|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Ćwiczysz ? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
137 | 70.62% |
Nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
57 | 29.38% |
Głosujących: 194. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak, ćwiczę.
33cm na "kablu" (czyli na łapie ;-) ) , wiem że to stosunkowo mało jak na 15 lat , ale u mnie w klasie są ludzie mający po 26 cm wiec nie czuje się "mały , słaby i zagubiony" :-)
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 02 2005
Stan: Niegrający
Imię: Repos
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 38
Skille: 72\71
Poziom mag.: 5
|
![]() Ja tyż ćwicze, 41 w bicu i 112 klatka na ławeczce 90 kg
![]() @Tanatess- podziwiam, respect:dz ciekawości ile razy to 45 wycisniesz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
|
![]() A robicie może pąpki na pięściach , na dwóch kostkach ? Ja 30 potrafie zrobić . A na trzech to nie wiem , więcej jakoś
![]() EDIT : Prosze jaśniej te ćwiczenia 6 weidera ( z góry dzięki ) ? ![]()
Nie gram w Tibie , szkoda czasu ... Ostatnio edytowany przez Xetor - 09-12-2005 o 12:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Codziennie przy dobrej pogodzie robie sobie pk bieg, co tydzien dluzsze treningi oraz zawsze wieczorem przed snem 30min rozciagania ;]. Nie lubie cwiczen silowych typu wyciskanie sztangi itp. ;p
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 02 2005
Imię: Repos
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 38
Skille: 72\71
Poziom mag.: 5
|
![]() Aerobiczna "szóstka" Weidera.
Jest to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki tłuszczowej zalegającej w ich obrębie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich mięśni brzucha. Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się jedno po drugim bez żadnych przerw na rozluźnienie mięśni "szóstka" składa się z 6 ćwiczeń następujących po sobie. Najważniejszym elementem każdego powtórzenia jest moment zatrzymania ruchu w momencie maksymalnego napięcia mięśni na 2-3 sek. Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się na płaskim podłożu (materac lub dywan) bez żadnych specjalnych urządzeń i przedmiotów przez sześć tygodni. W końcowy okresie programu (piąty, szósty tydzień) należy zwrócić szczególną uwagę na to by całościowy trening dzienny nie przekroczył 25min. W przypadku takiego zagrożenia należy skracać do minimum ruch w czasie powtórzeń, powtórzeń nie moment zatrzymania 2-3 sek. Cykl ćwiczeniowy obejmuje wykonywanie 6-ciu ćwiczeń jako jednej serii. Jednak ilość serii i powtórzeń w seriach zmienia się w miarę upływu dni realizacji całego programu. I tak : 1 dzień - 1 seria po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 2,3 dzien - 2 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 4,5,6 - dzień - 3 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 7,8,9,10 - dzień - 3 serie po 8 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 11,12,13,14 - dzień - 3 serie po 10 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 15,16,17,18 - dzień -3 serie po 12 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 19,20,21,22 -dzień 3 serie po 14 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 23,24,25,26 - dzień 3 serie po 16 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 27,28,29,30 - dzień 3 serie po 18 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 31,32,33,34 - dzień 3 serie po 20 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 35,36,37,38 - dzień 3 serie po 22 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 39,40,41,42 - dzień 3 serie po 24 powtórzeń w każdym ćwiczeniu UWAGA!!! Gwarancją całego sukcesu, czyli otrzymanie po sześciu tygodniach wymaganego efektu jest dokładne wykonywanie wszystkich ćwiczeń i bezwzględne ćwiczenie każdego dnia od chwili rozpoczęcia programu. Każdy dzień ma swoją wartość dla motorycznego pobudzenia mięśni brzucha tak, aby nie miały one większej przerwy niż jednodniowa, w innym przypadku zostanie przerwane ich długotrwałe obciążenie, co nie rokuje uzyskania oczekiwanego wyniku końcowego. Opis ćwiczeń wykonywanych w jednej serii: 1 ćwiczenie. W leżeniu na plecach, ręce wyprostowane wzdłuż tułowia, unosimy klatkę piersiową zginając kręgosłup do przodu w części piersiowej (część lędźwiową pozostaje prosta na podłożu) jednocześnie unosimy jedną nogę w górę zginając część udową w biodrze do konta 90o i kolano również zginamy do kąta 90o. W pozycji uniesionej klatki i nogi przytrzymujemy lekko obiema rękami kolano dłońmi i obu stron. Jest to pozycja maksymalnego napięcia, którą utrzymujemy, przez 2-3 sek. Następnie wykonujemy szybkie przejście do leżenia początkowego i powtarzamy ćwiczenie do drugiej nogi, co daje nam pełne jedno powtórzenie. 2.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego tą tylko różnicą, że ruch jest wykonywany jednocześnie do obu nóg. 3.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego z tą tylko różnicą, że ręce nie leżą w pozycji początkowej na podłożu wzdłuż tułowia, lecz są splecione za karkiem, a przytrzymanie w momencie maksymalnego napięcia następuje nie dłońmi, lecz łokciami. 4.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że ręce nadal są splecione jak w ćwiczeniu trzecim. 5.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do trzeciego tą tylko różnicą, że nie występuje tutaj zatrzymanie w momencie maksymalnego napięcia mięśni, lecz cały sens polega na tym żeby wszystkie skrętoskłony wykonać w jak najszybszym czasie (tzw. rowerek). 6.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że nie zginamy nóg w kolanach lecz unosimy nogi do góry całkiem wyprostowane |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2004
|
![]() Ja tam ćwicze mięsień piwny i jestem dumny z jego rozmiarów...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 04 2005
|
![]() Przede wszystkim basenik. Staram sięutrzymać tempo około 80dł. na 45minut. W miarę mi wychodzi, ale narazie więcej nie wyrabiam
![]() ![]()
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2004
![]() |
![]() Pompki (do 35
![]() Trenuję kickboxing. Tibię porzuciłem bo od niej dupa rośnie i w spodnie się nie mieści ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Pompki, sporadycznie siłownia. W weekendy podnoszę ciężarki 0,5 litrowe i 50 mililitrowe. Kiedyś dla kondycji trenowałem breakdance.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2004
Stan: Na emeryturze
|
![]() Trenuje piłke ręczne więc rozciągam się 2x dziennie [ to chyba tez sie liczy ;]] nie licząc tego co na treningach
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Zabrze
Świat: Aldora
|
![]() Narazie pompki, expander i brzuszki. Kupię drążek do podciągania i hantelki, a później się zobaczy ;D
Btw. dopiero zaczynam ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Zgorzelec
![]() |
![]() Powah >.< 30 pompek rano i 50 wieczorkiem xP z takich nic wiecej...
Jezeli chodzi o Lekkoatletyke, to masakrycznie fajowy skok o tyczce xD
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() Ostatnio zacząłem drążek + pompki
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2005
Lokacja: P-ń
![]() |
![]() Zawsze przed snem hantle + 3 razy w tygodniu 1,5h tenisa ziemnego z trenerem ^^
![]() |
#35 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() też cwicze Akrobatykę (coć koło 1,5 roku) i PK (od miesiąca ![]() u mnie też mieśni nie widać ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez ztx - 10-12-2005 o 15:22. |
|
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() Dodam ciekawostę dla ludzi którzy mówią że nie chce mi się biegac itp.
![]() Naukowcy odkryli że słuchając muzyki organizm jest o 20% bardziej wydajny fizycznie ^.- biegając z walkmanem,disc-manem,mp-trójką faktycznie czujemy mniejsze zmęczenie.Może dlatego że o nim zapominamy?? PS. a na basen chodziłem od III podstawówki.,to też mnie usprawniło. Ale takich rekordów jak Pacek to nie mam ![]() ![]()
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zaczynam trening na wyskok... Volleyball rox.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Guest
|
![]() Też zaczynam ćwiczyć ^^
|
![]() |
![]() |
#39 |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Jako, że w piwnicy mam mini siłownie to grzechem byłoby nie korzystać.
![]() ![]()
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 04 2005
Lokacja: Kraków/
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() A ja ćwiczę, ale okazjonalnie..
![]() |