|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#561 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Aldora
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
|
![]() Nie to plotka
|
![]() |
#562 | |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
btw. Tramadol także dodałbym do leków na receptę, bo jest to opioid. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#563 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Gonzo Nie pouczaj innych, bo sam piszesz bzdury. To, że substancje są spokrewnione chemicznie, nie musi wcale być odzwierciedlone w ich działaniu. DXM z morfiną czy kodeiną ma właściwie tylko tyle wspólnego, że działa przeciwkaszlowo. A większość ćpunów na dworcu, o których mówisz, to są jeszcze pozostałości z czasów PRL-u, dzisiejszy ćpun wygląda inaczej. Tramadol jest na receptę. Ostatnio edytowany przez Litawor - 15-01-2009 o 05:28. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#564 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() No dobra skoro chcecie żeby narkotyki były legalne bo to przecież wasza sprawa co w siebie ładujecie to powiedzcie co zrobić z tabletkami gwałtu?? Zabronią używania to sie zmieni delikatnie skład i dalej będzie legalna skoro hera, amfa, extazy i inne będą legalne..
Albo producenci będą mogli pakować środki uzależniające do swoich produktów żeby ludzie kupowali tylko ich towary, to będzie przecież legalne. Co z dziećmi albo ludźmi chorymi którzy są upośledzenie/nie wiedzą jakie są zagrożenia albo poprostu naiwni i dadzą się wciągnąć w niebezpieczne narkotyki(hera, amfa itd)?? @ Cytuj:
Cytuj:
Korzystaj z opcji Szukaj!!! Wkurzyłem cię, a może mnie kochasz? ?Jeśli tak to wstaw mi notkę xD Ostatnio edytowany przez Lechista - 15-01-2009 o 16:39. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#565 | |||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
![]() A czy te tzw. tabletki gwałtu są jakoś, prawnie lub nie, odseparowane od innych nielegalnych używek, żeby je delegalizować/legalizować oddzielnie? Oczywiście podawanie komuś subst. psychoaktywnych bez wiedzy tej osoby powinno być karane. Cytuj:
Cytuj:
Dzisiejszy ćpun to ma ładny garniak, dobrą furę, żonę i pracę. Na dworcach to pijaki wegetują. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#566 | |||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Litawor - 15-01-2009 o 16:58. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#567 | |||||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Edit Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
[quote=Litawor;2422894]Napisałeś to samo, na co właśnie w tamtym fragmencie odpowiedziałem./QUOTE] Nie napisałem tego samego. Owzględniach reakcje organizmu i psychiki na narkotyki czy tylko bierzesz pod uwagę swoje doświadczenie ?? Patrz pkt wyżej
Korzystaj z opcji Szukaj!!! Wkurzyłem cię, a może mnie kochasz? ?Jeśli tak to wstaw mi notkę xD Ostatnio edytowany przez Lechista - 15-01-2009 o 17:21. |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Użytkownik Forum
|
![]() Lechista, zobaczyłem już wystarczająco wiele twoich postów, żeby móc bez większych wątpliwości stwierdzić, że rozmowa z tobą nie ma sensu - jesteś głupi. To tak delikatnie mówiąc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Użytkownik Forum
|
![]() Brak jakiegokolwiek argumentu żeby podważyć moją tezę jest równoznaczne z tym, że poprostu nie znasz na to odpowiedzi
@Down Jak na razie to ja to poprostu wiem
Korzystaj z opcji Szukaj!!! Wkurzyłem cię, a może mnie kochasz? ?Jeśli tak to wstaw mi notkę xD Ostatnio edytowany przez Lechista - 15-01-2009 o 17:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jeśli chcesz tak myśleć, to ja się nie będę spierał. Ale rzeczywiście, niektóre z twoich "tez" są tak głupie, że cięzko by było na nie odpowiedzieć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#571 | |||||||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Jak dorobię się dzieci to jasne, że nie będę chciał aby chlały, fukały (MJ przy tym to pikuś) czy puszczały się po melinach. Takie prawo rodzica - wyperswadować dzieciom to, czego sami nie lubimy. Tylko raczej nie widzi mi się, aby córka przyszła do mnie z małą torebeczką w ręku i powiedziała: "Tato, je****sz ze mną w nochala?" Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#572 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2008
|
![]() dżizas ! Lechista pogrążasz się wraz z każdym postem bo Tobie nie sposób wytłumaczyc że nie masz racji ! jeśli nie masz pojęcia na jakiś temat to nie próbuj innym niczego wmawiac !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
Stan: Niegrający
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud
Profesja: Elite Knight
Świat: Aldora
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
|
![]() dziesięć znakófffff
"Real power can't be given it must be taken" Ostatnio edytowany przez Evil Maul - 20-07-2009 o 22:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#575 | |||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Nie rozumiem co ma piernik do wiatraka nie wliczając mąki Cytuj:
Cytuj:
@Up A co to jest jakiś wzór narkomana czy tylko twoje widzimisię ??
Korzystaj z opcji Szukaj!!! Wkurzyłem cię, a może mnie kochasz? ?Jeśli tak to wstaw mi notkę xD Ostatnio edytowany przez Lechista - 16-01-2009 o 19:52. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2008
|
![]() kurwa mac... a gdzie ja napisałem, że jestem za legalizacją? po prostu Twoje argumenty są tak śmieszne, że nie da się z Tobą rozmawiac... zobacz czemu Litawor gośc jak widac otrzepany w temacie odstąpił od dyskusji z Tobą? ktoś Ci nasrał do bani, że to i to jest be i tyle. Skończ studia znajdź pracę... połowę swego życia spędzisz w pracy a drugą połowę będziesz spał i i tak umrzesz jak każdy...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Użytkownik Forum
|
![]() Skoro twierdzisz, że moje argumenty są żałosne to wydawało mi się, że jesteś za legalizacją.
Człowieku bo narkotyki są be, nie mów mi ze heroina jest gut Litawor to zna skład narkotyków i działania na własnej skórze, wg mnie zna skład podstawowej np. marihuany a nie tej robionej w piwnicach i nie zna działan na kimś ze wadami serca itd. Mogę się mylić
Korzystaj z opcji Szukaj!!! Wkurzyłem cię, a może mnie kochasz? ?Jeśli tak to wstaw mi notkę xD Ostatnio edytowany przez Lechista - 16-01-2009 o 20:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
|
![]() Przecież już teraz jest wiele legalnych narkotyków, a nikt ich nie dodaje do produktów spożywczych. Powód jest prosty - prędzej czy później ktoś znający się na rzeczy wykryłby to i zrobiłaby się afera, sprzedaż by spadła na łeb na szyję, a wiarygodność firmy poszłaby do ścieków.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Guest
|
![]() @lechista
Z wadą serca to chyba alkohol i papierosy mogą zaszkodzić..? A jeżeli ktoś jest taki głupi, by zażywać narkotyki przy złym stanie zdrowia to jego wina, nie narkotyków. Dodając, że jeżeli je kupi od byle typka spotkanego na ulicy |
![]() |
![]() |
#580 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 10 2008
|
![]() Cytuj:
Człowieku wielu ludzi co jakiś czas sobie coś zapali sobie coś wrzuci sobie coś wciągnie i co? i chu*ów sto! Oczywiście jakiś procent z nich wpadnie w sidła nałogu. Tak samo jak ludzie pijący co jakiś czas alkohol wpadają w niego po uszy. I co zabronic?... Wydaje mi się, że od wszystkiego można się uzależnic ale też można miec kontrolę nad tym co się pije/je/... . Oczywiscie każdy z początku jest mądry, jaki to on nie silny , że moze odstawic kiedy chce ale potem jakoś tak połowa ludzi źle kończy. To dla mnie nie jest wystarczający powód do tego aby zakazac tego drugiej połowie. Teraz czy ktoś zdaje sobie sprawę, że legalizacja oprócz dania większej swobody społeczeństwu oznacza też więcej kasy dla skarbu państwa czyli nawet dla nas? To zmniejszenie ilości bezrobocia, itp itd. Oczywiście wliczając w to kasę na odwyk wg. mnie i tak dużo zostaje ale to moje gdybanie. Narkotyki same w sobie nie są złe , tak jak nie jest zły alkohol i papierosy. Wszystko jest dla ludzi , ale jak widac nie dla wszystkich. @@Lechista: Dążysz do tego, że ktoś kto ma rodzinę, dzieci itp itd nie chce żeby jego dzieci popadły w nałóg...oczywista oczywistośc z której niewiele wynika bo my cały czas mówimy o dostępie narkotyków/alkoholu dla ludzi dorosłych. A to, że dzieci zdobywają i jedno i drugie bez wiedzy rodziców to nigdy się nie zmieni. Przy wychowaniu takim jak dzis określanym"bezstresowym" to może rzeczywiscie lepiej żeby dragów nie legalizowac a alkholu zakazac. Bo nam społeczeństwo zdebilnieje. |
|
![]() |
![]() |