Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)
Odpowiedz

Opcje tematu
stary 17-01-2009, 09:59   #581
Evil Maul
Użytkownik Forum

Evil Maul's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Aldora
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pix888 Pokaż post
Dlaczego zakładasz, że aby czegoś spróbowac trzeba to robic przez tydzień?!
Człowieku wielu ludzi co jakiś czas sobie coś zapali sobie coś wrzuci sobie coś wciągnie i co? i chu*ów sto!
Oczywiście jakiś procent z nich wpadnie w sidła nałogu. Tak samo jak ludzie pijący co jakiś czas alkohol wpadają w niego po uszy. I co zabronic?...
Wydaje mi się, że od wszystkiego można się uzależnic ale też można miec kontrolę nad tym co się pije/je/... . Oczywiscie każdy z początku jest mądry, jaki to on nie silny , że moze odstawic kiedy chce ale potem jakoś tak połowa ludzi źle kończy. To dla mnie nie jest wystarczający powód do tego aby zakazac tego drugiej połowie.
dziesięć znakuffff

Ostatnio edytowany przez Evil Maul - 20-07-2009 o 22:58.
Evil Maul jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-01-2009, 10:49   #582
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Evil Maul Pokaż post
Amfetamina i heroina działa tak że człowiek na zejściu jest 'wypłukiwany' z swojej osobowości, ma ból fizyczny(chociaż w przypadku amfetaminy zamiast bólu łamiących się kości jest wielka chęć snu która jest uniemożliwiona szybkim biciem serca i skurczem mięśni wątroby).
Wątroba nie jest nawet umięśniona... A heroina nie ma żadnego "zjazdu", choć, jak już mówiłem, po takim tygodniu rzeczywiście wystąpiłby już lekki zespół abstynencyjny. Generalnie amfetaminy i heroiny nie ma co porównywać, to są bardzo różne substancje. Heroina zwykle uzależnia powoli, nie wpada się w ciąg od razu. Stopniowo traci się umiejętność odczuwania szczęścia w inny sposób niż z pomocą narkotyku. Z amfetaminą jest inaczej właśnie ze względu na ten zjazd, czyli nie tylko niemożność snu połączoną z dużym zmęczeniem, ale też przybicie psychiczne i poczucie, że "życie jest do dupy". W takim stanie ciężko jest oprzeć się pokusie wzięcia kolejnej dawki, po której zjazd będzie jeszcze gorszy.

Cytuj:
Więc jeżeli chcesz zajeb sobie włada przez tydzień
Ale co ty ciągle z tym tygodniem? To już raz się nie da wziąć, tylko trzeba od razu przez tydzień?

Ja nie jestem ani gimnazjalistą, ani "za", jeśli to o mnie w tym poście pisałeś. Ja po prostu chcę wyplenić jednostronne patrzenie na narkotyki, pakowanie ich wszystkich do jednego worka i stereotypowe myślenie o ich użytkownikach. A nade wszystko chcę przekonać ludzi, że prohibicja jest błędną drogą.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2009, 12:36   #583
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk

Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ulrikk Pokaż post
@lechista
Z wadą serca to chyba alkohol i papierosy mogą zaszkodzić..? A jeżeli ktoś jest taki głupi, by zażywać narkotyki przy złym stanie zdrowia to jego wina, nie narkotyków. Dodając, że jeżeli je kupi od byle typka spotkanego na ulicy
To jak to jest, że nieraz sportowcy padają po biegu albo w czasie meczu bo nie mieli wykrytej wady serca na badaniach??
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pix888 Pokaż post
@@Lechista:
Dążysz do tego, że ktoś kto ma rodzinę, dzieci itp itd nie chce żeby jego dzieci popadły w nałóg...oczywista oczywistośc z której niewiele wynika bo my cały czas mówimy o dostępie narkotyków/alkoholu dla ludzi dorosłych. A to, że dzieci zdobywają i jedno i drugie bez wiedzy rodziców to nigdy się nie zmieni.
Przy wychowaniu takim jak dzis określanym"bezstresowym" to może rzeczywiscie lepiej żeby dragów nie legalizowac a alkholu zakazac. Bo nam społeczeństwo zdebilnieje.
Jakby były legalne=sklepy z narkotykami, każdy mógłby podejść do starego pijaka przed sklepem i dać mu kase żeby ten mu kupił. Teraz jak są nielegalne nie są aż tak dostępne. A zresztą po co my dyskutujemy na ten temat, narkotyki NIGDY nie będą legalne i ja się z tym dobrze czuje.
@Up
No to chyba logiczne, ale trafia mnie szlak jak ktoś mi próbuje wmówić, że dla niego amfetamina jest zdrowa bo on jest silnej woli i się nie uzależni i trzeba legalizować
Nie młgoem urzyiweć, że mgoę zumierzoć to co wśłaine cztyam. Foennmnelaa moc lgudzikeo ułmsyu! Włudeg bdaań ppodzrzeynorwach na Usrniweciytee Cmabrigde, nie ma zinnaczea w jekaij keolśjcnoi lteriy unomcziesze są w swiłoe, jyeinde iottnse jset, aby piszwera i onisatta lteria błyy na wyśłaiwcm miscjeu. Rtszea mżoe być caicikłowie pnarzeszmiea, a i tak jset się w sintae pyrzatczeć tsket bez pmelrobu.

Korzystaj z opcji Szukaj!!!
Wkurzyłem cię, a może mnie kochasz? ?Jeśli tak to wstaw mi notkę xD
Lechista jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2009, 12:41   #584
Ulrikk
Guest

Domyślny

Bo niedokładnie się badają? I znowu nie widzę, czemu narkotyki miałyby tutaj zawinić
  Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2009, 12:59   #585
Pix888
Użytkownik Forum

Pix888's Avatar

Data dołączenia: 10 10 2008

Domyślny

Lechista:Może nie wszystkie ale niektóre może będą i co wtedy?twoje dziecko będzie jarało jedną marichuanę za drugą aż zabije myszkę miki!. Boże ta dyskusja jest jałowa. Drugi koleś pisze mi o żarciu włada przez tydzień! To pij dzień w dzień na umór też zajebiście czuc się nie będziesz. Tylko powiedz mi kto normalny daje sobie popalic takim ciągiem? I czego ktoś się spodziewa po codziennym chlaniu/cpaniu?
Pix888 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2009, 13:04   #586
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Domyślny

Omg, jak zwykle zwolennicy vs cnotki.

Zrozumcie narkotyki teraz tak latwo dostac, ze gdyby byly legalne to niewiele by to zmienilo, procz tego, ze skarb panstwa by sie znaczne wzbogacil. Jak ktos chce brac to wystarczy 1 telefon albo pojsc na glupia dyskoteke. To nie jest kwestia legalnosci, co z tego, ze moglbym sobie kupic amfe itd, a jakos nigdy nie furalem, wiec gdyby byly legalne tez bym tego nie zrobil. Zreszta zakazany owoc lepiej smakuje, wiekszosc chce sprobowac tylko dlatego bo to jest zabronione. Mi praktycznie bez roznicy, wiekszosc przeciwnikow legalnych narkotykow to stare babcie, ktore jako osobe palaca zwykla marihuane widza jakiegos chudego poklutego cpuna, a znajac zycie ich kochany wnuczek co 2 dzien jara. Ludzie mlodzi, z otwartymi umyslami raczej do tej kwestii pochodza w zupelnie inny sposob.

Legalnosc nakotykow mozna porownac do nabywania wiedzy kobiet przed Sklodowska, tez to kazdego oburzalo, tak samo jak teraz narkotyki. A teraz jakos to nikogo nie dziwi studiujaca kobieta. Predzej czy pozniej narkotyki beda legalne w wiekszosci krajow swiata, a ci ktorzy beda sie temu sprzeciwiac beda uznani za narakofobow...

@Lechista
W sredniowieczu za takie zabawy na obozie, moglbys zostac srogo ukarany, moze nawet smiercia. Jak widzisz czasy sie zmieniaja.

Ostatnio edytowany przez Exodus - 17-01-2009 o 13:06.
Exodus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2009, 14:33   #587
-=DanieL=-
Użytkownik Forum

-=DanieL=-'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2005

Domyślny

Kogo obchodzi kto jest za, a kto przeciw? Narkotyki powinny być legalne, WSZYSTKIE. Od 18 lat każdy ma prawo się zaćpać na śmierć i nikt takiej osobie (jeśli przeżyje) potem ma nie pomagać na siłe. Człowiek powinien być wolny i sam podejmować decyzje, jeśli czuje się dobrze ćpając 2gramy koki dziennie, ok jego sprawa. Jeśli ktoś pali trawke to ok. jego sprawa. A dlaczego? Bo każdy jest wolny i jeśli zechce pomocy i zauważy, że narkotyk rujnuje mu życie to sam zapisze się na odwyk detoks cokolwiek. Liczą się chęci. Zauważyłem, że większość osób w tym to dzieciaki które prawdopodobnie nawet czegoś tak słabego jak trawka na oczy nie widziały.

Btw. Narkotyki kiedyś były zupełnie legalne, a nawet zalecane np. lotnikom podawano amfetamine (aby nie przysypiali w trakcie lotu) i takie tam. Prosze, tu macie przyklad: http://www.joemonster.org/art/10601/...ych_narkotykow

Piszę agresywnie, nie? Nie, nie jestem ćpunem. Zdarzało mi się zapalić trawke i nie czuje potrzeby palić jej dalej lub iść głębiej w mocne narkotyki. Dziwne, nie? A dlaczego? Bo każdy człowiek jest inny i powinienen mieć absolutną wolność oraz podejmować za siebie decyzje.

Gdy wypowiesz moje imię znikam. Kim jestem ?

Ostatnio edytowany przez -=DanieL=- - 17-01-2009 o 14:34.
-=DanieL=- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2009, 15:11   #588
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Domyślny

@Up
Podawali amfetaminę bo nie znali innych sposobów. Jesteście zaślepieni tymi narkotykami, nie przemawia do was jak bardzo one niszczą organizm i jak bardzo są niebezpieczne dla społeczeństwa. Za 10 lat będziecie się z tego śmiali, że kiedyś mieliście taki naiwny tok myślenia. Narkotyki to nie zabawka i nigdy nie będą legalne.
Negatywne efekty działania amfetaminy
* drażliwość i agresywność
Zmniejszenie potencji z równoczesnym wzrostem pożądania. Przy dużym pobudzaniu seksualnym ejakulacja i orgazm są trudne i niemożliwe do osiągnięcia.
Jak tam bardzo chcecie bez płodni albo nie checie odczuwać przyjemności z sexu, to proszę bardzo bierzcie te gówno
Nie młgoem urzyiweć, że mgoę zumierzoć to co wśłaine cztyam. Foennmnelaa moc lgudzikeo ułmsyu! Włudeg bdaań ppodzrzeynorwach na Usrniweciytee Cmabrigde, nie ma zinnaczea w jekaij keolśjcnoi lteriy unomcziesze są w swiłoe, jyeinde iottnse jset, aby piszwera i onisatta lteria błyy na wyśłaiwcm miscjeu. Rtszea mżoe być caicikłowie pnarzeszmiea, a i tak jset się w sintae pyrzatczeć tsket bez pmelrobu.

Ostatnio edytowany przez Lechista - 17-01-2009 o 15:14.
stary 17-01-2009, 15:37   #589
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lechista Pokaż post
@Up
Zmniejszenie potencji z równoczesnym wzrostem pożądania. Przy dużym pobudzaniu seksualnym ejakulacja i orgazm są trudne i niemożliwe do osiągnięcia.
Jak tam bardzo chcecie bez płodni albo nie checie odczuwać przyjemności z sexu, to proszę bardzo bierzcie te gówno
To są efekty bezpośrednio po zażyciu. Nie wprowadzaj ludzi w błąd wyjętymi z kontekstu cytatami.
stary 17-01-2009, 17:33   #590
-=DanieL=-
Użytkownik Forum

-=DanieL=-'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2005

Domyślny

Cytuj:
@Up
Podawali amfetaminę bo nie znali innych sposobów. Jesteście zaślepieni tymi narkotykami, nie przemawia do was jak bardzo one niszczą organizm i jak bardzo są niebezpieczne dla społeczeństwa. Za 10 lat będziecie się z tego śmiali, że kiedyś mieliście taki naiwny tok myślenia. Narkotyki to nie zabawka i nigdy nie będą legalne.
Chłopcze, ile ty masz lat? Zaglądam na to forum tylko do jednego tematu, a i tak słyszalem legendy na temat twojej wiedzy o ejakulacji. Masz jakieś problemy? Czy jesteś może rycerzem w srebrnej zbroi który stoi murem za społeczeństwem i kopiuje fragmenty losowych świeżo wygooglowanych tekstow z internetu? Tak bardzo chcesz pozbyć się narkotyków to zrób coś w tym kierunku kształć się na polityka który mógłby wpłynąć na sytuację w kraju lub na policjanta z specjalizacją antynarkotykową. Bo jak narazie twoje posty są tak denne i mają tak kiepskie przesłanie, że mam ochote się zaćpać mimo, że tego nie robie.

Gdy wypowiesz moje imię znikam. Kim jestem ?

Ostatnio edytowany przez -=DanieL=- - 17-01-2009 o 17:36.
-=DanieL=- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2009, 17:37   #591
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
@Up
prosze cie, przestan. Masz 15 lat i uczysz innych i wmawiasz im, ze za 10 lat zmienia zdanie i beda takze miec poglady, 13 latka. Twoja wiedza jest sucha i nie poparta zadnym doswiadczeniem, a przynajmniej nie takim, ktore pozwalaloby ci sie wlaczac w jakakolwiek dyskusje na ten temat.

Tak wszyscy wiemy narkotyki sa zle. Alkohol jest zly. Papierosy sa zle. Czekolada jest zla. Ale czlowiek jest tak zaprogramowany, ze dla chwili przyjemnosci jest sklonny poswiecic zdrowie i zyc 2 lata krocej, majac swiadomosc, ze gdyby cale zycie nic nie bral to moglby go w wieku 35 lat uderzyc samochod i bb.
stary 17-01-2009, 17:40   #592
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Cytuj:
Przy dużym pobudzaniu seksualnym ejakulacja i orgazm są trudne i niemożliwe do osiągnięcia.
Teraz wiadomo dlaczego jesteś przeciw.

Piszesz głupio, bardzo głupio, robisz podstawowe błędy i nie wiesz o czym rozmawiasz. Może odpuść?
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2009, 18:54   #593
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

sorry ale czy jest tu ktoś ZA amfetaminą itp? nie? to po co ta gadka?
stary 17-01-2009, 19:20   #594
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
sorry ale czy jest tu ktoś ZA amfetaminą itp? nie? to po co ta gadka?
Ale co to w ogóle znaczy być "za" albo "przeciw"? Ja ani nie zamierzam nikogo ani zachęcać, ani zniechęcać do jakiegkolwiek narkotyku, uważam tylko, że każdy powinien mieć możliwość dokonania ŚWIADOMEGO wyboru, a do tego potrzebne są rzetelne informacje, a nie bajki wymyślone dla nastraszenia dzieci.

Jak ktoś nie czuje potrzeby próbowania narkotyków, to osobiście zalecam trzymanie się z daleka od nich wszystkich, ale nie będę tego nikomu perswadował.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 17-01-2009 o 19:23.
stary 17-01-2009, 19:41   #595
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Domyślny

A ja uważam, że ludziom powinni zabronić brania ciężkich narkotyków

stary 17-01-2009, 19:44   #596
Xantro
Użytkownik Forum

Xantro's Avatar

Data dołączenia: 05 12 2006
Lokacja: Olsztyn
Wpisy bloga: 1

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Aldora
Xantro ma numer GG 2640199
Domyślny

@UP:
Ya ! Zabrońmy jeszcze lekarstw psychotropowych i narkozy ! Przecież to musi ryć banie !
Xantro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2009, 19:49   #597
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
A ja uważam, że ludziom powinni zabronić brania ciężkich narkotyków
Rozumiem, że masz na myśli alkohol i papierosy, bo wszystkie inne są już dawno zabronione. W ogóle to brawo za błyskotliwą wypowiedź na 31. stronie tematu.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 17-01-2009 o 19:51.
stary 17-01-2009, 19:55   #598
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Domyślny

Dobra wygraliście, chodź wiem ze rozmowy o legalizacji nic nie zmienią bo do końca waszego życia zapewne i tak nie będą legalne
Ps. Do alko nic nie mam

stary 17-01-2009, 20:02   #599
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Prędzej czy później zmienią, na przykład wśród młodszego pokolenia na pewno zwolennicy legalizacji marihuany są liczniejsi od jej przeciwników. Do całkowitej legalizacji to za mojego życia na pewno nie dojdzie, ale do częściowej tak i generalnie prawo dotyczące narkotyków będzie łagodniejsze. Ale to nie ma aż takiego znaczenia dla mnie, swoje doświadczenia z narkotykami mam i do dalszego ćpania mnie nie ciągnie. Tu chodzi o poprawę sytuacji w ogóle, a nie o moją własną wygodę.
stary 17-01-2009, 21:38   #600
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Domyślny

no za naszego zycia pewnie nie, po 2012 to beda znow tylko murzyni(mam na mysli watek ewolucyjny a nie rasizm) gdzies w afryce rozkrecaly cywilizacje xd

ale na serio uwazam, ze w przeciagu 20 lat moga juz byc legalne. Zreszta nigdy nie wiadomo jak bedzie wygladal swiat za 20 lat, teraz wszystko tak szybko sie zmienia...
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania