|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 10 2004
|
![]() Ja w przeciwieństwie do niektórych urzytkowników tego forum wierze nie w życie po życiu ale w niebo. Nie rozumiem jak można nie wierzyć
![]() Po co niektórzy tracą całą nadzieje, że coś będzie po śmierci? Według mnie ci co nie wierzą są przegrani od początku. Pozdro |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław
Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
![]() |
![]() @Matek
Więc Ty interpretuj obiektywizm jak chcesz, a ja będe interpretował jak chce. Czas oceni kto miał rację.
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() To nie tylko moja interpretacja obiektywizmu, lecz calej rzeszy ludzi badajacych zachowania czlowieka...
czas juz pokazal kto ma racje. Ty poprostu nie potrafisz przyznac komus racji. A tutaj niestety ja mam racje...
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław
Świat: Nova
![]() |
![]() Pokaż mi więc opinie tych ludzi, tylko niech to będą poważni ludzie. Udowodnij mi.
![]() |
#85 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 07 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Palladin wilkq
Profesja: Paladin
Świat: Galana
Poziom: 15
Skille: 49/33
Poziom mag.: 7
|
![]() Głupszego tematu nie mozna bylo wymyslić... Byście sie k***a religii uczyli a nie na forum tibii takie tematy dawali
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Poczytaj dziela Richarda Bandlera oraz Johna Grindera. Oni w duzej mierze stworzyli dziedzine psychoterapii zwanej w skrocie NLP (czym zajmuje sie takze ja). Owe NLP (Neurolingwistyczne Programowanie) zwraca szczegolna uwage na to jak czlowiek postrzega oraz jak mysli.
Na poczatek polecam 'wprowadzenie do NLP' autora nie pamietam. Ale wydaje mi sie ze w kazdej publikacji jest wyjasnione co to jest mapa rzeczywistosci i jak ma sie do obiektywizmu.
![]() |
#87 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2005
|
![]() /edit/ciach
Ostatnio edytowany przez Hjotszn - 05-12-2009 o 13:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
@Topic Jeżeli o to chodzi nie boję się śmierci, boję się raczej o moich bliskich, kiedyś miałem myśli samobójcze, ale uświadomiłem sobie, że nie wolno odbierać sobie życia ze względu, że to nie ty jesteś w tym momencie ofiarą tylko twoja rodzina. Myślę, że bardziej bałbym się bólu niż śmierci, jeżeli miałbym dla kogoś zginąć to właśnie jestem taki sentymentalny, że nie byłby to dla mnie problem, myślę, że takich jak ja jest wielu, mniej niż tych, którzy kochają życie, ale sporo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2004
Stan: Tutor
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#90 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
Lokacja: ZNIENACKA!
Stan: Niegrający
Poziom: 69
![]() |
![]() Cytuj:
Religii nikogo nie nauczysz. Nauczyć można się wiedzy o religii, a samą religię, lub też wiarę, trzeba przyjąć. Ja wierzę, że po śmierci człowiek jest osądzany. Jeśli był zły i nie osiągnął doskonałości, no to dupa - dostaje następne życie, żeby odpokutować lub też naprawić swoje postępki. A ci, którzy doskonałość osiągneli, nie reinkarnują się, ale dostają w końcu Wieczny Spokój - Nirvanę. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Destabilizacja
|
![]() "Byłoby wielu chętnych, gdyby droga do nieba nie wiodła przez cmentarz"
A dlaczego ludzie boją się umierać? To proste. Nikt przecież nie da Ci gwarancji, że istnieje życie po śmierci. Nikt też nie da gwarancji że nie isnieje. Człowiekowi dobrze na ziemi i nie chce się z tym wszystkim rozstawać.
![]() |
![]() |
#92 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 05 2005
Lokacja: stare pudelko pod monopolowym
Imię: Długie Włosy w Nosie
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Szambiarze
Świat: Mój nos
Poziom: 1mm
Skille: 85/50
Poziom mag.: 19
|
![]() Ja wierze w Boga i powiem wam jak to widze!!!Niecierpie osób które chodzą do Kościoła i piepszą że w nic nie wierzą to po co łazicie do kościoła mówicie że niejesteście na 100% pewni też miałem wątpienia jak to jest naprawde
Jak mogło byĆ coś z niczego.Ale zastanówcie się czemu jak egzorcyści wyciongajom z ludzi duchy nawet ze starych babci to muszą ją trzymaĆ 4 osoby bo napier... nogami jak koń, Czemu ludzie przywołują duchy i często giną sami spróbujcie jak w nic niewierzycie dużo pisze o tym w internecie jak coś się stanie to napiszcie czemu miało by się coś staĆ szanuje inne wiary bo dużo wywodzi się od naszej wiary ale nieszanuje osób co w nic nie wierzą dla mnie to morzecie i niewierzyĆ ale sami się przekonacie jak potem się bendziecie smarzyĆ w pieklewiedzcie że piekło nie jest wieczne w Bibli napisano że na końcu świata Bóg wygra z szatanem i zniszczy piekło a to morze nastąpiĆ nawet w trakcie pisania tego posta jak gram w tibię jak sram czy w bierki gram cały czas jak bendziecie mieli takie podejście do sprawy to sprawy to niebójcie się tłoku w niebie niebendzie Niektórzy niewyobrażacie sobie rzycia poza ziemiom po śmierci zobaczycie niebójcie się kocham ziemię ale od tych waszych wypowiedzi bóg się morze zezłościĆ i ziemi nie będzie. P.s. Zacznijcie w coś wierzyĆ bo morze w to co wierzycie bendzie trafne P.s. Wale tych co niewierzom w nic ,a szanuję tych co w coś wierzą szczególnie w trójcę świętą i rzycie po śmierci CAŁYM SERCEM KOCHAM MEGO PANA |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() @Up:
Fanatyk plx0r? Kolejny pseudo-katolik, zrodzony po śmierci papieża? Naprawdę wierzysz w egzorcyzmy? Współczuje... Zastanawiałeś się nad wstąpieniem do Opus-Dei lub innego ugrupowania fanatyków? "Całym sercem kocham mego Pana" brrr... @Topic: Ludzie może i wierzą w Boga, ale większośc z nich nie wierzy w "niebo". Nie wiedzą czy "po drugiej stronie" coś jest. Dlatego się boją. Niepewność. Jest to swego rodzaju paradoks. Ludzie wierzą w Boga, wierzą w jego nauki, ale nie wierzą w "niebo", czyli miejsce, gdzie mieszka Bóg. Są niepewni, a skoro są niepewni, to jak moga wierzyć w Boga? Mimo to, okłamują samych siebie. Twierdzą, że wierzą w Boga, ale nie wierzą w "niebo". W sprawach religii trzeba być pewnym i zdecydowanym. Albo wierzysz w Boga, rozmawiasz z nim etc. albo nie wierzysz lub wierzysz w coś innego.
![]() |
![]() |
#94 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() @ten pan który był nad panem wyżej
![]() 1. Nie kaleczyć polska mowa bo to grzecha narodowa. 2. Jaką masz pewność że to jest naprawde? Zeznania człowieka którego ortografia jest gorsza od mojej mnie nie zadowalają. 3. Jak mogło być coś z niczego? A skąd pewność że napoczątku nie było niczego? A jak było wielkie nic to skąd się wziął Bóg? 4. Weź mi wytłumacz część o egzorcystach, babciach i koniach. 5. Czyli jak nie wierze w Boga to się w piekle będe smażył? A mi pani katechetka mówiła że każdy dobry człowiek tam pójdzie, nie ważne w co wierzy. 6. Oj ludzie strzeżcie się bo swoimi postami Boga i Ziemie zniszczy xD PS. Jeszcze moja mądra pani katechetka powiedziała mi że człowiek może potępiać czyny bliźniego, ale nigdy człowieka.
"People like Coldplay and voted for the Nazis. You can't trust people, Jeremy" - Super Hans Ostatnio edytowany przez Tasior - 04-08-2005 o 00:23. Powód: Jak bym tego nie napisał to bym nie mógł spać ;[ |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Nieobecny.
|
![]() Cytuj:
3. Bóg był, Bóg jest, Bóg będzie. 4. Są różne akcje, najlepszym przykładem jest tutaj Wspólnota Rodzin Mamre, do nich najczęściej trafiają takie przypadki. Dwa takie flagowe to: - szesnastolatka rzucająca 6 rosłymi facetami po ścianach kościoła - Satanista, który unosił się nad ziemią i wypluwał gwoździe (które jakiś czas wcześniej połykał) podczas odmawiania nad nim egzorcyzmów. 5. To jest ciut głębsza kwestia. Święty Paweł napisał, że nie można być letnim - trzeba być zimnym albo gorącym. Teraz troszkę interpretacji: człowiek zimny to osoba, do której nie dotarła Ewangelia, osoba, która nigdy nie słyszała o Chrystusie i Bogu. Nie miała ona możliwości poznania go, ale jeżeli wiodła dobre życie, to wejdzie do Królestwa Niebieskiego. Osoba gorąca, to człowiek który słyszał o Bogu Trójjedynym i podąża za Nim. Osoba letnia zaś słyszała Dobrą Nowinę, ale ją odrzuciła, postanowiła iść własną drogą, bez Boga. Tylko taka osoba nie wejdzie do Królestwa Niebieskiego. Przynajmniej ja tak to wszystko rozumiem, opierając się na Piśmie Św. :> 6. że jak? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | ||||
Zbanowany
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
2. Punkt $cora to święta prawda. A co tam drugi punkt... Punkty 2-5! Ostatnio edytowany przez Pogromca pk - 04-08-2005 o 12:41. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() @up'n'up
1. Tyle że najpierw trza znaleść coś w co można uwieżyć, grupa starych dziadków(masło maślane?), którzy mówią mi kiedy MUSZĘ iść do kościoła bo jak nie to mam grzech ciężki(chyba), lub kiedy moge jeść mięso 2. To przypomina kłótnie pięciolatków ("Prawda" "Nie prawda" "Prawda" itd.) 3. Cytuj:
4. Nawet nie wiem co powiedzieć co do tych egzorcystów ![]() 5. Czyli ludzie którzy nie chodzą do kościoła są be? To co się ze mną stanie jak będe się zachowywał "dobrze" a nie bede chodził do kościoła i bede jadł mięso w świątek piątek i niedziele? Pozwę panią K. (żonę Jana Kowalskiego ![]() 6. Cytuj:
7. Sorry za brak spacji w niektórych miejscach, cierpię na alemispację. @down Życie wieczne - największe przekleństwo.
"People like Coldplay and voted for the Nazis. You can't trust people, Jeremy" - Super Hans Ostatnio edytowany przez Tasior - 04-08-2005 o 20:18. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2005
|
![]() przyznam sie nieprzeczytalem calego tematu tylko poczatkowego postu, wg. mnie wiara jest slepa, kazda . Znam wiele teori reinkarnajca niebo piekło, to że jak sie umiera to wszystko sie powtarza w kolko i ze traci sie wszystkie zmysly widzi sie to co ma sie przed soba itp. jest tego wiele ale niechce mi sie tego wymieniac najchetniej zylbym wiecznie ale tylko tutaj na ziemi kocham ja taka jaka jest
![]() |
#99 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 05 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Anielski Mag
Profesja: Sorcerer
Gildia: Aktywnie poszukuję
Świat: Harmonia
Poziom: 16
Poziom mag.: XX
![]() |
![]() Nie pomyliłeś przypadkiem forum?? Z takimi tematami idx na forum katolickie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: kto to wie...
|
![]() Człowiek to istota, która bardzo łatwo przyzwyczaja się do różnych rzeczy. Każda większa zmiana wydaje się trudna, straszna. Dlatego ludzie boją się smierci gdyż jest ona niewątpliwie zmianą, a ja będąc katolikiem wierze, że na lepsze. Jednak pomimo wiary jestem tylko człowiekiem i to naturalne, że się jej w jakimś stopniu boję.
|
![]() |
![]() |