|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2004
Lokacja: Poznań
Stan: Niegrający
Świat: Danubia
![]() |
![]() Witam, mianowicie chcialbym sie wam o cos poradzic.. Chodzi oto, ze pewnego razu (to bylo bardzo dawno temu..), bodajze na 20-25 lv wybralem sie na Island of King (wyspe kroli),i tak zaczelem sobie zwiedzac, az w pewnym momencie postawnowilem wejsc na gore pewnego budynku, tam znalazlem monki, jednego zabilem, a nastepnie ucieklem ( i tu zaczyna sie problem). Kiedy chcialem powrocic spowrotem na Tibie, nie udalo mi sie to gdyz NPC kazal mi zaplacic 1k, poniewaz zaatakowalem badz zabilem Monka i wdarlem sie do ich swiatyni . No to nie wiedzialem juz kompletnie co robic i pomysalem sobie, ze najlepszym rozwiazaniem, niestety bedzie SMIERC. No to coz poszedlem na DS i poczekalem grzecznie az mnie ubije. Zalogowalem sie w temple i juz potem dalej wiodlem normalne zycie..
Teraz mam 60 lv i postanowilem sie udac wraz z pewna ekipa na Banshee Questa - Lecz jest problem! Jaki? Kapitan ktory teleportuje nas na Wyspe kroli nie ma zamiaru ze mna rozmawiac.. Pisze, ze przewiezie mnie dopiero wtedy kiedy zaplace za zabicie Monka.. Wydaje mi sie, ze zebym mogl dalej korzystac z uslug tego statku, musze jakos dostarczyc 1k temu NPC'owi po drugiej stronie czyli na wyspie.. I wlasnie tutaj zaczyna sie moj problem.. Nie wiem jak tam sie dostac inna droga i czy taka droga wogole istnieje na ów wyspe, A bardzo zalezy mi na tym quescie (wiadomo ladne nagrody). Slyszalem od znajomych, ze istnieje jeszcze jedno przejscie na wyspe! Jest to przejscie z Ghostlandu a dokladniej podziemiami GL.. Wiecej sie niestety, nie zdolalalem sie dowiedziec i dlatego prosze was o pomoc! Jezeli ktos z was dobrze zna caly GHOSTLAND i wie cos o tej drodze prowadzacej na wyspe kroli, prosze nie wachajcie sie tutaj o tym pisac. Poniewaz jest to dla mnie bardzo wazne. Z gory dziekuje i pozdrawiam. Wasz Azz~ |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() Nie jestem dokonca pewien ale tak na 91%
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Artso - 22-01-2006 o 13:36. |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2005
Lokacja: Lublin
Imię: Xeron Refel
Profesja: Knight
Świat: Refugia
Poziom: 40
Skille: 65/65
Poziom mag.: 5
|
![]() a ja mam pytanie dotyczace tematu: jak dostac sie na isle of the kings i co tam jest takiego? bo lubie zwiedzac ciekawe zakatki tibii i kto wie moze kiedys tam poplyne
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Now or never
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Masters of Dedaj
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
|
![]() heh.. ja mialem taki sam problem. robilismy tego qesta na family brooch no i potem chcielismy plynac na wyspe... gdyy wkoncu udalo nam się (z pomocą) odgadnac to magiczne slowo "passage" wyladowalismy na wyspie. pochodzilismy pozbieralismy grape'sy itd. pozniej weszlismy na ten budynek ponad biblioteka zobaczylem monka i pomyslalem sobie "wow teraz moge tu niezle expic (bo resp byl niezly) po tej sytuacji qumpel napisal mi "tylko nie atakujcie monkow bo nie wrocicie" ZONK! zabiismy reszte monkow
(i tak byla juz lipa ![]() no wiec rodzi sie pytanie ''czy jak sie zaplacilo 1 raz to mozna tam plywac i zabijac monki nie placac juz potem?" |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: MMz
Profesja: Knight
|
![]() ALE WREDnE MAŁPY. Niezle Cie załatwili
![]() ps.ciekawe czy jak my zabijemy księdza to tez tylko 1 k zaplacimy (joke) ![]()
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2006
|
![]() Tak ..... ! Bardzo prawdopodbne z tym magic walem
![]() Tak jak juz ktos wspominal nie mozna wrocic od gs tym samym wejsciem :/ ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Imię: Bolbochan
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Moonblades
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
|
![]() Tak to jest droga na isle - ale troszke hardcorowa jesli chcesz solo isc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 07 2006
Lokacja: Localhost
Stan: Na Emeryturze
Świat: RL
|
![]() Droga na IotK przez Ghostland.
Taki sam poradnik robilem na forum.tibia.org.pl. Zamieszczam go tutaj, moze komus sie kiedys przyda. Zaczynamy od zachodniej bramy miasta Carlin: ![]() Tutaj spotkamy króliki: ![]() Kierujemy sie w strone zejscia: ![]() Tutaj spotkamy pierwsze potwory (Szkielet): ![]() Tu zas Skorpiony: ![]() Tutaj musimy wykonac pewne czynnosci, aby dostac sie dalej: ![]() 1,2,3 - etapy podrozy. MW - Magic Walle, na razie blokuja zejscie do punktu nr 3. Schodzimy wiec do punktu nr 1 i kierujemy sie dalej, pokonujac niezliczone ilosci Skorpionów: ![]() Schodzimy na dol i idziemy dalej, pokonujac Skorpiony, a nastepnie wchodzimy na gore: ![]() Tutaj bedziemy musieli pokonac Ghoule, Skorpiony i Demon Szkielety. Po zniszczeniu wszystkiego, co sie rusza, schodzimy w kolejne schodki, gdzie beda czekac na nas Beholdery, Stalkery, Ghoule, Skorpiony i Demon Szkielet. Po rozprawieniu sie z przeszkodami przesuwamy dzwignie w prawa strone: ![]() Teraz wracamy pod Magic Walle, jeden z nich zniknal, zostal nam ostatni. Udajemy sie do punktu nr 2: ![]() Schodzimy w dól. Bedziemy musieli stoczyc walke z Giant Spiderem bez mozliwosci ucieczki, gdyz kraty zamykaja sie po naszym wejsciu. Po pokonaniu przeciwnika udajemy sie w prawo i przekrecamy dzwignie, aby byla ustawiona w prawa strone. ![]() Nastepnie wchodzimy w dziure zaznaczona w kolko, przechodzimy przez maly korytarzyk, ropamy sie do gory dwukrotnie i wracamy do Magic Walli, ktore teraz znikly. Droga stoi otworem. eraz chwila uwagi. Jezeli idziecie w kilka osob, musimy stapac powoli, gdyz Magic Walle pojawia sie ponownie, gdy staniecie w miejscu powyzej pierwszego stalaktyta. Krok dalej - pojawi sie kolejny Magic Wall. ![]() Dziura zaznaczona w kolku to miejsce, do ktorego mamy wejsc. Teleport nas nie interesuje. Po zejsciu na dól napotkamy Mumie, Ghosty, Demon Szkielety, Stalkery i Ghoule. Idziemy na sama gore ![]() i przesuwamy dzwignie, ktora usunie Magic Walla. Wchodzimy do dziury. ![]() Zeszlismy na dol po drabince. Teraz wchodzimy w teleport A, wychodzimy teleportem B. ![]() Idziemy waskim korytarzem i uzywamy Kilofa. Nie spotkamy zadnych potworów. ![]() Idziemy dalej i wchodzimy na gore. ![]() Tutaj po przejsciu przez schody beda na nas czekac Ghosty, Demon Szkielety i 3 Stalkery. ![]() Po drodze spotkamy Skorpiony, Demon Szkielety, Ghosty, Stalkery, Slimy. ![]() Tutaj spotkamy kilkanascie Banshee, Demon Szkielety, Stalkery, Ghosty, Mumie. ![]() Sporo Banshe, Ghosty, Mumie. ![]() Ghosty, Stalkery, Demon Szkielet. Schodzimy po schodkach. ![]() Tutaj nie spotkamy zadnych potworów. ![]() Tutaj przechodzac po polach trucizny spotkamy Ghosty, Demon Szkielety i Stalkery. ![]() Po drodze do schodkow spotkamy Ghosty i Demon Szkielety. ![]() Tutaj spotkamy 2 Giant Spidery naraz. Aby dostac sie nizej, musimy uzyc kilofa w miejscu zaznaczonym kolkiem i wykopac dziure, a nastepnie zejsc na dol. ![]() Tutaj nie spotkamy zadnych potworow. ![]() Tutaj duzo Demon Szkieletow, Ghostow, Monkow, Skorpionow oraz 1 Witch. ![]() Duzo Ghouli, Demon Szkieletów, Stalkery. ![]() Dalej idziemy kilka poziomow kolejno schodami w gore. Bedziemy mieli do zabicia sporo Ghouli, Demon Szkieletów, Szkieletów oraz Stalkerów. ![]() Takim oto dlugim i nieco trudniejszym sposobem znalezlismy sie na wyspie. Ostatnio edytowany przez XIII - 02-11-2006 o 15:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 02 2005
|
![]() Cytuj:
Niby tak, ale to taki wielki problem nie jest przeciez Ostatnio edytowany przez Viz - 02-11-2006 o 15:49. |
|
![]() |
![]() |