|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#43 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 02 2006
|
![]() A.
Nie mam nic przeciwko obchodzeniu Halloween, to, że sąsiaduje ze świętem zmarłych, nie powinno sprawiać kłopotu(chyba, że ktoś na siłę chce się doszukać wad). Ja na przykład mam powód, by zorganizować sobie miły wieczór spędzony na oglądaniu jakiegoś filmu, korzystając z następującego wolnego dnia od szkoły. B. Kto powiedział, że święto zmarłych ma być smutnym świętem? Czy to jest smutne, że osoby, które odeszły, wracają do nas choć na jeden dzień i żyją w naszych wspomnieniach bardziej intensywnie, niż zwykle? Zamiast machinalnie prawić wycieczki na cmentarz bez większego sensu i inspiracji, postarajmy się doszukać głębszego znaczenia... C. Bardzo mądra jest postawa osób, które nawet nie wysiliły się podać argumentów. Te posty wnoszą niesamowicie wiele do dyskusji, i na pewno wiele da się z nich wywnioskować! D. Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 02 2005
![]() |
![]() Stereotyp smutnego święta.
Nie wiem skąd się to wzięło...Klimat żałobny ma dzień zaduszny, a nie Wszystkich Świętych (tak..popatrzcie sobie na samą nazwe) |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 10 2006
Lokacja: Piła
Stan: Niegrający
![]() |
![]() W tym roku chodzilem, choc nie krzyczalem 'cukierek albo psikus'. W przyszlym roku raczej nie pojde. :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Nie bende tutaj wypowiadal sie na co sram, bo to absolutnie moja sprawa. Byle by tylko ludzie wciaz kupowali drogie nagrobki w naszym polskim stylu, bo wlasnie to glowne zrodlo dochodu mojej rodziny (powiem wam, ze Polacy naprawde wydaja na nagrobki olbrzymie sumy). Swieto zmarlych, Halloween-sa to swieta majace na celu zwiekszenie sprzedazy-pierwsze zniczy, nagrobkow i chryzantem a drugie tandetnych ozdobek i kostiumow, dyn i slodyczy. Mozecie powiedziec "ale jak to! nie jezdzic na groby 1-go listopada?!"- a czy o zmarlych nie mozna zadbac w inne dni roku? im to nie zrobi roznicy a nam moze ocalic nerwy, ktore napewno straci sie stojac w korku.
Po co mamy znecac sie okrutnie nad modkami? Sami sie wykoncza... ![]() Ostatnio edytowany przez Stożek - 01-11-2006 o 22:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Moja siostra chodziła po domach z tekstem "kasa lub cukierek".
Ja na "cukierek albo psikus" odpowiadałem "psikus" i wszyscy sobie poszli. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
yest Yest yesT! @ Down No spoko Ostatnio edytowany przez OnlyM(PL) - 02-11-2006 o 16:43. |
|
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2006
Lokacja: Bełchatów
Profesja: Sorcerer
Poziom: 35
Poziom mag.: 44
|
![]() Mc'donalds wymyślił POLSKI żyd
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Wracając do tematu, to Polska nie ma żadnych wyjątkowych tradycjii a Halloween mi się podoba. Może gdyby było w inny dzień (nie przed Wszystkich Świętych) to by w Polsce przyjęło się na dobre. @up Rotfl @2up Ja też ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2004
Lokacja: Bydgoszcz
![]() |
![]() @up co Ty krva tu odwalasz?
@topic, swieto jak kazde inne dla mnie i nie ma zneczenia ze jest obok zaduszek |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 10 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ja Szczur
Profesja: Paladin
Świat: Honera
|
![]() @slawekmag
Serce mnie boli kiedy czytam twój tekst o Polsce. Zero historii i tradycji!? Tak!? Gdybym cie miał teraz przed sobą dostałbyś z buta między oczy! @topic Święta nie lubię, nie obchodzę i jeśli jakieś dzieciaki łażą to im nie otwieram. Proste. Haloween jest dla mnie jednym z najbardziej bezsensownych świąt. Ja również nie lubię niemal wszystkiego co amerykańskie. Aaaa... szkoda gadać.
![]() |
#56 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() Podaj jeden przykład. Po za tym nie ma technoologi, a drogi to dno.
[HACKED] by Winzard Ostatnio edytowany przez slawekmag - 02-11-2006 o 16:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
1978 - Stare Miasto w Krakowie (K) 1978 - Zabytkowa kopalnia soli w Wieliczce (K) 1979 - Obóz koncentracyjny Auschwitz-Birkenau (K) 1979 - Białowieski Park Narodowy - (wspólnie z Białorusią) (P) 1980 - Stare Miasto w Warszawie (K) 1992 - Stare Miasto w Zamościu - przykład renesansowej zabudowy miejskiej (K) 1997 - Średniowieczny zespół miejski Torunia (K) 1997 - Zamek Krzyżacki w Malborku (K) 1999 - Kalwaria Zebrzydowska: manierystyczny zespół architektoniczny i krajobrazowy oraz park pielgrzymkowy z XVII w. (K) 2001 - Kościoły Pokoju w Jaworze i Świdnicy (K) 2003 - Drewniane kościoły południowej Małopolski i Podkarpacia - Binarowa, Blizne, Dębno Podhalańskie, Haczów, Lipnica Murowana, Sękowa (K) 2004 - Park Mużakowski nad rzeką Nysą (wspólnie z Niemcami) (K) 2006 - Hala Stulecia (Hala Ludowa) we Wrocławiu (K) Cytuj:
Cytuj:
Pojedź sobie w góry, tam JEST klimat. Typowy, kurde, Polak. Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 02-11-2006 o 17:17. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 02 2006
|
![]() A komu się nie chce spać, słuchając o tym z kim to pokłócił się Przemysław Brodaty, a jaką głupotę wymyślił Zenon Przemądrzały? Chociażby Wielka Brytania ma o wiele ciekawszą historię, niż Polska... Pomijając to, że muszę ją poznawać i nie ma sprzeciwu, to na pewno jest to dla mnie bardziej przyjazne zajęcie.
![]() |