![]() |
#121 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 09 2006
Stan: Na emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Titania
Poziom: 30
|
![]() Kazdy tu snuje teorie na jakim lvl jakie skille -.- ...Moim zdaniem trenowac tyle zeby w miejscowce na ktorej chcemy expic sie nam to oplacalo nie wiecej gdyz to nie przyspiesza zdobywania expa a jak juz to minimalnie____
Pozdro ;] |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#122 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Tyle ze zazwyczaj trudno to wyczuc, jeden pojdzie na 55/55 na soldki i jak szybko by nie expil bedzie tym zadowolony, drugi nie.
Ogolnie mozna przyjac, ze do okolo 40 levelu nie ma sensu trenowac powyzej 75/75 bo i tak sie tego nie wykorzysta na twardych stworkach typu dragi/ orki. Guardy wypada omijac. Powyzej 40 levelu mozna stopniowo dotrenowywac wedle uznania, ale z umiarem, bo zrobienie zaraz na 41 85/85 tez nam w niczym nie pomoze.
![]() |
#123 |
Użytkownik forum
|
![]() @up: i wlasnie mniej wiecej oto mi chodzilo co napisales tylko inaczej ubralem to w slowa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Pandorian Technomancer
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Wariorrs Team
Świat: PA - ndoria
Poziom: +70
Skille: 28/28
Poziom mag.: 83
|
![]() moim zdaniem skilowanie to tylko strata czasu.
Mam dwie postacie knighta jedna lvl+70 nigdy nie skilowalem skile mam 78/76. zablokuje wszystko expiac 1 reczna bronia i tarcza srednio teraz na 3lvl wbijam po 1 skilu. druga postac knight 25lvl nigdy nie skilowany skile 48/46 skill powyzej 75 w tarczy potrzebny jest tylko do blokowania behemota, demona (moze), na guardy wystarczy 65. w obrazeniach srednich róznica skilu 10 niema za bardzo znaczenia. rosnie tylko mozliwy hit maxymalny. skill z 80 na 81 to okolo +20h skilowania jesli nie wiecej, w tym czasie knightem na 25 lvl wbije +150k expa .... na 70 lvl wbije +500k expa... wnioski nasuwaja sie same, pomijam fakt ze expic z bronia 1 reczna i tarcza to przez te 20h expienia wbije tez jakas czesc skilu. generalnie jak masz czas tylko i wyłacznie exp. po wyjsciu z rooka bijesz wilki, trole, orki, tak do skilu 30/30 (kilka godzin gry), potem wedle uznania rotwormy, dwarfy, soldki, wildki, amazonki, po wbiciu skilu 45/45(oczywiscie nie skilujac tylko caly czas expiac) po osiagnieciu tego skilu tylko expiac masz juz pewnie z 4mlvl i lvl+25. bijesz wtedy mocniejsze potworki. jesli nie zaczniesz biegac z 2reczna bronia to okolo 70 lvl bedziesz mial skile po okolo +70. a jesli wychodzisz z rooka i lecisz skilowac to potem masz po powiedzmy 2 miesiacach skill 75/75 i lvl okolo 25. Ja w tym czasie mam skill 60/60 i lvl +45. w czasie gdy ty wbijasz ten swój skil 85/85 ja expiac wbijam 60 lvl i skill 70/70. kazdy kto sadzi ze majac wysoki skil zacznie tak szybko expic ze dogoni tego kto nigdy nie skilil z lvl to sie myli, zwlaszcza ze skill powyzej 65 malo kto wykozysta efektywnie bo 90% potworków i tak nie jest wstanie go przebic. pozatym wogóle pomijam fakt ze skilujac cale dnie nie zarobisz na equip, a expiac zarobisz tyle ze napewno z samego wzgledu na mozliwy do zakupu za zarobiona kase equip bedziesz dostawal mniejsze hity. co wam przyjdzie z skilu 75/75 jesli zamiast k-setu lub c-setu bedziecie biegac w p secie. ja z swoim slabym skilem wbije na cyklopolis a wy nadal zostaniecie na rotwormach.. ;P
The art of liquidation. Little bike, why can't you swim? ;[ - EJJ, ska du ha taxi ti tempel? huauhauhuauhauhua Ostatnio edytowany przez Pandorian technomancer - 22-09-2006 o 08:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |||
eX Moderator
![]() |
![]() nie zgodze sie z:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
edit: @down: niech to bedzie nawet 15-20 godzin, nie jest to tak duzo i mozna to nadrobic nawet dlugo trenujac.
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 22-09-2006 o 14:28. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Pandorian Technomancer
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Wariorrs Team
Świat: PA - ndoria
Poziom: +70
Skille: 28/28
Poziom mag.: 83
|
![]() Cytuj:
ad skili podalem wartosc przykladowa. co do pełnego C-seta... to wszytko zalezy od serwera, i od tego czy ma sie pacc czy nie. cena pelnego c-seta (arm, legsy, helmet, tarcza, + broń) to w zalezności od serwera od 50k do 100k wiec srednio to 75k. znajdz mi kogos na 25 lvl co w godzine zarobi 7,5k na czysto majac ~400hp i 400 cap. chyba ze masz duzego fuxa, zrobionego postmana i trafisz na puste expowisko, ale nawet wtedy trudno na takim lvl wyciagnac takie pieniadze w takim czasie w temacie: szybkośc expienia bardziej zalezy od lvl niz od skili. przy wyzszym skilu tylko latwiej trafiasz, co i tak dla 90% potworów ogranicza sie do skilu 55-65. bo powyzej 65 skilu to róznica jest na Behemocie, demonie (o ile ktokolwiek te potwory bije z meale ). LVL to wieksza szybkosc, wiecej hp, wiekszy hit max (30 lvl = okolo 20 skili przy róznicy obrazeń) mocniejsze uderzenia z run/ exori.
![]() |
![]() |
#127 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zrozumialem ze mam tu paru panow wysmiac or something?
30lvl=20skilli... To to to... nie mam slow, poprostu nieprawda. Wogule jakos slabo expisz, jak na 25lvl tylko expiac masz juz 4mlvl. Bo mlvl to najbardziej chodzi o dlugosc grania na tym lvl (wiecej grasz i zresz to masz wiekszy mlvl). I tak oplaca sie trenic najbardziej. To co ze potem i tak pojde na roty najpierw, zeby uzbierac na p-seta i 2-reczna bron. Bo to zajmie mi jakas 1h nie wiecej. A potem lece sobie na soldki itp. Szybciej expie od ciebie, bo ty na rotach sie meczyles, mam potem to samo eq, bo lepszy loot od poczatku, no i mam owiele lepsze skille. I wkoncu powinienem cie dogonic z lvl. Podaje tu przyklad, zalozmy ze mam pacc, ty expisz sobie na larvkach potem przenosisz sie na scaraby, ja tez juz jestem na scarabach... Ale kto szybciej na nich bedzie expic? Ty bo masz o ciut lepsze eq, czy ja bo mam strasznie wieksze skille? No tu chyba nie ma watpliwosci ze ja. Szybciej zabijam potwora wiec szybciej expie. I prosze mi tu nie mowic ze kolo ma 20-30lvl wiecej (lol ze tak duzo) i szybciej chodzi, bo i tak ja szybciej bede expil. Dziekuje. Pozdrawiam. Narty.
![]() |
#128 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Poziom: 71
Skille: 85/85
|
![]() Cytuj:
No więc, skoro jesteś tak pewny, że dogonisz mnie z levelem to spójrz na te liczby: Czas na zrobienie 70 skilla non stop trenując jak najefektywniej na monku - 84h, 17m, 2s. Czas na zrobienie 90 skilla non stop trenując jak najefektywniej na monku - 568h, 42m, 4s. Widzisz róznice ? Wychodzi około 480h expienia dłużej, teraz tak: Zauszmy, że obaj mamy skille po 70 na 30 levelu. Ty robisz 90/90, a ja przez ten czas expie 25-30k/h (Im większy level, tym oczywiście szybciej, ale nie brałem tego pod uwagę, bo nawet expiąc 20k/h by była bardzo duża różnica z expem) Przez te 480h~ wbijam 12 960 000 expa, co jest równe 92 levelowi i mam już skille coś koło 75-80. Teraz proszę, przegoń moją ilość expa, robiąc 62 levele i expiąc tak samo/wolniej , niż ja. Co do blokowania, to 10 skilli nie da Ci więcej, niż 1k~ hp i uhanie się o 200hp~ mocniej. Nawet będziesz miał problemy z zablokowaniem głupiego draga. To tyle. Dotarło ?
. Ostatnio edytowany przez lajtn - 22-09-2006 o 17:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
eX Moderator
![]() |
![]() J/w z tym ze warto poruszyc jeszcze jedna sprawe: wszyscy powtarzaja ze z wyzszymi skillami bedzie sie szybciej expic a tak naprawde gowno prawda, knight expi na stworkach tak slabych ze z reguly nie robi roznicy czy srednie hity sa o 10 czy 20 pkt wieksze. Takiego guarda ( 240 hp ) mozemy rownie dobrze zabic hitami 80-80-80 jak i 120-110-10 a i tak pomimo 30-40 pkt przewagi potrzebujemy nadal 3 hitow. Minosa zarowno gracz 70/70 jak i 90/90 bedzie z reguly zabijal 1 hitem, elfa rowniez, scouta 2-3 hitami, roznice bedzie widac dopiero na wysokim levelu na twardziakach typu leadery i dragi. Oczywiscie ze wzrostem skillow hity są wyraznie wyzsze, ale wbrew pozorom szybkosc expienia rosnie dosc wolno, nie wspominajac o tym ze czasem knight i tak musi czekac na respa.
@down: co za roznica czy to bedzie d-guard czy mino guard skoro mechanizm taki sam ? cyferki nie sa w tym najwazniejsze, chodzi o mechanizm i obalanie glupich bezpodstawnych stereotypow... Rownie dobrze mozna podac jako przyklad trolle na ktorych gosc ze skillem 25 i 100 bedzie expil z taka sama szybkoscia ... Drag niezaleznie od tego jaki jest miekki jest mimo wszystko mobem nieco wyzszej klasy niz guard i jak ulal pasuje jako wyjatek od reguly, bowiem przez te jego kilkaset hp wiecej roznice 30-40 pkt sa juz widoczne i skladaja sie na kilka hitow mniej za kazdym razem.
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 22-09-2006 o 20:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
|
![]() Guarda 3 hitami knightem? Wez mnie nie rozsmieszaj.
![]() Ja bym bardziej obstawial wersje hitow: 40-40-40-uh w plecy-40-40-40 Ewentualnie: 90-miss-35-110-5 (uh w plecy sobie sam dopisz bo nie wiem w ktorym momencie [aczkolwiek na pewno trzeba przewidziec]) Guardy nie sa do expienia dla knighta, prawda? Cytuj:
A skille na dragach maja znaczenie tylko dlatego ze wieksze hity z wiekszymi skillami. (bo przebic sie nie jest trudno) A i tak na dragach przynajmniej 80% wplywu ma lvl. (75 lvl z 70/70 bedzie duzo lepiej expil niz 50 lvl z 80/80)
Ostatnio edytowany przez móc - 22-09-2006 o 19:47. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 09 2006
Stan: Aktywny gracz
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Użytkownik Forum
|
![]() mozliwe ale malo realne, juz napisalem ze raz na 1k guardow
![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2005
|
![]() Cytuj:
Na blokowaniu widać róznice skilli.Ja wole skillować niż expić. Nie lubię robić lootbagu.Więc dlatego skilluje.xD Cya. @down A z eq nie ma problemu. Tyle że jak skilluje i mam lepsze skille to jak pójdę blokować potwory to będę dostawał takie same hity +- jak ty w (lepszym eq a gorszymi skillami) a ja (gorszy eq a lepsze skille).A jak sie wylootuje coś to będe mial lepszy eq.I wtedy ty będziesz mial (dobre eq,gorsze skille,troche wyższy lvl,i skille do zrobienia) a ja (dobre eq,dobre skille,i lvl do zrobienia) Jak ty zaczniesz skillowac.To ja zaczne expic.I w końcu ja cie dogonie z lvl,a ty mnie ze skillami) i wyjdzie na to samo. A lootbagi będe musiał polubić.xD Ostatnio edytowany przez Knoland! - 23-09-2006 o 15:06. Powód: musiałem |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() co to ma do rzeczy ? jak ty bedziesz siedzial kolejne godzin yzanim wbijesz to swoje 80/80 czy ile tam chcesz ja na dworcach bede wbijal lvl/zarabial na eq/wbijal 70 skila. zreszta nawet jak wytrenuejsz te 80/80 to co zrobisz ? pojdziesz na to samo na co ja na 60/60 bo i tak nei bedziesz mial eq zeby bic cos lepszego(wyjatkiem jest to ze mozesz miec eq z innego chara...)
![]() |
#135 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Poziom: 71
Skille: 85/85
|
![]() Chciałem jeszcze dodać, że gdy podwyższyłem skille o 5 nie zauważyłem poprostu żadnej różnicy w expieniu. Wychodziło mi dokładnie tyle samo na godzine, z tym, że z przyrostem levela widziałem ową różnicę. Co jeszcze bardziej dowodzi, że level pełni ważniejszą funkcję w życiu knighta.
. Ostatnio edytowany przez lajtn - 22-09-2006 o 21:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A poza tym istnieje wiele duzo lepszych sposobow na zbierania loota od afiszowania sie z workiem przed soba na ziemi. -,-
Ostatnio edytowany przez móc - 22-09-2006 o 21:56. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2004
Profesja: Elite Knight
|
![]() Cytuj:
Jednak uważam, że cytowany sposób gry jest dobry tylko dla części graczy. Jeżeli dobrze zrozumiałem od skilli 30/30 do 45/45, można expić na Dwarf Soldierach i Wild Warriorach. Moim zdaniem są to za niskie skille na tego typy potwory, ponieważ o ile możemy pokonać je pojedyńczo to przy dwóch jest już większy kłopot, a to bardzo ogranicza szybkie expienie. Trzeba to dokładnie przymyśleć. Moim zdaniem tak niskie skille pozwalają pokonać tylko pojedyńcze jednostki co przekłada się na słaby exp. Jeżeli mówimy o osobach, które nigdy nie trenowały, a osiągnęły wysokie levele to trzeba pamiętać, że do skilli 45/45 najlepsze expowiska to Rotwormy, Larvy i może Gobliny na Edron. Dopiero wraz z wyższym levelem 25+ pojawiają się szybsze expowiska, ale na skillach poniżej 50/50 bedą to chyba tylko miejsca z nieumarlakami: krypty, Ghostland, no i może DK. Moim zdaniem, żeby porównywalnie szybko (15k+ xp/h) expić na innych potworach trzeba mieć co najmniej 55/55 (Dwarf Soldiery, Minotaury, Orki, Cyclopy). Później, przy miejscówkach 25k+ xp/h co najmniej 65/65, tak, żeby szybko poradzić sobie ze Scarabami, Mumiami i Beholderami głębiej w kryptach, czy Elf Scoutami w Elf City. Pomimo tego, rozumiem tych wszystkich, którzy zachwalają zalety dłuższego treningu skilli. Może i jest to strata czasu pod względem efektywności. Może skillując będzie się miało niższy level, ale fajnie jest iść na 30 levelu zabić kilka Dwarf Guardów. Może lepiej jest mieć 75/75 i 70 level niż skille 80/80 na levelu trzydziestym, ale to jest chyba rezygnowanie z przyjemności. Dla 30-stki wypad na Guardy to jest zabawa, na levelu 70 to strata czasu, bo za dużo UHów schodzi, bo mały exp, bo Guard śmierdzi. W Tibii każdy robi co chce. Jeden chce mieć wysoki level, inny wysokie skille, inny zaś chce mieć dużo przyjaciół i statystyki go wogóle nie interesują. Nie można patrzeć swoimi oczami na problemy innych, bo tak jak napisałem jeden ma 30 level i chciałby poexpić na Guardach, więc skilluje, a drugi tłumaczy mu, że nie warto skillować, to strata czasu, bo i tak są dwa razy lepsze expowiska. Albo jeden skilluje, żeby być blokerem, a drugi go od noobostwa wyzywa bo do blokowania liczy się najbardziej level. Każdy przekonuje drugiego, ale mówią o całkiem innych rzeczach, bo jeden chce blokować Guardy, a drugi Dragony. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() ale mimo wszystko trzeba skilowac i miec chociazby te przyzwoite skile, taki przyklad, bylem z kumplem na piratach, kumpel skile 75+/75+ i szlo b dobrze, jednynie co to do corsaira sie nie zblizal, potem poszlem z innym typem co mial skile ~67/65 (lvl mial tylko troche mniejszy od kumpla) i koles jednynie co bil to Maurdery bo wszystko inne go tak klepalo ze tylko za przynęte robil -.-
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Użytkownik forum
|
![]() up:Temat nie jest o blokowaniu a zycie nie sprowadza sie do huncenia na piratach wiec nie wiem o co chodzi w twojej wypowiedzi ...
Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() Cytuj:
btw. jak chcesz juz dyskutowac to napisz nowego posta -.-
![]() |