| 
 | |||||||
| Notki | 
| Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. | 
|  | 
|  | Opcje tematu | 
|  09-08-2004, 12:30 | #41 | 
| Born to Ban Data dołączenia: 04 06 2004 Lokacja: inny wymiar Wiek: 38 Wpisy bloga: 7 Posty: 2,783 Stan: Aktywny Gracz Imię: Dwimeron de'qel Profesja: Royal Paladin Świat: Harmonia Poziom: 88 Skille: 87/62 Poziom mag.: 18   |  NAreście Po tak długim czasie, wkońcu doczekaliśmy się nowego Forum(!!!!!!). Stary wygląd nie pasował do do layoutu strony. Prosiliśmy, prośliliśmy i sie doprosiliśmy Nowy wygląd jest EXTRA. Teraz tylko nabić 10 postów, pogrzebać w panelu i ...... i brak mi słów. | 
|   | 
|  | 
|  09-08-2004, 12:32 | #42 | 
| Guest Posty: n/a |   hmm ja bym poprawil taki maly szczegolik. Kazda strona ma po 10 postow mysle, ze lepiej by bylo jakby nowa strona zaczynala sie po 15, 20 postach. | 
|  09-08-2004, 12:35 | #43 | |
| Szara eminencja |   Cytuj: 
  | |
|   | 
|  09-08-2004, 13:04 | #44 | 
| Zbanowany Data dołączenia: 18 04 2004 Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji Posty: 234 |  Jest lepiej niż myślałem! Nie spodziewałem się że forum będzie tak dobrze wyglądać! Trzeba przyznać, że jest lepsze od poprzedniego. Teraz będe częściej się udzielał.   | 
|   | 
|  09-08-2004, 13:05 | #45 | 
| Użyszkodnik Data dołączenia: 05 02 2004 Lokacja: Festung Breslau Wiek: 36 Posty: 4,597 Stan: Początkujący Imię: Vanhelsen Profesja: Druid Gildia: Inner Circle Świat: Auchindoun Poziom: 80 Skille: LW/Skin Poziom mag.: 2k   |   powiem krutko: WYPAS !!! Faktycznie z tego co pisaliście forum jest chyba jednym z najleszych jeśli nie najlepszym o tibii (nietylkko pod względem wyglądu ale i osub którzy je moderują/odwiedzają) Forum ma dlamnie 2 mało znaczące wady: 1) Niewszysko jest przetłumaczone, ale cotam przeciesz nacoś tego englisza się uczymy ??   2) z 2 dni pujdą nato by do niego się przyzwyczajić i opanować te wszystkie bajery/nowości. 
				__________________ Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" | 
|   | 
|  09-08-2004, 13:19 | #46 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 20 06 2004 Lokacja: Morze ( no gdzie może mieszkać Makrela jak nie w morzu) Wiek: 34 Posty: 189 Stan: Aktywny gracz Imię: Makrelus Profesja: Master Sorcerer Gildia: Killer Teddybears Świat: Hiberna Poziom: 52 Skille: 21/27;) Poziom mag.: 53   |   Co do problemów ze strefą czasową: można to zmienić w opcjach. Też miałem złą godzinę na początku, ale zmieniłem i jest OK. Ostatnio edytowany przez Makrela - 09-08-2004 o 13:20. | 
|   | 
|  09-08-2004, 13:59 | #47 | 
| Użytkownik Forum |   Wogole to jest super! Wyrąbany layuot ! | 
|   | 
|  09-08-2004, 15:05 | #48 | 
| eX Moderator Data dołączenia: 19 10 2003 Lokacja: z zarzecza Posty: 1,091 |   no to ja takze powiem co nieco przede wszystkim wybaczam niedociagniecia w tlumaczeniu, sam juz 2 tygodnie tlumacze manual do tibii i za kazdym razem znajduje inne zajecie hehe wyglad: w sumie to nic rewelacyjnego, ot ladnie dobrane kolorki, prezentuje sie to bardzo dobrze, jednak nie wiem czym sie przedpiscy zachwycaja braki: w szybkich linkach powinien byc link do strony glownej i ew. do najwazniejszych dzialow na stronie, a nie tylko do dzialow na forum nazwa "panel kontrolny uzytkownika" - zmiencie to na cos krotszego np. profil badz ustawienia ogolnie forum dosc przyjazne mam watliwosci co do przydatnosci opcji kalendarz ma za malo mozliwosci zeby byl prawdziwym terminarzem, a za duzo zeby byc podrecznym notesikiem, ogolnie fajne ale nie wiem czy praktyczne to samo tyczy sie pomocy z tego co sie zorientowalem to pomoc jest duzo ubozsza od szukaj a robi to samo, dobry pomysl z reputacja, duzo lepsze niz licznik postow zauwazylem znaczace zwiekszenie szybkosci dzialania w stosunku do poprzedniego forum podsumowujac ladne, szybko dziala tylko za duzo opcji, ja osobiscie nie bede wykorzystywal wiekszej ich liczby niz w poprzednim, a pamietajcie ze tu pisza 12-to latkowie hmm znalazlem pewien blad w reputacjach niby nie mozna dawac sobie reputacji a co jesli ktos zalozy 10 kont i bedzie wydawal sobie reputacje z tych kont? nie bedzie sie dalo tego zweryfikowac zapewne nawet jesli ktores konto dostanie bana to i tak reputacja pozostanie czyli nabijanie reputacji (cos ala nabijanie postow) z tym ze bez spamowania moze jednak przemyslec jeszcze raz system reputacji? i przydaloby sie wylaczenie automatycznej subskrypcji w odpowiadanych tematach, ew zeby mozna to bylo wylaczyc recznie, w ustawieniach nie ma takiej opcji, a wylaczanie dla kazdego tematu jest upierdliwe to samo przydaloby sie opcja wlaczenia na stale "Wyłącz uśmieszki w wiadomości" liczba postow po prawej stronie jest podawana z przecinkiem jest to nieprawidlowy format, liczba za przecinkiem jto jest ulamek wywalcie ten przecinek bo wyglada jakby bylo 2,777 postow czyli niecale 3, a powinno 3000 @down moj drogi zwrocilem tylko uwage na fakt iz moi przedpiscy chyba orgazmu dostaja (za przeproszeniem) jak widza nowy layout a po prostu zrobiles kawal dobrej roboty i dobrales odpowiednie kolory, ktore nie mecza oczu chwala ci za to powiem wiecej - kolorystycznie to mi sie bardziej podoba niz tamto niebieskie (lubie ciemne kolory) natomiast wiekszosc postow w tym temacie to wlasnie dotyczy wygladu forum, ze jakie to ono nie jest, a jest ono profesjonalnie zrobione bez wodotryskow i moze sie podobac, ale szczerze mowiac nie wiem co zachwycilo moich przedpiscow zrobiles to co do ciebie nalezalo i zrobiles to dobrze zapewne jest duzo wygodniejsze dla adminow, inaczej by tego nie zmieniali :) no i zapewne bezpieczniejsze i jeszcze bardziej i jeszcze wiecej ... ale ja jako zwykly user i tak tego nie zauwaze @@down zauwazylem, ze przyznales mi racje :) mam nadzieje ze moje wywody odebrales jako komplement a odpowiedz to bylo tylko wyjasnienie mojej poprzedniej wypowiedzi pozdrawiam i jeszcze raz "dobra robota" 
				__________________  Ostatnio edytowany przez MayGyver - 09-08-2004 o 19:55. | 
|   | 
|  09-08-2004, 15:26 | #49 | |
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 25 04 2004 Posty: 115 |   Cytuj: 
   Bardzo trafny komentarz co do wygladu forum! naprawde nie mogles tego lepiej opisac! Wlasnie o to chodzi, grafika w takich rzeczach jak forum nie moze sie rzucac w oczy, ma byc jedynie oprawa. Ma nie odstraszac, byc mila dla oka, byc czytelna to wszystko.. Sprobuj sobie wyobrazic forum z wodotryskami... to by nie dzialalo zbyt dobrze. Czy wchodzac na wp czy onet zauwazasz jakies bajery, grafike itp? Nie! wszystko jest skonstruowane tak zeby nie rzucalo sie w oczy i bylo czytelne. Kolejna rzecz, obejrzyj inne fora o tibii  zwykle w nich zgodnosc stylu forum ze stylem tibii jest zerowa. a to zle  Wiec forum tibia.pl na dzien dzisiejszy calkowicie wymiata w tym polu  Od siebie dodam, ze z grafika pracy bylo niemalo. Wlasciwie narysowalem od nowa wszystkie najczesciej spotykane grafiki forum. Dodatkowo robilem to jako pixelarty (a nie zadne photoshopy hehe  . Acha, jednak komentarz co do reszty. Mysle ze to forum jest o wiele wygodniejsze glownie dla adminow, oraz od strony technicznej, dla userow w sumie nieduza roznica. re up  Zauwaz tylko ze juz na samym poczatku mojej odpowiedzi przyznalem Ci racje. Traktuj moja majl na forum jako odpowiedz 'dlaczego jest tak a nie inaczej'. Storzyles pretekst do mojej odpowiedzi i tyle  
				__________________ jaja przeszkadzaja kobiecie, jaja uwlaczaja mezczyznie, prorocy je amputowali rane zalewajac stopionym maslem w Babilonie zdrada, kaza nosic jaja a jaja podnosza emocje i wywoluja wojny Ostatnio edytowany przez yon - 09-08-2004 o 16:16. | |
|   | 
|  09-08-2004, 15:53 | #50 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 04 02 2004 Posty: 137 |   GRatulacje dla całego zespołu tibii.plo za nowe forum wreście super zmiany!! chciałb7m poweidzec dziękuje!! 
				__________________ Dziękuje za wszytkie moje Recutacje te dobre!! | 
|   | 
|  09-08-2004, 16:00 | #51 | 
| Administrator Data dołączenia: 05 01 2004 Lokacja: Happyland :) Wiek: 39 Posty: 4,290 Stan: Na Emeryturze Profesja: Master Sorcerer Poziom: 104 |   @MayGyver: Co do reputacji to jest ustawiony limit ilosci postow potrzebnej aby wystawaic reputacje, user z 0 postow nie wystawi reputacji  Pozatym po adresie IP wysledzilibysmy takich geniuszy, admin widzi kto komu dal repute tak wiec jakby zauwazyl ze jakis user w 1 dzien ma 1337 reputy to by looknal i sie skapnal ze ci userzy sa podstawieni :> Takie walki nie przejda  | 
|   | 
|  09-08-2004, 16:13 | #52 | 
| eX Moderator Data dołączenia: 19 10 2003 Lokacja: z zarzecza Posty: 1,091 |   no to super rozwialo to moje wszelkie watpliwosci widze ze pomysleliscie o wszystkich mozliwosciach no i bardzo wazna funkcja ktorej nie ma usuwanie wlasnych postow czasem zdarzy sie wyslac posta 2 badz wiecej razy albo odpisac nie w tym temacie (mi tam sie rzadko zdarza ale moze sie zdarzyc) przydala by sie mozliwosc ich usuwania pochwaly za usprawnienie wysylania wiadomosci PW za usprawnienie i ogolnie cala opcje podgladu czyjegos profilu 
				__________________  Ostatnio edytowany przez MayGyver - 09-08-2004 o 16:34. | 
|   | 
|  09-08-2004, 16:18 | #53 | 
| Użytkownik forum Data dołączenia: 22 02 2004 Posty: 27   |   Jeden problem, dlaczego emota ": D" jest ustawiona jako "  " , a nie jak jest w oryginale, czyli w IPb "  "? Jakos jestem przyzwyczajony ze  to :lol:  edit - re:up: bo mogloby to spowodowac zamieszanie, wyobraz sobie ze ktos nierownowazony (;P) napisze posta, dostane n+1 odpowiedzi, a pozniej zamarzy sobie zeby tego posta usunac? Odpowiedzi beda sie odwolywaly do nieistniejacego posta... Ostatnio edytowany przez bryn - 09-08-2004 o 16:20. | 
|   | 
|  09-08-2004, 16:42 | #54 | 
| Użytkownik Forum |  Wydaje mi sie że zauważyłem błąd Obniżono mi reputacje przez pana X ktory miał w tamtym czasie ponad 10 postów bo założyl bezsensowne temat np.Piszcie cos szybko prosze.  zaczalem na niego jechac to obnizyl mi range nastepnie przyszedl modek usunal jego tematy (te bezsensowne ) i zostalo mu 7 postow a moje reputacja nadal jest obnizona | 
|   | 
|  09-08-2004, 16:43 | #55 | 
| Guest Posty: n/a |   szczerze ? ZAJEFANE TO NEW FORMUM | 
|  09-08-2004, 18:05 | #56 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 23 07 2004 Lokacja: Boże....niewiem :D Posty: 46   |   Szczerze ? Niepodoba mi się nowy lay   Jakoś tak mnie razi po oczętach. Ale nowe opcje jak najbardziej "kul"  | 
|   | 
|  09-08-2004, 18:08 | #57 | 
| Born in Hell Data dołączenia: 10 03 2004 Wiek: 39 Posty: 1,406   |   A mi brakuje jednej rzeczy, która była w old forum a tu jej zabrakło, mianowicie przez kogo został założony temat i kiedy. Bez tego jak przeglądam forum zdjęcia, a robie to codziennie natrafiam na stare sprzed kilku miesięcy nawet   . | 
|   | 
|  09-08-2004, 18:14 | #58 | 
| Użytkownik forum Data dołączenia: 07 08 2004 Lokacja: ymmm :P Posty: 10 |   musze przyznac ze nowa ,,skorka" forum mi sie bardzo podoba. gratuleuje rowniez szybkosci wykonania. oby tak dalej.....  | 
|   | 
|  09-08-2004, 18:19 | #59 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 05 12 2003 Lokacja: Kalisz, Łódź Posty: 401 |   forum wyglada przepieknie. jest troche bledow ale widze ze w czasie rzeczywisatym sa one poprawiane. mnostwo opcji !!! wielkie gratz 
				__________________ --- "Łatwo jest umrzeć, trudniej jest żyć" Hail LoV !!! | 
|   | 
|  09-08-2004, 18:20 | #60 | 
| Zbanowany Data dołączenia: 19 09 2003 Posty: 275 |   A dla mnie to jest teraz nieprzejrzyste   (( . Niewiem czemu, ale poprostu według mnie tam było dla mnie łatwiej  . Tu teraz niewiem  co , gdzie i jak. Od chyba 30 minut sie zastanawiam jak wkleić zdjęcia bez dawania do nich linku lub dać linka i zamiast na którym by miało pisać Adress strony to miało by być słowa jakie ty chcesz ... np "Kliknij TU" ...  . | 
|   |