Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 28-09-2006, 06:51   #1
xtomixx
Użytkownik Forum

xtomixx's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2005
Lokacja: WhiteStok

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Premia
xtomixx ma numer GG 5240220
Cool Dyskryminacja

Czy nieuwarzacie że Cipsoft dyskryminuje Paladynów ??
Magowie i druidzi dostali : różdżki , szybsza mana i inne pierdółki
a pallowie ? - znikające speary i inne utrudnienie
uwarzam że Cipsoft w zimowym update powinien coś dodać dla Pallków a ciągle ułatwiać życie Magom
Co o tym myślicie ??
xtomixx jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-09-2006, 07:40   #2
Slivi
Użytkownik Forum

Slivi's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: Chynchy Dolne

Stan: Na Emeryturze
Imię: Kash Go We
Profesja: Elder Druid
Świat: Gdzies...
Skille: Rosna..
Domyślny

Jakby speary nie znikaly to palek mialby najlepiej

Taskera by wlaczyl (nie mowie ze wszyscy tak robia) i moze trenic do bolu. A takto musi co chwile zaopatrzac sie w nowe speary.

@up
A jakie ulatwienia dla plakow moga zrobic CIPsofty? Masz jakies pomysly?

Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów.

Albert Einstein
Slivi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-09-2006, 08:13   #3
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez xtomixx Pokaż post
Magowie i druidzi dostali : różdżki , szybsza mana i inne pierdółki
A paladynom niby ograniczyli regeneracje many? Noże do rzucania oraz shirukeny to też nie im ino knightom dali.
stary 28-09-2006, 11:33   #4
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

a zauwazyles jak w dupe dostaja knighci ?
stary 28-09-2006, 15:09   #5
Filthy
Zbanowany

Filthy's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2005
Lokacja: Sanok

Imię: Sephiroth
Gildia: SOLDIER
Świat: Promised Land
Wyślij wiadomość przez ICQ do Filthy Filthy ma numer GG 2652863
Domyślny

@up
no trudno zeby nie dostawali jak cipsoft dal darmowy aimbot dla magicznych profesji ;]
Filthy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-09-2006, 15:20   #6
Keel
Użytkownik Forum

Keel's Avatar

Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Początkujący
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Fortera
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
a zauwazyles jak w dupe dostaja knighci ?
Knight nie placi za trening i za exp.
Keel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-09-2006, 15:33   #7
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Keel Pokaż post
Płaci, albo czeka na manę/hp. Poza tym expi DUŻO wolniej.

A czekając na manę/hp to sorc również nie płaci za exp.
stary 28-09-2006, 17:52   #8
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Keel Pokaż post
Sorc zadaje obrazenia niezaleznie od treningu. Palek zadaje obrazenia niezaleznie od twardosci przeciwnika. Zaden z nich nie musi specjalnie sie wysilac zeby zabijac chocby tak slabe moby jak guady / orc lidery.

Knight nie zadaje ( powtarzam: nie zadaje ) obrazen w pvp, nawet breakery typu ice rapier czy exori sa dodane raczej dla ubarwienia postaci niz zeby ich sensownie uzywac.

Knight z trudem soluje cokolwiek powyzej BK, sorc - spokojnie. Do tego jako jedynego, knighta konsekwentnie sie nie wzmacnia od xx lat.
stary 28-09-2006, 18:08   #9
Cashtan
Użytkownik Forum

Cashtan's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Mielec

Imię: Sazgih
Profesja: Elite Knight
Gildia: Jakas
Świat: Hiberna
Poziom: 100
Skille: Jakies
Poziom mag.: ?
Cashtan ma numer GG 3857546
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ktos tam
A paladynom niby ograniczyli regeneracje many? Noże do rzucania oraz shirukeny to też nie im ino knightom dali.
Nie mowi sie ino, ino tylko

Cashtan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-09-2006, 18:38   #10
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Tompior ma numer GG 3186363
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cashtan Pokaż post
Nie mowi sie ino, ino tylko
Po 1: mozna mowic ino bo to ze slasku.
Po 2: Ladnego offtopa walnales

@Topic:

