Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 19-01-2009, 21:45   #641
Ulrikk
Guest

Domyślny

TAK! Kiedyś to zrozumiesz. Chodzi o papierek.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-01-2009, 22:04   #642
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

To juz kwestia indywidualna.
Ja ide na studia (ekonomia) glownie w celach hobbystycznych. Poza tym mam nadzieje na pozyskanie przydatnych w przyszlosci kontaktow.
stary 19-01-2009, 22:21   #643
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lechista Pokaż post
Co mi wytłumaczyli? że na studia się chodzi po to żeby wkuć i zapomnieć??
Jeżeli po studiach (i w trakcie) nie będziesz na bieżąco wykorzystywać zdobytej wiedzy, to i tak zapomnisz, czy będziesz chciał, czy nie.

Na kierunku takim jak informatyka na trzecim roku połowa wiedzy z pierwszego jest nieaktualna. Nawet nie warto jej trzymać w pamięci, i tak będziesz korzystać z czego innego.
stary 19-01-2009, 22:50   #644
Evil Maul
Użytkownik Forum

Evil Maul's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Aldora
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
Domyślny

http://orka.sejm.gov.pl/Druki6ka.nsf/0/BCCEFA718901B844C125753F00318B23/$file/0250-04A.NK.doc

dno dna...
stary 19-01-2009, 23:18   #645
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk

Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
To juz kwestia indywidualna.
Ja ide na studia (ekonomia) glownie w celach hobbystycznych. Poza tym mam nadzieje na pozyskanie przydatnych w przyszlosci kontaktow.
Dokładnie także mi nie mówcie jak powinny wyglądać studia
Nie młgoem urzyiweć, że mgoę zumierzoć to co wśłaine cztyam. Foennmnelaa moc lgudzikeo ułmsyu! Włudeg bdaań ppodzrzeynorwach na Usrniweciytee Cmabrigde, nie ma zinnaczea w jekaij keolśjcnoi lteriy unomcziesze są w swiłoe, jyeinde iottnse jset, aby piszwera i onisatta lteria błyy na wyśłaiwcm miscjeu. Rtszea mżoe być caicikłowie pnarzeszmiea, a i tak jset się w sintae pyrzatczeć tsket bez pmelrobu.

Korzystaj z opcji Szukaj!!!
Wkurzyłem cię, a może mnie kochasz? ?Jeśli tak to wstaw mi notkę xD
Lechista jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-01-2009, 23:44   #646
Ulrikk
Guest

Domyślny

Oni raczej mówią jak wyglądają, a nie jak powinny wyglądać
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2009, 01:39   #647
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Exodus Pokaż post
Ale jak juz wybierze specjalizacje, to sobie przypomina i doksztalca tylko tego co bedzie mu potrzebne. Nie mowie, ze bedzie sobie przypominal bezposrednio przed leczeniem. Chyba nie oczekujesz, ze laryngolog nagle zacznie wykonywac operacje, bo na studiach 2x mial takie cos?
Tutaj się zgadzam, ale nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że student na medycynie może działać wg. zasady "5z" (zakuć zdać zapić zaruchać zapomnieć).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor Pokaż post
Imponujące.
Dziękuję.

Cytuj:
No to ci się pomyliło, zapaść jest rezultatem niedociśnienia. Nadciśnienie prowadzi do zawału serca.
Tylko ciągle nie rozumiesz, z czym się łączy wzrost ciśnienia po amfetaminie - do zapaści może dojść PODCZAS nagłego spadku ciśnienia (które występuje po większości narkotyków) gdy efekty narkotyku ustąpią, i tak, to się zdarza (zdecydowanie częściej niż zawał mięśnia sercowego, na który składa się o wiele więcej czynników).

Cytuj:
No niestety nie jest. Będziemy kontynuować taką przepychankę?
Jeśli chcesz.

Cytuj:
Nie mam jak go przejrzeć, nie będę szedł w tym celu specjalnie do biblioteki. Zacytuję fragment opisu z księgarni internetowej: "Podstawowym zadaniem kompendium jest dostarczenie czytelnikowi możliwie skondensowanych i aktualnych informacji o lekach, z krytyczną oceną ich wartości terapeutycznej, umożliwiającej racjonalne ich ordynowanie i wykorzystanie.". To daje pewien obraz.
Przeczytałem jakiegoś posta, że chcesz iść na medycynę - dowiesz się, co i jak.

