|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 03 2005
![]() |
![]() Odległość w małym stopniu ma znaczenie tez zauwarzylem walac np ze spearow : trenie z kumplem stoje e obok niego moj shot zadaje mu obrazenia conajmniej raz na 15 - 25 rzutow stojac 2 kratki dalej od niego moj shot trafiony pada co 7 - 14 razy. \Z kusza nie testowalem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Guest
|
![]() Nikt mi nie wmówi że stojąc przy potforku zadaje tak samo skuteczne hit'y jakby stał ~5 kratek ode mnie - i jak dla mnie jest to optymalna odległość - przynajmniej takie miałem odczucia kiedy grałem pall'em ...
|
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Włocławek
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Flaxizo
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Sample This Academy
Świat: Berylia
Poziom: 20
Skille: xx/xx
Poziom mag.: ~
![]() |
![]() Widze ze musze ociupinke skorygowac moja wczesniejsza wypowiedz.
A wiec tak... kiedy stoimy przy potwoze to oczywiscie hity bardzo zadko trafiaja (ale sprobojcie sobie wyobrazic kusznika ktory umie strzelac, gdy cos go bije :>) z odleglosci 2 sqm juz jest ta k jak powiezialem ze hity sa slabsze ale czesciej "wchodza" a im dalej tym hity sa mocniejsze lecz "wchodza" zadziej. PS oczywiscie najlepsze rezultaty sa, gdy bije sie po skosie. Gralem pare miechow palkiem wiec wiem o czym mowie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
![]() ojoj.... A ja sie w***alem ... bo myslalem ze Paladyn to taki kozak z Mieczem..
A tu sie okazuje ze on w Distance sie szkoli <lol> Ale zobaczyle mna plusy ..... zadaje w h** obrazen i latwo zabija ![]() Mam teraz 22 skill level albo 23 niepamietam teraz ![]() Ale wogóle wszystko spoko... Pozdrowienia dla wszystkich Paladynów |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 05 2005
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 08 2005
|
![]() Jaką taktykę stosować w walce np:z hunterem,albo z mino archerem,
mam 14 lvl dist 47 m lvl 6 shelding 33 na archera 1 uh mi idzie,nie chce mówić ile uh-ów stracę na huntera. Nie wiem jak z nimi walczyć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Gorzów Wielkopolski
![]() ![]() |
![]() ^UP
Nie mogłeś się opanować, znam to uczucie ![]() @Topic (a żeby ten wredny Gremlin jak to bedzie czytał nei dał mi warna ;]) Tak, odległośc ma wpływ na obrażenia/trafienia ------- ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Toruń
Stan: Aktywny gracz
![]() |
![]() Czesc zebys wiedział ze odległosc jak walisz ze spearów ma duza znaczenie.Jak jestes dalej od osoby bedziesz wiecej zadawał
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 262
Poziom mag.: 28
|
![]() odleglos ma znaczenie - ja najwieksze hity zadawalem potworkom stojac na skos mniej wiecej 4 kratki od niego - wpadaly wtedy hity po 80-90 bardzo czesto , zdecydowanie czesciej niz gdy stalem na wprost od potworka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Guest
|
![]() Apropo Palladyna ja mam pare pytań :
1. Wbiłem skille 40/30 i Roty zaczynają dość szybko padać. W poradniku (tym powyżej) jest napisane żeby iść do kopani w Kazo. Jednak tam ciągle jest zajęte a na 9 level lootbaga nie wypcham żadnego bo wszystko ukradną. Tak więc gdzie iść ? 2. Otóż mieszkam w Venore i tutejszy NPC nie sprzedaje spearów chodzę więc do Amazon Camp zbierać. Skąd początkujący palladyni mają brać speary ? 3. Jakie skille muszę wbić żeby trenować na Cyklopach bez runek ? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2006
|
![]() @UP
1.Skillisz czy expisz? Jeśli expisz to nie widze problemu w szybkim padaniu rotów. 2.Ja do 45 dista skilliłem na trollach i nie musiałem kupować spearów później expiłem sobie z łukiem do 20lvl wszedł jakiś 53 dist. Teraz Thais i sprinty Sam-Mnt. Sternum dla treningu na te 17 czy 18 spearów nazbiera się jakieś 100gp jeśli nie wypadnie żaden shield(plate,battle)to zbieram short swordy i wychodze na 0 ![]() 3.Ja zacząłem z 55/50 20lvl(exura vita na ciężkie chwile) wystarczy p set i zwykła dwarvenka i pojedyńcze cyklopy nie robią większych problemów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław
Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 85+
Skille: 82+
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 07 2006
Lokacja: region kujawsko-pomorski
Imię: Sebastian Skibinsk
Profesja: Sorcerer
Świat: Astera
Poziom: xx
Skille: super
Poziom mag.: xx
|
![]() No to zalerzy od tego i tego od tedo pierwszego to nie wiem ale chyba coś w tym jest (nie wiem jeszcze nigdy nie gralem pallkiem)
no a to drugie (skille) to najwarzniejsza rzecz dla pallka i im wiekszy skillek to wieksze obrażenia a wiec ćwisz dorgi ćwisz a bendzesz debest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Lokacja: Lębork
Profesja: Sorcerer
Gildia: Ortografia
Świat: Askara
Poziom: 30+
Poziom mag.: 55
|
![]() Cytuj:
Gooowno prawda ! a wiec ... aby obrazenia byly maxymalne musisz stac zeby byla 1 kratka miedzy toba a pooforkiem ;>
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 07 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() a zwróciliscie uwage ze jak stoicie blisko to rzadziej trafiacie ?
tzn jeżeli jesteście praktycznie w zwarciu, odległość niezmienia dmg tylko celnosc (chyba ;p)
![]() |
#37 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Warszawa
Stan: Niegrający
|
![]() A ja mam takie małe pytanie odnośnie skillowaniem (przyszłym) paladynem jeszcze na Rookgaardzie.
Czy warto skillować distance i expić na Rooku (do 8 lvl) spearami? i czy nie lepiej poprostu expić z axa lub sworda aby szybciej przejść na Mainland (a później nadrobić straty)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Włocławek
Imię: Flaxizo
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Sample This Academy
Świat: Berylia
Poziom: 20
Skille: xx/xx
Poziom mag.: ~
![]() |
![]() Cytuj:
zgodze sie z jednym ale...moze byc 2 kratki p oskosie i tez dobrze idzie ![]() i wcale nie kwestionujesz mojej odpowiedzi jak Ci sie wydaje, pozniewaz sa to hity najbardziej maxymalne z powodu wspolczynnika trafien i sily obrazen ![]() sprawdz sobie ze jak bedziesz stal przy koncu ekranu prawi..i jak trafisz o wiele czesciej trafisz "max" hity niz jak stoisz o ta jedna kratke.. jednak szybciej potwora zabijesz stojac wlasnie o ta 1-2 kratki od niego, bo czesciej sie przebijesz..i nie bedzie to hit za np 120 na 5 hitow tylko na 5 hitow trafisz powiedzmy 4 za 80 wiec oczywsite jest to ze ten sposob jest o wiele wydajniejszy... wiec zaczniju stosowac zasade "wiem co pisze, a nie pisze co wiem." Edit 1=-> re up... popieram Picasso ktory napisal podemna posta ![]() Ostatnio edytowany przez Deaf Scream - 09-07-2006 o 12:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Guest
|
![]() Dzis expiac na dragach zauwazylem ze bardzo dobre hity wchodza gdy biegne po ukosie(siła rzeczy byłem zmuszony do biegnięcia na ukos
![]() |
![]() |