|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2005
Lokacja: Łódź
|
![]() Oglądałem z rodzicami wczoraj Pod napięciem… (fan Wrony
![]() Pozdrawiam P.S Chodzi mi tylko o to czy lekarze dobrze postąpili, że wypuścili matkę i tego męża. Nie jest to związane z grupą Parapsychol… |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 11 2004
Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
|
![]() Moim zdaniem jeżeli lekarze by naprawde chcieli to by mogli wyleczyć tą matkę i tego męza ale wiadomo ze zawsze sa jakies nieuleczalne przypadki.
Ps.Ta grupa nazywa sie Abnormal |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Świat jest skażony. Wszyscy ludzie są chorzy. Mamy PSYCHIKĘ! Zgrrrrrrrrrroza...
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() @BK
Ja juz wykupuje sobie wejsciowe do psychiatryka!! Damn, trzeba sie jak najszybciej pozbyc psychiki!! Czlowieku mozna miec najwyzej chorobe psychiczna.... Zanim cos napiszesz to pomysl przynajmniej 5 razy ok? @down to niech sie twoi lekarze postaraja i wylecza twoja dysleksje (tak sie dzieci tlumacza z tego ze nie umieja pisac poprawnie po polsku?)
do zobaczenia w prawdziwym zyciu Ostatnio edytowany przez Ville - 20-06-2005 o 17:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: A poco to wam? Liczba postów: kto by liczył.
![]() |
![]() Jak by się lekaże postarali to prawie wszystko dało by się wyleczyć!
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ehhh... myśe że chorobę można było wyleczyć. Czemu więc nie została wyleczona? Znacie naszą służbę zdrowia (kto nie zna niech sie cieszy
![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Redaktor
Data dołączenia: 16 04 2005
Lokacja: Knurów
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
![]() |
![]() Ja uważam że to nie wina lekarzy tylko pacjentów którzy niechcieli być wyleczeni. Jak se ktoś powiem że kot to pies to dal niego kot to pies i niewiem jak wielkie piguły byś mu dawał to nic nieda. A perswazja może tylko pacjenta jeszcze bardziej "zdenerwować".
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
Problem polega na tym, ze 'psycholi' leczy sie hurtowo. Podaje sie leki uspokajajace, antydepresyjne i inne. A podejscie do nich powinno byc indywidualne - psychozy to przeciez nie rak. Z drugiej strony nie sadze, zeby taka chec morderstwa u powiedzmy 'seryjnego mordercy' pojawiala sie nagle. Na 100% jest to proces wzmacniajacy sie w umysle chorego za jego przyzwoleniem. W zwiazku z czym nie sadze, zeby nastepowalo 100% wyleczenie. Skaza na umysle pozostaje do konca zycia - tak jak z alkoholikami - ich tez nie da rady ich wyleczyc. hyh... i wogole czemu ludzi odstajacych od normy nazywa sie chorymi ![]() DYGRESJA: Jako ciekawostke dodam, ze od dosc niedawna takie stany jak depresje czy roznego rodzaju fobie mozna wyleczyc po jednej sesji. W Polsce to nie jest jeszcze popularne - dalej sie twierdzi, ze wyjscie z depresji to proces dlugotrwaly, natomias w USA technika zwana NLP (w sumie to nie technika lecz dziedzina z powodzeniem stosowana nawet w reklamach - np. Plusa) jest coraz czesciej stosowana. Cytuj:
I wezcie k*rwa otworcie wlasne umysly a nie idziecie sladem "bo tata marcina powiedzial, ze sluzba zdrowia jest zla"
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2004
![]() |
![]() @up: Jak tylko zobaczyłem tytuł tematu, to już myślałem, że twój
![]() @topic: Cytuj:
Zgodzę się z tym, że jak ktoś nie chce być wyleczony, to nie ma sensu próbować. Wg. mnie to trochę tak jak z jedzeniem (dziwne skojarzenia ![]() Z resztą, jak ktoś jest psycholem, to często nie zdaje sobie z tego sprawy. Dziadek mi mówił, że miał w pracy schizofrenika, który raczej się nie ujawaniał ale pewnego dnia poskarżył się dyrektorowi, że ktoś mu grzebał w biurku. Pracownicy sobie przypomnieli jego różne "odchylenia" i doszli do wniosku, że sam sobie nabałaganił w papierach nie pamiętając o tym. Po za tym niektóre choroby są rzeczywiście nieuleczalne. Ja na przykład nie jestem do końca normalny i czasem mam mocną nadpobudliwość. Jak ktoś właśnie takiego świra dostaje, to przeszkadzanie może mu nie do końca pomóc. P.S. Może to z jedzeniem to nie był najlepszy przykład ![]() |
|
![]() |
![]() |