Cytuj:
Znaczy co, leżałeś kiedyś w szpitalu? Ja też parę razy leżałem. A może masz tatusia lekarza?
Zdecydowana większość od pradziadka, jak nie lekarz, to farmaceuta. W szpitalu też kiedyś leżałem. Ah, i moim zdaniem, takie ironizowanie z "tatusiem" jest żałosne.

Cytuj:
Błony presynaptyczna, postsynaptyczna i szczelina synaptyczna składają się na synapsę. "Pomiędzy synapsami" nic nie ma, taka przestrzeń nie istnieje. Co to są "impulsy" pomiędzy błonami? Pomiędzy błonami nie ma żadnych impulsów, są chemiczne przekaźniki, których poziom rzeczywiście LSD czasowo zwiększa, ale nie prowadzi to do żadnych trwałych zmian. To twoje zdanie o "trwałych zmianach w strukturach połączeń" brzmi ładnie, ale tak naprawdę nic nie znaczy. Coś tam z lekcji biologii pamiętasz, ale na maturę nie wystarczy
A o impulsach nerwowych przenoszonych przez neuroprzekaźniki słyszałeś (między innymi przenoszone przez impuls elektryczny)? Niestety, na maturę Twoja wiedza także nie wystarczy. Ale proszę bardzo, napisz im jeszcze, że impulsów elektrycznych tam nie ma. Zwolnisz tylko miejsce na roku.

Cytuj:
Medycyna za negatywny skutek morfiny uznaje występującą po niej euforię. Medycyna nie uznaje pozamedycznego stosowania jakiejkolwiek substancji.
Ale potępia i owszem.

Cytuj:
Proszę?
Ok?

Cytuj:
Mówisz, rozumiem, o stole operacyjnym? Tylko co tam ma do rzeczy wiedza farmakologiczna? Zastanów się, dlaczego w każdej operacji uczestniczy osobny specjalista, jakim jest anestezjolog i pomyśl, jak to się ma do lekarza wiedzącego wszystko. Albo dlaczego w szpitalach jest wymóg (często niespełniany ze względu na brak pieniędzy) zatrudniania farmakologa klinicznego.
To było odnośnie tego, co napisał Exodus (że lekarz może zapomnieć, a jak coś to sobie przypomni).

Cytuj:
Większość ludzi idzie na studia, bo tak wypada, bo po prostu chcą być studentami (przecież studia to zabawa, imprezy, wyrwanie się z domu, a zarazem wciąż bycie na utrzymaniu rodziców). No i chcą mieć papierek. A np. na medycynę idzie się często dla prestiżu i późniejszych zarobków, nie z zainteresowań czy powołania.

No ale zbaczamy trochę z tematu.
Z całym szacunkiem, ale cieszę się, że są na tym świecie ludzie mający inne priorytety niż Ty.

Cytuj:
Żadnych trwałych zmian w organizmie nie powoduje i pod tym względem jest jednym z najbezpieczniejszych narkotyków.
Specjalnie dla Ciebie googlowałem, i na wikipedii znalazłem.

Cytuj:
impulsy między neuronami są silniejsze, co prowadzi do wykorzystywania połączeń, które w normalnym stanie (bez nadmiaru neuroprzekaźnika) nie byłyby wykorzystane, bądź miałyby mniejszy wpływ na reakcję mózgu. Może to prowadzić — w zależności od ilości — do potęgowania odczuć, halucynacji, synestezji oraz do trwałych zmian w strukturze połączeń między neuronamico może mieć zarówno dobry, jak i zły skutek.
To samo, co mówiłem.

Ostatnio edytowany przez Gonzo - 20-01-2009 o 01:47.
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2009, 04:44   #648
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Evil Maul Pokaż post
http://orka.sejm.gov.pl/Druki6ka.nsf/0/BCCEFA718901B844C125753F00318B23/$file/0250-04A.NK.doc

dno dna...
Najzabawniejsze, że wpisali tam nawet takie śmieszne roślinki jak Calea Zacatechichi, które na większość osób w ogóle nie działają, a jak już działają, to mają efekty zakrawające o placebo.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Tylko ciągle nie rozumiesz, z czym się łączy wzrost ciśnienia po amfetaminie - do zapaści może dojść PODCZAS nagłego spadku ciśnienia (które występuje po większości narkotyków) gdy efekty narkotyku ustąpią, i tak, to się zdarza
Może masz rację, nie będę się spierał.

Cytuj:
(zdecydowanie częściej niż zawał mięśnia sercowego, na który składa się o wiele więcej czynników).
Tutaj to już zdecydowanie nie masz racji.

Cytuj:
Przeczytałem jakiegoś posta, że chcesz iść na medycynę - dowiesz się, co i jak.
Na medycynę nie, właśnie dlatego, że chcę się o lekach i farmakologii czegoś nauczyć. Na farmację.

Cytuj:
A o impulsach nerwowych przenoszonych przez neuroprzekaźniki słyszałeś (między innymi przenoszone przez impuls elektryczny)?
Postaraj się chociaż pisać logicznie, nawet jeśli nieprawdę, bo czasem ciężko się domyślić, o co ci chodzi. Impuls nerwowy to jest po prostu sygnał przenoszony drogą nerwową, m.in. przez neuroprzekaźniki. Ale ty napisałeś: "Po zażyciu LSD impulsy pomiędzy błonami stają się silniejsze". Pomiędzy błonami nie ma impulsów, które mogłyby być silniejsze czy słabsze - jest neuroprzekaźnik, który albo impuls przeniesie, jeśli wystąpi w odpowiednim stężeniu (czyli spowoduje powstanie fali depolaryzacyjnej w następnym neuronie), albo nie. Albo ty masz problem z językiem, albo z wiedzą, ale stawiałbym, że z jednym i z drugim.

Cytuj:
Ale proszę bardzo, napisz im jeszcze, że impulsów elektrycznych tam nie ma.
Nie jestem pewien, co za "tam" masz na myśli, ale jeśli samą synapsę chemiczną, to owszem, nie ma.

Cytuj:
Ale potępia i owszem.
No i co z tego? Opinie środowiska medycznego na temat tego, co jest moralne, a co nie, mało mnie obchodzą.

Cytuj:
To było odnośnie tego, co napisał Exodus (że lekarz może zapomnieć, a jak coś to sobie przypomni).
Wiem.

Cytuj:
Z całym szacunkiem, ale cieszę się, że są na tym świecie ludzie mający inne priorytety niż Ty.
Naucz się czytać - nie napisałem nigdzie, że to są moje priorytety.

Cytuj:
Specjalnie dla Ciebie googlowałem, i na wikipedii znalazłem.
To, co tam znalazłeś, bazuje na domyśle na temat tego, jak działa LSD. Skoro sam mechanizm nie został w żaden sposób potwierdzony, to trudno, żeby potwierdzono jakieś jego skutki. Rada na przyszłość - nie wierz zbytnio polskiej Wikipedii, bo jeśli jeszcze nie zauważyłeś, każdy może ją edytować. Również ty czy ja (i ja to nieraz robię, czy to cię już ostatecznie przekonało? ). Z angielską wersją jest lepiej - tam do informacji są przypisy ze źródłami w większości artykułów. Mimo to miło mi, że specjalnie dla mnie zdobyłeś się na sprawdzenie podawanych przez siebie informacji.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 20-01-2009 o 04:56.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2009, 11:58   #649
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
Jeżeli po studiach (i w trakcie) nie będziesz na bieżąco wykorzystywać zdobytej wiedzy, to i tak zapomnisz, czy będziesz chciał, czy nie.
Nie tylko po studiach. Ogólnie po szkole. Ja nie pamiętam 70% rzeczy z podstawówki, gimnazjum i podobnie będzie z liceum.

Cytuj:
Skoro sam mechanizm nie został w żaden sposób potwierdzony,
Czyli jak nie został potwierdzony to już zakladasz, że nic nie robi?

Ostatnio edytowany przez Erhion - 20-01-2009 o 12:00.
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2009, 12:43   #650
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bloodwin Pokaż post
Czyli jak nie został potwierdzony to już zakladasz, że nic nie robi?
Idea, że LSD działa przez uaktywnianie obszarów mózgu normalnie niewykorzystywanych to tylko domysł. Brzmi rozsądnie, ale nikt tego nie sprawdził. A to, o czym napisał Gonzo, to jest jeszcze dalej posunięte przypuszczenie, które nie mam pojęcia, na jakiej podstawie zostało wysnute, ale jest powiązane z teorią, o której mówię. Zaznaczam, że nie twierdzę, że to jest niemożliwe. Warto jednak zauważyć, o czym w tamtym fragmencie jest mowa - nie o uszkadzaniu komórek nerwowych, lecz jedynie o uaktywnianiu się nowych połączeń między nimi.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 20-01-2009 o 12:50.
stary 20-01-2009, 18:40   #651
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Postaraj się chociaż pisać logicznie, nawet jeśli nieprawdę, bo czasem ciężko się domyślić, o co ci chodzi. Impuls nerwowy to jest po prostu sygnał przenoszony drogą nerwową, m.in. przez neuroprzekaźniki. Ale ty napisałeś: "Po zażyciu LSD impulsy pomiędzy błonami stają się silniejsze". Pomiędzy błonami nie ma impulsów, które mogłyby być silniejsze czy słabsze - jest neuroprzekaźnik, który albo impuls przeniesie, jeśli wystąpi w odpowiednim stężeniu (czyli spowoduje powstanie fali depolaryzacyjnej w następnym neuronie), albo nie.
Impulsy przekazywane pomiędzy błonami przez neuroprzekaźnik stają się silniejsze. Same w sobie są bardzo szybkie (co za tym idzie bardzo silne), a jeszcze szybsze (i jeszcze silniejsze) są już po prostu niefizjologiczne i prowadzą do szybszej śmierci komórek nerwowych (jak zapewne wiesz, lub i nie, komórki nerwowe z wiekiem umierają). I to tyle co mam na ten temat do powiedzenia, bo nie mam więcej argumentów - był to mój jedyny, z którym najwidoczniej nie zgadzasz się.

Cytuj:
Albo ty masz problem z językiem, albo z wiedzą, ale stawiałbym, że z jednym i z drugim.
Jeśli ja mam tylko problemy, to Ty masz spore problemy. Głównie z wiedzą.

Cytuj:
Nie jestem pewien, co za "tam" masz na myśli, ale jeśli samą synapsę chemiczną, to owszem, nie ma.
Tu się zgodzę, ale przez chwilę zdawało mi się, że negujesz istnieje synaps elektrycznych (o które mi chodziło cały czas).

Ostatnio edytowany przez Gonzo - 20-01-2009 o 18:43.
stary 20-01-2009, 19:38   #652
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Impulsy przekazywane pomiędzy błonami przez neuroprzekaźnik stają się silniejsze.
Nie. Impuls to impuls, albo jest, albo go nie ma. Silniejszy bodziec skutkuje zwiększeniem częstotliwości impulsów, ale nie ich siły. Chyba że mówisz o czymś innym, bo dziwnie to napisałeś.

Cytuj:
Same w sobie są bardzo szybkie (co za tym idzie bardzo silne), a jeszcze szybsze (i jeszcze silniejsze) są już po prostu niefizjologiczne i prowadzą do szybszej śmierci komórek nerwowych (jak zapewne wiesz, lub i nie, komórki nerwowe z wiekiem umierają).
Tak, z wiekiem umierają. A szybkość bodźca jest niezmienna w danym typie neuronu i nie zależy od neuroprzekaźnika - on tylko zapoczątkowuje falę depolaryzacyjną lub nie.

Cytuj:
Jeśli ja mam tylko problemy, to Ty masz spore problemy. Głównie z wiedzą.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Potencj...nno%C5%9Bciowy

Tam jest cytat z książki, który całkowicie potwierdza to, co napisałem. Nie żebym sobie czy tobie musiał coś udowadniać, ale jeśli ktoś inny przygląda się naszej rozmowie, to niech sam osądzi.

Cytuj:
Tu się zgodzę, ale przez chwilę zdawało mi się, że negujesz istnieje synaps elektrycznych (o które mi chodziło cały czas).
Cały czas mówimy o synapsach chemicznych, bo tylko na nie działa LSD. Przynajmniej ja o nich mówię, bo o czym mówisz ty, to czasami ciężko stwierdzić. O działaniu synaps elektrycznych w ogóle niewiele wiadomo.

Po edycji:
jeszcze taka ciekawostka z "Biologii" Villee'ego (popularnego podręcznika akademickiego). Postanowiłem sprawdzić, co tam piszą o narkotykach i oto, co napisali o LSD w kategorii "skutki uboczne/szkodliwy wpływ nadużywania": "nieracjonalne zachowanie". Brzmi groźnie?

Ostatnio edytowany przez Litawor - 20-01-2009 o 20:15.
stary 20-01-2009, 21:50   #653
Ze'To
Użytkownik Forum

Ze'To's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2008
Lokacja: Gdańsk

Domyślny

@Litawor

jeszcze jedno pytanie z serii "Koncert życzeń"
Powiedz mi co wiesz o marihuanie? Mam zamiar jej spróbować i chciałbym wiedzieć co mnie czeka jakie są skutki uboczne itp ? : > z góry dzięki za odpowiedź

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
albo tak jak my to ostatnio robimy , na lekcji taka cisza itp. ja się nadstawiam kolega mnie po mordzie a ja krzyczę "PANI ! BIJO!!!" ;D
Ze'To jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2009, 22:29   #654
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Domyślny

Sprobuj a zobaczysz, nie boj sie nic ci sie nie stanie. Ale lepiej zbierz grupke kilku osob, ktorzy tez zajaraja, najlepiej pozytywnie zakreconych. xD
Exodus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2009, 22:49   #655
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Nie. Impuls to impuls, albo jest, albo go nie ma. Silniejszy bodziec skutkuje zwiększeniem częstotliwości impulsów, ale nie ich siły. Chyba że mówisz o czymś innym, bo dziwnie to napisałeś.
Właśnie o to mi chodzi.

Cytuj:
Tak, z wiekiem umierają. A szybkość bodźca jest niezmienna w danym typie neuronu i nie zależy od neuroprzekaźnika - on tylko zapoczątkowuje falę depolaryzacyjną lub nie.
Jest zmienna wraz z częstotliwością impulsów.

Cytuj:
Tam jest cytat z książki, który całkowicie potwierdza to, co napisałem. Nie żebym sobie czy tobie musiał coś udowadniać, ale jeśli ktoś inny przygląda się naszej rozmowie, to niech sam osądzi.
Nie potwierdza. Bierze pod uwagę tylko fizjologiczne podejście.

@edit:

Biologii Villee'go ufam. Powiedz mi, jakie masz wydanie, która strona albo pod jakim hasłem szukałeś w skorowidzu. Jeśli to się potwierdzi, to co do działania LSD się z Tobą zgodzę. Ale co do działania neuronów - nie.

Ostatnio edytowany przez Gonzo - 20-01-2009 o 23:03.
stary 21-01-2009, 06:00   #656
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Jest zmienna wraz z częstotliwością impulsów.
No... nie.

Cytuj:
Nie potwierdza. Bierze pod uwagę tylko fizjologiczne podejście.
A jakie ty bierzesz pod uwagę? Filozoficzne?

Cytuj:
Powiedz mi, jakie masz wydanie, która strona albo pod jakim hasłem szukałeś w skorowidzu.
Z roku 2007, strona 781. Jeśli masz inne wydanie, to jest to tabela pod sam koniec rozdziału 40 ("Regulacja nerwowa").

@Ze'To
Co ciebie czeka, to nie wiem, miejmy nadzieję, że szczęście, miłość i pieniądze Skutków ubocznych po jednorazowym zapaleniu to właściwie nie ma, w skrajnym wypadku może Cię potem boleć głowa. No i przygotuj się na to, że jeszcze przez jakiś czas po zakończeniu działania będziesz senny (nie prowadź w tym czasie samochodu! ). Jeśli wypalisz za dużo, to będzie Ci przez pewien czas niedobrze (w sensie - będzie Ci się chciało wymiotować), ale to mija po chwili. Nie łącz z alkoholem, nie pij przed tym kawy (ale po jak najbardziej możesz).

No i tak jak mówi Exodus, na pierwszy raz weź kogoś ze sobą, najlepiej ze dwie osoby. Ale też nie jakąś całą bandę, marihuana to nie alkohol, nie będziesz miał ochoty przekrzykiwać się w dużej grupie. Koniecznie włączcie jakąś muzykę (jakiej słuchasz? może coś doradzę ), ale nie nastawiaj się, że będzie leciała w tle - na marihuanie bardzo absorbuje uwagę. A tak poza tym, to rób, na co masz ochotę i nie ograniczaj się - masz ochotę powiedzieć coś głupiego, to mów, takie są uroki marihuany i nie ma się co wstydzić własnej głupoty po paleniu. Nie zapomnij też o czymś do jedzenia i picia!

No i "uwagi końcowe". Za pierwszym razem nie oczekuj cudów, pierwszy raz jest u wielu osób słaby, poza tym nie potrafią jeszcze cieszyć się pewnymi aspektami "haju". Inna sprawa - pamiętaj, że wszystko będzie dobrze. Po marihuanie zdarza się odczuwać lęk/strach, bo np. serce szybko bije (normalnie byś się tym nie przejął, ale po tej substancji można się przestraszyć nie na żarty); w takich chwilach pamiętaj, że nikt jeszcze od marihuany nie umarł i ty pierwszy na pewno nie będziesz.

Ale się rozpisałem!

P.S.
Ja tu napisałem o jednorazowym zapaleniu, przy częstszej, regularnej zabawie z tą substancją pojawiają się negatywne skutki, jak obniżenie sprawności intelektualnej, pogorszenie nastroju (jak masz skłonności do depresji, to uważaj) i szeroko pojęte zmiany osobowości. Psychiczne uzależnienie to też nie jest żadna bajka. Także nie wciągnij się, nie pal więcej niż "raz na jakiś czas".

Ostatnio edytowany przez Litawor - 21-01-2009 o 06:08.
stary 21-01-2009, 14:06   #657
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Domyślny

Cytuj:
A jakie ty bierzesz pod uwagę? Filozoficzne?
Hum, może pod wpływem narkotyku (czyt. niefizjologiczne)?

Cytuj:
Z roku 2007, strona 781. Jeśli masz inne wydanie, to jest to tabela pod sam koniec rozdziału 40 ("Regulacja nerwowa").
Dobra, przyznaje rację. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz... czy nie są to skutki długotrwałego przyjmowania narkotyku (bo np. przy marihuanie są napisane trwałe skutki).

Obok zobacz sobie także rubrykę "Działanie na organizm". Nie wiem, czy są to skutki długotrwałe (nie mam czasu na przejrzenie całego rozdziału); lecz hamowanie wytwarzania serotoniny i zwiększanie noradrenaliny na bank już nie jest wskazane - tak samo jak silne pobudzenie ośrodkowego układu nerwowego .
stary 21-01-2009, 14:17   #658
Kasiek123321123
Użytkownik Forum

Kasiek123321123's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2007
Lokacja: Gorzów

Stan: Aktywny Gracz
Imię: niewazne
Poziom: 100
Domyślny

Tu encyklopedia medyczna czy jaki ch*j XD
Dobra konwersujcie slownie, ja sie niewtracam.

A wiecie co? Mimo ze mam 16 lat nigdy nawet fajnki niezapalilam heh
I raczej niemam zamiaru, nieciagnie mnie do tego. A z reszta papieros czy cos tam innego w rekach dziewczyny jest bleeee
Moja stara jest tak na prawdę UFO, wszystko wam wyjaśnię.
Kiedyś zajebiste światło na*******ało od pokoju rodziców.
Wchodzę do pokoju a stara wypięta w stronę okna dupom.
Dupa jej tak iskrzyła jak gwiazda polarna.
No i to co te idioty z NASA i US and A mówią to jest nie prawda.
Manipulowali nami. Nie wierzcie im.
Kasiek123321123 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-01-2009, 14:36   #659
Kikuslav
Użytkownik Forum

Kikuslav's Avatar

Data dołączenia: 28 11 2008

Profesja: Knight
Świat: Galana
Poziom: 58
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kasiek123321123 Pokaż post
A z reszta papieros czy cos tam innego w rekach dziewczyny jest bleeee
papieros moze i nie ale "co innego" w rekach dziewczyny wcale nie jest blee ;>>>>
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
pewnie ze tak! zgodzę się w 100% !! Jak ja raz próbowałem się wstrzymać od masturbacji to po 6 dniach miałem ochotę zgwałcić każda kobietę która widziałem na ulicy ;D wiec wole już tak nie eksperymentować. Wiec Nie wyobrażam se co dziele się w umyśle księdza...
Kikuslav jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-01-2009, 14:40   #660
Kasiek123321123
Użytkownik Forum

Kasiek123321123's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2007
Lokacja: Gorzów

Stan: Aktywny Gracz
Imię: niewazne
Poziom: 100
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kikuslav Pokaż post
papieros moze i nie ale "co innego" w rekach dziewczyny wcale nie jest blee ;>>>>
Pown3d
Zalezy o czym myslisz xd
Moja stara jest tak na prawdę UFO, wszystko wam wyjaśnię.
Kiedyś zajebiste światło na*******ało od pokoju rodziców.
Wchodzę do pokoju a stara wypięta w stronę okna dupom.
Dupa jej tak iskrzyła jak gwiazda polarna.
No i to co te idioty z NASA i US and A mówią to jest nie prawda.
Manipulowali nami. Nie wierzcie im.
Kasiek123321123 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 2 (zarejestrowanych: 0, gości: 2)

Zasady postowania