|
|
#1 |
|
Użytkownik Forum
|
Pytanie jest proste: co obecnie czytacie? Może jakieś opinie na temat tej książki?
Ja dorwałem w swoje ręce pierwsze dwa tomy Trylogii Czarnego Maga ("Gildia Magów" i "Nowicjuszka") Trudi Canavan. Jestem w trakcie czytania pierwszego z nich, muszę powiedzieć, że pochłonął mnie całkowicie. Drugi tom już z niecierpliwością patrzy na mnie z półki ![]()
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2007
Lokacja: Toruń
Stan: Na Emeryturze
|
• Krew elfów - Andrzej Sapkowski - nie trzeba przedstawiać
• Dziad - Henryk Niewiadomski - książka o życiu Henryka Niewiadomskiego, dużo sensacji i ogólnie ciekawa ;] |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 05 2007
Lokacja: Gdańsk
|
Obecnie pomyślałem sobie, że warto znów przeczytać starego i dobrego "Pana Samochodzika" Zbigniewa Nienackiego.
Jeżeli lubujesz się w klimatach Fantasy, chciałbyś uczestniczyć w sesjach RPG, pragniesz wcielić się w: kochającego przyrodę Elfa, mieszkającego w górach Krasnoluda, lub silnego Człowieka? Nie czekaj dłużej, dołącz do naszej "Tawerny RPG"! Stwórz swoją oryginalną postać i dołącz do świata Fantasy - podróżuj ze swoją drużyną, zabijaj orków, ratuj miasta przed smokami, lub stań po stronie zła...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
"Modlitwa za Owena" Johna Irvinga.
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2006
Lokacja: Olsztyn
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Aldora
|
"Nowe przygody Mikołajka" xD. No i w wakacje pewnie za nowsze Pratchety sie wezme.
"...zasiedli przy stole szkła pełnego pieczeni soczystej i kielichów wina pełnych, nie tykając jedzenia ni picia każdy wyciągnął małe, metalowe, błyszczące pudełeczko. Otworzyli i nabrali na palce szczyptę brązowego proszku. Przyłożyli palce do nosa i pociągnęli trochę mocniej niż zwykle." |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Blondynka
Data dołączenia: 02 05 2007
|
Cytuj:
@topic Aktualnie nic... Ksiazki sa za ciezkie, by je ciagle ze soba wozic, a ja za szybko czytam ; (. Podjade do domu to moze znajde cos, czego jeszcze nie czytalam...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka
|
Beowulf - Caitlin R. Kiernan
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
|
Straż Nocna - Terry Pratchett
W poczekalni Potworny Regiment. Polecam gorrrąco "Brudną robotę". Przezabawna książka: d
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" Ostatnio edytowany przez Gelt - 27-06-2008 o 00:45. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
Cytuj:
Prawda! Sprawiedliwość! Wolność! Miłość w przystępnych cenach! I Jajko na Twardo! Co do potwornego regimentu, nie czytałem jeszcze nawet zapowiedzi, ale tytuł wskazuje na to, że fabuła oscylować będzie wokół nie-ludzi w straży, tak? Ogólnie te części o Ankh - Morpork (zwłaszcza o Vimesie) są dla mnie najlepsze. Potem pewnie Rincewind/Śmierć - Wiedźm nie lubię.
Ostatnio edytowany przez .Matrik. - 29-06-2008 o 17:37. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...
Stan: Niegrający
|
Ostatnio przeczytałem "Ludowy akt miłości" Jamesa Meeka i szczerze polecam tą książkę.
Teraz biorę się za "Śmiesznych kochanków" Cieślika, a plan na wakacje przewiduje jeszcze Kisielewskiego i Krall, bo do olimpiady potrzebni. Mam także nadzieję na odnowienie znajomości z Bułhakowem.
|
|
|
#12 |
|
Da Old school.
|
Wlasnie koncze Potworny Regminet. Nie jest to jedna z lepszych jego ksiazek.. Ale ujdzie. Troche za duzo lania wody i madrej gadki. Probuje byc drugim Danem Brownem.?: P
W tych nowych ksiazkach irytuje mnie brak slonikow i wyraznie wydzielonych akapitow. A wlasciwie.. Nie wiem jak to nazwac. Przeskoku z jednego miejsca w drugie, o tak.!; ) No i Smierc nie ma tej samej super pogrubionej czcionki ((Btw, takze najbardziej lubie te o strazy i Rincewindzie ^^ Srry za brak polskich znakow i byc moze bledy ale jestem we Wloszech, jest goraco, nie mam czasu i maja dziwna klawiature ._. Pzdr dla moli: d PS. Czytal ktos moze jakies inne ksiazki Moore'a.? Jak tak, to jaka polecacie. I ogolnie jakich polecacie pisarzy humorystycznych.
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
Cytuj:
Tak w ogóle, to pewnie wiecie, że ponoć Pratchett jest chory na jakąś nieuleczalną chorobę? Życzę mu jak najlepiej. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Da Old school.
|
Jest chory na alzheimera ;<
Teraz okladki rysuje brat poprzedniego rysownika. I szczerze mowiac, wolalam tamten klimat. Co do smierci, a i owszem, sciszyli.. Na poczatku nie zauwazylam bo.. Nie poznalam, ze to Smierc.: P
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 04 2006
|
"Dworzec Perdido" w oryginale, później pewnie kolejne tytuły z cyklu. A później "Straż nocna", ale nie Pratchetta, tylko Łukanienki.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 05 2004
Lokacja: Białystok
|
"Hannibal po drugiej stronie maski"-Thomas Harris
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Just an Orange
Data dołączenia: 06 04 2008
Lokacja: Płock
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tiglatpilezar
Profesja: Knight
Świat: Eternia
Poziom: 31
Skille: 65/64
Poziom mag.: 4
|
Muah, Nikast, wiesz co dobre =* Również trylogia czarnego maga mnei pochłąneła i jestem w trakcie czytania "Gildii magów". "Nowicjuszkę" też mam na półce i czekam do października na "Wielkiego mistrza" =]
|
|
|
#18 |
|
Da Old school.
|
Baranek - Christopher Moore
Czeką: Czysta Anarchia - Woody Allen: d
|
|
|
|
|
#19 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
Zaczynam "Potworny Regiment" T. Pratchett jak i więkoszść osób...
W przyszłości zamierzam "dalej" rozwinąć czytanie literatury fantastycznej (w każdym tego słowa znaczeniu, ale na razie Pratchett... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 04 2006
|
Że tak rzucę klasyką - czytał ktoś może "Ysabel" Kaya? Dość niepochlebne recenzje zebrała, chętnie bym się zapoznał z opinią "szarych" czytelników, zanim ewentualnie sięgnę...
|
|
|
|