Knight jest nigy najgorsza profesja ale ktos blokowac te demony musi... I knighta najtrudniej zabic... Zeby takiego EO ubic 1 - 2 sorce nie wystarcza.
stary 28-09-2006, 19:33   #11
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tompior Pokaż post
Knight jest nigy najgorsza profesja ale ktos blokowac te demony musi... I knighta najtrudniej zabic... Zeby takiego EO ubic 1 - 2 sorce nie wystarcza.
Żeby zabić dowolnego 35+ sorca, który umie się manasować, 1 - 2 knightów nie wystarczy. Zakładając, że ma możliwość ucieczki (ja, uciekając na 42 lvl przed 63 i 72 takiej nie miałem - ot, odcieli mi wyjście, a tylko raz na kombo exori byłem na red hp dopóki miałem manaski).
stary 28-09-2006, 19:55   #12
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Czasy się zmieniają. Kiedyś IMO palek był najlepszy, knight średni, a sorc na prawdę słaby (to kołowanie 15bp hmm na DL-hunta...). Teraz to palek jest średni, knight słaby, a sorc roxzor/pwnzdor i w ogóle ownah. Taka kolej rzeczy.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-09-2006, 19:57   #13
Lovah
Użytkownik Forum

Lovah's Avatar

Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Nie wiem

Profesja: Rookstayer
Poziom: 33
Domyślny

Co ma knight, a czego inne profesje nie mają?

Mówicie, że CIPSoft nie pomaga knajtom, a choćby ostatnie masskicki pokazuja, ze jednak pomaga... bo knajt raczej na kicku nie padnie, a z pallem czy sorcem moze byc gorzej, wiec to co pall/sorc zyskaja w wyniku przewagi w update, straca na kickach.

Mowiac powazniej, knajt rzeczywiscie jest troszke oslabiony, ale popatrzcie jakie ma plusy (juz od lat):

~ W wypadku laga/kicka, to pall/sorc predzej padnie a nie najcik.
~ Na 35 lvlu guardy najbardziej opłacają sie pallowi/sorcowi. Ale tak na 100+ to knajt ma z nich najwiekszy zysk, no i porownywalny exp.

Plusów jest wiele więcej, nie chce mi się ich pisac.
Ale zauwazmy jedna rzecz, ze CipSoft wzmacniając inne postacie, nie zostawia sytuacji knajta takiej jaka byla. Dlaczego?
Otóż kiedyś za czasów, gdy nie było wandów, 100 EK na wojnie był nie do zabicia. A dzisiaj armia 60-120 sorców jest na kazdym servie i taki 100 EK jest do zabicia na 1 combo.

Expowisko, które było typowo dla knajta - scaraby, staje sie zajete przez sorców/drójtów z wandami/rodami.

Kiedyś bez blokera PG sorcem było prawie niemożliwe, no a teraz da sie obejsc i bez ich.

Kiedyś ubicie sorca, to był dla knajta pikuś, bo mana shield odpadał, a teraz moze go odpalic i sie manasować za 100~.

Wprowadzenie souli, czyli wyeliminowanie farm, nie tylko oslabilo cheaterów, ale także... knightów, bo UHy z 2.4-2.5k podrożały, do 3k-3.2k, choć i tak wiekszosc kupuje w sklepie (3.5k).

Btw. CipSoft podobno planuje nowe pogorszenie gry dla knajtów, że pallkowie i sorce aby kupic pacca musza wyslac kase, a knajt kase no i krem nivea.

Jest to uczciwe?
stary 28-09-2006, 20:10   #14
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lovah Pokaż post
bo knajt raczej na kicku nie padnie,
Powiedział co wiedział. Owszem, jak kick krótki i na rotach, to knight raczej nie padnie, jak długi i na czymkolwiek silniejszym od draga (włącznie z dragiem) już tak.

Cytuj:
~ Na 35 lvlu guardy najbardziej opłacają sie pallowi/sorcowi. Ale tak na 100+ to knajt ma z nich najwiekszy zysk, no i porownywalny exp.
Weź poprawkę na to, że sorc/drut/pal expią na guardach - wg Twojego przykładu - o 65 leveli wcześniej. Ja różnicę widzę. A 100+ palek/profka magiczna expią niemal na czym chcą - dużo szybciej od knighta.

Cytuj:
Plusów jest wiele więcej, nie chce mi się ich pisac.
To były plusy? Rotfl!

Cytuj:
Kiedyś ubicie sorca, to był dla knajta pikuś, bo mana shield odpadał, a teraz moze go odpalic i sie manasować za 100~.
Pokaż mi człowieka, który uciekając przed knightem odpali manashielda i będzie się manasować, a ja pokażę Ci idiotę. Nie lepiej się manasować za 100 po czym exura granować 2,5 raza za ~60 (zależnie od lvl, może być i 150)? 2,5*60=150. A i tak nie padniesz.

Cytuj:
Btw. CipSoft podobno planuje nowe pogorszenie gry dla knajtów, że pallkowie i sorce aby kupic pacca musza wyslac kase, a knajt kase no i krem nivea.
Powiedziałbym rotfl, ale... pisze się pal, a nie pall ;< xD

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 28-09-2006 o 20:11.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-09-2006, 20:27   #15
Lovah
Użytkownik Forum

Lovah's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Powiedział co wiedział. Owszem, jak kick krótki i na rotach, to knight raczej nie padnie, jak długi i na czymkolwiek silniejszym od draga (włącznie z dragiem) już tak.
Ile % knajtów z tego forum expi na czyms mocniejszym niz mint/guardy/scaraby/tomby etc.? 5-10? Poza tym czy 1 drag w minute zjedzie 1500 hp np.?

Przy odrobinie szczescia nie.

Cytuj:
Weź poprawkę na to, że sorc/drut/pal expią na guardach - wg Twojego przykładu - o 65 leveli wcześniej. Ja różnicę widzę. A 100+ palek/profka magiczna expią niemal na czym chcą - dużo szybciej od knighta.
Ale nie czerpią z tego takich zysków, bo manasów notabene dużo schodzi.
Sorc, 150 gp traci na 3 manasy = 10-15 hitów z VIS, a tyle kosztuje UH u knajta.

Cytuj:
To były plusy? Rotfl!
Bynajmniej nie minusy

Cytuj:
Pokaż mi człowieka, który uciekając przed knightem odpali manashielda i będzie się manasować, a ja pokażę Ci idiotę. Nie lepiej się manasować za 100 po czym exura granować 2,5 raza za ~60 (zależnie od lvl, może być i 150)? 2,5*60=150. A i tak nie padniesz.
Lmao, combo GSa + explo, jest mocniejsze niz exura gran. Poza tym mana kiedys skonczyc sie musiala (przynajmniej za dawnych czasów). Wystarczylo walnac 2 combosy, GS + explo, potem dobic z exori.

Cytuj:
Powiedziałbym rotfl, ale... pisze się pal, a nie pall ;< xD
Ja mam taki styl ze pisze pally, pall etc. pal głupio brzmi imho.
stary 28-09-2006, 20:34   #16
ripper
Użytkownik Forum

Domyślny

@Lovah
Wybacz, ale momentami to jawnie pi*rdolisz od rzeczy.
Cytuj:
Poza tym czy 1 drag w minute zjedzie 1500 hp np.? Przy odrobinie szczescia nie.
Chyba mamy inną definicje słowa "odrobina" w głowach.
Cytuj:
Ale nie czerpią z tego takich zysków, bo manasów notabene dużo schodzi. Sorc, 150 gp traci na 3 manasy = 10-15 hitów z VIS, a tyle kosztuje UH u knajta.
Ok, ale na 100 lvlu z 10-15 visów można zabić ze 2 dragi jak mniemam. Knight na 1 uhu raczej 2 nie ubije, chyba, że przy farcie dużym.
Cytuj:
Lmao, combo GSa + explo, jest mocniejsze niz exura gran. Poza tym mana kiedys skonczyc sie musiala (przynajmniej za dawnych czasów). Wystarczylo walnac 2 combosy, GS + explo, potem dobic z exori.
Ofkorz tego, że sorc może mieć kilka Bp Uh, którymi Uhnie się zawsze do fulla nie bierzesz pod uwagę? Poza tym, explo ma wielki rozrzut i jest drogie, więc nie jest (z tego co pamiętam za czasów, kiedy aktywnie grałem) powszechnie używane. A manasy były od zawsze, wtedy po prostu więcej trzeba ich było użyć.
Cytuj:
Ale pal to poprawna forma.
stary 28-09-2006, 20:46   #17
Lovah
Użytkownik Forum

Lovah's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Wybacz, ale momentami to jawnie pi*rdolisz od rzeczy.
Być może, nie bede kolejnym troLLem który bedzie probowal na sile przekonac reszte do swoich argumentów.

Cytuj:
Chyba mamy inną definicje słowa "odrobina" w głowach.
Podczas minuty taki drag trafi 2 f-wave'y - 300 hp, z 6-8 razy fireballa - 600 hp, zostaje 600 hp na łape. W sumie troche zanizone moje wartosci, wiec w sumie nie mam racji z tym dragiem.

Cytuj:
Ok, ale na 100 lvlu z 10-15 visów można zabić ze 2 dragi jak mniemam. Knight na 1 uhu raczej 2 nie ubije, chyba, że przy farcie dużym.
Do tego doliczmy manasy na stracone hp, a i 2 nie ubije imho.

Cytuj:
Ofkorz tego, że sorc może mieć kilka Bp Uh, którymi Uhnie się zawsze do fulla nie bierzesz pod uwagę? Poza tym, explo ma wielki rozrzut i jest drogie, więc nie jest (z tego co pamiętam za czasów, kiedy aktywnie grałem) powszechnie używane. A manasy były od zawsze, wtedy po prostu więcej trzeba ich było użyć.
Manasy od zawsze? Może i tak, ale były mniej opłacalne i sorc wolał sie UHać niż mf'ować i uzywac vity. Kiedyś na wojnach sorcowie biegali bez mana shielda, bo nie dalo sie szybko mfowac, a mana czesto byla potrzebna.

A teraz co? Utamo Vita, CipBot do uzywania MFów, utani gran hur, map click i taki mag, jest nie do zabicia.

Explo do expienia raczej nie jest używane, (Chyba ze wrl, ale to raczej rzadko), ale do PvP jest.

Cytuj:
Ale pal to poprawna forma.
Jeśli, chodzi Ci o drewniany pal - tak, masz racje

Natomiast to jest raczej umowne, bo w słownikach nie znajdziemy pal(l)a jako skrótu od paladyna. Po prostu lubie używać słowa "Pall", prosilbym to uszanowac.
stary 28-09-2006, 21:02   #18
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Ile % knajtów z tego forum expi na czyms mocniejszym niz mint/guardy/scaraby/tomby etc.? 5-10? Poza tym czy 1 drag w minute zjedzie 1500 hp np.?

Przy odrobinie szczescia nie.
No właśnie. Nawet jak Ci 1500 hp nie zjedzie, to i tak sorc expi gdzie chce, a knight na scarabach/guardach/mint/tombach. Mała rozmaitość. A przy kicku na czymkolwiek w miarę silnym knight pada, tak samo jak sorc - sorcem szybciej odrobisz.

Cytuj:
Ale nie czerpią z tego takich zysków, bo manasów notabene dużo schodzi.
Sorc, 150 gp traci na 3 manasy = 10-15 hitów z VIS, a tyle kosztuje UH u knajta.
10-15 hitów z vis na jako-takim lvlu - 1200-1800 hp. Knight kosztem jednego UHa dragom a nawet guardom nie zjedzie tyle hp (bo szybciej straci te - załóżmy, z jako-takim lvlem - 400 hp).

Cytuj:
Bynajmniej nie minusy
Minusy. Bo udowadniają wyższość sorca, jak na nie odpowiednio spojrzeć

Cytuj:
Gadamy o TERAZ a nie ONGIŚ. A nawet jeśli zjedzie mocno, to wtedy exura vita kiedy trzeba. Zresztą pieprzysz głupoty, uciekałem przed 63 i 72 lvl (2*knight) sorcem na 42 lvl i TYLKO RAZ użyłem exury vity - poza tym exury gran mi spokojnie starczały (padłem, bo a) koniec manasów, b) nie miałem jak uciec).

Cytuj:
Z tym, że ani w PALADIN ani w PALADYN nie ma 'll', jeno 'l'.
stary 28-09-2006, 21:17   #19
Lovah
Użytkownik Forum

Lovah's Avatar

Domyślny

Cytuj:
No właśnie. Nawet jak Ci 1500 hp nie zjedzie, to i tak sorc expi gdzie chce, a knight na scarabach/guardach/mint/tombach.
~ Tomby
~ Scarabs
~ Guards
~ Dragons
~ Mint
~ PoH
~ Laguna
~ Necro
~ Cyclopolis
~ Elfy

Wszystko dla 80-100 SOLO. Ma takowy sorc wiecej mozliwosci?

Cytuj:
A przy kicku na czymkolwiek w miarę silnym knight pada, tak samo jak sorc - sorcem szybciej odrobisz.
Drag jest kwestią szczęścia, w wypadku knajta. Podobnie jest z guardami etc. a sorc wszedzie padnie.

Cytuj:
Minusy. Bo udowadniają wyższość sorca, jak na nie odpowiednio spojrzeć
To, że knight potrafi opłacalniej expić, bądź mieć wieksze szanse przy kicku, to dowod na wyzszosc sorca?

Cytuj:
10-15 hitów z vis na jako-takim lvlu - 1200-1800 hp. Knight kosztem jednego UHa dragom a nawet guardom nie zjedzie tyle hp (bo szybciej straci te - załóżmy, z jako-takim lvlem - 400 hp).
Załóżmy średnią 1500. Jest to 1.5 draga, do tego doliczmy koszty koszty Exury Gran i sorc wcale nie jest tak do przodu.

Cytuj:
Gadamy o TERAZ a nie ONGIŚ.
Ja chce pokazać jak sie zmieniala wraz z kolejnymi update'ami przewaga sorca nad knajtem, badz tez odwrotnie.

Cytuj:
A nawet jeśli zjedzie mocno, to wtedy exura vita kiedy trzeba.
No, teraz sorc ma łatwo, kiedyś exura vita parę razy i the end of the mana, a manasowanie trwało długo, bo dawało to mało many. No i były cholernie drogie.

Cytuj:
Zresztą pieprzysz głupoty, uciekałem przed 63 i 72 lvl (2*knight) sorcem na 42 lvl i TYLKO RAZ użyłem exury vity - poza tym exury gran mi spokojnie starczały (padłem, bo a) koniec manasów, b) nie miałem jak uciec).
To ludzie, ktorzy Cie gonili byli pozbawieni PvP, sciagniecie 42 lv sorca który ma ok. 350 hp, nie powinno im sprawic problemów, ich podwójne exori to przynajmniej 200, czyli jakby bili co ture melee + explo, i po takim kombo nie zdazylbys sie uhnac (o co bez bota nie trudno), to oni powinni uderzyc 2x exori.
stary 28-09-2006, 21:30   #20
ripper
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
~ Tomby
~ Scarabs
~ Guards
~ Dragons
~ Mint
~ PoH
~ Laguna
~ Necro
~ Cyclopolis
~ Elfy
Tomby - kilka bp gfb i lecimy, lepiej niż knight.
Scaraby - sorc może solo, wydajniej niż knight.
Guardy - sorc może solo, wydajniej niż knight.
Dragons - sorc może solo, wydajniej niż knight.
Mint - sorc może solo, ale nie jest to zbyt szybki exp ani dla jednej, ani drugiej profesji.
PoH - sorc może solo, ale waste a bit.
Laguna - nie wiem, nie byłem.
Necro - knightem? ehe...
Cyclo - można sorcem, ale jak poh - waste.
Elfy - średnio sorcem, ale można.

Teraz coś dla sorca:
Hero, Behe, Hydry, Demony + inne rzeczy, których knight przez swój śmieszny dmg nie ubije zbyt szybko.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania