|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#642 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() To juz kwestia indywidualna.
Ja ide na studia (ekonomia) glownie w celach hobbystycznych. Poza tym mam nadzieje na pozyskanie przydatnych w przyszlosci kontaktow.
![]() |
#643 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Na kierunku takim jak informatyka na trzecim roku połowa wiedzy z pierwszego jest nieaktualna. Nawet nie warto jej trzymać w pamięci, i tak będziesz korzystać z czego innego.
![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Aldora
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
|
![]() http://orka.sejm.gov.pl/Druki6ka.nsf/0/BCCEFA718901B844C125753F00318B23/$file/0250-04A.NK.doc
dno dna...
![]() |
#645 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() Dokładnie także mi nie mówcie jak powinny wyglądać studia
![]() |
![]() |
#646 |
Guest
|
![]() Oni raczej mówią jak wyglądają, a nie jak powinny wyglądać
|
![]() |
![]() |
#647 | |||||||||||
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
|
![]() Cytuj:
Dziękuję. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ok? Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Gonzo - 20-01-2009 o 01:47. |
|||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#648 | ||||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Litawor - 20-01-2009 o 04:56. |
||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#649 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Erhion - 20-01-2009 o 12:00. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Użytkownik Forum
|
![]() Idea, że LSD działa przez uaktywnianie obszarów mózgu normalnie niewykorzystywanych to tylko domysł. Brzmi rozsądnie, ale nikt tego nie sprawdził. A to, o czym napisał Gonzo, to jest jeszcze dalej posunięte przypuszczenie, które nie mam pojęcia, na jakiej podstawie zostało wysnute, ale jest powiązane z teorią, o której mówię. Zaznaczam, że nie twierdzę, że to jest niemożliwe. Warto jednak zauważyć, o czym w tamtym fragmencie jest mowa - nie o uszkadzaniu komórek nerwowych, lecz jedynie o uaktywnianiu się nowych połączeń między nimi.
Ostatnio edytowany przez Litawor - 20-01-2009 o 12:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#651 | ||
Dinozaur
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Tu się zgodzę, ale przez chwilę zdawało mi się, że negujesz istnieje synaps elektrycznych (o które mi chodziło cały czas). Ostatnio edytowany przez Gonzo - 20-01-2009 o 18:43. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#652 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Tam jest cytat z książki, który całkowicie potwierdza to, co napisałem. Nie żebym sobie czy tobie musiał coś udowadniać, ale jeśli ktoś inny przygląda się naszej rozmowie, to niech sam osądzi. Cytuj:
Po edycji: jeszcze taka ciekawostka z "Biologii" Villee'ego (popularnego podręcznika akademickiego). Postanowiłem sprawdzić, co tam piszą o narkotykach i oto, co napisali o LSD w kategorii "skutki uboczne/szkodliwy wpływ nadużywania": "nieracjonalne zachowanie". Brzmi groźnie? Ostatnio edytowany przez Litawor - 20-01-2009 o 20:15. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2008
Lokacja: Gdańsk
|
![]() @Litawor
jeszcze jedno pytanie z serii "Koncert życzeń" ![]() Powiedz mi co wiesz o marihuanie? Mam zamiar jej spróbować i chciałbym wiedzieć co mnie czeka jakie są skutki uboczne itp ? : > z góry dzięki za odpowiedź ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
|
![]() Sprobuj a zobaczysz, nie boj sie nic ci sie nie stanie. Ale lepiej zbierz grupke kilku osob, ktorzy tez zajaraja, najlepiej pozytywnie zakreconych. xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#655 | |||
Dinozaur
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@edit: Biologii Villee'go ufam. Powiedz mi, jakie masz wydanie, która strona albo pod jakim hasłem szukałeś w skorowidzu. Jeśli to się potwierdzi, to co do działania LSD się z Tobą zgodzę. Ale co do działania neuronów - nie. Ostatnio edytowany przez Gonzo - 20-01-2009 o 23:03. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#656 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() No... nie.
Cytuj:
Cytuj:
@Ze'To Co ciebie czeka, to nie wiem, miejmy nadzieję, że szczęście, miłość i pieniądze ![]() ![]() No i tak jak mówi Exodus, na pierwszy raz weź kogoś ze sobą, najlepiej ze dwie osoby. Ale też nie jakąś całą bandę, marihuana to nie alkohol, nie będziesz miał ochoty przekrzykiwać się w dużej grupie. Koniecznie włączcie jakąś muzykę (jakiej słuchasz? może coś doradzę ![]() No i "uwagi końcowe". Za pierwszym razem nie oczekuj cudów, pierwszy raz jest u wielu osób słaby, poza tym nie potrafią jeszcze cieszyć się pewnymi aspektami "haju". Inna sprawa - pamiętaj, że wszystko będzie dobrze. Po marihuanie zdarza się odczuwać lęk/strach, bo np. serce szybko bije (normalnie byś się tym nie przejął, ale po tej substancji można się przestraszyć nie na żarty); w takich chwilach pamiętaj, że nikt jeszcze od marihuany nie umarł i ty pierwszy na pewno nie będziesz. Ale się rozpisałem! P.S. Ja tu napisałem o jednorazowym zapaleniu, przy częstszej, regularnej zabawie z tą substancją pojawiają się negatywne skutki, jak obniżenie sprawności intelektualnej, pogorszenie nastroju (jak masz skłonności do depresji, to uważaj) i szeroko pojęte zmiany osobowości. Psychiczne uzależnienie to też nie jest żadna bajka. Także nie wciągnij się, nie pal więcej niż "raz na jakiś czas". Ostatnio edytowany przez Litawor - 21-01-2009 o 06:08. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#657 | |
Dinozaur
|
![]() Hum, może pod wpływem narkotyku (czyt. niefizjologiczne)?
Cytuj:
Obok zobacz sobie także rubrykę "Działanie na organizm". Nie wiem, czy są to skutki długotrwałe (nie mam czasu na przejrzenie całego rozdziału); lecz hamowanie wytwarzania serotoniny i zwiększanie noradrenaliny na bank już nie jest wskazane - tak samo jak silne pobudzenie ośrodkowego układu nerwowego ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#658 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2007
Lokacja: Gorzów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: niewazne
Poziom: 100
|
![]() Tu encyklopedia medyczna czy jaki ch*j XD
Dobra konwersujcie slownie, ja sie niewtracam. A wiecie co? Mimo ze mam 16 lat nigdy nawet fajnki niezapalilam heh ![]() I raczej niemam zamiaru, nieciagnie mnie do tego. A z reszta papieros czy cos tam innego w rekach dziewczyny jest bleeee ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#659 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 11 2008
Profesja: Knight
Świat: Galana
Poziom: 58
|
![]() papieros moze i nie ale "co innego" w rekach dziewczyny wcale nie jest blee ;>>>>
||
![]() |
![]() |
![]() |
#660 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2007
Lokacja: Gorzów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: niewazne