Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 06-11-2006, 13:59   #21
Szybciunio
Użytkownik forum

Szybciunio's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2006
Lokacja: Szalas Pod Lasem

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 100
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7+
Domyślny O czym wy gadacie

Ja popieram cipy zawsze robia cos na mainilandzie niech cos zrobia wreszcie na rooku np: kilka moich pomyslów prosze sie nie lac

1. Gdy by na rooku bylo pvp ?
2. Mini Anihiltor z jakimis fajnymi zeczami
3.dp
4.Domki zeby kazdy rookstayer mial domek i nieumusial robic depotów...

I jak myslicie do bani ?
Szybciunio jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-11-2006, 14:23   #22
Asthan
Użytkownik Forum

Asthan's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2005
Lokacja: Ilawa

Imię: Thran~
Profesja: Elder Druid
Świat: Julera
Poziom: 80
Poziom mag.: 60
Domyślny

Cytuj:
primo nr 2 : profesja no oczywiscie zrobic prof guard (i npc ktory dodaje hp z lev wbitych przed up date oczywiscie w czesci pacc <to napewno zwiekszy liczbe ich zakupienia. <promocja tez wchodzi w gre
Czy primo nie oznacza pierwszy ?
Profesje to ty masz na mainie

Cytuj:
3primo --bede czary -ml bedzie rosl jak uszybkosci knajta czary tez podstawowe <brak manafluidow uniemozliwi szybkie wbicie ml-a jedynym sposobem beda life ringi <czary podstaowe nawet utevo lux tylko dla pacc.
4. hatki ---hatki ----hatki -nie musze tlumaczyc najlepiej hatki mozliwe od 22 lev <jak hatki to i depo ale juz od 20 <qestna mozliwosc uzywania depo
Zanim napisałeś tego posta mogłeś sie z 5 razy zastanowić po co wogole jest rook. Może od razu zrobimy z rooka main

Cytuj:
dzieki za popracie , a widzicie moze moj pomysl nie jest taki zly , tylko ze ja to pisalem przez 5 minut fajnie by bylo gdyby napisal to ktos ladnie przejzyscie
To następnym razem napisz to ładnie i przejrzyściej i posiedź nad swoim pomysłem nawet i godzinne

Ogólnie twój pomyl jest z góry skazany na nie powodzenie chcesz zmienić praktycznie cala strukturę gry na rooku

Ostatnio edytowany przez Asthan - 06-11-2006 o 14:25.
Asthan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2006, 14:32   #23
Zdechly kret kanalowy
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 07 2006
Lokacja: Poland/wielkopolska/piła

Stan: Na emeryturze
Imię: :)
Świat: Refugia
Poziom: 000
Skille: 00/00
Poziom mag.: 00
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gladiatr Pokaż post
Ogólnie twój pomyl jest z góry skazany na nie powodzenie chcesz zmienić praktycznie cala strukturę gry na rooku
Nie gry tylko rookslayera.
Zdechly kret kanalowy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2006, 15:08   #24
Antykwaczor_z_Calmery
Użytkownik Forum

Antykwaczor_z_Calmery's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2006
Lokacja: Bełchatów

Imię: Eldryzif
Profesja: Rookstayer
Gildia: Gravitas
Świat: Calmera
Poziom: 38
Antykwaczor_z_Calmery ma numer GG 8598445
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gladiatr Pokaż post
Czy primo nie oznacza pierwszy ?
Profesje to ty masz na mainie
Cytat z Kiepskich. Rookstayer to w pewnym sensie też profesja.
One man to overthrow
U2
Pride (In the name of love)
Antykwaczor_z_Calmery jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2006, 17:03   #25
L. W.
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 06 2006

Domyślny

Po 1: nie rookslayer tylko rookstayer (tak raczej będze prawidłowo)
Po 2: Przestańcie myśleć o pomysłach zeby dali na rooku takie potwory które bez większych strat będą bili 20lvl+, bo z tego co wiem CIPsoft jest przeciw rookstayerą!!!!!!!!! Więc czemu mieli by dawać coś dla nich?
L. W. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2006, 18:24   #26
Pavel Ches
Użytkownik Forum

Pavel Ches's Avatar

Data dołączenia: 30 05 2006

Domyślny

Ghule... jestem przeciw. Nie wyobrażam sobie takie nawet 20 lvlu okrążonego 3 ghulami, poza tym scale armor, który z nich "wypada", to jest skok o aż 2 arma w stosunku do najlepszej chain amor na dzień dzisiejszy.

Profesja na Rook'u... jestem przeciw, jak ktoś chce mieć profesję, proszę bardzo, wyrocznia na drugim piętrze czeka. Poza tym wspomniałeś o tym (jeśli dobrze zrozumiałem), że wraz z tą profesją z kolejnym lvl wzrastało by szybciej hp... tylko powiedz mi po co na Rook'u ten ogrom pkt hp.

Chatka Mikołaja... jestem przeciw. Ma już jedną, to co teraz chcesz mu letni domek wczasowy zbudowac?

Czary... zdecydowane przeciw. Już widze Rookstayer z exurą (praktycznie niezniszczalny przy większym lvlu), powinieneś się cieszyć, że możesz sobie runkę na Rook'u użyć

Chatki, depo... o nie, nigdy w życiu. Po co komu Depo jeśli po wyjściu z Rook'a i tak by musiał stracić to na co nie wystarczałoby cap? Domki - jak wyżej.

Wspomniane wyżej pvp... Już widzę dwóch wielkich "masta" na 20 lvlu stojącym przed świątynią i na dzień dobry wybijają całkiem zielonych graczy, którzy nie wiedzą nawet jak się drabinki używa, a wszystko to dla jabłka i własnej satysfakcji jaki to on jest Pan na Rook'u i pobił "high lvl'a"

I nie naskakiwać na mnie, że moje teorie są "beee" bo chodzi o Rookstayerów, bo w obecnej chwili Rookstayer w teorii nie ma racji bytu, tylko w praktyce (więc chcecie depo, zróbcie depo chara - jest Depo?)

I na koniec...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Instynkt
Panowie, nie zycze sobie obrazania tutaj kogokolwiek. Troszke kultury.
Dzięki Bogu, nareszcie ktoś "z góry" zaczął na to zwracać uwagę

Pozdrawiam

@edit
@down
No właśnie o 3... to jeszcze lepiej

Ostatnio edytowany przez Pavel Ches - 06-11-2006 o 20:22.
Pavel Ches jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2006, 18:35   #27
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aolde Miko Pokaż post
gdyby od mnie zależało, to bym zmienił jedną rzecz wyrzuciłbym Rook w ..... niech będzie możliwość startu od razu na mainie

bo jak robię n-tą postać i mam przechodzić Rook po raz n-ty to mam odruch
Rook jest jedyna bariera ktora chroni main. To taki firewall tylko ze na noobow. Bo gdyby kazdy mogl startowac na mainie to dawno chodzilbym z red skullem bo po prostu niektorych noobow nie da cie trawic. A tak jest szansa ze rook "przefiltruje" idiotow i inne badziewie.

Nawet osoby ktore maja na mainie highlevelowe postacie nie powinny byc zwolnione z obowiazku Rooka, bo swiaty bylyby zalane noobcharami, pkcharami czy looterami, a tak to nie kazdemu sie chce "isc na rook i bawic sie w to g..."

Wlasnietak to widze.

@Szybciunio
A co do pvp na rooku, mylisz ze wtedy ktos by z niego wyszedl?? To by nie byl Rookgaard tylko Rookhell albo Rookblood.
Chociaz miejsce, taka arena, gdzie bylby wlaczony pvp czemu nie takie cos jak jest na TibiaME

@UP
Scalak to skok o 3 nie o 2. O 2 arma to ma brass armor i w dodatku o 2 kilo lzejszy (20oz.). Robilem testy na swoim sorcu i w scalaku i z chain legami i iron helmetem rookstayer jest praktycznie nie do zabicia no chyba ze z 8 rotow

Klocek-Clan

"W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda"
-Krusk zabójca Tanar'ri

Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 06-11-2006 o 18:44.
Pan Klocek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-11-2006, 20:07   #28
Zdechly kret kanalowy
Użytkownik Forum

Domyślny

Heh wykrakalem , hatka św. Mikołaja ale nie na rooku... ukradli mi pomysl , tego sie spodziewalem po postach na tibi com;/ cieszmy sie może Ab'Dendriel bedzie ładniejesze
stary 10-11-2006, 20:14   #29
Milan ognia
Użytkownik Forum

Milan ognia's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2005
Lokacja: Rookgaard / Gorzów Wlkp.

Stan: Na Emeryturze
Świat: Antica
Poziom: 43
Milan ognia ma numer GG Dam na Pw... może.
Domyślny

Jedyne, co dla mnie mogłoby dojść na rooku to:
Jakieś wysepki pokazujące różne krainy (i żeby ładne były... nie mówię o czymś dla pg, tylko dla ciekawych i nowych). Jakiś resp potworków, byleby nie opłacałoby się tam expić. A zresztą mogą nic nie zmieniać. xD
@Pan Klocek:
oz to nie kilogramy.
ROTFL, Twoje posty są głupsze niż ustawa przewiduje, gratulacje.
Ogólnie to spadaj, nikt nie wierzy w te spedalone bajki, poza tym, jak takiś eko, to wyłącz komputer, bo energia elektryczna u nas pochodzi w większości z węgla .
Milan ognia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-11-2006, 20:46   #30
Zillek Edonek
Zbanowany

Data dołączenia: 30 01 2006

Domyślny

Troszeczke głupi pomysł, ale mogliby na rooku zrobić takie małe wysepki , do których nie mozna by było się dostać ale były widoczne w całości(np. otoczone wodą ). Każda z tych wysepek byłaby inna np. Lodowa wyspa, Onista itd.

Co sądzicie o tym pomyśle?
Zillek Edonek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-11-2006, 21:30   #31
Kshaq
Prezes Supportu

Kshaq's Avatar

Data dołączenia: 14 09 2005

Domyślny

Że to nie zoo?

Jeśli już to po co wysepki, nie lepiej zrobić obszar z kawałkiem lawy i gdzieś na powierzchni kawałek terenu z śniegiem?
Kshaq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-11-2006, 21:38   #32
Zillek Edonek
Zbanowany

Data dołączenia: 30 01 2006

Domyślny

Heh, no może masz rację to by przypominało zoo Może jednak lepiej zrobić to na różnych końcach rooka.
Zillek Edonek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-11-2006, 21:44   #33
Vantage
Użytkownik Forum

Vantage's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2006
Lokacja: Rybnik

Domyślny

Ehh, mi to jakoś nie leży :>

Fakt, że takie geograficzne zoo by wyszło, po za tym jak tu w "fabułe" (choć Tibia raczej fabuły chyba nie ma?) wkleić śnieg, niżej lawe, a jeszcze niżej albo obok tropiki?

@Down
A no to może :> , hmmm to ta plaża jest na północnym krańcu , ale wiem o co Ci chodzi, żeby oddalone....

Ostatnio edytowany przez Vantage - 11-11-2006 o 00:36.
Vantage jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-11-2006, 21:50   #34
Kshaq
Prezes Supportu

Kshaq's Avatar

Data dołączenia: 14 09 2005

Domyślny

@Vantage...
Mamy na Rook'u plaże... Obok można dorobić kilka palemek i wyjdą tropiki... Dajmy na to gdzieś głęboko w podziemiach, a śnieg gdzieś na północnych krańcach Rook'a
Kshaq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-11-2006, 09:46   #35
Pavel Ches
Użytkownik Forum

Pavel Ches's Avatar

Data dołączenia: 30 05 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zdechly kret kanalowy Pokaż post
Heh wykrakalem , hatka św. Mikołaja ale nie na rooku... ukradli mi pomysl , tego sie spodziewalem po postach na tibi com;/ cieszmy sie może Ab'Dendriel bedzie ładniejesze
Jak Ci ukradli pmysł jak chatka Mikołaja jest już od ho hoo, albo jeszcze dłużej. A z Twojego posta wnioskuję, że myślisz, że ta owa chatka ma być w Ab'dendriel? To się grubo mylisz... Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dabek
Nowy dom dla pomocników Mikołaja
Czyli po pierwsze żadna nowa chatka M., a jak wiadomo powszechnie elfy są pomocnikami M., a gdzie elfy zamieszkują w Tibii? Tak, tak w Ab, a że będzie tam nowy wygląd domków, stąd też taki tytuł. Koniec i nic Ci nie ukradli

Co do pomysłu zmian klimatów, to całkiem niezłe, ale żeby to zrobili jakoś z głową, co by wszystko tworzyło jakąś logiczną całość (a na plaże można by jednego crab'a umieścić). No ale wszystko w rękach Cipsoftu, nam pozostaje czekać i mieć nadzieje (choć mówią, że nadzieja matką... To ja już muszę być bardzo głupi ).

Pozdrawiam

Pavel Ches jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2006, 15:53   #36
Zdechly kret kanalowy
Użytkownik Forum

Domyślny

A gdzie mieszkaja elfy ?! ,...a w poście pisalo ze odnawiaja ab czyli ich ''dom''

@Kshaq
wakacje normalnie ..ale zeżcie sie rozmażyli
mi w pamieci utwil jeden koles ktory mowil do Toma(gosc ktory sprzedaje raty) "listen me tom i sell you rat but for 8 gp" no i oczywisice tom mowi bo to npc "sorry then not" i noob wyskakuje z tesktem "i kill you on main noob"
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dregar Pokaż post
pewien Damian D. pobil Krystiana Z. za to ze zabral mu scale armor w grze tibia, jak wiadomo scale armor to jest bardzo dobra zbroja warta kilkadziesiat tysiecy zlota "gp", a zeby zdobyc te pieniadze trzeba grac 1 miesiac ...
??

Ostatnio edytowany przez Zdechly kret kanalowy - 14-11-2006 o 16:13.
stary 14-11-2006, 20:18   #37
Michaello
Użytkownik Forum

Michaello's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2006

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Glupie masz pomysly...

@Down
Zeby bylo smiesznie... LoL!

Ostatnio edytowany przez Michaello - 14-11-2006 o 21:04.
Michaello jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2006, 20:58   #38
Niwe92
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 09 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom: 268
Skille: 96/92
Poziom mag.: 9
Domyślny

A może zrobią ataki Orshabaali na rooku
Niwe92 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2006, 21:48   #39
Brisingr
Użytkownik Forum

Brisingr's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2006
Lokacja: Lisewo

Send a message via Skype™ to Brisingr
Cool Re:Ziomwe up'date

Zgadzam się z Withordem. Ja nie mam PACCA i sie nie wstydze. A ty myślisz że jak masz to wszyscy inni sie nie liczą? Czy ty wogóle myślisz? Większość ludzi z FACC przestanie grać w tibie. To co wypisujesz nie ma sensu. Najpierw pomyśl, potem pisz. Uszanowanie ;p
stary 14-11-2006, 22:48   #40
Zdechly kret kanalowy
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Brisingr Pokaż post
Zgadzam się z Withordem. Ja nie mam PACCA i sie nie wstydze. A ty myślisz że jak masz to wszyscy inni sie nie liczą? Czy ty wogóle myślisz? Większość ludzi z FACC przestanie grać w tibie. To co wypisujesz nie ma sensu. Najpierw pomyśl, potem pisz. Uszanowanie ;p
Qde sami od siebie nic nie zrobią a jeśli mają na tym zyskac no to już zmienia sprawe..przynajmniej sie cos zmieni Bo wkoncu lepsza owca pod dupą niż koniuch na polanie.
mi w pamieci utwil jeden koles ktory mowil do Toma(gosc ktory sprzedaje raty) "listen me tom i sell you rat but for 8 gp" no i oczywisice tom mowi bo to npc "sorry then not" i noob wyskakuje z tesktem "i kill you on main noob"
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dregar Pokaż post
pewien Damian D. pobil Krystiana Z. za to ze zabral mu scale armor w grze tibia, jak wiadomo scale armor to jest bardzo dobra zbroja warta kilkadziesiat tysiecy zlota "gp", a zeby zdobyc te pieniadze trzeba grac 1 miesiac ...
??
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania