Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 23-10-2006, 21:10   #21
Mehh
Użytkownik Forum

Mehh's Avatar

Data dołączenia: 12 01 2006

Domyślny

@up

zauważ iż na new serv wystarczy że wejdziesz komus na resp i jestes hunted , wiec trudno poexpic ... a scaraby roXor
Mehh jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-10-2006, 21:21   #22
Boytano
Użytkownik Forum

Boytano's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2006
Lokacja: Lublin
Wpisy bloga: 9

Domyślny

@up

Tak hunted, tylko przez kogo? -.- Zaczne od samego początku i kto mnie shunci, gdy na samym początku będa mieli równy lvl mojemu? A scaraby sux ;s
Boytano jest offline  
stary 23-10-2006, 21:32   #23
alkoOholik
Zbanowany

alkoOholik's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2006
Lokacja: Konin

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Garet Zen
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Pg
Świat: Askara
Poziom: 61
Skille: 81/51
Poziom mag.: 16
alkoOholik ma numer GG 8962800
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mehh Pokaż post
@up

zauważ iż na new serv wystarczy że wejdziesz komus na resp i jestes hunted , wiec trudno poexpic ... a scaraby roXor
O motyla noga... Jak dla mnie jesteś jedwabnym noobem =]. Ja nie Ty że boisz się expić i jak ktoś Ci napisze hunted to kończysz z grą. Omg ŻAL ŻAL ŻAL ŻAL ŻAL !!!! OMG Nie moge... zaraz padne... śmieszny jesteś ^^. Lepiej milcz =P Scaraby to najgłupszy pomysł... nic dziwnego że przyszedł on do głowy właśnie Tobie xD

Ostatnio edytowany przez Vil - 23-10-2006 o 22:17.
alkoOholik jest offline  
stary 23-10-2006, 21:34   #24
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Boytano Pokaż post
@up

Tak hunted, tylko przez kogo? -.- Zaczne od samego początku i kto mnie shunci, gdy na samym początku będa mieli równy lvl mojemu? A scaraby sux ;s
Zakładając, że ty masz 25 ms i chce Ciebie huntować 25 ms, to nie widzę problemu. Weźmie jeszcze 1-2, albo nawet 3 osoby (bo z reguły samemu na new world się nie idzie) i padniesz, zanim się zdążysz zorientować, że czas spier*alać.
ripper jest offline  
stary 23-10-2006, 21:36   #25
alkoOholik
Zbanowany

alkoOholik's Avatar

Domyślny

@ripper
No więc skoro kolega padnie też zawoła kolegów i ubiją tamtego. I będzie wojna. I buum, któraś gildia odpadnie =).
alkoOholik jest offline  
stary 23-10-2006, 21:37   #26
Boytano
Użytkownik Forum

Boytano's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2006
Lokacja: Lublin
Wpisy bloga: 9

Domyślny

@ripper

Dlatego ide w grupie kumpli
Boytano jest offline  
stary 23-10-2006, 21:40   #27
Mehh
Użytkownik Forum

Mehh's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez alkoOholik Pokaż post
O ku*wa... Jak dla mnie jesteś je*anym noobem =]. Ja nie Ty że boisz się expić i jak ktoś Ci napisze hunted to kończysz z grą. Omg ŻAL ŻAL ŻAL ŻAL ŻAL !!!! OMG Nie moge... zaraz padne... śmieszny jesteś ^^. Lepiej milcz =P Scaraby to najgłupszy pomysł... nic dziwnego że przyszedł on do głowy właśnie Tobie xD
Jesteś śmieszny . Po pierwsze forum jest od wydawania poglądów . Po drugie " grasmtykahhs jestuiop fajnu " . Po trzecie nie klnij i nie cenzuruj bo zaraz warny polecą . Po czwarte jesteś niegodnym życia człowiekiem który nie umie przyjąć do wiadomości że sie pomylił i że niejest " Alfą i Omegą "
Mehh jest offline  
stary 23-10-2006, 21:48   #28
alkoOholik
Zbanowany

alkoOholik's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mehh Pokaż post
Jesteś śmieszny . Po pierwsze forum jest od wydawania poglądów . Po drugie " grasmtykahhs jestuiop fajnu " . Po trzecie nie klnij i nie cenzuruj bo zaraz warny polecą . Po czwarte jesteś niegodnym życia człowiekiem który nie umie przyjąć do wiadomości że sie pomylił i że niejest " Alfą i Omegą "
Heh... dzieciak. Po 1 ok jest od wydawania poglądów ale patrz co Ty piszesz... Po drugie robie mniej błędów niż Ty więc siedź cicho. Po 3 Ok niech lecą warny. Po 4 nie rób z siebie jakiegoś filozofa bo jak przeczytałem to zdanie: " Po czwarte jesteś niegodnym życia człowiekiem który nie umie przyjąć do wiadomości że sie pomylił i że niejest " Alfą i Omegą " to spadłem z krzesła... Ile Ty masz lat? 12? Żal mi Ciebie... Niewiem czy masz jakiś Kompleks Edypa czy co... poprostu nie mam słów. Bye
alkoOholik jest offline  
stary 23-10-2006, 21:49   #29
Mehh
Użytkownik Forum

Mehh's Avatar

Domyślny

@up

bye , i nie wracaj

@ edit

powyżywaj sie na mnie , powyzywaj mnie ... ulżyło Ci ?

Ostatnio edytowany przez Mehh - 23-10-2006 o 21:56.
Mehh jest offline  
stary 23-10-2006, 21:53   #30
alkoOholik
Zbanowany

alkoOholik's Avatar

Domyślny

Buehuehue... nie masz już co powiedzieć? Ok idź już idź =) Noobek xD
alkoOholik jest offline  
stary 23-10-2006, 22:21   #31
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez alkoOholik Pokaż post
Heh... dzieciak. Po 1 ok jest od wydawania poglądów ale patrz co Ty piszesz... Po drugie robie mniej błędów niż Ty więc siedź cicho. Po 3 Ok niech lecą warny. Po 4 nie rób z siebie jakiegoś filozofa bo jak przeczytałem to zdanie: " Po czwarte jesteś niegodnym życia człowiekiem który nie umie przyjąć do wiadomości że sie pomylił i że niejest " Alfą i Omegą " to spadłem z krzesła... Ile Ty masz lat? 12? Żal mi Ciebie... Niewiem czy masz jakiś Kompleks Edypa czy co... poprostu nie mam słów. Bye
ty sie zachowujesz jak 12 latek co ma cool ziomalskie texty -.-
stary 23-10-2006, 22:27   #32
alkoOholik
Zbanowany

alkoOholik's Avatar

Domyślny

Super. Niestety mam więcej niż 12 i to dużo więcej. Przynajmniej pomogłem potrzebującemu =).

Ostatnio edytowany przez alkoOholik - 23-10-2006 o 22:30. Powód: Dopisek
alkoOholik jest offline  
stary 23-10-2006, 22:32   #33
Reed
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 10 2006

Domyślny

Chyba czas już zamknac temat.

Cytuj:
Buehuehue... nie masz już co powiedzieć? Ok idź już idź =) Noobek xD
ten tekst symbolizuje twoje prawdziwe dno
Reed jest offline  
stary 23-10-2006, 22:44   #34
RaHak
Użytkownik Forum

RaHak's Avatar

Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Danubia
RaHak ma numer GG 1939845 Send a message via Skype™ to RaHak
Domyślny

Nie chce zabardzo robić za mondrale i bossa, ale jak dla mnie to do pvp to paladyn jest najlepsza profesja

Bo tak bolt(dość spory dist)+hmm(po 15mlvl sd) - możliwość noszenia większej ilości rzeczy z czym się wiąże możliwość większej ilości run/manasów podczas walki w stosunku do sorca. Zrównowazona ilość many i życia daje mu ten atut, że może walić w siebie vite i np jak ma z 1000 hp sorc go do 400 podjedzie to znów ma te 1000.

Co prawda sorc mający 50 lvl będzie miał te 1600~ many czy tam ile i można powiedzieć, że utamo vita będzie robiła za jego dodatkowe życie, ale nawet jeżeli będzie wyprowadzał ue i będzie lany to mana poleci w dół bo mfami nie wyciągnie całej many (paladyn będzie zawzięcie pruł sdkami i boltami).

To chyba troche o podejsciu z strony agresywnej.

O biernej teraz...

Stosunkowo trudno powiedzieć co lepsze gorsze... sorc na 30+ ma explo,hmm,gfb zato paladyn może bez problemu walić w gsy (no chyba ze ma 55 dysta to tu bym polemizował). PALADYN ROBI SOBIE SAM AMUNICJE (hmm i bolty/strzały). Zresztą porónajmy zakładając, że MS żeby zrobił 8k na hmmach przy średniej cenie servera ~1,7k - ~2k to musiał by zrobić jakieś 4-6 bp run z czego jedno takie bp robi się jakieś 1h 40min (nie żrac manasow ani korzysając z LR) przy prawie 100% zysku [koszy blankow i ew. fooda]. Tedy to paladyn przez ten czas ~8h*mniej wiecej tyle robisz 4-6 bp hmm* ma szanse zlootwać z gs'a loot o 2-3 razy większej wartości przy nie za ogromnych kosztach**.

Jednak musze tu stwiedzić fakt... Bez ryzyka nie ma zabawy***.

Na koniec o expieniu... tutaj już master sorc ma troche lepiej bo...

Paladyn kozaczy na poczatku tak do ~45lvl na dragonach/gsach, później ma dośc dobry zastój do ~70lvl i wreszcie zaczyna się gra i później dostajesz znó w taba na około 130-140lvl i tak mniejwiecej do 180 poziomu.

Master Sorc. masz teraz wandy więc na początku jaieś roty pierdoły itp. później tak od 20-25 lvl tomby z ghulami itp. od tak 30+ lvl już woi/summony się przydają na głębszych poziomach (pamiętając jednak o runach itd. żeby nasz mlvl był po przekroczeniu ~20lvl ZAWSZE większy od normalnego aż do mniejwięcej 50-55 normalnego; później siłą żeczy lvl będzie wiekszy od magika ). Jednak tutaj problemem nie jest ilość życia czy cap (wagi ), a kaso żernośći na exp. Żeby dobrze i efektywnie expić trza na podsaowy hunt wydać z 6k kasy na same mfy nie mówiąc o runach (ja osobiście sam se robie hmm na dragi) jednak po pewnym czasie dochodzi się do własnych cykli i umiejętności rozliczania co jak gdzie kiedy itp. itd.

Podsumowywując z własnych takowych doznań i wniąsków

PvP : RP
Kasa: RP
Expieni: MS

Ogółem 66,66 2/3 & to na RP
33,33 1/3% to na MS
Wynik: Graj RP będziesz wielki .

**Jest szansa iż gs będzie dawał dupy i nie da loota, ale po 8h...
***Biega mi o to, że żeby paladynem zarobić tą metodą trza się troche na robić .

-------

P.S. post jest pisany połowicznie kalkulacyjnie, a połowicznie z doświadczenia i wniosków oraz dodam, że dla obu jest potrzebne dobre łącze .

Ostatnio edytowany przez RaHak - 23-10-2006 o 22:49.
RaHak jest offline  
stary 23-10-2006, 23:04   #35
Koronowany rycek
Użytkownik Forum

Koronowany rycek's Avatar

Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Białystok

Imię: Bziqol
Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 70
Wyślij wiadomość przez ICQ do Koronowany rycek Koronowany rycek ma numer GG 10231901 Adres Jabbera do Koronowany rycek
Domyślny

Po 1

Powodzenia w wyjsciu z roooka bo to ci sie przyda.

Po 2

Palladyn ? Palladyn to syf mialem 72 palla, jezeli warunki ci pozwalaja (great net,prad ktory nigdy nie gasnie czy psa ktory nie zje ci klawy) to graj se nim.Ale to jest nudna profesja

Ms ?
Ms to mozna powiedziec 1 hitowiec. Przy 1 lepszym combo zgona zaliczysz ale nie ma czasu tutaj na nudy, duzo czarow ofensywnych itp. Swietnie sie gra, a jaki respect wzbudza ms kiedy biegnie pod temple/dp z gran hurem. To tyle

Sorc w skorcie

Wycinki :

Cytuj:
**Jest szansa iż gs będzie dawał dupy i nie da loota, ale po 8h...
taak co to było 8h posiedziec i zeby dupa bolała a oczy piekly od monitora Swietna rada.

Cytuj:
Jednak tutaj problemem nie jest ilość życia czy cap (wagi ), a kaso żernośći na exp. Żeby dobrze i efektywnie expić trza na podsaowy hunt wydać z 6k kasy na same mfy nie mówiąc o runach (ja osobiście sam se robie hmm na dragi)
Tak tak tak, a palladyn to bolty w Biedronce kupuje jak pieczywo.2k boltow=6k .... Wiec nie wiem ocb. Hmm? Hmm praktycznie Pacc nie use'uje. Tera sa E visy/morty i innej masci spelle
Cytuj:
Przynajmniej pomogłem potrzebującemu =).
Cytuj:
Tak hunted, tylko przez kogo? -.- Zaczne od samego początku i kto mnie shunci, gdy na samym początku będa mieli równy lvl mojemu?
Zawsze sie znajdzie osoba ktora gra z 30 ownerami i siedzi na kompie 24/7 Latwo dostac hunta, zwalszcza kiedy sie nie idzie z grana i duza ekipa, ktora umie szybko i tego expic

No naprawde wielce pomogles. Daj dla zebraka przynajmniej dycha a ci pogratuluje.

Cytuj:
ty sie zachowujesz jak 12 latek co ma cool ziomalskie texty -.-
A ty jak nie dowartosciowany user, ktory ma zamiar kazdego cisnac za to ze ma inne opinie? Uwierz mi, nie ktorzy 11 latkowie sa madrzejsi od starszych

Cytuj:
Buehuehue... nie masz już co powiedzieć?
Nie kloc sie z idiota, napierw znizy cie do swojego poziomu a potem pokona doswiadczeniem...

Ostatnio edytowany przez Koronowany rycek - 23-10-2006 o 23:14. Powód: Wycinki
Koronowany rycek jest offline  
stary 23-10-2006, 23:38   #36
alkoOholik
Zbanowany

alkoOholik's Avatar

Domyślny

Och Koronowany mądry post xD. Pomogłem mu na gg. Przez połowe dnia z nim gadałem =). Pozdro. Temat do zamknięcia.
alkoOholik jest offline  
stary 24-10-2006, 00:50   #37
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

zeby ktos sie nie czepil zawartosci merytorycznej:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez RaHak Pokaż post
Bo tak bolt(dość spory dist)+hmm(po 15mlvl sd) - możliwość noszenia większej ilości rzeczy z czym się wiąże możliwość większej ilości run/manasów podczas walki w stosunku do sorca.
liczy sie nie to ile moze zabrac a to ile zabierze, nie widzialem jeszcze nikogo wypakowanego _dokladnie_ po brzegi wspomagaczami _dokladnie_ w optymalny sposob.

Cytuj:
Co prawda sorc mający 50 lvl będzie miał te 1600~ many czy tam ile i można powiedzieć, że utamo vita będzie robiła za jego dodatkowe życie, ale nawet jeżeli będzie wyprowadzał ue i będzie lany to mana poleci w dół bo mfami nie wyciągnie całej many (paladyn będzie zawzięcie pruł sdkami i boltami).
palek ma bardzo skromne szanse zabic sorca.

Cytuj:
Stosunkowo trudno powiedzieć co lepsze gorsze... sorc na 30+ ma explo,hmm,gfb
rozumiem, ze masz na mysli runy ktore sobie zrobil ?

Cytuj:
PALADYN ROBI SOBIE SAM AMUNICJE (hmm i bolty/strzały).
wystrzeliwuje ja z pare razy wieksza szybkoscia niz produkuje.

Cytuj:
Zresztą porónajmy zakładając, że MS żeby zrobił 8k na hmmach przy średniej cenie servera ~1,7k - ~2k to musiał by zrobić jakieś 4-6 bp run z czego jedno takie bp robi się jakieś 1h 40min (nie żrac manasow ani korzysając z LR) przy prawie 100% zysku [koszy blankow i ew. fooda].
lub posiedziec 1,5h na minosach.

Cytuj:
Tedy to paladyn przez ten czas ~8h*mniej wiecej tyle robisz 4-6 bp hmm* ma szanse zlootwać z gs'a loot o 2-3 razy większej wartości przy nie za ogromnych kosztach**.
ma rowniez szanse zlootowac zloto za 10% kosztow. Rownolegle, ma szanse zarobic 8k na minosach.

Cytuj:
Paladyn kozaczy na poczatku tak do ~45lvl na dragonach/gsach, później ma dośc dobry zastój do ~70lvl i wreszcie zaczyna się gra i później dostajesz znó w taba na około 130-140lvl i tak mniejwiecej do 180 poziomu.
dlaczego akurat do 180 ?

Cytuj:
(pamiętając jednak o runach itd. żeby nasz mlvl był po przekroczeniu ~20lvl ZAWSZE większy od normalnego
musimy sie mocno starac zeby mlvl byl wyzszy od normalnego, co zreszta nie ma najmniejszego sensu ( tak jak robienie run ).

Cytuj:
Jednak tutaj problemem nie jest ilość życia czy cap (wagi ), a kaso żernośći na exp. Żeby dobrze i efektywnie expić trza na podsaowy hunt wydać z 6k kasy na same mfy nie mówiąc o runach (ja osobiście sam se robie hmm na dragi)
2 znajomych MS do okolo 75 levelu nie uzyli ani jednej runy i zyja. Przy doborze odpowiedniej miejscowki mfy zwracaja sie z nadwyzka a exp tez nie jest zly.

Cytuj:
PvP : RP
Kasa: RP
Expieni: MS
Maksymalny dmg 120 levelowego palka z przyzwoitym mlvl wynosi w przyblizeniu 350 ( bolt + SD, imho nieco zawyzone ). Przyjmujac srednie hity w granicach polowy tego, do tego wchodzace asynchronicznie trudno bedzie tym zabic nawet 50 lev druida. Tyle jesli chodzi o pvp palkiem.
stary 24-10-2006, 09:01   #38
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Koronowany rycek Pokaż post
A ty jak nie dowartosciowany user, ktory ma zamiar kazdego cisnac za to ze ma inne opinie? Uwierz mi, nie ktorzy 11 latkowie sa madrzejsi od starszych
dobra to jak ja kogos zwywam i mnie modek zbanuje to znaczy ze jest niedowartosciowanym modkiem ktory cisnie biednych userów za to ze maja inne opinie? (no bo to tylko moja opinia ktos tam np. noobem kretynem no nie?)

Ostatnio edytowany przez Piotrek Marycha - 24-10-2006 o 09:04.
Piotrek Marycha jest offline  
stary 24-10-2006, 09:11   #39
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

@Piotrek~ & Alko~
Wyjdźcie i na PW się pobluzgajcie. Trolle qrfa :<
@topic
Palek to chyba najsłabsza obecnie profesja. Bardzo mały dmg z boltów, SD których może używać na początku mają siłę gorzej niż śmieszną. W sumie to ma też zalety, takie jak łatwy start czy szybki wzrost dista, ale i tak nie jest zbyt dobry. Szczególnie później, kiedy jest do wszystkiego, ale do niczego zarazem. Sorcem na początku można klepać roty (larvy może, jak ktoś lubi szaleć) i exp jest jako taki. Od kiedy mamy War Hammera, wbicie 33 lvla to kwestia kilku dni, jeśli lubimy PGować. No a od 33 lvla granie sorcem to sama przyjemność. Od 50~ zaczynam już expić visami (ew visami + woi, jesli mamy za dużo pieniędzy) i zostawiamy inne (może z wyjątkiem druida) profesje daleko w tyle. A zatem - wybierz sorca.
ripper jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania