|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
Lokacja: ZNIENACKA!
Stan: Niegrający
Poziom: 69
![]() |
![]() Cytuj:
dzieki. towarzystwo w mojej szkole mam naprawde kiepskie. ciagle widuje ich za budka jarzacych papierochy, choc to inna sprawa - i jestem pewien, ze sa rosnacymi powoli menelami. :| |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Uzależnić można się i herbatą... I kobietą... I muzyką... Wszystkim. I wszystko może spowodować, że będziemy się conajmniej głupio zachowywać 'na głodzie', a czasem i 'pod wpływem'. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Baron
Ano taka zabawa, że jak ktoś się troszke upije, to zaczyna gadać śmieszne rzeczy, i raczej to nie jest nie śmieszny widok... |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#86 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
tzk przy okazji, chyba temat odbiegł od tematu xD
![]() |
![]() |
#87 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Konczac, nie zebym chcial kogokolwiek poprawiac, w tym wypadku kalda ale odnoszac sie do jego posta chcialem powiedziec swoje zdanie w tym temacie.
![]() |
![]() |
#88 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Stan: Niegrający
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
|
![]() fakt naród pije, bogatsi piją wódke, średnio zamożni też wódke ale tą tańszą (absolwent jest dobry) biedniejsci jakieś piwa, a ci najbiedniejsci jakieś siaracze za 3 zł. I wcale nie uważam że polacy sa jakoś szczegulnie bardziej opici od reszty europy. Byłem i we fancji i we włoszech i uwierzcie mi tam nikt nie zaczyna dnia, obiadu kolacji bez wina. Taka tam tradycja, piją co dziennie ale w mniejszych ilościach, mówie o normalnych ludziach bo menele są wszędzie tacy sami 7 rano pijani 12 trzeźwieją 15 znowu pijani 20 trzeźwieją 21 pijani 24 ławka na przystanku. Chodzi o zwykłych obywateli. W niemczech żłopie sie piwo (cienkie jak wypłata w szpitalu) we francji bułgari włoszeh wina, ukraina białoruś wódka. Polak zazwyczaj pije rzako, okazjonalnie wódeczka co nie jest łe bo alkochol jest dla ludzi, pijemy rzadko ale jak już zaczynamy to nic nas nie powstrzyma, inni piją co dziennie ale mało i słabe trunki, równowaga w przyrodzie zachowana. Nie wiem po co ten temat i jakieś rózne dziwne przechwałki kto co to nie pił co nie zrobił i jaki to jest super, czcze gadanie o niczym
ps. uważajcie na alkomaty
![]() |
#89 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() @Pacek
Tak, ale porządni Włosi zasiadają, jedzą i piją drogie, dobre wina; nie spotkasz domu, w który rodzina obiad popija sikaczem. @Baron Kaldrick E tam, pieprzenie... Jak ktoś jest w nałogu to zabije dla paru groszy. Teraz to ty pieprzysz głupoty, zabije i co? Kupi ostatniego bełta do wolności (a raczej 'na wolności') i co z tego? W Rosji zupełnie nie ma tego problemu, chleją praktycznie wszyscy. Porównywać Polskę do Rosji to duża przesada. Tam nawet światło świeci w drugą stronę... @Wieszok e tam... to niektórym padło na mózg, że sk8t to już odrazu picie na maxa każdego wolnego dnia i ganja... tzk przy okazji, chyba temat odbiegł od tematu xD Chodzę do I gimnazjum to i wiemy jak koledzy do tego podchodzą. Wyraźnie zauważyć można, jaki wpływ ma na nich pier_dolenie głupot przez 'gwiazdorów'. @Kumagoro Marcin jest studentem na 2 roku medycyny, po każdej udanej sesjii egzaminacyjnej lubi z kumplami wypić "po browcu", Marcin nie pił dużo, tak 2 kufle, głowe miał mocną i ciężko było go zwalić z nóg, również okazyjnie pijał piwo podczas wakacji, ferii, nigdy nie sięgał po cięższe trunki. A teraz druga Pan Kowalski, mieszka w obskórnej (popraw mnie ktoś) kamienicy samotnie, jego żona wraz z dzieckiem wyprowadziła się z domu po kolejnej już awanturze. Od tego czasu wraz z innymi "przyjaciółmi" pija wódkę na ławce na podwórku kamienicy, wyżebrane pieniądze natychmiast wydaje w sklepie monopolowym, pan Kowalski nie ma pracy, posiada tysiące długów, zdrowie, mimo 30 lat pasuje do osoby co najmniej w wieku 70 lat. Pan Kowalski i Marcin to te same osoby, tyle że 10 lat później Wnioski wysnujcie samodzielnie I co z tego? Skąd takie przekonanie, że to te "2 browce" tak zmieniły jego życie? A może ty nim jesteś, że wiesz, że to nie narkotyki, nieudane dzieciństwo, odrzucona miłość nie spowodowała, że skończył jako pijak? Samo to, że w wieku 30 lat tyle pije o niczym nie świadczy, może zaczął pić z rozpaczy, a to czy kiedykolwiek wcześniej pił nie musi mieć jakiegokolwiek znaczenia, chyba mama rację. @Ci którzy wiedzą, kiedy przestać Prawda, są ludzie, którzy wiedzą kiedy przestać i są do tego zdolni, jedna osoba na 200, reszty słowa padają na kamień (vide Przypowieść o Siewcy). Sam jestem w pewnym "nieszkodliwym nałogu" bliżej nieokreślonym dla świata (nie palę, nie piję, nie zażywam etc.) i wiem co mówię. Powiem tylko, że kiedy próbowałem przestać strasznie się męczyłem, pociłem i czułem się fatalnie, masakra... gówno prawda, że "ja wiem, ja wiem". Więc przestańcie tak gadać bo tylko żal mi się takich pacanów robi... Ostatnio edytowany przez Thero - 27-10-2005 o 15:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#91 | |||||
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
2. W zyciu trzeba miec mozg - bo bez tego to i od tabaki i herbaty sie uzaleznisz. Cytuj:
![]() |
![]() |
#92 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 01 03 2005
Lokacja: Susz
Imię: Growling Corpse
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Psycho Maniacs
Świat: Eternia
|
![]() Cytuj:
a i uwierz mi, niejeden biedny pijak nie zadowoli sie byle jednym piwem... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: piFpaF || Alchemicki dom cudów ||
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
Powiedz najpierw ile rapu w swoim zyciu ( polskiego ofc ) nasluchales sie, bo glupio gadasz... Chlopie a ja Ci powiem, ze narkotyki/satanizm/i cale zlo wyzadzili ludzie przy*******ajacy sie do hip hopu! Zaprzeczysz? -.-` Skoncz wypowiadac sie na temat o ktorym duzo nie wiesz ;f Nie chcesz wojny, ok, ale nie zwalaj wszystkiego na subkulture, bo jak nie chcesz pic to nie bedziesz pil, proste. Wszystko zalezy od psychiki ludzkiej i jej podatnosci na swiat zewnetrzny. Ps: Do tego pana, ktory uwaza sie za lepszego bo nie pije i uwaza pijacych za glupich. Chce tylko powiedziec, ze albo nie wiesz czym jest picie alkoholu i nigdy nie widziales normalnych ludzi gadajacych sobie w najlepsze przy piwku czy tez czyms mocniejszym, albo poprostu chjcesz zaszpanowac swoim "postanowieniem". PICIE - to nie chlanie do poporu, ale spozywanie dla relaksu, przyjemnosci i do poprawienia konwersacji z ludzmi. Cala "inteligecja" swiata pila/pije czasem drinka itp. Nie robia tego z przymusu, ale dla przyjemnosci, bo wypic czasem kielonka/lampke/cwiartke w przyjemnych dla oka warunkach jest naprawde mile.
Czasem boje sie, gdy ide ulica, ze jakis psychol mnie zabije a ja nie zdaze sie pozegnac... Ostatnio edytowany przez Belvedor - 27-10-2005 o 17:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Użytkownik Forum
|
![]() No więc według Packa, jeśli już się pije, to po to, żeby się nawalić... Drożej Ci wyjdzie nawalenie się piwem, niż wódką, a Ty gadasz, że biedniejsi piwo piją. Piwo jest zawsze i wszędzie, na każdej imprezie, na której są dorośli. A w sumie co do tych hiphopowców... Hmm... Rzadko się spotyka nawalonych metali, i w większości, są oni naprawde rozwinięci i kulturalni. Jak się przechodzi obok większej grupi Skate'ów, to prawie na 100% cie zaczepią, a metale nie.
Ostatnio edytowany przez Rethfing on Aldora - 27-10-2005 o 17:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 04 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
To, ze ludzie pija to jest tylko i wylacznie ICH decyzja. Zwalanie tego na kogos innego jest co najmniej smieszne;]
![]() |
![]() |
#97 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() @Up
Wiem, może niepotrzebnie to pisałem. Ale stereotyp naćpanego sk8ta istnieje, czyż nie? Ja sie z nim często spotykam... Cytuj:
Cytuj:
Btw. Pewien Rosjanin miał 8 mld. $. Popadł w niełaskę Pupina i teraz siedzi w więzieniu z ~400 mln. Wiesz kto to taki (taki mały dowodzik jaka Rosja jest „inna” delikatnie mówiąc)? Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Thero - 27-10-2005 o 18:05. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Użytkownik Forum
|
![]() Thero:
"Te ziom idziemy się naćpać? Bo tak mezo zaśpiewał w tej nowej piosence! Za***ista!! " Taki jest twoje rozumowanie?
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: Z kątowni
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() -Jesli NAPRAWDE chcesz rzucic - rzucisz.
- ee...a...yyy... Świetnie. Wątpisz w to? Uwierz mi ze to naprawde jest wykonalne. Inna sprawa ze niektorzy nie chca/nie sa dosc silni