|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2004
Lokacja: Szczecin- Pogodno
![]() |
![]() Moim zdaniem Knightci ponizej ok 20 bo niemaja odpowiedniego mlevu do uh a samo ih im na duzo niestarczy pozatym zeby zabic Pk musza go dogonic a Pallki sa szybkie i niemuza sie zatrrzymywac ( i dlatego najmniej z nich jest ofiara PK
![]() // ludu dawjacie innym +/- do reputacji każdemu jak wam sie cos spodoba lub jak zauwazycie jakies błędy a nie odtak// |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2004
Lokacja: Kraków
Profesja: Paladin
Gildia: White Fist
Świat: Hiberna
![]() |
![]() co praawda to prawda najczestsza ofiara PK to low lvl knight vbo taki z reguł niema uh - ni e uleczy ma jaki taki eq bo nie wydaje na czary ;S i nie może sie specjalnie bronić. Niejednokrotnie widziałem sytuacje lvl 7 sorc zabija lvl 20 knnighta z hmm. Dlatego u knighta podstawa to skille bez 4 m lvluu ani rusz ;pknighta rowniez latwo zabic w pk trap tam gdzie sie nie moze uhhowac reszta profesji ma vity. Jednak na knighta przygotowanego do walki - 5+ bp uh niema szans praktycznie nawet 20 lvli wyższy char nie zabije go bo on po prostu schowa se do dp
|
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 07 2004
|
![]() To ze palka jet cieszko obic to sie nie zgodze...
Moj max hit na palku wynosi 120, jak mi weslo w kumpla... kazda postac jest w symie atakowana tak samo... z postem który jest zawarty wyzej ze sorca na 11 lvl juz nie atakuja to sie nie zgodze, druid tem moze robic sobie hmm i prawie zawsze i tak moze jego max chut byl by w rgacza 15max... (nie liczac uh malerów takie posiada). sorc na niskich lvl niema prawie zawsze uh, tylko gfb, fb i hmm co ulatwia zabicie sorca... knight na niskich lvl niema 4 mlvl czyli tez jest prosty do zabicia, z palkiem to jest tak jak juz mówilam... bardzo prosty jest do zabicia przez knighta... respekt sie czuje knightem tylko przed postacia typu Sorc jak juz posiada UE ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
![]() sam jestem sorciem i musze powiedziec ze najczesciej ofirami pk sa druidzi i sorcowie na niskich lv
|
![]() |
#25 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 08 2004
![]() |
![]() Ja tez tak śądze poniewaz, palek na niskim lvl z dobrymi skillami moze zabic takiego knighta.
|
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Deren Arathor
Profesja: Knight
Świat: Aldora
Poziom: 79
Skille: 77/78
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() w/g taj jak zauwarzyles najczesciej pkowani sa knighci ale przedzial lvli to w/g mnie jest inny gdzie od 20 + lvl :/ no knighci to maja prze****** jednym slowem / naszczescie ja jestem sorc
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: Stalowa Wola
|
![]() PK najcześciej atakują sorców i druidów do 15lvl, powyżej 15lvl staja sie niebezpieczni (sd,hmm i takie tam ) .Palek jest najleprza postecia do pkowania
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Dębowy Zagajnik
|
![]() Ogólnie zabic druida lub sorcerka.Zabijesz druida to ktos glownym charem i masz przerabane to samo tyczy sie sorcerka.
Knight na 20 jezeli gra nim dobry gracz ma luzem 4 mlv a skile 65/65.Ja moim druidem na 20 mam 38 mlv sorcer moze miec podobnie a palek moze miec skile 65/50.Ogolnie zalezy od doswiadczenia.Moj druid padl 2 razy raz bylem afk a druigi raz gral kumplem i wylapal e-wave i sd od sorcera na 43. |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2004
Lokacja: Mielec
![]() |
![]() Jesli ojn nie ma czarow to sorc pally lub driud zabija go
wystarczy wlka na distnce i bic czarami lub sperami kusza lub lukiem u driuda nawet jak go dogoni knight i odbierze driud uleczy sien uhem a paly i sork ihem | |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2004
Lokacja: Mielec
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2004
Lokacja: Łódź
Stan: Niegrający
Gildia: Brotherhood of Evil
Świat: Valoria
![]() |
![]() Oczywiscie ze knighci do 20 lv, sorcererzy do 15 lv,paladyni do 15 lv.Najtrudniejsi wbrew pozorom są DRUIDZI(mowie caly czas o grze czynnej a nie afkowaniu)ponieważ zawsze maja przy sobie uhy i nie dadza sie zabic poki wszystkich nie zluzyja ,a wtedy loot z pkowania jest mierny ;/
|
![]() |
![]() |
#32 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 07 2004
|
![]() Cytuj:
karzda postac jaka jest na tibi i posiada 4 mlvl leczy sie uhami, sorc, pal i druid ma jeszce exure vite ja mam niski bo 35lvl skile mierne 81/80 ale powiem ze jak bilem sie dla zabawy z kimplem na 60+ lvl (pal) to hity srednioe po 100 lapal.. |
|
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Gdansk
Imię: Muminki r0x
Świat: TVP 1
|
![]() Uważam, że to postacie takie jak Mag czy Druid przyciągają PK, ponieważ często nie mają cap na dobre uzbrojenie a ich skile nie są imponujące
![]() ![]() ![]()
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath Oddech krasnoluda r0x -Hi -Notka -No? -So Stfu&Bye Nob!1 |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2005
Skille: 65/65
|
![]() co z tego ze nie ma uhuw moze kupic od druida intensiving healing rune co przywraca nawed sporo hp ja sam mam knighta 14 lev i jakos sobie z tym radz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Druidunio
Gildia: Legendary Souls
Świat: Galana
Poziom: 42
Skille: 68/66
Poziom mag.: 5
|
![]() Taak, tylko IHy to BARDZO ciężko kupic... chyba, że się ma zaprzyjaźnionego druida/własnego ihmakera...
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: Poznań
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sir Kaczor pierwszy
Profesja: Elder Druid
Gildia: Allance of justice
Świat: Danubia
Poziom: 30
Poziom mag.: 36
|
![]() Druid często jest atakowany ale rzadko ginie (zwykle ma tyle UH, że pozwolą dobiec mu do miasta), sorcerer jest niebezpieczny do PK, bo nawet na niższych lvl może przyłożyć z SD (a to boli), pallek to ogólnie maszynka do zabijania a knight, ani runy, ani jakaś dobra obrona magiczna, pada szybko i zwykle knight ma dobre eq
#37 |
Guest
|
![]() Nom druidki i sorci. Sam widzialem Jestem knightem teraz ( to na dole Druid 17 lvl to moj uhmaker) . Kolega który mi towarzyszyl byl sorckiem i po drodze zrobic SD kolo zauwazyl 23 lvl Pall i zaczal go lac:/ Na szczescie kolega nie dednal bo go obronilem od tej pory zmienil nicka na Knighta a sorc jego to nasz sd'owiec. Szczerze nie polecam druida:/ Sorc jest dobry bo sd robi wiec mozna zawalic za 160 i atakujacy kolo odrazu zwiewa.
|
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
|
![]() ofiarami pk sa najczesciej afkerzy... zalezy jednak kto co woli
![]()
#39 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() knight :
-zalezy od swiata : - na starym swiecie latwo o dobry eq, na 17 lev na aurei mialem k-set i fs - wynika z tego ze warto byloby mnie zabic dla eq. Jednoczesnie zrobilem na tym lev 4 mlvl i zawsze mam uhy - nie sadze zeby pk mieli na mnie ochote - na nowym swiecie rycek ze slabym eq robi 20 lev w tempie ekspresowym, nie ma 4 mlvl ale nie oplaca sie go zabijac bo po co ? dla lopaty i maczety ? a moze dla scale arma ktory wypadnie z szansa ( poprawic jesli sie myle ! ) 10 % ? pall : -atakuje na dystans ale na slabych skillach niewiele zrobi czlowiekowi. Nosi przy sobie strzaly/ bolty i slaby eq. Oplaca sie go zabic jedynie dla paru run (bardzo szybko ma dostep do vity ) ew. bolcow. Wyzszy levelem pk zastanowi sie 2 razy czy oplaca sie mu tracic kase na tak watpliwy zarobek. sorc/ drut : - ponizej lvl 11/15 ( drut / sorc ) oplaca sie bic tylko dla hmm ( i mozna w miare latwo zabic ). Powyzej - sorc moze oddac z sd ( na pewno mocniej niz low-lev pk z hmm + bron ), druid moze od biedy sie uhac ( lepiej uzyc uhy niz oddac pk za darmo ). Zysk z zabicia solidny, pod warunkiem sie ofiara da sie zabic.. # nie dotyczy osob pekujacych dla zabawy, ofiar afk oraz postaci high-lev, ktore, jak wiadomo ciezko zabic 1v1 |
![]() |
![]() |
#40 |
Guest
|
![]() Najczęściej padają sorki i druidzi na foldzie i oczywiście afkerzy.
Oczywiście chodzi o runy ale jeśli druid ma dobre pvp i magic lvl to może być grozny (np mój qmpel miał na 12 lv 32 mlvl) Stąd morał dla afkerów grajcie na TBI co z tego że tego bota zrobili ludzie z tibia.xx.pl ważne że może uchronić przed śmierciom wielu afkujących drutów i sorców ![]() |