|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 12 2007
Lokacja: Polska
Wpisy bloga: 2
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Lotar Bratex
Profesja: Sorcerer
Świat: Azura
Poziom: 22
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 16
|
![]() Witam.
U mnie w depo czeka już 12 (a nawet 13) potraw, choinka i prezent (który sam sobie sprawie). A jak wy przygotowujecie się do świąt w Tibii? Mimo że dostałem już swój prezent od Mikołaja (śnieżki) to Św. Miki postanowił mi jeszcze do tego coś dołożyć. A mianowicie... 2 Sniper Gloves (dobrze napisalem??)!!! które spieniężyłem 3,5k za każde. Pewnie dla niektórych z was 7k to grosze ale dla mnie to fortuna. Tak... A może ktoś organizuje Wigilę czy coś na Azurze?? Bo z chęcią bym przybył z prowiantem... ![]() Żegnam i mam nadzieje, że mój pierwszy post i temat nie pójdą do kosza. Pozdrawiam DOWN: Zgadzam się w pełni. Ale w sumie można troszeczkę "zaszaleć" i jednak to zrobić. Ostatnio edytowany przez Bratix - 21-12-2007 o 22:53. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2006
Lokacja: dabiljuarsi
Imię: Szczy kawka z dżewa
Gildia: Zryw Ubocze
|
![]() nie lubie świąt - trzeba mieć przez cały czas dobry humor, terror że hej
![]() |
#4 |
Zbanowany
|
![]() Nie obchodze "świąt" ani w tibii ani w realu. Zwykła komercha, dzieciaki myślą o najnowszym akszyn menie którego dostaną i kojarzą boże narodzenie z dziadkiem z reklamy coca coli aniżeli z tradycją chrześcijańską etc. Dorośli głupieją, szał zakupów, uszczęśliwianie się na siłę. Tylko po co?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() Nie mogę zrozumieć panów up... Święta to naprawdę wspaniały czas radości i spotkań z rodziną, a dobry humor przychodzi sam. W tibii też można by coś takiego zorganizować, ale pewnie zawsze znajdą się ludzie tacy, którzy zepsują całą atmosferę, nooby zaczną kraść jedzenie itp.
Mimo wszystko warto spróbować. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Ja jutro zaopatruje się w bilety i uciekam do rodziny do Krakowa, tydzień bez Tibii (w którą zresztą nie gram od roku), no ba! tydzień bez kompa...
Umiecie tak?... ![]()
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up: no ba, też bym uciekł od rodziny do krakowa
![]() |
#8 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 11 2007
Imię: Demenfairis
Profesja: Sorcerer
Świat: Danubia
Poziom: 10
Poziom mag.: 4
|
![]() Czemu nie lubicie świąt ? Święta są najpiękniejszym dniem w całym roku w tym dniu pogadzamy się z naszymi najgorszymi wrogami.Czyli mówiąc waszym językiem pogodzić się z noobami na święta którzy kradną itemy.I co że chcą action mena ja przyznam się lubie być dziecinny , mam w pokoju jeszcze pluszaki i samochody którymi się bawię bo kto chce być poważnym no powiedz przecież dzieciństwo przemija.Dla mnie religia i dziecinność jest ważna.Nauka też.Czas świąt Bożego Narodzenia przeżywamy z rodziną i krewnymi i wpuszczamy biednych do domu
To tyle z mojej strony ![]() P.S serio bawię sie zabawkami i mam 13 lat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ya, baw się, ciesz się, miłej zabawy. Koniecznie pozdrów rodzinę.
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Święta Bożego narodzenia powstały w okresie, kiedy chrześcijanie byli prześladowani, a i wierzyli, że Jezus przyjdzie ponownie na świat jeszcze za ich życia. Czas adwentu i samo święto, powstały żeby w tych trudnych czasach ludzie oczyszczali swe serca, przyjmując Boga. Co do tradycji, to do świąt nic nie mam(czas wolny, i co ważne, spędzony z rodzią jest bardzo miły), ale żeby ze świąt Bożego narodzenia się troche pośmiać, wystarczy przeanalizować nazwę. Bo zazwyczaj, prezenty kupuje się solenizantowi, a nie wszystkim innym ![]() Co do 'komerchy', teraz nawet matke sprzedadzą, byle zarobić, a skoro kupowanie sprawia ludziom przyjemność, to czemu nie(no co, można sobie kilka razy w roku pozwolić, nie?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: UK/Łódź
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
|
![]() Święta to przyjazny czas. Można pobyć z rodziną, której pół roku się nie widziało.
Ale i tak najlepszy jest sylwester. Chyba wiecie dlaczego? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
Kiedyś święta miały klimat, ale od kiedy Coca~Cola rozpoczyna sezon świąteczny w 2 dni po święcie zmarłych, to klimat świąt jest w takiej samej kondycji jak klimat Tibii... ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() no sylwek ma swój urok - wszystko co ma do zaoferowania rynek i czarny rynek i amba kaszana
![]()
![]() |
#15 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 06 2007
|
![]() Świąt w Tibii nie obchodze, ale nie zaszkodzi udekorować domek "na świątecznie"
![]() bota używam do lighthacka, bo mam ciemny monitor i nawet jak ustawie w grafice 100%, to i tak jest ciemno. Ostatnio edytowany przez Lord_Piterek - 22-12-2007 o 09:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 12 2007
Lokacja: Carlin
Gildia: Morderers of Cows
Świat: Harmonia
![]() |
![]() Nie wiem o co niektórym z was chodzi, przecież święta to czas kiedy należy być szcześliwym.Sądze że nasza gildia na Harmonia cos użądzi
![]()
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() i właśnie dlatego ich nie lubię
![]() |
#20 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 12 2007
Lokacja: Ab'Dendriel nie no tak naprawde to w świecie Tibji
Imię: Bloody Elwina
Profesja: Paladin
Świat: Hiberna
Skille: Skiluje
![]() |
![]() Ja od sw Mikolaja w tibi dostalem Fur Booty ale sprzedalem poniewaz one nie zwalniaja a na dodatek mialem malo capa
![]()
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |