Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-10-2006, 17:33   #241
Fagaro
Użytkownik Forum

Fagaro's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Fagaro
Profesja: Elite Knight
Gildia: Redeemers
Świat: Eternia
Poziom: 209
Skille: 99/97
Poziom mag.: 9
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany Pokaż post
Po kiego wała go tworzyli, skoro teraz go nie używają?
nie po to od 2 lat hoduje wilczura zeby teraz mnie gryzl....
Fagaro jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-10-2006, 10:22   #242
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Wielka mi to sensacja, przeciez wiadomo o tym juz od dawna, ale jak widac ludzie zeby to zauwazyc musza obejrzec to w TVN ... pathetic
Od kiedy to skarbie proponowanie oplacenia weksli z pieniedzy publicznych jest normalne? od kiedy stwierdzenie "jezeli sprawa trafi do sadu jest wygrana" jest normalne?

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2006, 12:32   #243
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Dawno mnie nie było... ;P

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Wielka mi to sensacja, przeciez wiadomo o tym juz od dawna, ale jak widac ludzie zeby to zauwazyc musza obejrzec to w TVN ... pathetic
Zwróc uwagę, że PiS jest partią, która obiecywała "rewolucję moralną" i inne bzdety.

Cytuj:
Barter stolek-za-poparcie nie jest niczym nowym i zupelnie nic nowego nie wyszlo na jaw przy okazji nagran Renatki.
A więc dla ciebie gwarantowanie miejsc na listach wyborczych członkom rodziny to nic nowego? Propozycja obciążenia kosztami weksli społeczeństwa to też nic nowego? Obietnice Lipińskiego, że jeśli sprawa trafi do prokuratury to "jest wygrana", to także nic nowego?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slivi
Jezeli bedzie jakis kandydant ktory zaoferuje legalizacje marihuany w Polsce to na 300% na niego zaglosuje. A dlaczego na 300%?
Nawet jeśli w swym programie zaoferuje zwiększenie podatków o 50%?

Cytuj:
Slyszeliscie cos takiego jak prywatyzacja? Sprzedaja wszystko zagranicznym inwestora ktorzy daja prace polskim obywatela za najnizsza srednia krajowa a sami biora za to krocie i wyworza do swojego kraju.
Za to teraz, armie polaków wyjeżdzają do Anglii, harują dla dobra tamtego (obrzydliwie bogatego) kraju za gówniane pieniądze.

Cytuj:
poza tym ze sluchaja RM to maja wieksze doswiadczenie w zyciu niz my.
Dzięki za takie doświadczenie.

Cytuj:
Kazdy slucha tego co mowia w radiu, tv i co pisza w gazetach i sa za tym co uslysza. Ale nikt nie slucha samego siebie.
A niby skąd miałbyś informacje na temat polityki, gdybyś nie słuchał radia/tv i nie czytał gazet? Trzeba po prostu umieć sobie te informacje uporządkować i oddzielić prawdę od kłamstwa.

Cytuj:
Obudzcie sie ludzie, zyjemy w kraju gdzie wybory sa tylko po to, zeby zaszpanowac billboardami, poczekac az ciemna masa pojdzie do wyborow zaglosowac przeciw oplutemu przez nas przeciwnikowi, nastepnie przejac wladze, zatkac ludowi usta igrzyskami, a zanim sobie przypomni o chlebie beda nastepne wybory
Czyli mamy w ogóle nie głosować?

Panowie, co tu dużo mówić... Stalin leży w grobie i się śmieje, bo jego i tak wylazło na górę... No, ale cóż my z tym możemy zrobić, jeżeli PiS leje kaczym moczem na wszystkich dookoła i dalej robi swoje?
stary 04-10-2006, 13:08   #244
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caer Pokaż post
Czyli mamy w ogóle nie głosować?
Zrobic pospolite ruszenie jak na Wegrzech, wpieprzyc sie na sile do sejmu, skurczybykow w dyby i powsadzac na 10 lat za dzialanie na szkode panstwa. Potem bedzie mozna glosowac gdy wladza zrozumie ze narod nie da sie bezkarnie w ch*** robic. Odpowiedzialnosc polityczna to podstawa.

Ostatnio edytowany przez Vil - 04-10-2006 o 13:11.
Vil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2006, 13:52   #245
Angel of Death
Użytkownik Forum

Angel of Death's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin

Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
Domyślny

Oglądął ktoś wczoraj Teraz my ? Co tam Kurski odstawił to już jest dno, śmiać się chciało momentami (w studiu się widownia śmiała nawet) jakie bzdury wygadywał, jeszcze to chamstwo i wogóle inteligencja zabójcza ..
stary 04-10-2006, 14:26   #246
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Nawet jeśli w swym programie zaoferuje zwiększenie podatków o 50%?
I akcyzę na zioło (ją zią, ja chcę rząd co mi mariannę zalegalizuje, elo! CHWDP!) w wysokości 666% wartości?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Zrobic pospolite ruszenie jak na Wegrzech, wpieprzyc sie na sile do sejmu, skurczybykow w dyby i powsadzac na 10 lat za dzialanie na szkode panstwa. Potem bedzie mozna glosowac gdy wladza zrozumie ze narod nie da sie bezkarnie w ch*** robic. Odpowiedzialnosc polityczna to podstawa.
To idziemy we trzech - Ty, Caer i ja!

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 04-10-2006 o 14:27.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2006, 14:50   #247
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Ale będzie jazda, ziąąąąą
stary 04-10-2006, 15:18   #248
hoomik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 11 2003

Domyślny

Cytuj:
Za to teraz, armie polaków wyjeżdzają do Anglii, harują dla dobra tamtego (obrzydliwie bogatego) kraju za gówniane pieniądze.
stawka 4 funty na godzine, gdzie 1 funt = 5/6 zl. Naprawde uwazasz ze to gowniane pieniadze? To ty chyba z Kulczykiem blisko spokrewniony jestes...
hoomik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2006, 15:22   #249
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Angel of Death Pokaż post
Oglądął ktoś wczoraj Teraz my ? Co tam Kurski odstawił to już jest dno, śmiać się chciało momentami (w studiu się widownia śmiała nawet) jakie bzdury wygadywał, jeszcze to chamstwo i wogóle inteligencja zabójcza ..
Yeah, najlepsza była gadka o "obiektywnym dobieraniu publiczności". A apogeum zostało osiągnięte po pytaniu Sekielskiego. Kurski nie wiedząc co powiedzieć odrzekł uroczo - "nie mieszajmy w to Subolewicza*"

*- nie wiem czy dobrze napisałem.
stary 04-10-2006, 15:24   #250
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

@hoomik:
Odlicz koszty wynajmu mieszkania i jedzenia.

Chyba, że żyjesz w baraku z 20 innymi polakami, a żresz jedną konserwę dziennie - wtedy może uda ci się coś odłożyć, żebyś potem mógł wrócić do Polski i żyć normalnie do końca swych dni.

"Na czysto" zarobki są minimalne.
stary 04-10-2006, 15:35   #251
Gewof
Rybzor to moja dzifka

Gewof's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2004
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Cytuj:
@hoomik:

Chyba, że żyjesz w baraku z 20 innymi polakami, a żresz jedną konserwę dziennie - wtedy może uda ci się coś odłożyć, żebyś potem mógł wrócić do Polski i żyć normalnie do końca swych dni.

Pracowalem w anglii przez 2,5miesiaca(81dni). Na zycie nie narzekalem. Spokojnie moglem zaplacic za dom, zjesc porzadnie(3-4 razy dziennie) + cosodkladac pieniadze. Moglem pozwolic sobie na zakup parunastu orginalnych plyt, odtwarzacza, nowej torby, butow, gitary itd. a i tak sporo odlozylem.Rowniez normalnie polaczyc prace z zabawa i czesto razem ze znajomymi anglikami wychodzilismy po pracy do pubu czy na dyskoteke. Zycie jest 5x lepsze, nawet bez wyksztalcenia. Wrocilem bo musze najpierw skonczyc szkole.

Wiec nie wypowiadaj sie, o czyms, o czym nie masz pojecia.
stary 04-10-2006, 15:36   #252
Badzo
Użytkownik Forum

Badzo's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP

Domyślny

Cytuj:
@hoomik:

Pff, ojciec kolegi, juz po ~2 miesiacach pracy zarobił i kupił sobie samochód.

Badzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2006, 16:47   #253
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Bo Kurski to cham i prostak, ale Sekielski i Morozowski NIEPOTRZEBNIE wdali się z nim w pyskówkę.

Takiego durnia jak nasz Jacuś powinno się olewać i głaskać po głowie, a nie przekrzykiwać się z nim przed kamerami.
stary 04-10-2006, 16:47   #254
Haron
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 10 2006
Lokacja: Lublin

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

http://img213.imageshack.us/img213/6...anekba4vb3.jpg

dobrze czy nie... ktos to musi robic
Haron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2006, 16:54   #255
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

@Up
Świetne to zdjęcie
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany Pokaż post
Bo Kurski to cham i prostak, ale Sekielski i Morozowski NIEPOTRZEBNIE wdali się z nim w pyskówkę.

Takiego durnia jak nasz Jacuś powinno się olewać i głaskać po głowie, a nie przekrzykiwać się z nim przed kamerami.
Zauważ, że tylko Morozowski chciał się z nim kłócić, a Sekielski mówił, że Kurski nie jest tego wart.

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 04-10-2006 o 17:06.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2006, 17:37   #256
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gewof
Pracowalem w anglii przez 2,5miesiaca(81dni). Na zycie nie narzekalem. Spokojnie moglem zaplacic za dom, zjesc porzadnie(3-4 razy dziennie) + cosodkladac pieniadze. Moglem pozwolic sobie na zakup parunastu orginalnych plyt, odtwarzacza, nowej torby, butow, gitary itd. a i tak sporo odlozylem.Rowniez normalnie polaczyc prace z zabawa i czesto razem ze znajomymi anglikami wychodzilismy po pracy do pubu czy na dyskoteke.
No cóż, pogratulować szczęścia. Gdzie pracowałeś i kiedy to było?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gewof
Wiec nie wypowiadaj sie, o czyms, o czym nie masz pojecia.
Co jak co, ale w temacie pracy za granicą jestem nieźle poinformowany, nie tylko w Anglii, ale także w innych krajach ;P Mam sporo znajomych, którzy wyjechali go Anglii i byli zmuszeni wrócić po niecałym miesiącu, gdyż nie mieli środków do życia. Kilku udało się znaleźć jako taką robotę i zyją w kiepskich warunkach (takich jak opisałem).

Jedynie 2-3 moim znajomym "powiodło się", czyli stać ich na normalne życie, nie narzekają. Tyle że oni wyjechali do Anglii tuż po wejściu Polski do EU, a na dodatek znali ang

Przeciętny Polak, nie znający ang, który wyjedzie teraz do Anglii ma dość nikłe szanse na zdobycie dobrej roboty i normalne życie.

Ostatnio edytowany przez Caer - 04-10-2006 o 17:38.
Caer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2006, 17:47   #257
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Jedynie 2-3 moim znajomym "powiodło się", czyli stać ich na normalne życie, nie narzekają. Tyle że oni wyjechali do Anglii tuż po wejściu Polski do EU, a na dodatek znali ang
Wyjechać za pracą do Anglii nie znając angielskiego moim skromnym zdaniem nie jest przejawem wybitnej inteligencji. To tak, jakby ktoś z Timoru Wschodniego tylko ze swoim własnym ojczystym językiem do Polski przyjechał pracować.
stary 04-10-2006, 17:50   #258
Gewof
Rybzor to moja dzifka

Gewof's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2004
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Cytuj:
No cóż, pogratulować szczęścia. Gdzie pracowałeś i kiedy to było?

Co jak co, ale w temacie pracy za granicą jestem nieźle poinformowany, nie tylko w Anglii, ale także w innych krajach ;P Mam sporo znajomych, którzy wyjechali go Anglii i byli zmuszeni wrócić po niecałym miesiącu, gdyż nie mieli środków do życia. Kilku udało się znaleźć jako taką robotę i zyją w kiepskich warunkach (takich jak opisałem).

Przeciętny Polak, nie znający ang, który wyjedzie teraz do Anglii ma dość nikłe szanse na zdobycie dobrej roboty i normalne życie.
Bylo to w te wakacje. Wyjechalem 26 maja. Prace znalazlem po 2 dniach, szukajac samemu, w wesolym miasteczku. Nie spotkalem zadengo polaka, ktory narzekal by na zarobki. Mysle, ze ta Twoja sopra grupka znajomych, musiala albo 1) byc spora grupka nieudacznikow lub 2) pojechali w srodku sezonu kiedy nie ma za duzo wolnych miejsc pracy, co zreszta jest oczywiste.

Ostatnio edytowany przez Gewof - 04-10-2006 o 17:52.
Gewof jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2006, 17:52   #259
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Haron Pokaż post
http://img.photobucket.com/albums/v3...esolyromek.jpg

stary 04-10-2006, 17:55   #260
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Cytuj:
Chamstem było to co odstawiali Sekielski i Mrozowski. Zaprosili go po co? Żeby go poniżyć, wyśmiać, nie dać mu dojść do głosu. Nie mówie że kurski gadał "mondrze" ale dobrze i, powiedział, że to szczyt chamstwa bo na takie coś to może sobie pozwolić Majewski czy Wojewódzki ale nie "poważni redaktorzy"
Zauważyliście, że do tego z PO nawet nie szczeknęli?

Cytuj:
@hoomik:
Pieprzysz. Kelnerka za godzine ma np.6 funtów + 7 napiwku. Nie opłaca się? Akurat moja siostra dzisiaj wraca z Londynu a tata zostaje. Fakt faktem, że polacy zaniżyli bo przed zniesieniem było 10 + 7. Ale i tak się opłaca.

Do konca swych dni? Nie ale dla studentki by opłacić mieszkanie i studia przez pół roku- tak

Cytuj:

Bo trzeba znać dobrze angielski( i szczescie) a nie jak wiekszosc jedzie a nie umie. A potem oburzeni "nie ma pracy, rząd nie zapewnia, rząd nie daje na powrót" Wkqrwia mnie takie cos
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.

Ostatnio edytowany przez Dark Sven - 04-10-2006 o 17:58.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania