|
|||||||
| Notki |
| Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#1 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 05 2005
|
Od dłuższego czasu można zauważyć, że powiększa się grono ludzi, którzy myślą, że wszystko im wolno (głównie chodzi o ataki podczas skilowania z potworkami). Z reguły jesteśmy w jakimś oddalonym miejscu, ćwiczymy swoje skile .... w między czasie robimy coś (często nie przy komputerze) i jakiś zafajdany kretyn wykorzytsuje moment i nas zabija
. Ciężko zapracowane skile i lvl idą do ........ piachu. Gość siedzi sobie już spokojnie w depo wylogowuje się, zgarniając przy okazji jakiś item. Jeżeli go dorwiemy to twierdzi, że mu konto shackowali ... No i potym trochę długim wstępie pisze z prośbą do użytkowników forum, czy nie znają jakiegoś programu lub czegoś takiego, żeby powiadamiało dzwiękiem o ataku ..... W ten sposób była by jakaś szansa na ucieczkę czy obronę. Być może nie jest to w pełni zgone z zasadami tibi, ale to nie to samo co jakieś makro (z masą funkcji).Z góry dziekuję za pomoc |
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2005
Lokacja: Stormwind
|
jesli to niebedzie złe to powiem ze tiba gg PLX NOT BAN PLX
|
|
|
|
|
#4 |
|
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
|
cheat to cheat, a ten o którym wspominasz jest jeszcze gorszy niż makro do podnoszenia spearów. Może wogóle zostawiaj trenującą postać podczas szkoły i za pomocą SMS-a będzie sterował? Prawda jest taka, cokolwiek nie robisz, czy to mana-sitting, trening to masz obowiązek (w dosłownym tłumaczeniu) być przy klawiaturze, ja np. nawet jak trenuję to siedzę przy biurku z kompem i robię coś, czy to lekcje czy czytam forum na przeskalowanym oknie przeglądarki, abym widział paski życia i linijkę public channel-u.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
Cytuj:
![]()
Nie odpowiadam za swoją ortografię... gram na arcanii i niestać mnie na pacca... Ostatnio edytowany przez Bucik - 06-05-2005 o 00:15. |
|
|
|
|
|
|
#7 | ||||
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam
|
Cytuj:
afk jako afk nie jest nielegalne. nikt nam nie moze zabronic tego ze odchodzimy od komputera ( wylogowujesz sie za kazdym razem jak ktos puka do drzwi, idziesz sie wysikac czy z jakiegos innego powodu musisz wstac od kompa? ). do 15 minut ( dokladniej po 16 ) mozna byc afk. po 16 minucie serwer nas odlacza tzn po 16 minutach idlowania. tibia rules mowi wyraznie: Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
- nie daje nam przewagi nad innymi graczami ( chociaz tutaj mozna by sie bylo klucic ) - nie modyfikuje pakietow przychodzacych czy wychodzacych do nas/od nas - nie wykonuje zadnej czynnosci za nas to samo moze sie tyczyc programow, ktore mogly by pokazywac tylko i wylacznie ile xp prakuje nam do lvl
|
|
|
|
|
#8 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: W bloku ;p
|
Jeśli jesteś afk, to to że umarłeś to twoja wina....a eśli Ci to nie pasuje to servery non pvp nie narzekają na przeludnienie...Pacera plx?
![]() ja jak skilluje to czytam<np dzisiaj potop dzięki czemu nie ubiło mnie 3 brazoli...przy okazji- br są spoko> albo się ucze, czy czytam forum ![]()
|
|
|
#9 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 05 2005
|
Wszyscy odrazu Afk ... ja się odjedzie od kompa na 2-3 min to już trzeba zabijać. Może mam grać w kiblu ....
Jak skiluje też coś często robie (m.in czytam książkę). Niestety nie ma podzielności uwagi że patrze na monitor i na książkę, więc (chyba że książkę przykleicie do monitora) i wtedy mogą cię zabić ... Do samolubności, to co powiesz na takich co pot .... komuś loot. Problem nie jest taki prosty. Po krótce jest cała masa przewrażliwionych ...... gości, którzy każdy moment wykorzystają żeby ci zaszkodzić ![]() Ostatnio edytowany przez Nerio - 06-05-2005 o 02:55. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
Cytuj:
)
|
|
|
|
#12 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Poznań
Stan: Tutor
Profesja: Elite Knight
Świat: Premia
Poziom: 39
Skille: 81/79
Poziom mag.: 6
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 11 12 2004
Lokacja: Forgotten Land
|
Cytuj:
![]() Pieśń II: Honor Niech ktoś zawoła, że broda hańbą jest A hańbą dla mnie będzie, go o głowę nie skrócić Niech ktoś zwątpi w prawość mych braci, Niech bogom swym dziękuje, jeśli kalectwem go tylko oszpecę, Bo wstydem jest nie szanować Tego co dla innych święte. Słabością jest duma, jeśli Honorem i szacunkiem w ryzach nie trzymana. Rozważania tego, co mianem zabójcy okrzyknięty, Który czuje, a los dla niego jedyny... |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2005
Lokacja: W-wa
|
@up: Zgadzam się w pełni z Radix'em.
Cytuj:
Jakkolwiek, jestem zwolennikiem tego, żeby w miarę możliwości pozostawać przy kompie podczas grania, bo to rzeczywiście jest uczciwsze. Ostatnio edytowany przez _Adamo_ - 08-05-2005 o 10:37. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kościan
Stan: Na Emeryturze
Imię: Topork
Świat: Nerana
Poziom: 87
Skille: 84/83
Poziom mag.: 7
|
Cóż, coś słyszałem ze ten tibia.xx.pl stworzył jakiś Bot do tibii, podobno jest lepszy od tibia suite i sa alarmy o przesunieciu oraz atakowaniu.. Ja tam nie uzywam zadnych cheatow bo sie boje hacku
|
|
|
|
#16 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Poznań
Stan: Tutor
Świat: Premia
Poziom: 39
Skille: 81/79
Poziom mag.: 6
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 11 12 2004
Lokacja: Forgotten Land
|
Cytuj:
![]() Pieśń II: Honor Niech ktoś zawoła, że broda hańbą jest A hańbą dla mnie będzie, go o głowę nie skrócić Niech ktoś zwątpi w prawość mych braci, Niech bogom swym dziękuje, jeśli kalectwem go tylko oszpecę, Bo wstydem jest nie szanować Tego co dla innych święte. Słabością jest duma, jeśli Honorem i szacunkiem w ryzach nie trzymana. Rozważania tego, co mianem zabójcy okrzyknięty, Który czuje, a los dla niego jedyny... |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 05 2004
|
Cytuj:
Radzę Ci się przenieść na non-PvP... albo nie, bo niedługo założysz temat: "Jakiś zafajdany kretyn zabija mi potworki, z ktorymi trenuje, proszę o program, który strzela wokół mnie i potworków magic walle etc. " |
|
|
|
|
|
|
#19 | ||
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2005
Lokacja: Somewhere, where I smoking ganja
|