![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2004
|
![]() Jaki food najlepiej kupowac i gdzie ? Chodzi mi o masowa ilosc. Do tej pory kupowalem hamy w AB po 6 gp/sztuka. A moze cos bardziej sie oplaca ? Chodzi mi o to, zeby zjesc jak najtaniej. Nie liczy sie CAP bo uzywam lootbaga (a raczej foodBP)
No wiecie. Ze najedzenie sie na full jak najmniej kosztuje ![]() Plz fast odpowiedz ![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: Glivice City
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Elite Kurhax
Profesja: Elite Knight
Gildia: Samotny Jedi:]
Świat: Iridia
Poziom: 86
Skille: 86/82
Poziom mag.: 7
|
![]() Kupić wędke i nabić z 50 fishinga bedziesz wtedy miał zarcia a żarcia....
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 11 2004
Lokacja: Promised Land
Świat: Kyra
|
![]() Kupujesz bp rybek i po sprawie .
![]()
The turn towars that Darkness. Eternally refus the light to the nightmare of no awakening! Absurd. Defeating me is meaningless. No matter how many times I fall, Your darkness keeps calling me back! Only death awaits you all, but do not fear. For is it through death that a new spirit energy is born. Soon, you will live again as a part of me. How can there be any meaning in the memory of such a being? What I have shown you is reality. What you remember, that is the illusion. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Kup se bp rybek od ludzi i będziesz jadł do końca świata i jeden dzień dłużej
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 10 2004
Stan: Na Emeryturze
|
![]() mam jeszcze metodę na szybki, acz drogi food..
prosta zasada: manafluid > exevo pan * x > manafluid > exevo pan * x > manafluid.. itp. itp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Michail Fradkow
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.
Imię: Bysiu
Gildia: Death Assassins
|
![]() Kup plecak szynek smoka, bedziesz to żarł jakieś 2-3 miechy. Koszt wacha sie miedzy 15 a 25k.
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Łuków/Jungle
Imię: Elveth
Świat: Askara
Poziom: 108
Skille: 86/83
Poziom mag.: 7
|
![]() Cytuj:
@topic: najlepiej to samemu zrobić z 50-60 fishingu i bp rybek łowi się w kilka godzin.
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 04 2005
Stan: Niegrający
Imię: Rilo Quin
Profesja: Paladin
Gildia: Brotherhood of Steel
Świat: Nova
Poziom: 48
Skille: 75/xx
Poziom mag.: 16
|
![]() hi kup se wendke idz na polow kup bp dargon hamow
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 10 2004
|
![]() Cytuj:
A ja poprę jeszcze moich poprzedników.. łów, łów, łów... możesz dodatkowo zregenerowaną manę wykorzystać na 'create food' (wiem, uparłem się ![]() Zresztą.. rób jak uważasz... ![]() Obfitych wakacji życzę.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: Przed kompem
Stan: Na emeryturze
Gildia: Legia Cudzoziemska
Świat: Arcania
Poziom: 47
Skille: 71/70
Poziom mag.: 5~
|
![]() eee to tak
jabardziej oplacalnym zwrciem jaki mozna kupic w sklepie jest: ham - 6gp - AB (stojac w mjejscu) egg- 2gp -Edron (na np. hunty) brown moshroom - 1k za 100 - erdon(na hunty dla wyzszych lvl posiadajacych za duzo gotówki ![]() od ludzi najlepiej kupic: rybki po 2(/1) gp i drag hamy 11gp - wtedy bedzie to bardzije oplacalne niz hamy w sklepie, w stosunku do czasu dzialania Peace & love
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Lublin
Świat: Isara
|
![]() Hmm, ja podam sposób alternatywny, weź ze sobą pare pustych Backpacków, bag oraz nowy parcel. Chodź w miejsca dobre do afk (okolice Orc Landu, Greenshore, Fibula, lodowe wyspy) i jakieś skrawki kontynentów (obowiązkowo przy oceanie). Tam często można spotkać afk'erów z ustawionym autofishingiem. A pod nimi w zależności od szcześcia od kilkustet do kilku K rybek. Rybki wkładasz do Backpacków, a pełny bp do baga (lootbag nie rzuca się tak w oczy jak bp pchany przed Sobą). Idź z tym do najbliższej skrzynki pocztowej i wyślij do dp. Ja tak robiłem zawsze jak kończyły mi się uzyskane w ten sposób ryby. Gorąco polecam. A i z afk'erów można jakieś runki wyciągnąć jeśli nie mają ustawionego autologa. Od siebie dodam że rekordową ilość jedzenia znalazłem obok chatki ze scorpionami i Witch na piętrze na zachód od kopalni (musiałem się Kazordoon po nowe puste bp wracać aby rybki zmieścić
![]() A jeśli chcesz obowiązkowo kupować to wydaje mi się, że egg's są najlepsze bo dają stosunkowo dobry czas regeneracji w stosunku do ceny za sztuke. Kupuje się je m.in w Ab'Dendriel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dobra Dobra thx all
![]() Kupilem 1k hamow w AB. 6k zaplacilem :/ Jak kupie za 6k 1,5bp ryb to taniej wyjdzie ?/ Dluzej bede najedzony na tych rybach ? Wlasnie o takie cos mi chodzi ![]()
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Profesja: Knight
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
1k Hamów to 1000 sztuk. Jeden Ham regeneruje przez 360 sek. więc 1000 dają Ci (360*1000)360 000 sek. regeneracji czyli 6 000 minut, czyli 100 godzin... 1,5 Bp Rybek to 3000 sztuk. 1 ryba regeneruje przez 144 sek. więc 3000 rybek daje nam 432 000 sek. regeneracji czyli 7 200 minut, czyli 120 godzin... Odpowiedź jest prosta... 1,5 bp ryb kupionych za tą samą cene co 1k Hamów jest bardziej opłacalniejsza (20 godzin gratis ![]() Wiem że sie rozpisałem ale mam nadzieję, że pomogłem...(BTW. Te obliczenia naprawde były bardzo proste... Samemu mogłeś policzyć ![]()
"Non mortem timemus, sed cogitationem mortis" - Nie śmierci się boimy, lecz myśli o śmierci. Seneka Ostatnio edytowany przez Venderer - 25-06-2005 o 21:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() No.. niby moglem
![]() ![]() Moznaby zamknac temat bo zaraz jakis noob bedzie postowal ze ryby bardziej oplacalne -.-
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2005
|
![]() a jaka profesja?
ja moim knightem na 33 levelu chodze za thais na "obchod", zabijam ponad 10 misiow, 5 losi oraz 15 wilkow i mam ~20 miesa i ~20 szynki ;D