Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-10-2006, 16:40   #1
Lores
Użytkownik Forum

Lores's Avatar

Data dołączenia: 14 10 2006
Lokacja: Lublin

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Morgana
Poziom: 10
Skille: 16/18
Poziom mag.: 15
Evul Pamiętnik Tibijskiego maniaka!

Mój brat bardzo często grał w gry sieciowe. A najwięcej w Tibie, bo chyba tak nazywa się ta gra. Z początku uważałem, że jest to najgorsza gra na świecie, ale po jakimś czasie zmieniłem zdanie.

Dzień 1
Gdy odrabiałem lekcje w pokoju [który dziele oczywiście z moim bratem] wszedł do niego mój brat i włączył komputer. Nigdy nie przeszkadza mi to, że on gra wtedy, gdy się uczę, więc nie zareagowałem. Po jakimś czasie Marcin [bo tak się właśnie nazywa mój brat] powiedział, że idzie do kumpla i poprosił mnie, żebym siadł przy komputerze i wciskał za niego klawisz F1. Nie rozumiem co to miało dać, ale za każdym razem pojawiały się wokół ludzika biało-niebieskie kropki . To wszystko zaczęło mi się nudzić, ale po chwili podszedł do mnie zielony stworek. Nie chciałem być niegrzeczny więc powiedziałem do niego: "Cześć". Chyba mnie nie zrozumiał bo po chwili powiedział: "Bugga! Bugga!" a potem "Zig Zag! Gobo attack!". Gdy tylko zobaczyłem jak pod ludzikiem tworzy się czerwona plama uznałem, że zielony stworek mnie zaatakował. Od razu powiedziałem, iż bardzo mi przykro i nie chciałem go urazić. Jednak to chyba go nie wzruszyło bo dalej z ludka wyskakiwały czerwone kreski. Nagle na ekranie pojawił się drugi ludzik. Powiedziałem do niego: "Pomóż mi!" On w przeciwieństwie do zielonego gościa mnie zrozumiał. Podszedł do niego i zaczął rzucać w niego niebieskimi kulkami. Po jakimś czasie stworek umarł. A mój wybawiciel odezwał się do mnie: "Czego go nie zabiłeś?" Na co odpowiedziałem mu, że brat kazał mi wciskać przycisk i nikogo nie atakować. Reakcja człowieka, który uchronił mnie od śmierci była następująca: "OMG WTF LOL" Z tych trzech wyrazów nie zrozumiałem ani jednego. Dalej przystąpiłem do czynności wyznaczonej mi przez Marcina. Po paru minutach przyszedł do mnie brat i przejął kontrole nad tą gra. Ja ponownie siadłem do nauki, chociaż myślami byłem przy tej grze.

Dzień 2
Kiedy wróciłem ze szkoły poprosiłem brata, żeby włączył mi tą grę, w którą grałem wczoraj. On powiedział, że nie może dać mi swojego konta, ale za to stworzy mi własne.

Dzień 3
Dzisiaj jest pierwszy dzień mojej tibijskiej kariery. Mój ludek bardzo różnił się od ludka mojego brata. Tamten w rogu ekranu miał to a ja . Dlaczego on ma mieć lepsze rzeczy ode mnie. Poza tym niegdzie nie mogłem znaleźć miejsca, na którym stał mój brat. NIGDZIE NIE MOGLEM WYJSC!!! w końcu zszedłem na dół, gdzie było bardzo dużo szczurów [rat] one podchodziły do mnie i atakowały. Uznałem, że je także należy zabijać. Po jakimś czasie [mogło to byś ok. 10min] siedzenia na szczurach nad ludkiem wyskoczył mi komunikat You advanced from Level 1 to Level 2. Z początku nie wiedziałem czy to dobrze czy źle, ale po jakimś czasie uznałem, że od tego momentu obrażenia, które zadaje "ratom" są nieco większe. To dobrze .
Nie rozumiem, dlaczego wszyscy wołają na mnie "HUNTED".

Dzień 4
Poziomy mojej postaci zwiększały się wraz z ilością zabitych potworów. Już mam piąty Level. Jutro mam klasówkę z fizyki. Uczyć się? Dobra, ale tylko wyjdę z tego rooka.

Dzień 5
Wczoraj grałem do 22 i nie zdążyłem się przygotować na klasówkę. Trudno, przecież i tak nie jestem najgorszy w klasie [zacznę się martwić dopiero jak będę]. Najważniejsze jest to, że opuściłem w końcy tą beznadziejną wyspę.

Dzień 6
Pokłóciłem się z bratem, bo nie chciał mnie dopuścić do kompa. Czy on nie rozumie, że musze zrobić jak największe skile? Jak on musi coś załatwić to od razu go puszczam [Tibia oczywiście zostaje włączona].

Dzień 7
You advanced from Level 10 to Level 11.
Nie są to jakieś wielkie sukcesy, ale ziarnko do ziarnka i może kiedyś będe najlepszy na serwie. Nic nie wiadomo. A dzisiaj musze siedzieć do wieczora. Nie spocznę, dopuki nie wbije skili 70/60.

Dzień 8
Wczoraj miałem cały czas skilować, ale znudziło mi się to, więc poszedłem expic. Mama kazała mi się kłaść spać [poszedłem], ale jak tylko zasnęła wstałem i dalej grałem. Nie rozumiem polityki mojej mamy przecież moje oceny nie są gorsze niż trójki i dwójki, co prawda trochę się pogorszyły od momentu grania w Tibię, ale co z tego. niektórzy ludzie nie zdają po pare razy. A moja sytuacja nie zapowiada [na razie] tego, żebym musiał powtarzać klasę.

Dzień 9
CO TO MA BYĆ???? Zachciało mi się spać, więc nastawiłem sobie bota, żeby czas, który poświecam na spanie nie zmarnował się. A tu co? Jestem w świątyni. Ktoś mnie zabił. NIECH TYLKO SIĘ DOWIEM KTO!!

Dzień 10
Musiałem grać cały dzień, aby odrobić wczorajsze straty. Powiedziałem rodzicom, że jestem chory. Grałem dzisiaj przez cały dzień. Mama co najmniej 5 razy kazała mi wyłączyć komputer i zainteresować się lekcjami. Odpowiedziałem jej, że zadzwoniłem do kolegi i powiedział mi, że nic nie było. [tak naprawdę dzisiaj było siedem lekcji, z których nauczyciele pozadawali nam kwartyliony prac domowych]. Co z tego odrobię je jutro na przerwie.

Historia mojego grania ciągnęła się miesiącami. Często na ekranie widziałem napisy typu You advanced from Level 43 to Level 44. Skończyło się to dopiero, gdy rodzice dowiedzieli się o wywiadówce [oczywiście nie ode mnie] i przynieśli karteczkę z ocenami. Nie cieszyli się zbytnio, sami zobaczcie dlaczego:

Oceny z I semestru klasy II "c"
Gimnazjum nr 10 w Pyzdrach:
j. polski 2,2,3,1,2,4,4,3
Matematyka 2,2,1,2,3,2,2
Fizyka 3,1,2,2,4,1
Biologia 4,1,1,3,2
Chemia 2,2,1,3,2,1
j. angielski 3,3,4,1,2
WOS 5,5,3,2,2
Informatyka 5,5,5,4
Historia 3,2,3,1
Sztuka 4,5,3,3
WF 1,5,5
Geografia 3,4,2,3,1,2

W ten oto sposób rodzice pozbawili mnie i mojego brata Internetu, więc moja cała tibijska przygoda skończyła się równie szybko, jak się zaczęła.

Uwaga!! Ten temat ma trzy bardzo ważne morały:
1. Nie spędzać za duzo czasu przed komputerem.
2. Nie używać bota do expienia w nocy.
3.[najważniejsze] Nie dopuszczać braci do Tibi .

Ten temat, [który miałem umieścić w dziele hunted gazetki tibijskiej, ale się namyśliłem] dedykuje moim najlepszym kolegom z klasy [jak i poza nią] Pawłowi, Piotrkowi, Maćkowi i Adamowi.

Ostatnio edytowany przez Lores - 20-10-2006 o 21:21.
Lores jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-10-2006, 17:02   #2
Vrael
Użytkownik Forum

Vrael's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2006
Lokacja: Poznan

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania
Domyślny

4. Nie olewac szkoly

Na poczatku mialem beke ale potem juz troche spowaznialo Oj chlopie nie zorganizowales dobrze czasu
Vrael jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2006, 17:18   #3
Lores
Użytkownik Forum

Lores's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vrael Pokaż post
4. Nie olewac szkoly

Na poczatku mialem beke ale potem juz troche spowaznialo Oj chlopie nie zorganizowales dobrze czasu
dobrze gadasz nawet w Pyzdrach trzeba od czasu do czasu sie pouczyc

stary 20-10-2006, 20:09   #4
Łuk4sz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 04 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lores
poprosił mnie, żebym siadł przy komputerze i wciskał za niego klawisz F1. Nie rozumiem co to miało dać, ale za każdym razem pojawiały się wokół ludzika biało-niebieskie kropki
Też lubie "Zagubionych" ^^
Oceny z Infy masz całkiem dobre, macie sprawdziany z grania w Tibie?

Tak na serio, to można grać w Tibie i się dobrze uczyć, tylko trzeba rozróżniać świat realny od wirtualnego.Trzeba wiedzieć kiedy powiedzieć NIE Tibii, a TAK nauce.
Łuk4sz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2006, 20:21   #5
Vrael
Użytkownik Forum

Vrael's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2006
Lokacja: Poznan

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania
Domyślny

Up: Juz nawet nie o to chodzi, mozesz sobie grac kiedy chcesz, tylko musisz znalesc to 1-3h na nauke, najlepiej odrazu po szkole, bo potem mozna nawalac bez wyrzutow sumienia
Vrael jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2006, 20:30   #6
Lexing
Użytkownik Forum

Lexing's Avatar

Data dołączenia: 06 05 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Astera
Poziom: 114
Skille: xx/28
Poziom mag.: 68
Domyślny

Z większości lekcji można mieć spokonie 3-4 bez uczenia się w domu wystarczy tylko UWAZAĆ (tak, tak, to jest możliwe) na lekcjach... Ja w II klasie gim. mam oceny 4-5 czasami jakieś 3 ucząc sie tylko przy tibii...

@Down: Nie mam 2 nie odzywaj sie rafale, i nie pisz offtopow... Mama nie nauczyła cie że nie wolno kłamać?

20:58 Michallo of Astera [10]: wyscik
21:16 Knight of the heart [29]: BUY AFENGEOR

Ostatnio edytowany przez Lexing - 20-10-2006 o 20:59. Powód: V
Lexing jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2006, 20:46   #7
rafalxx
Użytkownik Forum

rafalxx's Avatar

Data dołączenia: 16 05 2006

Świat: Astera
Poziom: 31
Skille: xx/21
Poziom mag.: 33
Domyślny

Salatar napie przynajmniej nieklam masz tez pare 2 ale czesciowo sie zgadzam (zastraszyl mnie)

zapomnialem ze on gra caly dzien jak wroci ze szkoly i sie w nauce opuszcze (niepisze wypracowan itp)

jeszcze 1 jest niewyzyty i agresywny
11:12 Devis of knight [1]: czy tu sie wylegajom noobki???

Ostatnio edytowany przez rafalxx - 20-10-2006 o 20:54.
rafalxx jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2006, 20:53   #8
Excalibug
Użytkownik Forum

Excalibug's Avatar

Data dołączenia: 08 08 2006

Świat: Ziemia
Poziom: 666
Skille: 666
Poziom mag.: 66
Domyślny

Hmm...
Dosyć dużo błędów (literówki,stylistyczne itd.)
Cytuj:
[będę się martwic dopiero jak będę]
np tutaj ^
|
|
Ogólnie 6/10
@ Dlaczego te forum jest takie zjebane?? Na forum konta majom ludzie 150+ lvle wiedzom gdzie expic znajom miejsca a nie pomogom tylko piszom teksty typu naucz sie poprawnie pisac i dokup instrukcje obslugi na allegro?? Hyba pujde na tibie.org.pl bo tutaj sami debile sie wypowiadajom
Linki:
Moja stronka internetowa informująca o zarabianiu w internecie. Zapraszam!

Zarób kasę na pacca! Szybko i pewnie!

CHCESZ ZMIAZDZYC WROGA ZAROWNO NA PVP JAK I NA NON-PVP????KLIKNIJ TUTAJ!!
Excalibug jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2006, 20:54   #9
Excalibug
Użytkownik Forum

Excalibug's Avatar

Data dołączenia: 08 08 2006

Świat: Ziemia
Poziom: 666
Skille: 666
Poziom mag.: 66
Domyślny

Hmm...
Cytuj:
[będę się martwic dopiero jak będę]
np tutaj

Ogólnie 6/10
@ Dlaczego te forum jest takie zjebane?? Na forum konta majom ludzie 150+ lvle wiedzom gdzie expic znajom miejsca a nie pomogom tylko piszom teksty typu naucz sie poprawnie pisac i dokup instrukcje obslugi na allegro?? Hyba pujde na tibie.org.pl bo tutaj sami debile sie wypowiadajom
Linki:
Moja stronka internetowa informująca o zarabianiu w internecie. Zapraszam!

Zarób kasę na pacca! Szybko i pewnie!

CHCESZ ZMIAZDZYC WROGA ZAROWNO NA PVP JAK I NA NON-PVP????KLIKNIJ TUTAJ!!
Excalibug jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2006, 21:27   #10
Lores
Użytkownik Forum

Lores's Avatar

Domyślny

wiecie co? wszyscy macie racje, można łączyć Tibię z nauką i miec dobre oceny tylko, że jak sama nazwa wskazuje to jest pamietnik tibijskiego MANIAKA

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Excalibug Pokaż post
Hmm...

np tutaj

Ogólnie 6/10
teraz może być? i dzieki za ocene 6/10 to też coś

stary 20-10-2006, 22:10   #11
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

A po co komu szkoła? Ja nawet jak nie gram w Tibię to się nie uczę, po prostu tego nie lubię. Wolę leżeć i się w sufit gapić chociażby. Albo robić dziesiątki ciekawszych rzeczy.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-10-2006, 05:54   #12
Lores
Użytkownik Forum

Lores's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
A po co komu szkoła? Ja nawet jak nie gram w Tibię to się nie uczę, po prostu tego nie lubię. Wolę leżeć i się w sufit gapić chociażby. Albo robić dziesiątki ciekawszych rzeczy.
ripper może pochwalisz się ocenami?

stary 21-10-2006, 08:51   #13
Krizz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 08 2005

Domyślny

Człowieku, ty to powinieneś dać do poradników
Bardzo pouczające
Krizz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-10-2006, 08:51   #14
Smiti
Użytkownik Forum

Smiti's Avatar

Data dołączenia: 13 02 2005
Lokacja: POLSKA

Imię: Shus Crya
Profesja: Elite Knight
Gildia: Zion
Świat: Xerena
Poziom: 60
Skille: 73+/70+
Poziom mag.: 6
Domyślny

Cytuj:
Mam dokładnie tak samo przez całą 3 gimnazjum ani razu się nie uczyłem a średnia według mnie nie najgorsza bo 4.01 !
stary 21-10-2006, 08:57   #15
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lores Pokaż post
ripper może pochwalisz się ocenami?
W zeszłym roku 4.80 + zachowanie bdb bez kiwnięcia palcem. Jeszcze jakieś wątpliwości? Jak ktoś chce to ma dobre oceny i bez uczenia się. Trzeba umieć słuchać i myśleć.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-10-2006, 11:09   #16
Lu'Ve
Guest

Domyślny

O lol xD
ta rozmowa przekształciła się w przekomarzanie jaką kto miał średnią (albo mają) w gimnazjum

Ja się nie będę chwalił ale nie była najgorsza skoro dostałem się do LO, a obecnie jestem na Akademi Morskiej w Gdyni

Najbardziej podobał mi się początek postu
Może kiedyś ktoś nakręci film o nałogach ze spojrzenia tibijczyka

Pozdrawiam:
Lu'Ve

Ostatnio edytowany przez Lu'Ve - 21-10-2006 o 11:10.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 21-10-2006, 11:43   #17
Lores
Użytkownik Forum

Lores's Avatar

Domyślny

Cytuj:
W zeszłym roku 4.80 + zachowanie bdb bez kiwnięcia palcem. Jeszcze jakieś wątpliwości? Jak ktoś chce to ma dobre oceny i bez uczenia się. Trzeba umieć słuchać i myśleć.
gratuluje sukcesów o ile są one prawdziwe, bo jakoś nie chce mi się wierzyc, że przez uważanie na lekcjach mozna miec takie stopnie. bo jeżeli lezysz na łóżku, gapisz się w sufit i dłubiesz w nosie to na pewno nie masz dobrych ocen

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dark Kriss Pokaż post
Człowieku, ty to powinieneś dać do poradników
Bardzo pouczające
dzieki, może kiedyś tam trafi

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lu'Ve Pokaż post

Ja się nie będę chwalił ale nie była najgorsza skoro dostałem się do LO, a obecnie jestem na Akademi Morskiej w Gdyni

Lu'Ve
gratuluje! jak skończysz akademie to popłyń do szwecji i kup nam pacca bo tam taniej

stary 21-10-2006, 12:10   #18
teletoobis
Użytkownik Forum

teletoobis's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2005
Lokacja: B-stok

Profesja: Elite Knight
teletoobis ma numer GG 2751608
Domyślny

Cytuj:
no i ktoś w koncu powiedział prawde ; o
wystarczy siedziec na lekcji, nie snuc erotycznych snow z kolezanka obok w roli glownej, sluchac co ma do powiedzenia nauczyciel i notowac wszystko..
Będąc w 1 kl. gimn. grałem w Tibie sporadycznie, miałem średnią cos kolo 4.5
W 2 klasie grywałem baaaardzo długo, kupilem pacca i srednia spadla do ~3.95 ;o
Teraz, w 3 klasie odpuscilem sobie calkowicie Tibie i jak narazie najgorsze oceny mam z religii ;]
Z tego wynika, ze Tibia to jednak potworny złodziej czasu

*2 rady od teletoobis'ia:
1. NIGDY nie dawać passów z forum młodszej zwierzynie
2.TULIMY!

Wiesz, jednego Ci zazdroszczę: kiedy ja siedze na forum pełnym idiotów, Ty właśnie czytasz podpis geniusza i przyszłego władcy świata :/
Cytuj:
Bana nie ma a jednak jest a mimo to pisze :/ wtf?
teletoobis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-10-2006, 12:12   #19
Zenuś
Użytkownik Forum

Zenuś's Avatar

Data dołączenia: 28 01 2006
Lokacja: Ab'dendriel
Wpisy bloga: 7

Stan: Usunięty
Świat: Antica
Poziom: 8
Skille: 15/16
Poziom mag.: 1
Domyślny

Ocena*****
bardzo dobry i wciągający pamiętnik. Nieraz śmiałem się choć pod koniec jakoś nie za wesoło było
MORAŁY ROX
stary 21-10-2006, 12:30   #20
Zotemut
Zbanowany

Zotemut's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2006

Domyślny

Cytuj:
Hmmm. Ja sie ucze i odrabiam lekcje max 1,5h.
A jak narazie mam 3x 5, 4x 4, 1x 2 i jedna 3;p

@Topic

6+
Zaczytalem sie ;p
I mi mleko wykipialo ;/

Ostatnio edytowany przez Zotemut - 21-10-2006 o 12:33.
Zotemut jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania