Kamilss
Użytkownik Forum

Kamilss's Avatar

Data dołączenia: 06 11 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Niegrający
Imię: Kamilss
Profesja: Elite Knight
Gildia: Absolut
Świat: Chimera
Poziom: 200
Skille: 102/100
Poziom mag.: 9
Domyślny

@neopostman
mysle ze to nie najlepszy pomysl zeby wklejac link do tego filmu na tym forum... glownie ze wzgledu na niski wiek uzytkownikow =P

do tego filmu trzeba podejsc krytycznie i z dystansem, szczegolnie do pierwszej czesci - jest w niej mnostwo bledow, chociaz sama teoria moze wydawac sie byc prawdopodobna (dla tego niebezpieczna dla mlodego, czlowieka z niewielka wiedza w tym temacie)

Ostatnio edytowany przez Kamilss - 25-08-2008 o 23:32.
Kamilss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2008, 00:14   #124
Ambaro
Zbanowany

Data dołączenia: 24 08 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kamilss Pokaż post
@neopostman
mysle ze to nie najlepszy pomysl zeby wklejac link do tego filmu na tym forum... glownie ze wzgledu na niski wiek uzytkownikow =P

do tego filmu trzeba podejsc krytycznie i z dystansem, szczegolnie do pierwszej czesci - jest w niej mnostwo bledow, chociaz sama teoria moze wydawac sie byc prawdopodobna (dla tego niebezpieczna dla mlodego, czlowieka z niewielka wiedza w tym temacie)
Bardzo madrze napisane...
A co do filmu, calkiem ciekawy...

Ktos tam pisal ze Nibiru udezy tylko w ziemie itd...
Mialem na mysli ze na Marsie juz niewiele sie moze zmieic, a na ziemi owszem..
Np. Ziemia moze wygladac tak jak teraz wyglada Mars..
Ambaro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2008, 00:14   #125
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka

Domyślny

jak zawsze nie doczytam:S
Cytuj:
Od plutona dzieli nas ok. 9,5 miliarda kilometrów. Z moich obliczeń wynika (wiadomo, wakacje = czas na takie głupoty), że planeta musiałaby osiągnąć prędkość znacznie wykraczającą poza prędkość światła, żeby dotrzeć do ziemi za 4 lata.
pluton jest 6mld~ km od słonca, zaloze ze nibiru bedzie z 8mld
jezeli ma to pokonac w 4lata (1460dni=35040h=126144000s) 8*10^12m to v bedzie mniej wiecej 63419m/s. C wynosi jednak troche wiecej (300k km/s) wiec to mozliwe
nie wiem jak ci wyszlo v>c

@Zeitgeist
duzo bledow w pierwszej czesci, za to trzecia jest swietna. polecam

Ostatnio edytowany przez xoz - 26-08-2008 o 02:01.
xoz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2008, 00:19   #126
Arcan
Użytkownik Forum

Arcan's Avatar

Data dołączenia: 31 08 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez xoz Pokaż post
jeżeli ta planeta ma zaburzać trajektorię neptuna to nie wiem z czego jest zbudowana. jej masa musialaby byc wieksza od neptuna czyli > 1.0166*10^28
zakladajac totalna pomylke w masie i prawdziwosc wielkosci to jej gestosc wynosilaby (masa/obj) 1.35*10^24kg/m3. znajdz taka substancje/pierwiastek

@Zeitgeist
duzo bledow w pierwszej czesci, za to trzecia jest swietna. polecam
Czytanie ze zrozumieniem się kłania, łasuch napisał o planetoidzie, która ma przelecieć obok naszej planety w 2036 r. Nie dotyczy to tematu przewodniego - Nibiru.
Arcan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2008, 00:21   #127
Alanus Lutinum
Użytkownik Forum

Alanus Lutinum's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1

Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
Alanus Lutinum ma numer GG 6972780
Domyślny

Od plutona dzieli nas ok. 9,5 miliarda kilometrów. Z moich obliczeń wynika (wiadomo, wakacje = czas na takie głupoty), że planeta musiałaby osiągnąć prędkość znacznie wykraczającą poza prędkość światła, żeby dotrzeć do ziemi za 4 lata. Teraz wiem, że to bujda.
Alanus Lutinum jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2008, 00:59   #128
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum Pokaż post
Od plutona dzieli nas ok. 9,5 miliarda kilometrów. Z moich obliczeń wynika (wiadomo, wakacje = czas na takie głupoty), że planeta musiałaby osiągnąć prędkość znacznie wykraczającą poza prędkość światła, żeby dotrzeć do ziemi za 4 lata. Teraz wiem, że to bujda.
Stary, myślisz, że takie Nibiru przejmuje się duperelami typu prędkość światła ?
stary 26-08-2008, 01:10   #129
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aphino Pokaż post
Coś jest za Neptunem, ale nie wiemy co, ale wiemy ze coś jest.(Trochę bezsensu) Ale OK.
Wiemy co. W trzy odbyty planetoid.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aphino Pokaż post
A teraz to :
[cut - obrazek układu słonecznego + Nibiru]
Ta planeta na końcu się nie trzyma kupy, całkowicie nie pasuje do reszty - nie widzicie, że planety 'rosną' do pewnego momentu, a potem znów maleją? To ma jakieśtam uzasadnienie fizyczne, którego nie jestem w stanie przytoczyc.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
Nie przypominam go sobie w Triggerze
To był w Crossie. Główny hiroł

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez xoz Pokaż post
jeżeli ta planeta ma zaburzać trajektorię neptuna to nie wiem z czego jest zbudowana. jej masa musialaby byc wieksza od neptuna czyli > 1.0166*10^28
zakladajac totalna pomylke w masie i prawdziwosc wielkosci to jej gestosc wynosilaby (masa/obj) 1.35*10^24kg/m3. znajdz taka substancje/pierwiastek
Y, fragment, który zacytowałeś, dotyczył tej planetoidy, co ma w nas według któregoś z userów z 'realnym prawdopodobieństwem' w 2036 przyrżnąć, a nie tej całej złowieszczej Nibiru.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arcan Pokaż post
Zacznę od tego, że jestem chrześcijaninem i to co teraz napiszę wcale nie odbiega od tego co zostało napisane w Biblii. Otóż, gdy Mojżesz doszedł do morza nastąpiło niedaleko trzęsienie ziemi, które wysunęło wodę na tyle, że dało się przejść z jednego lądu na drugi. Jest to bodajże udowodnione naukowo, ostatnio emitowali ten program na discovery.
To wszystko sprawka Nibiru! Nieważne, że gdyby coś takiego koło nas przeleciało, to by nam zmieniło orbitę, i albo byśmy wylecieli gdzieś hen daleko, albo przyrżnęli w coś, choćby w Słońce ; >

@Alanus: To przyleci później. I odpowiednio zagnie czasoprzestrzeń, żebyśmy się wtedy cofnęli do 2012, bo wszystko co najgorsze (od Euro do apokalipsy) musi dziać się akurat wtedy.

Tak na marginesie:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wiki
Niburu (lub Nibiru) dla Babilończyków było ciałem niebieskim, powiązanym z bogiem Mardukiem (przez co niektórzy nazywają je mylnie "planetą Marduk"). Nazwa ma pochodzenie akadyjskie i oznacza "miejsce skrzyżowania" lub "planetę przejścia". W większości tekstów babilońskich jest identyfikowana z planetą Jowisz, a w 5. tablicy Enûma Elisz może być ona zidentyfikowana z gwiazdą Północy, którą w tamtym czasie był Thuban albo Kochab.

Według pisarzy, Zecharii Sitchina i Buraka Eldema Niburu w sumeryjskich zapisach odnosi się do nieodkrytej planety, ale te stwierdzenia nie są brane poważnie przez ekspertów astronomii i archeologii.

Tabliczki sumeryjskie napomykają o istnieniu w systemie słonecznym jedenastej planety. Z badań, jakich dokonali Noah Kramer, George Smith (z British Museum), a później rosyjski archeolog Zecharia Sitchin, wynika, że Sumerowie ochrzcili ją Niburu. Planeta zakreślała szeroką orbitę w kształcie elipsy, a jej obieg wokół Słońca wynosił 3600 lat. Planeta obracała się w przeciwnym kierunku i na płaszczyźnie nachylonej w stosunku do pozostałych planet. Niburu miała przechodzić przez Układ Słoneczny i kiedyś zbliżyć się do Ziemi. Zdaniem Sumeryjczyków, Niburu zamieszkiwała pozaziemska cywilizacja: Annunaki (co oznacza w języku sumeryjskim "ci, którzy przybyli z nieba").

Obecnie NASA odkryła planetę karłowatą o trajektorii częściowo podobnej do powyżej opisanej i nazwano ją Eris. Peryhelium jej orbity wynosi 38 j.a., a zatem nie przecina ona naszego układu planetarnego, którego najdalszy obiekt Neptun posiada aphelium równe 30 j.a. Także okres obiegu wokół Słońca nie odpowiada zapiskom sumeryjskim, gdyż wynosi 578 lat.
* No i masz babo placek : /

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 26-08-2008 o 01:17.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2008, 01:37   #130
Cheapest
Użytkownik Forum

Cheapest's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2008
Lokacja: w wenor

Świat: karzdy durzy
Poziom: tak
Skille: terz
Poziom mag.: co
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez neopostman Pokaż post
Dla fanatyków tajemnic, film Zeitgeist o tym, czym tak naprawdę jest nasz świat. Są wątki religijne, wydarzenia 9/11 etc.
http://video.google.com/videoplay?do...01554543719947
Polecam również endgame http://video.google.pl/videoplay?doc...34563260751371

mimo iż nie wierzę we wszystko co mówią w tym filmie to ten film daje do myślenia
Cheapest jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2008, 01:49   #131
Mydelniczek
Użytkownik Forum

Mydelniczek's Avatar

Data dołączenia: 07 02 2008

Imię: Thar
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mystlich Pokaż post
Nibiru może przyczynic sie do końca świata - czemu?

Przeczytajcie fragment Apokalipsy, kóra mówi, ze znakiem końca świata bedzie wielki, czerwony krzyż na niebie.......<<< a tym krzyżem będzie Nibiru!

Spal tą biblię, wsadz se podpaske w gacie i wyjdz z domu, co?
A co do "jest wiele rzeczy na które nie znamy odpowiedzi", idealnym przykładem jesteś ty - "Jak można być tak posranym?"

co do planety iks
2012 bulszit ;l
sama planeta może i sobie istnieć, i co z tego?...

Pzdro.
stary 26-08-2008, 02:05   #132
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez łasuuch
To wszystko sprawka Nibiru! Nieważne, że gdyby coś takiego koło nas przeleciało, to by nam zmieniło orbitę, i albo byśmy wylecieli gdzieś hen daleko, albo przyrżnęli w coś, choćby w Słońce ; >
bysmy zostali przyciagnieci do niej, nie odepchnieci. potem tylko błysk, grzmot i naszego układu juz nie ma. moze i czarna dziura by powstala
stary 26-08-2008, 08:54   #133
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Mystlich obejrzyj sobie film podany przez Neopostamana. Stracisz taką silną wiare (no chyba żeś absolutny fanatyk to nazwiesz to bzdurami).

NIBIRU NIE MA W NAS UDERZYĆ!!!

Ona ma tylko przelecieć obok nas, swoją grawitacją zaburzyć naszą planete, spowodować wielkie katastrofy nie widziane do tej pory. Jeśli to będzie prawda to po takiej sieczce zginą setki milionów ludzi.
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2008, 11:11   #134
neopostman
Użytkownik Forum

neopostman's Avatar

Wyślij wiadomość przez ICQ do neopostman neopostman ma numer GG trzeba sobie zasłuży Adres Jabbera do neopostman Send a message via Skype™ to neopostman
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bloodwin The Antychrist Pokaż post
Mystlich obejrzyj sobie film podany przez Neopostamana. Stracisz taką silną wiare (no chyba żeś absolutny fanatyk to nazwiesz to bzdurami).
Mogę cię troszke zdziwić, ale mimo tego, że film oglądałem kilka razy, ba, zgadzam się z nim w pełni, moja wiara na tym nic nie ucierpiała i nie uległa zmianie ; ).

Ostatnio edytowany przez neopostman - 26-08-2008 o 11:12.
stary 26-08-2008, 12:00   #135
Mystlich
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 04 2008
Wpisy bloga: 4

Domyślny

@up
Też oglądałem ten film i tak samo moja wiara nie uległa zmianie ;]

"...Robie wszystko to, czego wiara mi nie zabroni."
Mystlich jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2008, 13:03   #136
Fintex
Użytkownik Forum

Fintex's Avatar

Data dołączenia: 17 08 2005
Lokacja: Krosno

Imię: Seecinha
Świat: Astera
Poziom: 123
Fintex ma numer GG 5302851 Fintex ma login Tlenu maciekz9@tlen.pl
Domyślny

Ktoś napisał, że tu są dzieci w wieku 10-13 lat i nie podchodzą normalnie do tematu... rotfl.. ja tu widzę też dojrzalszych userów, którzy podchodzą do tego normalnie, z dystansem i śmieją z tego... a te dzieci są tak łatwowierne i naiwne, że uwierzą w to co napisze pan na tibia.pl.

Żyjcie chwilą! Przecież nie znamy dnia ani godziny Może któryś z was nie dożyje tego waszego końca świata? i jak tego końca nie bedzie to pewnie pojawi się kolejny temat, że user XXXX swoją męczeńską smiercią uratował planete przed zagładą.. rotfl.

Wg mnie to ludzie znajdują tylko jakiś odpowiedni rok w którym będzie się działo kilka 'dziwnych' rzeczy.. dorabiają jeszcze historyjki, nagłaśniają to i juz. bedzie koniec swiata bo dzis tylko raz srałem!!1-.-

@Zeitgeist
równiez oglądałem i bardzo mnie zainteresował. choć kilka rzeczy może zdawać się kontrowersyjnych.

tak btw. czytając temat nieźle się ubawiłem posty yoha i mystlicha pwnz0r

Ostatnio edytowany przez Fintex - 26-08-2008 o 13:06.
Fintex jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2008, 13:05   #137
neopostman
Użytkownik Forum

neopostman's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fintex Pokaż post
@Zeitgeist
równiez oglądałem i bardzo mnie zainteresował. choć kilka rzeczy może zdawać się kontrowersyjnych.
Cały świat to jedna wielka kontrowersja. Po prostu nie chcemy, aby świat wyglądał inaczej niż go widzimy, czyli krótko mówiąc pranie mózgu zwykłych obywateli przyniosło oczekiwany skutek.
stary 26-08-2008, 13:09   #138
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Nie zastanawiajcie się nad Nibiru, Pan Bóg jest niezadowolony jak próbujecie myśleć ;/ Pamiętacie Adama i Ewę? Postanowili czegoś się nauczyć i zostali potępieni <3 Także pozwólcie księżom myśleć za Was a Jezus uchroni Was od ogni piekielnych.
stary 26-08-2008, 13:42   #139
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Adam i Ewa, Nibiru, koniec świata. Ale nie koniec świata w sensie Nibiru bawi się w Rambo i niszczy nas wszystkich, ale koniec świata w sensie powrót do raju, bo Nibiru jest tym rajem. Koniec ziemskiego świata, wracamy pod opiekę boga, idziemy do jego krainy szczęścia, w której dziewczyny chodzą nago, a na naszej Ziemi powstają inne formy życia. To w sumie może być całkiem fajne
stary 26-08-2008, 13:58   #140
neopostman
Użytkownik Forum

neopostman's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
Adam i Ewa, Nibiru, koniec świata. Ale nie koniec świata w sensie Nibiru bawi się w Rambo i niszczy nas wszystkich, ale koniec świata w sensie powrót do raju, bo Nibiru jest tym rajem. Koniec ziemskiego świata, wracamy pod opiekę boga, idziemy do jego krainy szczęścia, w której dziewczyny chodzą nago, a na naszej Ziemi powstają inne formy życia. To w sumie może być całkiem fajne
To czekamy na Nibru
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania