![]() |
#121 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Taifun Palladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() Dla fanatyków tajemnic, film Zeitgeist o tym, czym tak naprawdę jest nasz świat. Są wątki religijne, wydarzenia 9/11 etc.
http://video.google.com/videoplay?do...01554543719947 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#122 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 11 2003
Lokacja: Bełchatów
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 202
|
![]() chyba nie myslicie ze jak przeleci niedaleko ziemi planeta wielkosci saturna to sie tylko pare fal na morzu zrobi? jezeli ta nibiru na serio by istniala, rozjebala by nasza planete w pizdu juz dawno a juz napewno ludzie by tego nie przetrwali
|
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Użytkownik Forum
|
![]() @neopostman
mysle ze to nie najlepszy pomysl zeby wklejac link do tego filmu na tym forum... glownie ze wzgledu na niski wiek uzytkownikow =P do tego filmu trzeba podejsc krytycznie i z dystansem, szczegolnie do pierwszej czesci - jest w niej mnostwo bledow, chociaz sama teoria moze wydawac sie byc prawdopodobna (dla tego niebezpieczna dla mlodego, czlowieka z niewielka wiedza w tym temacie)
Playing just for fun... ^^ Ostatnio edytowany przez Kamilss - 25-08-2008 o 23:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 08 2008
|
![]() Cytuj:
A co do filmu, calkiem ciekawy... Ktos tam pisal ze Nibiru udezy tylko w ziemie itd... Mialem na mysli ze na Marsie juz niewiele sie moze zmieic, a na ziemi owszem.. Np. Ziemia moze wygladac tak jak teraz wyglada Mars.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka
Stan: Niegrający
|
![]() jak zawsze nie doczytam:S
Cytuj:
jezeli ma to pokonac w 4lata (1460dni=35040h=126144000s) 8*10^12m to v bedzie mniej wiecej 63419m/s. C wynosi jednak troche wiecej (300k km/s) wiec to mozliwe nie wiem jak ci wyszlo v>c @Zeitgeist duzo bledow w pierwszej czesci, za to trzecia jest swietna. polecam
W blasku mojej zajebistości można piec ciasteczka. Ostatnio edytowany przez xoz - 26-08-2008 o 02:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
![]() |
![]() Od plutona dzieli nas ok. 9,5 miliarda kilometrów. Z moich obliczeń wynika (wiadomo, wakacje = czas na takie głupoty), że planeta musiałaby osiągnąć prędkość znacznie wykraczającą poza prędkość światła, żeby dotrzeć do ziemi za 4 lata. Teraz wiem, że to bujda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#129 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Ta planeta na końcu się nie trzyma kupy, całkowicie nie pasuje do reszty - nie widzicie, że planety 'rosną' do pewnego momentu, a potem znów maleją? To ma jakieśtam uzasadnienie fizyczne, którego nie jestem w stanie przytoczyc. To był w Crossie. Główny hiroł ![]() Cytuj:
Cytuj:
@Alanus: To przyleci później. I odpowiednio zagnie czasoprzestrzeń, żebyśmy się wtedy cofnęli do 2012, bo wszystko co najgorsze (od Euro do apokalipsy) musi dziać się akurat wtedy. Tak na marginesie: Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 26-08-2008 o 01:17. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2008
Lokacja: w wenor
Imię: nie powiem bo haknom mi
Gildia: rurznie ale najleprze elity
Świat: karzdy durzy
Poziom: tak
Skille: terz
Poziom mag.: co
|
![]() Cytuj:
mimo iż nie wierzę we wszystko co mówią w tym filmie to ten film daje do myślenia |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Spal tą biblię, wsadz se podpaske w gacie i wyjdz z domu, co? A co do "jest wiele rzeczy na które nie znamy odpowiedzi", idealnym przykładem jesteś ty - "Jak można być tak posranym?" co do planety iks 2012 bulszit ;l sama planeta może i sobie istnieć, i co z tego?... Pzdro.
![]() |
![]() |
#132 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#133 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Mystlich obejrzyj sobie film podany przez Neopostamana. Stracisz taką silną wiare (no chyba żeś absolutny fanatyk to nazwiesz to bzdurami).
![]() NIBIRU NIE MA W NAS UDERZYĆ!!! Ona ma tylko przelecieć obok nas, swoją grawitacją zaburzyć naszą planete, spowodować wielkie katastrofy nie widziane do tej pory. Jeśli to będzie prawda to po takiej sieczce zginą setki milionów ludzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mogę cię troszke zdziwić, ale mimo tego, że film oglądałem kilka razy, ba, zgadzam się z nim w pełni, moja wiara na tym nic nie ucierpiała i nie uległa zmianie ; ).
Ostatnio edytowany przez neopostman - 26-08-2008 o 11:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Też oglądałem ten film i tak samo moja wiara nie uległa zmianie ;]
![]() |
#136 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2005
Lokacja: Krosno
Stan: Na Emeryturze
Imię: Seecinha
Świat: Astera
Poziom: 123
![]() ![]() |
![]() Ktoś napisał, że tu są dzieci w wieku 10-13 lat i nie podchodzą normalnie do tematu... rotfl.. ja tu widzę też dojrzalszych userów, którzy podchodzą do tego normalnie, z dystansem i śmieją z tego... a te dzieci są tak łatwowierne i naiwne, że uwierzą w to co napisze pan na tibia.pl.
Żyjcie chwilą! Przecież nie znamy dnia ani godziny ![]() ![]() Wg mnie to ludzie znajdują tylko jakiś odpowiedni rok w którym będzie się działo kilka 'dziwnych' rzeczy.. dorabiają jeszcze historyjki, nagłaśniają to i juz. bedzie koniec swiata bo dzis tylko raz srałem!!1-.- @Zeitgeist równiez oglądałem i bardzo mnie zainteresował. choć kilka rzeczy może zdawać się kontrowersyjnych. tak btw. czytając temat nieźle się ubawiłem ![]() Ostatnio edytowany przez Fintex - 26-08-2008 o 13:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Użytkownik Forum
|
![]() Cały świat to jedna wielka kontrowersja. Po prostu nie chcemy, aby świat wyglądał inaczej niż go widzimy, czyli krótko mówiąc pranie mózgu zwykłych obywateli przyniosło oczekiwany skutek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Skille: Milion
|
![]() Nie zastanawiajcie się nad Nibiru, Pan Bóg jest niezadowolony jak próbujecie myśleć ;/ Pamiętacie Adama i Ewę? Postanowili czegoś się nauczyć i zostali potępieni <3 Także pozwólcie księżom myśleć za Was a Jezus uchroni Was od ogni piekielnych.
![]() |
#139 |
Użytkownik Forum
|
![]() Adam i Ewa, Nibiru, koniec świata. Ale nie koniec świata w sensie Nibiru bawi się w Rambo i niszczy nas wszystkich, ale koniec świata w sensie powrót do raju, bo Nibiru jest tym rajem. Koniec ziemskiego świata, wracamy pod opiekę boga, idziemy do jego krainy szczęścia, w której dziewczyny chodzą nago, a na naszej Ziemi powstają inne formy życia. To w sumie może być całkiem fajne
![]()
![]() |
#140 | |
Użytkownik Forum