Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.
Pokaż wyniki sondy: Czy podoba się wam nowy update?
Tak 92 40.71%
Nie 71 31.42%
Najlepsza rzecz jaką widziałem/am w tibi 14 6.19%
Najgorsza rzeczy jaką widzialem/am w tibi 24 10.62%
Nie mam zdania 25 11.06%
Głosujących: 226. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 13-08-2004, 15:40   #41
Piwo
Użytkownik forum

Piwo's Avatar

Data dołączenia: 12 08 2004
Lokacja: Elblag

Dumny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Spider
Zdecydowanie mi sie podoba. Dlaczego? Nowe itemki, nowa grafa, silniejsze potwory, nowe eyglady starych rzeczy no i moze dlatego że nie jestem palladynem .
Silniejsze potworki .... - dla ludzi z przeciętnym lvl (25-50), jest to beznadziejne, bo expienie będzie bardziej męczące, będzie trzeba długo, monotonnie zarobić na lvl, tracic dużo many, częściej sie leczyć, amunicji i kasy... nie widzę nic w tym dobrego. Poza tym niekonretnie to argumentujesz. Mówisz jak byś był 100+ lvl, któremu się znudził main w wersji 7.27, a jestem pewny że tak nie jest (w przeciwnym razie zwracam honor, bo sie wtedy nic dziwnego, że to Cie zadowala). Z pozostałymi rzeczami się zgadzam, mimo że jestem przeciwnikiem tego update
Piwo jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-08-2004, 15:49   #42
MaSteR SorC
Guest

Oczko

JaKa JAzDa, Gs-a powinni dac do Need For Speeda, Berserkera do mortal kombat...jush nie mowie o innych, wszystko zrobilo sie trudniejsze, grafa fajniejsza, ale wsumie to te potworki motywuja nas do brania sie do pracy, moze wreszcie zaczniemy wspolpracowac jak np. br i swe bo jezeli tak, to my bedziemy liderami, ogolnie fajnie ze byl update...ale my tesh cos mosimy dac -powera =D
  Odpowiedz z Cytatem
stary 13-08-2004, 15:53   #43
Xodapi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 12 2003

Domyślny

ten update jest beznadziejny. Potworki można powiedzieć, że żadne. Są słabe, nudne, beznadziejny loot, nowych przedmiotów jest mało, cyce o wiele mocnie walą (a ja używam clubów, więc czuje mocno ich ciosy), a najgorsze, że mam ogromne lagi. Od update nic innego nie robie tylko trenuje, chociaż trening z takimi lagami tez trudny =///
stary 13-08-2004, 17:28   #44
Elyas
Użytkownik Forum

Elyas's Avatar

Data dołączenia: 22 02 2004
Lokacja: Jaworzno

Elyas ma numer GG 6660700
Domyślny teraz...

teraz mecze sie z waspem a wczesniej bilem 1/2 ciosami ;/
Elyas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-08-2004, 17:42   #45
Piomos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 02 2004
Lokacja: UK

Imię: Piomos
Profesja: Royal Paladin
Świat: Antica
Poziom: 170
Domyślny

Ten update nie przypadł mi do gustu. Szczerze mówiąc, a właściwie pisząc to spodziewałem się czegoś innego. Czuje niesmak... Sprawa Giant Spiderów: Nie jest z nimi tak źle, na 57 lvl (w tej chwili) + BoH nie mam z nimi większych problemów. Może to przyczyni się do poprawy sytuacji z lurowaniem (vide GSy pod Dwarf Bridge albo Venore). Potwory zostały "ulepszone" - niektóre są za silne. Dodanie zerkowi "utani hur" nie było dobrym pomysłem. Gdy poszedłem na Necro myślałem, że na klate wezme 2 spokojnie. Przeliczyłem się - skończyło sie na jednym (na dodatek SD musiałem użyć).

Jeżeli chodzi o Ankrahmun, to tutaj jest kiepsko (według mojej opinii oczywiście). Zabicie człowieka w tym mieście jest trudne - chodzenie po piramidach sux.

Nowe potwory: Scarab fajnie wygląda, ale to wszystko co moge napisać na +. Ancient Scarab jest w porządku. Trochę za słabo bija (100-200 to troche za mało). Djiny - tutaj jest ok. Byle kto nie przyjdzie ich zabić. Specjalnie nie wspominam o potworach larva, cobra, hyena, gdyż wzbudzają jedynie politowanie

Na plus zasługują także miejsca Dragony/ Dragon Lordy. Wspaniałe miejsce dla palków (50+ lvl / 80+ dist). DL solo - coś wspaniałego

W kwesti nowej grafiki są argumenty dodatnie i ujemne. Drzewka, lampy uliczne itd. ładnie wyglądaja. Skopana została sprawa z diamentami, które mają dawny wygląd (notabene inne rzeczy podobnego typu zostały zmienione).

Sprawa spamowania: Gdy napiszemy jakieś informacje na kanale Trade, to nie potrzebnie czekamy 2 min. Jedna minuta w zupełności wystarczyłaby. Dalej... pisząc pod rząd kilka razy zostajemy "zablokowani". "You are muted for xx seconds" - klapa. Są sytuacje, w których musimy użyć kilka razy tych samych wypowiedzi (kto gra na Antice w Ab'dendriel i widzi sytuacje gdy ktoś blokuje depot, ten wie o co chodzi...)

Reszte spraw pozostawiam bez komentarza.

Podsumowując, update nie jest tym "czymś", na co czekałem kilka miesięcy. Myślę, że następna wersja będzie wzbogacona o naprawdę dobre rzeczy. Cóż, nic nie poradzimy... Pozostaje nam tylko dalej cieszyć się grą

PS. Taka jest moja opinia. Jeden się zgodzi, drugi nie. Myślę, że obiektywnie przedstawiłem detale nowego update'u.
Piomos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-08-2004, 18:42   #46
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Tompior ma numer GG 3186363
LOL

Kurde zalozylem temat a tu juz 44posty z odpowiedziami
Nie myslalem ze taki popularny bedzie PP
A tak jak do tematu to mi sie nie podoba bo jestem pallkiem na 40lvlu i juz nie moge moich kochanych gsow bic
Zerkow duzo nie bilem ale tez casem se chodzilem na nie
OGOLEM ODDALEM SWOJ GLOS NA RMF FM? (na NIE)
Tompior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-08-2004, 19:36   #47
Ajvenik
Użytkownik Forum

Ajvenik's Avatar

Data dołączenia: 13 07 2004
Lokacja: Łódź

Ajvenik ma numer GG 5787023
Domyślny

Wydaję mi się, że wszyscy nie mogliśmy się doczekać nowego update, gdyż mówiono tylko o nowym mieście, expowiskach, potworach - i to było super! Okazało się jednak, że nasze "stare" potwory są zupełnie inne... Większość z nich jest o wiele mocniejszych co każe nam zmienić niektóre nasze dotychczasowe przyzwyczajenia. Podsumowywując - jeśli CipSoft nie zmieniłby zachowania i mocy starych potworów (przynajmniej nie tak drastycznie) oceniłbym nowy update na 5+ (skala szkolna), a tak osobiście uważam update za średnio udany i wydaje mi się , że gdybym miał wybór to nie chciałbym tego update nawet ceną nowego miasta...
Ps. Pozdrawiam
Teraz Czas Na Użytkowników...
Ajvenik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-08-2004, 22:31   #48
Spider
Użytkownik Forum

Spider's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003

Imię: Guhav
Profesja: Elder Druid
Gildia: Hades
Świat: Secura
Poziom: 181
Poziom mag.: 77
Domyślny

re: Dwik
Nie jestem ani masochistą ani Knightem .

re: Piwo
Nie widzisz w tym nic dobrego? Hm.. a ja widze . Taki k armor na Securze byl wart przed updatem 6-8k mam nadzieje ze teraz bedzie to conajmniej 15k bo za 6k to mi sie go nawet nie chciało sprzedawac . Niestety (a moze i stety) nie mam 100 lvl a mam zaledwie 52 lvl i jestem druidem. Niby czemu expienie ma być monotonne? A jak ludzie na 25 lvlu chodzili caly czas na GSy to nie bylo monotonne? Nikt im nie mówi, że mają bić tylko i wyłącznie jednego rodzaju potworów jest ich przecież wiele rodzajów dzięki którym można sobie urozmaicić expienie. No ale jeśli ktoś myślał ze skoro już ma ten 25 lvl to bedzie (że tak powiem) niezwyciężony to zapewne dla niego jest to update do bani. Takim osobą mogę powiedzieć tylko jedno: Life is brutal.

Jak już wspomniałem update jest zajefajny . Najbardziej podoba mi się: mute (no spamm please ), 2 minuty czekania na trade channel (jeśli ktoś chce coś kupić a nie chce zaśmiecać Tradu tym że sprzedaje dwarven shield to nie powinien narzekać) no i oczywiście sprzedawanie loota co pozwoliło skrócić czas potrzebny na to by go sprzedać do marnych paru minut . To jak narazie wszystko. Dziękuje i do zobaczenia.

P.S. Po poprzednim updatcie ludzie też narzekali, że sobie bombami GSa nie blokną i jakoś sobie z tym poradzili .

>>>KLIK!<<<
Spider jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-08-2004, 22:51   #49
Stern
Użytkownik Forum

Stern's Avatar

Stern ma numer GG B R A K
Smutny

Mnie osobiście podobają się nowe rzeczy wprowadzone w updacie. Zmiany wyglądu przedmiotów też się czepiał nie będę (może z wyjątkiem kamieni szlachetnych).
Co do gs'a to uważam, że popełniono poważny błąd. Bestia była łatwa do ubicia dla palla nie dlatego, że była wolna ale dlatego, że atak na odległość trucizną był bardzo słaby. Wystarczyło go wzmocnić. Teraz gs jest zabójczy dla każdego oprócz postaci wysokopoziomowych. Jeśli ktoś uważa, że to dobrze bo nie będą już lurowane to jest w błędzie. Dzisiaj widziałem jak dwóch knightów na 55 lvlu rozwalało gs'a pod dwarf bridge. Jedyna różnica w lurowaniu gs'ów jest taka, żę lurować je będą nie gracze na ~20 lvlu tylko na ~50. I będzie więcej trupów. Wyjściem z tej sytuacji byłoby odgrodzenie poh'u od reszty kontynentu jakimś wałem.
A jeśli chodzi o osłabienie palladynów to jest ono zbyt duże ponieważ pall może walczyć z wieloma potworami tylko tam gdzie ma pole manewru. Nie może, tak jak knight, wskoczyć do dziury pełnej cyklopów lub mino (dwarf) guard'ów.
Stern jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-08-2004, 22:56   #50
Lucznik Swiatla
Użytkownik Forum

Lucznik Swiatla's Avatar

Data dołączenia: 13 09 2003
Lokacja: Chrzanów

Lucznik Swiatla ma numer GG 1287085
Domyślny

Byłem w cafe i sie zalogowalem. Na pierwszy rzut oka update jest nawet ok Ale niestety w domu tibia nie dziala mi juz od dobrych paru miesiecy... i nie jest to wina portów ani admina.. nie wiem dlaczego..
Lucznik Swiatla jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-08-2004, 23:33   #51
Maniack
Użytkownik Forum

Maniack's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2004
Lokacja: zabierzow bochenski

Stan: Na Emeryturze
Imię: Neust
Profesja: Elite Knight
Gildia: Chair Kids
Świat: Unitera
Poziom: 154
Skille: 97/85
Poziom mag.: 9
Problem

Jestem Na NIE
z powodu zmiany GS'ów
22 czerwiec 2009 - podporucznik
Maniack jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-08-2004, 23:48   #52
Yavalion
Użytkownik Forum

Yavalion's Avatar

Data dołączenia: 18 03 2004
Lokacja: Kołobrzeg

Yavalion ma numer GG 4770559 Yavalion ma login Tlenu nastyboy_kg@tlen.pl
Domyślny ...

Oj panie panie...
Narzekacie jak banda dzieciakow z powodu podwyzki cen orenzady.

Gra stala sie o wiele ciekawsza wedlug skromnej osoby jaka jestem ja

O tak nowe Gs'y r0x. W koncu nie beda sie po PoH platac low lvl sorce i palle. Sam jestem knightem ale doceniam starania cip w celu polepszenia mozliwosci expienia wyzszym lvl. Oczywiscie nizsze lvl moga chodzic na GS'y ale teraz potrzebny im jest bloker co tez jest pozytywne. W koncu troszke wspoldzialania. Zreszta jakby nie spojrzec GS byl chyba jednym z 2 potworów na ktorych palkowie mogli trzepac expa jak zdziczeli ( no coz panowie zycie , do kopalni won ) co zreszta powodowalo ze "kusznicy" byli strasznie bogatymi i szybko espiacymi postaciami. Trzeba bylo to jakos zrownowazyc i sie udalo do pewnego stopnia za co chwala CIP. Smoki teraz tez czesciej wavy puszczaja co tez utrudnia expienie na nich samotnym palkom (uuu potrzeba blokera )

Zmiany na pwno wyszly na dobre ale lole zawsze beda narzekac , ze sie posulo. Bylo za latwo jest ciezej Przywyknijcie ludzie i zacznijcie w koncu grac , aa nie sie uzalac nad biednymi pajaczkami co sa teraz Szybkie i Wsciekle
Yavalion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-08-2004, 00:14   #53
Lucznik Swiatla
Użytkownik Forum

Lucznik Swiatla's Avatar

Domyślny

Ja nie płacze. I tak nie mam tibi wiec expowanie mi nie przeszkadza w zaden sposob . Powiedzialem ze jest ładnie , poniewaz mowilem o grafice ktorą poprawili. Jutro moze pujde do kumpla z paccem i zwiedze nowe miejsca
stary 14-08-2004, 09:11   #54
Stern
Użytkownik Forum

Stern's Avatar

Stern ma numer GG B R A K
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yavalion
O tak nowe Gs'y r0x. W koncu nie beda sie po PoH platac low lvl sorce i palle. Sam jestem knightem ale doceniam starania cip w celu polepszenia mozliwosci expienia wyzszym lvl. Oczywiscie nizsze lvl moga chodzic na GS'y ale teraz potrzebny im jest bloker co tez jest pozytywne. W koncu troszke wspoldzialania. Zreszta jakby nie spojrzec GS byl chyba jednym z 2 potworów na ktorych palkowie mogli trzepac expa jak zdziczeli ( no coz panowie zycie , do kopalni won ) co zreszta powodowalo ze "kusznicy" byli strasznie bogatymi i szybko espiacymi postaciami. Trzeba bylo to jakos zrownowazyc i sie udalo do pewnego stopnia za co chwala CIP. Smoki teraz tez czesciej wavy puszczaja co tez utrudnia expienie na nich samotnym palkom (uuu potrzeba blokera )
Po pierwsze: low lvl zawsze będą się pałętać po pohu. Przecież przed updatem druid na 11lvlu też biegał po poh'u, a z gs'em nie miał szans.
Po drugie: to bezsens żeby większość postaci musiała zbijać się w grupy, bo inaczej z Venore strach wyjść. Teraz będą wyłazić tylko magowie z rycerzami: rycek blokuje gs'a, a mag go wykańcza z SD. Pall jest na straconej pozycji.
Po trzecie: te teksty o szybkim expieniu palladynów to piszą ludzie, którzy na poh'u nie byli. Przez większość czasu paru wysokopoziomowych palladynów wybija wszystko co się rusza i daje więcej niż 100 expa, a pod światynią stoi około 5-6, którzy nie mają nic do roboty.
Widział ktoś może statystki zgonów ostatnio? Wczoraj padło z łap gs'ów 55 osób. Dla porównania przed updatem w ciągu tygodnia ginęło około 150.

Z palla postanowino chyba zrobić drugiago rycerza. Jedynym sposobem obrony przed gs'em jest teraz full def z najlepszą tarczą i walenie z HMM/SD
(oczywiście nie należy zapomnieć o plecaku UH'ów).

Ostatnio edytowany przez Stern - 14-08-2004 o 12:30.
Stern jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-08-2004, 13:23   #55
berebu
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 04 2004
Lokacja: braniewo

berebu ma numer GG 8429661
Problem

szczery mam byc to wam powiem: TAMTE FORUM BYLO LEPSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
berebu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-08-2004, 13:36   #56
Ajvenik
Użytkownik Forum

Ajvenik's Avatar

Data dołączenia: 13 07 2004
Lokacja: Łódź

Ajvenik ma numer GG 5787023
Domyślny

Berebu jak najbardziej szanuję Twoje zdanie, ale hciałbym się dowiedzieć co było lepszego w starym forum i co nie podoba Ci się w tym???
Pozdrawiam
Teraz Czas Na Użytkowników...
Ajvenik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-08-2004, 14:19   #57
lyx
Guest

Domyślny

Nowy up jest bardzo fajny. Mysle ze Tez bardzo pozyteczny. Niemoge sie doczekac pacc zeby pujsc w nowe zakamarki
  Odpowiedz z Cytatem
stary 14-08-2004, 16:07   #58
Donas
Użytkownik Forum

Donas's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Ja nie mam zarzutów do update'a. Myśle, że dobrze jest pare nowych potworków.
Donas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-08-2004, 17:08   #59
Lucznik Swiatla
Użytkownik Forum

Lucznik Swiatla's Avatar

Domyślny

Co do wyglądu forum... jestem tutaj od roku i uwazam ze... ten up jest bardzo ładny, forum stało się bardziej klimatyczne, chociaz tamta grafika bardziej pasowała do prostoty grafiki tibi.
stary 14-08-2004, 17:15   #60
Yavalion
Użytkownik Forum

Yavalion's Avatar

Data dołączenia: 18 03 2004
Lokacja: Kołobrzeg

Yavalion ma numer GG 4770559 Yavalion ma login Tlenu nastyboy_kg@tlen.pl
Domyślny Re. Stern

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Stern
Po pierwsze: low lvl zawsze będą się pałętać po pohu. Przecież przed updatem druid na 11lvlu też biegał po poh'u, a z gs'em nie miał szans.
Po drugie: to bezsens żeby większość postaci musiała zbijać się w grupy, bo inaczej z Venore strach wyjść. Teraz będą wyłazić tylko magowie z rycerzami: rycek blokuje gs'a, a mag go wykańcza z SD. Pall jest na straconej pozycji.
Po trzecie: te teksty o szybkim expieniu palladynów to piszą ludzie, którzy na poh'u nie byli. Przez większość czasu paru wysokopoziomowych palladynów wybija wszystko co się rusza i daje więcej niż 100 expa, a pod światynią stoi około 5-6, którzy nie mają nic do roboty.
Widział ktoś może statystki zgonów ostatnio? Wczoraj padło z łap gs'ów 55 osób. Dla porównania przed updatem w ciągu tygodnia ginęło około 150.

Z palla postanowino chyba zrobić drugiago rycerza. Jedynym sposobem obrony przed gs'em jest teraz full def z najlepszą tarczą i walenie z HMM/SD
(oczywiście nie należy zapomnieć o plecaku UH'ów).
Re. Po Pierwsze Oczywiscie ze beda , ale chodzi o fakt tego , ze nie bedzie ich juz tak duzo. Wspolzuje graczom na serwerach non-pvp.
Re. Po drugie Jak to nie ma sesnu? Zaprzeczas tibijskiemu klimatowi huntów. Pal nie jest wcale na straconej pozycji hunt na GSy zrobil sie taki jak hunt na DLe dla przykladu.
Re. Po trzecie Uwierz mi misiu bylem na POH. Nie chodzilo mi zreszta (wystarczylo sie wczytac) o sam POH mowilem o fakcie ze GSy byly dobrym materialem na szybki i tani exp , tak samo jak zreszta wspomniane jako ten drugi potwor smoki. A oba gatunki nie tylko na POH dostepne.
Re. Statystyki. A czy to zle? Zawsze sie tak dzieje jak jest nowy update i trzeba samemu odkrywac wszystko.

Re. Pal=Ryc Wcale nie misiu. Chodzilo tylko o zrownowazenie predkosci expienia miedzy tymi dwoma postaciami. Nie masz lvl? Nie idz na GS'a bez blokera

Ostatnio edytowany przez Yavalion - 14-08-2004 o 17:16.
Yavalion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania