Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)
Odpowiedz

Opcje tematu
stary 08-07-2008, 10:14   #61
Corgar Frizz
Użytkownik Forum

Corgar Frizz's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa

Corgar Frizz ma numer GG 919691
Domyślny

Opanować kanji..... kosmos, 1950 używanych znaków. Ja miałem problemy żeby się kany nauczyć. Co dopiero kanji. Kiedyś się chciałem uczyc japońskiego, ale w empiku kurs podstawowy kosztuje ~~1k zł, a sam się prawie tyle co na kursie nauczyłem.

Mam kumpla którego największym marzeniem jest wyjazd do japonii. W sumie to ma już wszystko zaplanowane xD. Ma zamiar jechać koleją transsyberyjską, potem jeszcze trochę autokarem i prom do japonii xD za podróż jak liczył wyszło mu poniżej 1k zł/w jedną stronę. Do tego zwiedzi sobie jadać koleją kilka innych państw.
Kurcze chciałym tak pojechać, ale jakoś się boję jechać prawie 12k kilometrów z dala od domu, z minimalną znajomością języka i kultury.

Corgar Frizz

I am bone of my Keyboard
Internet is my body and Site is my blood
i have created over a thousand threads
unknown to mods nor known to spammers
have withstood the flames of many flamers
yet those flamers cant do anything
so as i create

Unlimited Topic Works

わたしのパン... わたしのパン...

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
Corgar Frizz jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 08-07-2008, 10:41   #62
Nadrill
Użytkownik Forum

Nadrill's Avatar

Data dołączenia: 25 10 2005

Nadrill ma numer GG 3764880
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz Pokaż post
Opanować kanji..... kosmos, 1950 używanych znaków. Ja miałem problemy żeby się kany nauczyć. Co dopiero kanji. Kiedyś się chciałem uczyc japońskiego, ale w empiku kurs podstawowy kosztuje ~~1k zł, a sam się prawie tyle co na kursie nauczyłem.

Mam kumpla którego największym marzeniem jest wyjazd do japonii. W sumie to ma już wszystko zaplanowane xD. Ma zamiar jechać koleją transsyberyjską, potem jeszcze trochę autokarem i prom do japonii xD za podróż jak liczył wyszło mu poniżej 1k zł/w jedną stronę. Do tego zwiedzi sobie jadać koleją kilka innych państw.
Kurcze chciałym tak pojechać, ale jakoś się boję jechać prawie 12k kilometrów z dala od domu, z minimalną znajomością języka i kultury.

Corgar Frizz
Heh, inaczej niż samolotem praktycznie nie da się dostać do Japonii. Fakt, że taka podróż koleją transsyberyjską kosztuje 70$, ale trzeba liczyć jeszcze gorzałę dla sfrustrowanych rosjan . Ciekawe jak będzie się chciał przedostać przez Mongolię... autokarem? :E
Niestety, nie jest tak różowo jakby się wydawało... mimo to ciągnie mnie tam.
Nadrill jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-07-2008, 08:24   #63
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
A dokładniej?
Tłumacz

Cytuj:
Teraz podstawowy kursik jest za 55 zł + 8 przesyłki od firmy Matsumi
Co do Kanji - bywało gorzej. Polska gramatyka jest o niebo trudniejsza od 2k kanji

Cytuj:
A wizy do Rosji ma? Za dużo zachodu, na samo załątwianie wiz wyda więcej niż się to opłaca. Bilet powrotny do Japonii zarezerwowany odpowiednio wcześniej to będzie 1500-2000 zł.
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania