|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Mamy wreszcie długo oczekiwane nowe forum na tibia.pl
Zmiany są naprawdę wielkie. Dzięki naszemu sponsorowi, fpp.pl, mamy najlepsze forum dostępne na rynku. Ostatnio cały team tibia.pl ciężko pracował, żeby nowe forum jak najbardziej odpowiadało Waszym i naszym wymaganiom. Dzięki Yonowi, który wcześniej zrobił layout dla strony głównej, mamy teraz także wspaniale wyglądające forum, pasujące klimatem do reszty strony oraz mające klimat fantasy. Zmianie uległ jednak nie tylko wygląd. Nowe forum jest o wiele łatwiejsze w obsłudze. Wiele osób z pewnością doceni edytor postów WYSIWYG, dzięki któremu posty edytuje się zupełnie jak w profesjonalnym edytorze tekstu widząc na bieżąco, jak będzie wyglądała nasza wiadomość (można go włączyć w opcjach w panelu kontrolnym użytkownika) Wiele osób zapewne doceni również system reputacji. Każdy użytkownik ma teraz prawo oceniać posty innych użytkowników, dzięki czemu mają oni lepszą lub gorszą reputację. Od razu będzie wiadomo, kto na forum jest nie lubiany, kto spamuje, wyklina i pisze beznadziejne tematy. Liczymy na to, że dzięki temu jakość postów na forum się poprawi. Szczegóły dotyczące reputacji znajdziecie w pomocy, a konkretnie tutaj. Unormowaliśmy także system upomnień użytkowników, który na naszym forum funkcjonuje już od dawna. O tym równierz możecie przeczytać w pomocy. Nowych funkcji i ułatwień jest o wiele więcej. Znalezienie wszystkich pozostawiamy Wam. Oczywiście nie obeszło się bez naprawienia wszystkich błędów starego forum. Nowe forum musieliśmy sami tłumaczyć. W związku z tym niektóre elementy są jeszcze po angielsku. Będziemy jednak na bieżąco tłumaczyć to, co jeszcze pozostało. Chcemy was także prosić o wytknięcie nam wszystkich błędów w tłumaczeniu, których z pewnością nie uniknęliśmy. Można je zgłaszać w tym temacie. Mamy nadzieję, że nowe forum, w które włożyliśmy sporo pracy, spodoba się wam równie mocno, jak nam. Jedyny problem, to że musicie sobie od nowa zedytować swoje profile. Ale to chyba nie jest wielki problem. Chwilowo też dziwnie działa system reputacji. Trzeba od nowa nabić 10 postów, niewiedzieć czemu.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! Ostatnio edytowany przez MatKus - 09-08-2004 o 00:58. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Nieobecny.
|
![]() No cóż, tak więc widzicie owoc cięźkiej harówy modów, już-nie-modów, yona i innych ludków zamieszanych w ten cały burd.... bałagan
![]() Enjoy! ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Szara eminencja
|
![]() A ja pozwolę sobie powtórzyć to co Scor napisał. ^.^
|
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Hmmz…
Siedzę tu u MatKusa w pokoju i się zastanawiam co by wam tu nastukać żeby było z sensem i ciekawie i się okazuje ze nie mam weny ![]() No to witajcie w tej nowej erze naszej strony i forum. Jak tak teraz patrzę na to co po tak długiej i ciężkiej pracy udało nam się zdziałać to jestem strasznie zadowolony. Do tego dochodzi jeszcze fakt ze to jest drugie forum, które tłumaczyliśmy i ustawialiśmy to wcale nie jest tak mało. Wiem że długo obiecywaliśmy to nowe piękne forum, ale mimo wielu prób wcześniej mieliśmy wiele przeciwności losu ![]() Teraz jednak wreszcie udało nam się to i trzeba się radować ![]() Forum jest wręcz ogromne, musze przyznać, że na początku mi się nie podobało, ale gdy się przyjrzałem dokładniej to to forum jest najbardziej rozbudowanym i najlepszym forum z dostępnych na rynku. Tak wiem, że teraz masa ludzi zacznie mnie wyzywać żę phpBB 2 jest lepsze, ale ich wszystkich zachęcam do dokładnego zapoznania się z nowym forum. MatKus przedstawił wam funkcje nowego forum, więc nie będę powtarzał ani dodawał nic więcej, bo tych opcji jest dużooo więcej. No to na co jeszcze czekacie? Testować! ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Forum jest genialne! Najlepsze ze wszystkich jakie w ogóle widziałem. Dzięki temu, że matkus przerobił troszkę system wysyłania maili odzyskałem dostęp do mojego konta na forum - bardzo się z tego powodu cieszę i chcę mu za to serdecznie podziękować. Poza tym miałem zaszczyt już kilka dni wcześniej zapoznać się z forum i pomóc w jego tłumaczeniu - od początku wiedziałem, że to dobry wybór. Tibia.pl zrobiła moim zdaniem wielki krok naprzód. Teraz jest to bez wątpienia najlepsza strona o tibii w Polsce. Podobno już nieługo chce podbić świat - naprawdę życzę tego z całego serca. Z tego miejsca winien jestem chyba jeszcze podziękować portalowi fpp.pl, który jest sponsorem forum oraz miejsca na serwerze dla tibia.pl. Bez fpp.pl ten portal by nie istniał, albo byłby napewno mniej rozwinięty niż dziś. Dziękuje tym, którzy przyłozyli się do uruchomienia nowego forum. Dziękuje matkusowi, wszystkim moderatorom (pomocnikom admina też ;]) i operatorom na kanale #tibia.pl nie tylko za to forum, ale za to, że są - za to, że robią tak wiele za tak niewiele, żeby tibia.pl istniała. Życzę wszystkim użytkownikom miłego wypowiadania się na forum i zapraszam na kanał #tibia.pl w sieci QuakeNet IRCa. Pozdrawiam!
|
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2004
|
![]() Forum jest zrobione naprawde świetnie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2003
Lokacja: Gdańsk
![]() |
![]() Bardzo gratuluje nowego Forum. Przetestowalem kilka glownych funkcji i jestem bardzo zadowolony z waszej pracy. TAK TRZYMAĆ!
|
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2003
Lokacja: Wroclaw
|
![]() hmmmm czy te forum nie jest przypadkiem zaskakujaco podobne do foru mz tibi,de ?? hmmmmm dziwne bo wszystko jest identyczne tylko ze kolorystyka sie rozni myslalem ze bedzie forum "inne w swoim rodzaju" anie te same co na tibia.de/forum ale cuz wyglad sie podoba ale szkoda ze identyczne do ...
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nikt ważny
|
![]() No, no, no.
Całkiem nieźle choć szkoda, że nie niebieskie ![]() całkiem sporo opcji :) Trochę tylko to się jakoś niezgrywają kolory. To czarne tło i jasne posty. Zmieńcie też kolor podświetlania linków z żóltego na jakiś ciemniejszy bo jak najedziesię na linq kursorem to tekst jest w 90% niewidoczny. ale ogólnie GRATZ! P.S. chyba polubiłem ten "WYSIWYG" ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Poziom: 104
|
![]() Cytuj:
![]() Co do lay to u nas wszystko bylo robione recznie, nic gotowego. Hail Yon! Po raz kolejny pomogl nam on z tworzeniem forum. My mielismy to forum szybciej od nich, tylko ze my musielismy sami wszystko tluamczyc(czego jeszcze nie skonczylismy) i bylo duzo problemow technicznych. I tak to forum jest inne w swoim rodzaju. Malo for w polsce je ma, na swiecie dopiero zdobywa popularnosc i zaglab sie w to piekne forum a je pokochasz. Jednak to oczywiscie zalezy od gustu a jak wiadomo o gustach sie nie rozmawia ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Stalowa Wola
Stan: Początkujący
Gildia: Lost Warriors
Świat: Harmonia
|
![]() Chciałbym z tego mijsca pogratulowac wszystkim modom za wkład pracy w to forum.
Teraz jest ono bardziej czytelne i ma duzo bajeranckich opcji ![]() ![]() ![]() No i nareszcie cała tibia.pl wygląda tak samo ![]() ![]() ![]() GRATZ! PS. Mam jeszcze takie małe pytanko w związku z systemem reputacji. Ile razy mogę przyznac jakis punkt. Czy jest to opcja jednorazowa czy mogę przyznac punkcik wszystkim moim faworytom?? Ostatnio edytowany przez Adamsik - 09-08-2004 o 07:08. |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Na wakacjach od forum ;p
|
![]() No wreszcie si/ę doczekaliśmy. Z tego co widzę nowe forum jest całkiem całkiem, trzeba sie tylko lepiej połapać co gdzie jest
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2003
Lokacja: Pod Monopolowym
|
![]() Chciałbym pogratulowac wszystkim moderatorom oraz Yonowi za tak pięknie wyglądające forum i z taka ilością funkcji
|
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Daleko
![]() |
![]() Siema all
Troche dlugo czekalismy na to forum ale teraz widze ze bylo na co czekac Gratuluje wszystkim tworcom, tlumaczom i kazdemu ktory przyczynil sie do tego forum |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Pokoj
![]() |
![]() No to koniec pochwal. Uchybienia jakie zauwazylem:
1) Przy logowaniu mamy jakies pole do zaznaczenia, ktore... nie jest podpisane (domyslam sie, ze chodzi o zapamietanie hasla) 2) Kliknijcie sobie w czyjs profil - i przeczytajcie co znajduje sie nad napisem "Wyślij prywatną wiadomość" (wogole takich niewidocznych tesktow jest wiele, takze m.in. w edycji profilu) 3) Na stronie glownej w newsach nie ma emotow 4) Po najechaniu na zgloszenie zlego posta (taki ! w trojkacie) oraz na czyjs run mamy podpis po angielsku 5) "If you would like to let other visitors to this site know the URL of your own web site, enter it here." - the next one in English. It is in user panel. 6) "Visible Post Elements(...) Show Signatures Show Avatars Show Images" - Warum das ist nicht in Deustch? (wogole tych nieprzetlumkaczonych tesktow jest masa. Szukajcie, a znajdziecie) |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Kielce
Stan: Aktywny gracz
Imię: Ashalog
Profesja: Paladin
Gildia: Scarlet Warriors
Świat: Hiberna
Poziom: 37
Skille: 71/56
Poziom mag.: 14
![]() |
![]() Fiu fiu fiu, no ladne cacko!
A tak na powaznie to bardzo mi sie nowe forum podoba, rzadko sie zdarza zeby ktos sie tak postaral dla swoich internautow ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Co tu dużo mówić. Forum jest fantastyczne
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Gdynia
![]() |
![]() Moje wielkie gratulacje, nowe forum jest poprostu piękniusie
![]() Chcialbym podziekowac wszystkim ludziom kturzy wlozyli tyle wysilku i energi w towrzenie tan wspanialego forum. Mam tylko nadzieje, że bedzie coraz lepiej. |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Road to Hell
|
![]() Nowe Forum, nowe konto. Nie jestem nowym uzytkownikiem. Pamiętam jeszcze poczatki tibia.pl i moge dumą stwierdzić, że prez krótki okres czasu naprawdę dużo sie działo ( na lepsze ). Problem liczników rozwiązany, nowy lay, nowe forum
![]() Jednym słowem : *GrAtZz tibia.pl team~ Wkońcu robią to dla nas więc: *ThX tibia.pl team~ Forum najlepsze na rynku nie ma sie do czego przyczepic ![]() |
![]() |