![]() |
#281 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Pandorian Technomancer
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Wariorrs Team
Świat: PA - ndoria
Poziom: +70
Skille: 28/28
Poziom mag.: 83
|
![]() ten numer klucza podalem tak dla przykładu. Chodziło mi o mozliwy sposób otworzenia skarbca. Wg mnie kazdy skarbiec w Tibi mozna otworzyc a klucz do niego jest nagroda za wykonanie zadania dla któregos z władców Tibi.
|
![]() |
#282 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Sama idea skarbca pozwala powatpiewac w to, czy kiedykolwiek zostanie umozliwione jego otworzenie, co walkujemy w tym temacie od paru miesiecy. Sensowna nagroda za cokolwiek moze byc jeden przedmiot ( tak jak bywalo za niemale przeciez zaslugi daawno temu - pojedyncze dsl, thunder hammery itp ), 2bp swiecacego zlomu ze skarbca byloby jednak sporym przegieciem.
![]() |
#283 |
Guest
|
![]() Z tym skarbcem to nie takie glupie ... Ale tez racja ze bez jakiejs wiarygodnej informacji np. od npc nie dalo by sie rozwiazac zagadki. NIe wiem probojcie...
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 08 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Bartek the HeadHunter
Profesja: Knight
Gildia: :P nie mam
Świat: Harmonia
Poziom: 11
Skille: 47/47
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() Jakby co, to nie piszcie, że offtopowałem, bo nie chciało mi się czytać wszystkich stron.
Oto moja teoria. Ktoś przede mną poruszył temat o dwarven secie. Kruzzak sowicie nas wynagrodzi. W skarbcu jest teleport w jedną stronę ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Guest
|
![]() nie chce sie chwalic
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Imię: Knight Simon Dark lord
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() up@ a język polski poszedł w las --.--
![]() do tematu możliwe że do bazyliszka prowadzi teleport który jest gdzieś lecz nie wiadomo gdzie potem od bazyliszka dostajemy jego skóre za np pokonanie 3 hydr które on summonuje (kto powiedział że ma być łatwo) i potem tą skóre daje imperatorowi a on nam daje do wyboru nagrode ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Guest
|
![]() a co do mojej ortografii to moja sprawa czy pierwszy raz pisze na klawiaturze czy nie
![]() ![]() nei wychodzi mi posnaie na kompie ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 12 2005
Lokacja: Brzęczki City =)
Stan: Usunięty
Imię: Spongyfhy
Gildia: Association Club
Świat: Astera
Poziom: 102
Skille: 87/85
Poziom mag.: 7
|
![]() W dalszym ciągu pozostaje do ustalenia kilka kwestii:
Czy jest to Quest, czy tylko wystawa itemków, których w żaden sposób ze skarbca wykraść się nie da? - Jeśli byłby to Quest, to podejrzewam, że po jego wykonaniu nie otrzymalibyśmy wszystkich rzeczy, które posiada w swym skarbcu Imperator. Powód? Nawet w najtrudniejszych Questach (w tym m.in. w Annihilator Room, Behemoth quest, Demon Quest, Helmet of the ancients Quest) do zdobycia jest jeden, bądź kilka wartościowych itemów. Dlaczego zatem w omawianym "Queście" mielibyśmy otrzymać w nagrode tak wiele cennych przedmiotów? Według mnie, po wykonaniu wszystkich niezbędnych czynności potrzebnych do zaliczenia "Questa" i przystąpieniu do odbioru nagród rzeczowych, będziemy mogli dostać tylko jedną, losowo wybraną rzecz, którą otrzymamy od samego Kruzaka. Z powodu, który wyminiłem wcześciej, wątpie, aby do skarbca dało się wejść. Istniałby on tylko po to, abyśmy wi(e)dzieli, co możemy dostać od Emperor Kruzaka za wykonanie zadania: Równie dobrze boglibyśmy zatem otrzymać od niego Golden Legsy, Golden Helmet i Dragon Scale Legsy, jak i zwykłą Halabardę, Crystal Ringa, czy kilka sztuk kosztowności. Ale to tylko moja teoria. Jak to jest z trudnością "Questa"? - Napisałem wyżej, że za te lepsze Questy otrzymujemy jedną, bądź więcej wartościowych rzeczy. Aby jednak mieć je w swej kolekcji, musimy zazwyczaj pokonać bardzo wielu wrogów, w postaci najróżniejszych potworów. Co zatem będziemy musieli zabić tym razem, aby przykładowo otrzymać Dragon Scale Legs, czy Golden Helmet, skoro dla samego Demon Helmeta, czy Magic Sworda (mowa o Demon Queście i Annihilatorze) musimy uśmiercić niezliczone ilości demonów i innych śmiertelnie niebezpiecznych stworzeń? Przecież itemy z Questów, które są ogólnodostępne, mają dużo mniejszą wartość, niż taka np. Great Shield, a jak wiadomo (choć nie zawsze to się sprawdza) wartość nagrody za Quest, odpowiada poziomowi trudności tego Questa. W tym momencie właściwym byłoby poniższe rozumowanie: Aby dostać choć jedną rzecz ze skarbca, będę musiał zrobić coś niezwykłego (co się potwierdza, gdyż jak dotąd nikt tego "Questa" najprawdopodobniej jeszcze nie przeszedł) i będę musiał pokonać niezwykłe trudności, aby wyjść z niego zwycięsko. Rozumowanie słuszne, gdyż - tak na chłopski rozum - trzeba wykazać się czymś naprawdę wyjątkowym i pokonać naprawdę wyjątkowych przeciwników, żeby móc otrzymać tak wspaniałe nagrody, jakie spoczywają w skarbcu Kruzaka. W końcu za nic ich nie dostaniemy. A może nie Quest? - Wszystkie te rozważania być może są prawdziwe, a być może dalekie choćby od części prawdy. Nawet jeśli Quest to nie jest, to trzeba przyznać CipSoftowi jedno: Potrafił sprawić, że graczy z całego świata zaczął ciekawić ten problem i zaczęli oni marzyć o itemach ze Skarbca Imperatora. Sprawili też, że gracze, chcąc dowiedzieć się czegoś o samym skarbcu i - być może - rozwiązać jego zagadkę, zainteresują się głębiej Tibią i poznają jej prawdziwe piękno. Piękno gry RPG.
![]() Ostatnio edytowany przez Spongyfhy - 05-09-2006 o 16:49. Powód: uaktualnienie |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 08 2006
|
![]() Oto moja teoria. Po drodze do drzwi za ktorymi znajduja sie wszystkie bogactwa Tibi sa zapadnie otoz nikt z was nie pomyslał ze gdy guardy(ale zaznaczam te ktore sie tam respia)wejda na te wszystkie zapadnie i w kazdym miescie w dp dp bedzie zapelnione to moze i bez klucza otworzymy drzwi
![]() Czekam Na Odp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2005
Imię: Pandorian Technomancer
Gildia: Wariorrs Team
Świat: PA - ndoria
Poziom: +70
Skille: 28/28
Poziom mag.: 83
|
![]() A ja jednak pozostane przy teori ze kazdy skarbiec da sie otworzyc, za pomoca jednorazowego klucza który dostajemy od któregoś z władców Tibi za szczególne zasługi. (np. zwrócenie excalibuga Tibianusowi, rozwiazanie zagadki bazyliszka, dostarczenia Valkiria setu do królowej carlin lub dwarven seta do imperatora kazo, odnalezienie KWT)
i moim zdaniem kazde z tych zadań mozliwe było by do wykonania raz na kazdym serwerze tak jak kiedys były Demon legsy.
![]() |
#291 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2006
Imię: Visekk
Profesja: Sorcerer
Świat: Selena
Poziom: 41
Poziom mag.: 41
![]() |
![]() można by było podejsc do sciany za ktora jest bazyliszek, jet ona w prawdzie spora, ale wziaść ze sobą pare instrumentów i zagrać coś skoro muzyka jest kluczem. Jest to moje takie małe przypuszczenie sam nie próbowalem bo mieszkam w carlin i nie chdze do kazoo często ale jakby co mam 39 knighta na selenie nick: Master Raska. Interesuje się co nie co tym skarbcem wiec jbc moze by cos sprobowac?
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Visek13 - 04-11-2006 o 09:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 08 2006
Lokacja: Thais
Imię: Beiximox Sidmakkon
Profesja: Druid
Gildia: Nie mam :(
Świat: Zanera
Poziom: 23
Skille: 15/20
Poziom mag.: 23
|
![]() Ja miałem kiedyś taki przypadek chodziłem sobie moim drutem po Kazzo i dotarłem do Kruzaka za chwile wyleciały 3 guardy do mnie i musiałem uciec jakis Hlvl poszedl do kruzaka jak rozwalilem guardy poszlem pod skarbiec ten kolo cos do niego mowil i se poszedl zainspirowany tym powiedziałem Hail Emperor a on wtedy (nie pamietam jak to było) po angielsku moja moc i ogien cie osliepiaja chyba jakos tak potem powiedziałem gold i tez cos gadal nie wiem moze klucz jest w tym ze nie chodzi tu o zadne zapadnie tylko trzeba pogadac z kruzakiem odpowiednio
![]() Moim zdaniem kluczem do zagadki jest teddy bear to by bylobez sensu na anhilatorze mamy demon armor magic sword stonecuther axe i present oczywiscie ze niekt nie wezmie teddy bear a moze to z nim zwiazany jest ten quest czy przypuszczenie ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez emilok - 05-11-2006 o 19:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Guest
|
![]() Wiesz to nawet całkiem możliwe że trzeba pogadać z Kruzakiem... To może być klucz do rozwiązania zagadki... Jeśli pogadasz z nim odpowiednio to może cie teleportnie do tego skarbca albo otworzy drzwi... Zostaje jednak sprawa bazyliszka... To zostanie narazie tylko tajemnicą ! Może ktoś rozwiąże tą zagadkę...
|
![]() |
![]() |
#294 |
Użytkownik forum
|
![]() To są tylko przypuszczenia ale na Tibia.pl w spisie potworow nie ma bazyliszka ale moze on istniec tylko nikt go jeszcze nie widzial a jak widzial to nic o ty mnie mowil ja nawet raz sprobowalem i rzucilem na zapadnie po 1 gp zadna sie nie zapdadla a jeszcze stracilem kase bo noobek wział na chlebek
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Mozliwe ze w bilbliotece są jakies wskazówki...
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2006
Lokacja: Wodzisław Śląski
Imię: Master Darios
Gildia: Amigos
Świat: Celesta
Poziom: 73
Skille: 81\77
Poziom mag.: 6
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Użytkownik forum
|
![]() Kurcze mam problem nie wiem jak umieścic obrazek z dysku :/ Jak mam wrzucić SS?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 07 2006
Lokacja: Localhost
Stan: Na Emeryturze
Świat: RL
|
![]() Starczy pierdolenia. Do skarbca nie da sie wejsc. Ani z gory, ani z dolu. Teleport tez nie, gdyz musialby sie on pojawic na jednym z itemow. Wiec nie gadajcie bzdur, ze: ,,moze", ,,a cos tam trzeba", ,,przyniesc mu skore" - bzdura. Przez drzwi tez nie wejdziesz - no bo jak? Zgarniesz itemki z ziemi, po resecie pojdziesz wziasc je znowu. Te przekladnie tez sa tam sobie dla picu - ot tak, aby nadac klimat grze.
![]() Kolejna sprawa ten wasz caly Bazyliszek. Nie wiem, w jakim celu CipSoft go tam umiescil, bo do niczego nie sluzy. Nie da sie do niego wejsc od dolu, bo to ostatni poziom w Tibii. Nad nim jest tylko lawa, wiec tez odpada. W dodatku te wszystkie dziury to small holes, czyli nie da sie w niej wejsc. ![]() Niedaleko niego znajduje sie jakies przejscie zablokowane posagiem - nie wiadomo, po co. Nad tym nic nie ma, pod tym nic nie ma, a w dodatku w dziure nawet sie nie da wejsc, gdyz jest to small holes. ![]() Skarbiec i bazyliszek to mity. |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 03 2006
Lokacja: Darashia
Gildia: Kings of Apocalypse
Świat: Celesta
Poziom: 27+
Skille: 15/22
Poziom mag.: 26
![]() |
![]() Wnioski z postów:
1. Quest jest tylko na glownym kontynencie. 2. Kruzak chce skure bazyla tak?? A bazyliszek to wąż więc zrzuca skure nie. Moze da sie ją jakoś zdobic. 3. W tym Queście może być przydatne wykonanie sams old backpack Quest