| 
 | |||||||
| Notki | 
| O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) | 
|  | 
|  | Opcje tematu | 
|  26-12-2005, 17:52 | #1 | 
| Zbanowany Data dołączenia: 03 10 2005 Posty: 63 Stan: Na emeryturze Świat: Xantera |  Co mam zrobić? No mam duży problem, który wiąże się odkąd gram w tibię.     Mam Neostrade 512 na 4 osoby czyli kazemu przypada po 128. Jest to sieć lan. Jest normalnie kupiona neostrada na 1 osobe. Czyli,żę ci z neostrady myślą ze 1 osoba ma neostrade. Mojego wujka sposób polegal na przeciognieciu 4 kabli. Wiecie zeby wiecej osób korzystało z neta. W 1 budynku korzystajo z neta 3 rodziny(ja,wujek ciocia 2 bracia, wujek ciocia brat) a w 2 budynku koleżanka. Ja kiedyś miałem modem, który pozwalał telefonowi np. wysliwetlać jaki numer dzwoni tak jak na komórce,zlikwidowałem go ponieważ zrezygnowałem z domowego telefonu, a po 2 składaliśmy się na neostrade na 4 osoby.  I tkwi w tym problem, żę jeżeli 1 osoba zacznie ściągać to się tibia tnie i to jest wkurzające.. Dzisiaj wujek zostawił ścioganie od godziny 6.00 i zostawi do 23.00. I powiedzcie mi że to nie jest wkurzające. I chodze i prosze i nic.. i gdy prosze to tak mówią  : 1. A poco jest internet? Do ściągania. Każdy płaci tyle samo i ma takie same prawa( tylko że mnie udupili wujek myślał że jestem cymbał i on zamiast mieć szybkość 128 ma 192 zabrał mi połowe szybkości( wujek jest administartorem) | 
|   | 
|  | 
|  26-12-2005, 18:16 | #2 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 10 04 2005 Lokacja: Kraków Posty: 499 Stan: Na emeryturze   |   Kupić sobie własną neostrade. 
				__________________ Z pamietnika gracza: Poniedzialek: Otwieram tibia.com a tam keyloggery Wtorek: Otwieram tibia.org.pl a tam keyloggery Środa: Otwieram tibia.pl a tam keyloggery Czwartek: Boje sie otworzyć puszke sardynek | 
|   | 
|  26-12-2005, 18:21 | #3 | |
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 20 08 2005 Lokacja: Śrem Posty: 2,539 |   pogadac z wujkiem <ironia mode on>ze jesli nie będzie normalnie neostrada to zaraz kumple wparuja   <ironia mode off> Ew. jak ktoś pisał kupic sobie własną 
				__________________ Cytuj: 
 | |
|   | 
|  26-12-2005, 18:25 | #4 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 21 04 2005 Lokacja: Kraków/ Wiek: 34 Posty: 113 Stan: Niegrający   |   Przestać grać w tibie... 
				__________________ Na wiejskiej znajdziemy to miejsce....  Patrz niżej ^ || Nie klikaj wyżej, bo bedziesz sikał w nocy  PoZdro Antek | 
|   | 
|  26-12-2005, 18:35 | #5 | 
| Zbanowany Data dołączenia: 03 10 2005 Posty: 63 Stan: Na emeryturze Świat: Xantera |   wiesz gadac tak do wujka że kumple wparuje to wiesz niewypada.. A co do neta... słyszałem żę można podzielić go jakoś według potrzeb? wytłumaczcie na czym to polega..  | 
|   | 
|  26-12-2005, 18:39 | #6 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 30 07 2004 Lokacja: who cares.....? Wiek: 36 Posty: 1,112 Stan: Niegrający Imię: Scary Menthos Profesja: Master Sorcerer Świat: tu i tam Poziom mag.: wy   |   widzisz.... zbrodnia nie poplaca.... wrzuc wujkowi na kompa tego trojana, pozwoli ci kontrolowac jego predkosc z internetem http://v-lo.krakow.pl/~filix/boom.html i zacznij czytac od początku ((; | 
|   | 
|  26-12-2005, 18:41 | #7 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 09 01 2005 Lokacja: Zgorzelec Wiek: 36 Posty: 136 Stan: Początkujący Imię: Lord Karrak Profesja: Elite Knight Świat: Isara Skille: 88/87 Poziom mag.: 6 |   Podstawowe pytanie: Kto jest głównym 'właścicielem' tej Neostrady? Jeśli Ty, śmiało możesz zagrozić wujkowi, że mu odetniesz neta, gdyż taki sposób podziału internetu na 4 jest dopuszczalny, ale tylko jeśli poinformujesz TP o takiej propozycji i TP na to przystąpi. Bez ich wiedzy jest to nielegalne, więc możesz szantażować wujka  . Możesz też zażądać, jako właściciel, większy transfer. Na przykład Ty będziesz mieć 224, a pozostała 3 po 96. Jeśli natomiast neostradę kupił wujek - tak jak radził Rabanbar, kup sobie własną. Pozdrawiam, LK 
				__________________ I am, what I am I am only one, but still I am one I cannot do everything, but still, I can do something I will not refuse to do something I can do. Helen Keller | 
|   | 
|  26-12-2005, 18:41 | #8 | 
| Zbanowany Data dołączenia: 03 10 2005 Posty: 63 Stan: Na emeryturze Świat: Xantera |   wujek i tak sie skapnie ze mu sie internet piepszy.. Powie moim starszym i bedzie jeszcze gorzej. Narazie mam tylko hasło na kompa wiecie w dosie jak włancza się kompa. I niewiem jak jest odgadnoć. Weście podajcie jak moge z dosa hasełko ściągnąć | 
|   | 
|  26-12-2005, 18:44 | #9 | 
| Zbanowany Data dołączenia: 03 10 2005 Posty: 63 Stan: Na emeryturze Świat: Xantera |   No to będę musiał se własnego neta kupić .. Ale dopiero rozwiązanie rozmowy możęmy się podjąć w Marcu.. A starsi kasy nie mają ale to inna bajka..   | 
|   | 
|  26-12-2005, 19:43 | #10 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 29 12 2004 Wiek: 25 Posty: 213 |   Ściągnij z internetu program NetCut, służy do "odcinania" internetu innym użytkownikom Twojej sieci LAN, a jeżeli dobrze się doczytałem, ów taką posiadasz. Masz wujka c***a, bądź większym c***em! A co! Ha! | 
|   | 
|  26-12-2005, 19:53 | #11 | 
| Guest Posty: n/a |   wyromb mu tube i niech nie strzela z dupy    lub odetnij innym kable  tez rozwiazanie | 
|  26-12-2005, 19:56 | #12 | 
| Mytho(L)ogy Hero |   No to może tak: § 6 W ramach korzystania z Usługi Klient zobowiązany jest: (...) 3) nie umożliwiać korzystania z Usługi innym podmiotom poza Lokalem bez zgody TP, (...) § 16 Korzystanie z Usługi, w innym miejscu niż Lokal, wymaga sporządzenia Aneksu do Umowy. | 
|   | 
|  26-12-2005, 20:56 | #13 | 
| Nieobecny. |   W przypływie dobrego humoru powiem ci, co będzie cię interesowało: Linux ipp2p QoS HTB CBQ iptables shaperd Życzę miłej nauki  Dobranoc. | 
|   |