Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.
Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 28-07-2004, 13:05   #1
Zygfryd
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 07 2004
Lokacja: Gdzieś w Otchłani..

Stan: Niegrający
Domyślny Planescape: Torment

Jest na tym forum moze ktos, kto gra w Planescape: Torment? Niedawno zaczalem w to grac (rpg) i bardzo mi sie spodobalo. Jesli jest tu ktos taki, to prosze powiedziec jak daleko doszedl. Ja narazie nie jestem daleko, bo gram w to chyba 3 dni i to wcale nie dlugo, ale bardzo spodobala mi sie fabula tej gry Wiem, ze jest to stara gra, ale dopiero niedawno wpadla mi w lapki

Czekam na odpowiedzi.
Zygfryd jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-07-2004, 13:24   #2
Magus
eX Moderator

Magus's Avatar

Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest

Stan: Na Emeryturze
Magus ma numer GG 2279467
Domyślny

Gra jest swietna, a jej fabula lepsza od niejednej ksiazki, wykonanie graficzne i dzwiekowe tez niczego sobie. Aha, nie wiem w jaka wersje grasz, ale torment jest dostepny w polskiej wersji jezykowej, zreszta tez swietnie zrobionej.

P.S. Przenosze do dzialu rpg, bardziej tam pasuje
4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
Magus jest offline  
stary 28-07-2004, 15:47   #3
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

Ja gralem I przeszedlem, of korz... Staralem sie byc bardziej ukierunkowany w strone pokojowych rozwiazan Ale co tam beblac bede
Wg mnie gierka badzo fajna, zaawansowana(MULTUM questow, i to calkiem rozbudowanych)...Ale i tak jak dla mnie neico gorsza od BG... Cholera nie mam zielonego pojecia co ja tak kocham w BG, no bo jak patrzec na to realnie to P:T wszystko ma lepsze-system walki, engine itd itp... A ja i tak jak sie ktos mnie pyta jaki cRPG lubie najbardziej to automatycznie odpowiadam wiecie-co Ale Torment tez fajny, bez dyskusji, zreszta wg jakiejstam gazety to Torment jest najlepszym RPGiem roku 1999(wtedy wyszedl) i chyba wszedzie gdzie czytalem to dostawal 9 albo i 10/10 i wyroznienie... Puffff sie rozpisalem
A co do samej gry-fajny jest patent ze zmienianiem klas w ciagu gry, UWIELBIAM dodawanie punktow do atrybutow przy awansie na lvl(a ladowanie w kondycje to sama przyjemnosc, no...Co tu gadac... No i Morte-fajny NPC Choc Jansen chyba lepszy
PS.Nie wiem czy wiecie, ale w BG2 dodatkowi sprzedawcy z Edycji Kolekcjonerskiej wsrood przedmiotow do sprzedania maja m. in. Zerthowe ostrze Dak'kona, AMulet Czuciowcow, Helm Vhailora, Pierscien Laskobojcy... Dla niekumatych-przedmioty z Tormenta A wlasciwie nie stricte z Tormenta no bo tam w sumie nie mialy takich wlasciwosci No ale wazny jest sam fakt
PS II. Jest 2 sprzedawcow, jeden ma przedmioty z PLanescape, drugi z Icewind Dale
PS III.Obojetnie jaki jest topic, to ja zawsze kurde wyskocze z tym BG...He he heee
stary 28-07-2004, 15:57   #4
The_FaLLen
Użytkownik Forum

The_FaLLen's Avatar

Data dołączenia: 29 04 2004
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na emeryturze
The_FaLLen ma numer GG 1972913
Domyślny

W Planescape gralem dosc dawno temu ale gierka bardzo wporzo .Przeszedlem calego i czuje niedosyt .
There is no death , there is the Force.
The_FaLLen jest offline  
stary 28-07-2004, 16:39   #5
]v[ichal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Bydgoszcz, 4don

Imię: Odin Raven
]v[ichal ma numer GG Nie podaje...
Domyślny

Planuje kupić tą gre (seria extra klasyka 19,99 za 2 cd to niewygórowana cena) , i ciesze sie że ktos tu w to gra(jak gdzies utkne to napisze , mysle ze ktoś mi pomoże )
stary 28-07-2004, 19:57   #6
Zygfryd
Użytkownik Forum

Domyślny

Ciesze sie ze nie jestem osamotniony
Gram w polska wersje, tez ta z nowej extra klasyki, jak juz ktos tu napisal Na te gre mialem chetke ee.. kilka lat Mam 1 komputer swiat gry i z tamtad mi sie spodobala, a mieszkam w nieduzym miescie i nigdzie nie bylo. A jak bylem kilka razy w Jeleniej gorze to nie mialem kasy zeby kupic (wtedy za 65). A teraz kupilem tez nie w moim miescie Wlasnie slyszalem ze ponoc krotka gra.. Nie gram za czesto to nie przejde odrazu Mam tez bg 1 z dodatkiem, a qmpel ma 2 z dodatkiem i z ta plytka kolekcjonerska Bardzo mnie ciekawi czego nie ma kontynuacji... Zaloze sie ze wiele osob by przypomnialo sobie dawny hit Polska wersja tej gry jest moim zdaniem najlepsza z jaka sie spotkalem, nie wiem, czy zauwazyliscie, ale nawet ciche glosy z ulicy sa przetlumaczone.. Fabula jest naprawde super, do tej pory jeszcze nie bylo takiej gry Ja narazie jestem z Morte'm i Dak'konem, jestem w Zakopanej wiosce Fajnie wyglada tez ten mlot z labiryntu gracza
Moze dzisiaj sobie jeszcze w to pogram
Zygfryd jest offline  
stary 29-07-2004, 09:54   #7
Villen
Użytkownik Forum

Villen's Avatar

Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Dębowy Zagajnik

Domyślny

Raczej to jest tak:

Planescape-opiera sie na fabule walka jest tu najmniej wazna.

Icewind Dale-to glownie walka taki RPGowy H&S.

BG-to cos pomiedzy nimi.

Nidlugo sie przejade zakupic P:T bo z tego co slyszalem fajna gierka.
Villen jest offline  
stary 29-07-2004, 14:34   #8
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

Villen-trafnie to podsumowales I teraz po prostu pomyslcie co lubicie-nawalanke(IWD), myslenie(P:T) czy i to i to(BG) I wlasnie dlatego BG jest najlepsze(uniwersalnosc)
Co mi sie nie podoba w P:T-rozmiar... W tej edycji na kompaktach za 19,99 to dostepna jest tylko 'full instalka' zajmujaca ponad 2 GB... Dla mnie(partycja=6,5 G wygospodarowanie tego miejsca bylo dosc uciazliwe No i jeszcze podziemia...hmmm...PEWNEGO MIASTA sa cholernie uciazliwe ale jako ze wiekszosc tu postujacych jeszcze nie przeszla gry to nie bede zdradzal jakie miasto, dlaczego, jak i kiedy
stary 29-07-2004, 16:17   #9
Zygfryd
Użytkownik Forum

Domyślny

@Matheous
Mowisz, ze masz 6,5GB.. a ja.. 4GB caly dysk
Windows ~500mb, P:Torment ~2,3gb, Settlers3+2 dodatki ~700mb i... wychodzi na to, ze na kompie mam 2 gry (procz Tibii ) i zostalo mi dokladnie 595mb miejsca
(niech ktos nie mysli ze zle policzylem liczylem z buforem, ktory przeciez tez jest potrzebny, a normalnie jak nie gram to jest wiecej, czyli tyle, ile podalem )

A co do P:Torment, Icewind Dale i Baldur's Gate..
Gralem we wszystkie 3 i jest jak ktos napisal: w P:T trzeba czytac bo nie przejdziesz dalej, w IWD mozna przebijac sie mieczem (jak to robi moj kolega, nic nie czyta tylko klika ), a co do BG (mam, ale nie zaistalowane, bo sie nie miesci ) to tez trza troche czytac, zeby wiedziec gdzie isc i co robic.

@Villen
Ale w kilku waznych momentach bez walki sie nie obejdzie i nie mozna jej zaniedbac
Zygfryd jest offline  
stary 29-07-2004, 16:46   #10
Karol ll
Zbanowany

Data dołączenia: 28 03 2004

Karol ll ma numer GG 1936659
Domyślny

Mi się jakoś gra Bezimiennym nie spodobała. Wszyscy moi znajomi bardzo lubią tą grę, ale mi jakoś się szczególnie nie podoba.
Karol ll jest offline  
stary 01-08-2004, 13:26   #11
Magus
eX Moderator

Magus's Avatar

Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest

Stan: Na Emeryturze
Magus ma numer GG 2279467
Domyślny Offtopic

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Zygfryd
@Matheous
Mowisz, ze masz 6,5GB.. a ja.. 4GB caly dysk
Windows ~500mb bla bla bla
Mysle ze nadszedl czas by oczyscic folder 'TEMP' w katalogu windowsa.
4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
Magus jest offline  
stary 01-08-2004, 21:17   #12
]v[ichal
Użytkownik Forum

Domyślny

@Magus
no czy ja wiem...rozmiar mojego katalogu windows (xp) -0,98 GB (bajtów: 1*058*291*190) (razem z temp)
rozmiar katalogu temp - 712 KB (bajtów: 729*088)
stary 02-08-2004, 00:38   #13
Rafał
Użytkownik Forum

Rafał's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Wawa

Rafał ma numer GG 021647
Domyślny

Ja poprostu kocham Tormenta, większym uczuciem dażę tylko sagę BG która stoi ponad Tormentem tylko 0,001 milimetra. Dlaczego - w prawdzie tamtejsza fabua nie była tak wspaniała jak w Tormencie ale bardziej do gustu przypadło mi zmieżenie się z dziedzictwem swej krwi jako pomiot bhalla niź odkrywanie swej przeszłości jako Bezimienny.
A co do fabuy w Tormencie - to NAJWSPANIALSZA fabua i historia jaką miałem przyjemność poznać w czasie swojego krótkiego szesnastoletniego żywota.
Jeśli ktoś lubi gry cRPG a w nich najbardziej ceni fabuę, historię i questy(w których liczy się nie ilość - jak w Morrowindzie, lecz jakość) a niezważa na grafikę (która jak na dzisiejsze standardy i tak nie jest zła) to poprostu MUSI zagrać w tę grę, koniecznie w polską wersję - jest ona DOSKONAŁA (to opinia najpopularniejszego magazynu o grach komputerowych w polsce, no i moja ).

Wszelkie zawarte tu poglądy i opinie są tworzone na podstawie wiedzy i życiowych doświadczeń autora tekstu oraz informacji uzyskanych na tym forum.

Rafał jest offline  
stary 02-08-2004, 13:48   #14
Zygfryd
Użytkownik Forum

Domyślny

@Magus
A wiesz ze zanim zainstalowalem neta musialem zrobic formata? (3 tygodnie temu) A windows dokladnie zajmuje mi 449 mb, a temp 14mb

A co do samej gry to widze, ze naprawde to jest/byl hit i czego nie ma kontynuacji?? (Zreszta szybciej bym mial nowego kompa ) I widze ze jednak trza przejsc ta gre bo coraz bardziej wciaga ) I najwaznejsze... co sie stanie z naszym bohaterem?
Zygfryd jest offline  
stary 02-08-2004, 14:50   #15
eldian
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Venore

Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 36
Skille: 68/59
Poziom mag.: 15
eldian ma numer GG 7414703 eldian ma login Tlenu Eldian@o2.pl
Domyślny

hmm...utknołem jak juz się pozna wielojedność to potem idzie sie gdzieś tam nie pamiętam gdzie i jest komnata z magiem i pelno ghuli co mówić?
stary 11-08-2004, 08:23   #16
zwiastun ciemnosci
Użytkownik Forum

zwiastun ciemnosci's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Nazril - Wieża Ciemności

zwiastun ciemnosci ma numer GG 1923014
Cool torment jest bardzo dobry ale...

gralem w planescape:torment bardzo mi sie podobala gralem w nia 7 dni 24 godzinki na dobe jak juz skonczyles z planescape: torment kup sobie baldur's gate albo icewind dale bardzo podobne gry do planescape torment
(szczegulnie baldur's gate)
zwiastun ciemnosci jest offline  
stary 11-08-2004, 14:28   #17
]v[ichal
Użytkownik Forum

Domyślny

Plane scape Torment (orginał)nie dziala mi na windows ME. Ktoś wie co musze zrobić (na xp tez nie działało) , gra po prostu sie nie uruchamia, zarejestrowalem ją online , i w pomocy technicznej tez nie otrzymałem odpowiedzi.z góry dzieki za pomoc .
pozdrawiam
stary 27-08-2004, 17:20   #18
Hez
Użytkownik Forum

Hez's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2004

Hez ma login Tlenu jozzo@tlen.pl
Domyślny

@up - truc obsudze du pe poki nie odpowiedza - to jest ich OBOWIAZEK.
Hez jest offline  
stary 28-08-2004, 16:36   #19
Gohan
Użytkownik Forum

Gohan's Avatar

Data dołączenia: 03 03 2004
Lokacja: Whitestok

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 23
Poziom mag.: 22
Gohan ma numer GG 3536396
Cool

planescape jest świetny!!!!!!
Na końcu gry miałem postać na 34lev (główny bohater).
A jakie są wasze największe poziomy?
[email protected]
-----
postaram sie mieć jeszcze większy poziom

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania