Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 17-11-2006, 21:33   #61
Mefisto of Deth
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Phil Odaerin Pokaż post
Jeczycie że wszystko dla pacc? Mieć byście chcieli ale zapłacić za pracę Cipsoftu to już was nie ma? W końcu to gracze premium płacą na pensje programistów, designerów poziomów, grafików; utrzymanie serwerów itd. To dzięki graczom pacc gracze facc mogą grać w tibię za darmo. Jakby nie oni w pasjansa byście grali albo bawili się palcami.
Ponieważ graczy z płatnym kontem jest coraz więcej cipsoft tworzy nowe rzeczy dla swoich chlebodawców aby nie gnietli się na obecnych bo w końcu nie po to płacą żeby mieć w jaskiniach 5 innych gości.
Więc nie pieprzcie już za przeproszeniem 'tylko dla pacc? n/c -.-' tylko wykupcie sobie konto premium i też będziecie mieli do tego dostęp.

Głupie jest też wg mnie gadanie że soul pointy zostały wprowadzone w obecny sposób by utrudnić życie faccom i przymusić ich do kupna pacc. Owszem, poniekąd tak jest ale podziękujcie za to cheaterom którzy prowadzili farmy druidów/sorców ( oczywiście były to konta facc, a jakże - więc wcale się nie dziwię że pacc mają soule co 15 sekund a facc co 2 min. bo inaczej nie miałyby sensu. Choć z tego co wiem to cheaterzy nadal robią to samo tyle że jest ich już mniej bo nie każdemu się chce pilnować kilku postaci na botach które expią i zbierają soule i jednocześnie innych robiących runy ). Poza tym facc dostali wcale nie tak dawno Dark Cathedral, resp vampa na poh. O tym już nie pamiętacie. Zresztą ten update i tak zapowiada się raczej na update dla bardzo wysokopoziomowych postaci.

No ale nie o tym temat. Jak dla mnie update zapowiada się bardzo ciekawie. Szkoda tylko że w tymtygodniowym teaserze dali tylko 1 screen... No ale do testserwera pewnie jeszcze tylko 2-3 tygodnie więc tutorzy pierwsi się przekonają co nowego Reszta być może na publicznym testserwerze... jeśli takowy będzie Jeśli nie, dowiedzą się wszystkiego tydzień lub półtora później
Święta prawda, jakby robili tylko dla facc to nie mieli by z czego żyć taka jest prawda oni robią tylko dla pacc żeby mieć na utrzymanie rodziny, a zresztą mi się podoba że tylko dla pacc więcej terenów i mniej przeszkadzaie w czasie expa bo te noobki z free acc tylko łażą i kradna noob charami z 8 lvlem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-11-2006, 22:20   #62
Marciniek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 11 2005

Imię: Marciniek
Profesja: Knight
Gildia: Invisibles
Świat: Guardia
Poziom: 108
Skille: 100/99
Poziom mag.: 8
Domyślny

Nie mam za złe CIPom że dają głównie PACCom nowe tereny i atrakcje, to ich gra i jak każdy, nie mają zamiaru marnować wielu godzin pracy za nic.
Jednak nie podoba mi się polityka wprowadzania updatów, każdy potencjalny klient CIPsoftu zawsze wcześniej jest jest "FACCem", dlatego moim zdaniem na dłuższą mete to jednak się na tym CIPy przejadą.

Co do nadchodzącego update'u, podoba mi się, że dają rozrywke wysokopoziomowym postaciom, bo wiele osób było zmuszone się "nudzić" na tych samych potworkach. Zmiana miejsc polowań na nowe da też większą możliwość słabszym graczom do polowań, ponieważ stare miejsca, często z kilkudniowymi kolejkami, nie będą tak przeludnione. W pewnym stopniu powinno to zatrzymać drastyczny spadek cen na nowych światach (oby).

Ostatnio edytowany przez Marciniek - 17-11-2006 o 22:22.
Marciniek jest offline  
stary 17-11-2006, 22:25   #63
Mastermind Toothy
Użytkownik Forum

Mastermind Toothy's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2006
Lokacja: Bolesławiec

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Berylia
Poziom: 48
Skille: 70+/70+
Poziom mag.: 6
Domyślny

POI i Brotherhood of Bones/Nightmare Knights ? ? ciekawe xD
Yondaime Hokage-sama no Konohagakure no Sato.
Infamous #1 Pimp of Konoha!

Ostatnio edytowany przez Mastermind Toothy - 17-11-2006 o 22:28.
Mastermind Toothy jest offline  
stary 17-11-2006, 22:26   #64
Tristo
Użytkownik Forum

Tristo's Avatar

Data dołączenia: 10 10 2006
Lokacja: Katowice

Imię: Klevis
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Wings
Świat: Furora
Tristo ma numer GG 1310050
Domyślny

cały cipsoft.. zadnych konkretow.. nom coz ale ladnie zapowiedziany update

Snowboard is my whole world!
Tristo jest offline  
stary 17-11-2006, 22:38   #65
Malyszek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2005
Lokacja: Cieszyn

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Gildia: aktualnie
Świat: sie
Poziom: uce
Skille: fszkole
Poziom mag.: pa
Malyszek ma numer GG 7580090
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sowa Pokaż post
bvuahuahuahuahuahuahuahuah !?!?!?!? Wiecej noobosta na pacc arena ?

TAKIM ROZWIĄZANIĄ MÓWIMY NIE!!

@DOWN

ŚWIĘTA RACJA !!111 oen oeno enoe noen oenopen oenoeno noneo neon oen oeneo neonoe one?

Chciej zauwazyc ze 100lvl+ to tez nooby. Kto na 100lvl'u powie Ci "wypad albo ded"? LMAO Znajdzie sie sporo takich osób

Completed 2nd dream - met Cascada in Berlin

-Techno 4 evah !

Ostatnio edytowany przez Malyszek - 17-11-2006 o 22:40.
Malyszek jest offline  
stary 17-11-2006, 22:39   #66
Goldscorpion
Użytkownik Forum

Goldscorpion's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2006
Lokacja: Katowice/Lędziny

Świat: czekam na nowy
Goldscorpion ma numer GG 9387970
Domyślny Pacc

Troche to niebezpieczne wsysyłać np. pieniadze poczta. Nie byłoby glupim sposobem np. pacca za smsa. Wysyłasz eska za iles tam kasy np. 1zł i dostajesz 10 kredytów. Za wiecej kasy wiecej kredytów. Za te kredyty wykupujesz sobie pacca np. 100 credo i masz pacca na 10 dni. To byłoby chyba prostsze ale nie wiem czy wygodniejsze:/ taka tam moja propozycja
Goldscorpion jest offline  
stary 17-11-2006, 22:44   #67
Sowa
Zbanowany

Sowa's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2005
Lokacja: Szczecin

Imię: Sowa~
Gildia: wrocilem : )
Świat: na thorie : )
Sowa ma numer GG br?
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Malyszek Pokaż post
Chciej zauwazyc ze 100lvl+ to tez nooby. Kto na 100lvl'u powie Ci "wypad albo ded"? LMAO Znajdzie sie sporo takich osób
Chodziło mi tu głównie o nisko poziomowe lvle. Które mają ludzi w Dup*#%ie kradną etc...
Sowa jest offline  
stary 17-11-2006, 22:49   #68
Pszemek LP
Użytkownik forum

Pszemek LP's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2006
Lokacja: Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Świat: Lucera
Poziom: 50
Skille: 20/24
Poziom mag.: 48
Pszemek LP ma numer GG 7309579
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marciniek Pokaż post
Nie mam za złe CIPom że dają głównie PACCom nowe tereny i atrakcje, to ich gra i jak każdy, nie mają zamiaru marnować wielu godzin pracy za nic.
Jednak nie podoba mi się polityka wprowadzania updatów, każdy potencjalny klient CIPsoftu zawsze wcześniej jest jest "FACCem", dlatego moim zdaniem na dłuższą mete to jednak się na tym CIPy przejadą.

Teren który jest dla facc powinien wystarczyć żeby ktoś doszedł do wniosku czy mu sie Tibia podoba czy nie

@UP UP:

Ja bym sugerował raczej żeby CipSoft sprzedawal pacca za smsa, ale na 3 miesiące to ~100zł itd... bez kredytów żadnych ;>
Pszemek LP jest offline  
stary 17-11-2006, 23:01   #69
Tristo
Użytkownik Forum

Tristo's Avatar

Data dołączenia: 10 10 2006
Lokacja: Katowice

Imię: Klevis
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Wings
Świat: Furora
Tristo ma numer GG 1310050
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Goldscorpion Pokaż post
Troche to niebezpieczne wsysyłać np. pieniadze poczta. Nie byłoby glupim sposobem np. pacca za smsa. Wysyłasz eska za iles tam kasy np. 1zł i dostajesz 10 kredytów. Za wiecej kasy wiecej kredytów. Za te kredyty wykupujesz sobie pacca np. 100 credo i masz pacca na 10 dni. To byłoby chyba prostsze ale nie wiem czy wygodniejsze:/ taka tam moja propozycja
no uwazam ze ten pomysl jest calkiem calkiem.. Oczywiscie nalezalo by go jakos odpicowac i lajcik np.aby jeden sms to byl jeden dzien grania.. cos w ten desen..

Snowboard is my whole world!
Tristo jest offline  
stary 17-11-2006, 23:01   #70
Khalak
Użytkownik Forum

Khalak's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006

Domyślny

Oj jak już tu ktos powiedzial JECZYCIE!!
Update musza byc robione tak jak sa, poniewaz Tibia jest gra MMORPG, aczkolwiek tego RPG jest w niej za mało. I na high lvlu zostaje bezmyślne expienie. Dodatkowo CiPy powinni postarać się zniszczyć quest spoiling, kolejny element RPG niszczony przez debili. Jak jakieś dzieci graja po to, zeby miec w grze kupe latwej kasy, a nie sie poglowic troche nad tym, niech graja w pasjansa albo mahjonga - albo znaczna większosc niech wezmie slownik w raczki i niech sie edukuje
Do wszyskich graczy FACC, którzy chcieliby mi powiedzieć "o kozak bo ma PACCa" - ludzie, ja tez gram na faccu i nie jecze
stary 18-11-2006, 00:19   #71
Lord Wardi
Zbanowany

Lord Wardi's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2006
Lokacja: OW

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Antica
Lord Wardi ma numer GG 5762125 Send a message via Skype™ to Lord Wardi
Domyślny

PACC...
Nie gram już w Tibię, ale zauważyliście, że teraz granie bez PACCa to nie granie? Nie ma przy tym zabawy, równie dobrze mogliby całkowicie zrobić płatną Tibię... Wtedy OTSy może nie byłyby tak karane 0.o
Lord Wardi jest offline  
stary 18-11-2006, 00:56   #72
Raayden
Użytkownik Forum

Raayden's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2005
Lokacja: Gostynin

Poziom: 74
Skille: 80/76
Poziom mag.: 6
Raayden ma numer GG 8448660
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tekal Pokaż post
Kuuuuuuuurwiście znowu kuuuurwa dla kopniętego Paccca cvcoraz mniej mi się do jasnej anieli pier.... chce grać w to badziewie tylko kuuuurde czas zabiera.... i coraz kuuuuurde więcej dla jeeeb...... Paccca a o Facccu to kuuur... nie pomyslą... teraz to już centralnie ponizej 1/3 lub 1.4 albo i jeszcze mniej trerenuw ma facc kurde jakbym chcial placic za mmorpa to bym placil za Lineage 2 albo cos podobnego, czy guild wars, jakby mi sprzętowo tez wy7trzymywało, a i tak kuuuurde kaaasy ni widu ni słychu a jak juz mialbym cos to wole na kompa skłaaaaaaadać.....!!!!!! *****ście zniesmaczony....
Popieram kolege up I uspokoj sie czlowieku ekscytujesz sie jak nie wiem co :|
Zrozumcie w koncu wszyscy ze nic nie ma za darmo i nalezy sei z tym pogodzic, jak wam nie pasuje rola Facca to idz zakup se Pacca i nie marudz. A tu maly apel do reszty ludzi: nie musicie sie chwalic swoim paccem i jak to cudownie bedzie po upie bo tylko w*****acie takich o to osobnikow. Pozostawcie to dla siebie ;>
stary 18-11-2006, 01:12   #73
Oharis
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 11 2006

Domyślny

I bardzo dobrze ze robiol updaty dla pacc. Musialem sie w koncu zarejestrowac bo norlanie tak mnie to wkurrrwia jak widze posty typo "czemu znowu dla pacc a nie dla facc" ;/ ludzie po chuuuja oni majol robic wam "dawmowym graczom" ulepszenia jak oni z tego nic nie majol. A ludzie ktorzy kupili pacc wspierdają cripsoft i motywuja do dalszego rozwijania gry ;/ glupote zrobili ze odnawiają ab'dendriel ktorye jest dla facc. Ogulnie dla mnie dla facc powinien byc teren od carlin do mostka dwarfów przy kaz no mogla by byc tez folda dla was i ab'dendriel z drakonią. Ale nic pozatym to ma byc takie male demo motywujące was do tego zebyscie kupuli paca. Przecierz jak kupujecie gazete komputerową i macie tam demówke to nie macie calej gry ze wszystkimi "misjami, wyścigami" a pelna wersja rpozni sie tlyko paroma dodatkami ;/ ludzie wezcie sie uspokujcie i cieszcie sie ze macie aż tyle. A z tego co sie domyslam to takie rzeczy pisza noby, darmowe gracze, i mendy ktore chcą mieć wszystko za darmo.
Oharis jest offline  
stary 18-11-2006, 02:40   #74
nab
Użytkownik Forum

nab's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2004
Lokacja: Tibia

Domyślny

tfu, gdzie jest opcja "USUŃ POST"?

Ostatnio edytowany przez nab - 18-11-2006 o 02:41.
nab jest offline  
stary 18-11-2006, 02:58   #75
nepton
Użytkownik Forum

nepton's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006

Poziom: 165
Domyślny

@up almost all
Mam propozycje... może założyć specjalne forum na tibia.pl poświęcone wyłącznie kłutniom między Facc a Pacc?
Wszyscy moglibyście się tam podzielić z waszymi braćmi (i jakże nielicznymi siostrami) swoimi "przemyśleniami", "opiniami", i "sugestiami".
(Dodatkowo jakiś program mógłby czyścić to forum ze wszystkich postów starszych niż 18 minut żeby nie przeciążać servera. )
To jest temat rzeka! I w dodatku do nikąd nie płynie!
Nieprawdą jest, że Facc to demo gry. Nieprawdą też jest, że tereny dla Pacc są o niebo lepsze. I nieprawdą jest, że Cipsoft nie robi nic/ nie myśli o Facc.
Takowoż nieprawdą jest, żeby ten temat tego w szczególnym stopniu dotyczył.

@TOPIC
No, to wygląda na to, że Cipsoft jednak rozszeży terytorialnie mapę Tibii tej zimy :-)
Tyle, że w dół
(W jaki sposób tylko gracze z Pacc będąm mogli tam sie dostać, niewiadomo, ale np. może podziemna łudź parowa krasnoludów będzie nas mogła zabrać do jakichś nowych lokacji na obszarze (pod obszarem) mainlandu?) ...to moje skromne, przykładowe przypuszczenia

Nowe questy? super! Im więcej tym lepiej :-) Cipsoft daje Paccom coraz większą paletę możliwości.
A teraz? Dostaniemy dużą porcję apetycznych questów ^^.

Cel? Zajęcie na długie dni, niezapomniana Przygoda, a dla niektórych i Chwała!

...a także nowe addony, unikatowe expowiska, możliwości sprzedawania jakichś nieprzydatnych wcześniej itemów, lub kożystania z jakiegoś dodatkowego środka transportu... ...przecież te kilka K wyjęte ze skrzynek szybko przeminą

A może jakieś unikatowe itemy?
Może bonusy twojej profesji?
Czy nowe questy, rajdy, wojny(?), tibijskie wydarzenia będą teraz rządzić losem uwikłanych w nie postaci?
Post został edytowany prawdopodobnie około 30 razy, ze względu na chorobliwe podejście użytkownika tego konta, co do zwięzłości wypowiedzi, jasności przekazu, stylistyki oraz ortografii z którymi to rzeczony użytkownik nie radzi sobie najlepiej.
Za wszystkie powstałe w wyniku tych działań utrudnienia przepraszamy.
nepton jest offline  
stary 18-11-2006, 08:29   #76
Harpagan
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 10 2006
Lokacja: Puszczykowo koło Poznania

Harpagan ma numer GG 6215341
Domyślny

kurde znowu jakiś update ale tylko dla PACC'ów nie mogą nic zrobić do zwykłych kont
Harpagan jest offline  
stary 18-11-2006, 09:18   #77
Clathorn
Użytkownik Forum

Clathorn's Avatar

Data dołączenia: 09 11 2006
Lokacja: Warszawa

Imię: Mythariel
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
Poziom: 25+
Skille: 15/21
Poziom mag.: 25
Domyślny

PROSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przestancie wreszcie z tym ze "wszytsko dla pacc" ! Tak trudno uzbierac te ~90 zl ??
Btw. nikt mi nie odpowiedzial co sie kiedys znajdowalo w pits of inferno, knightwatch tower i co to ruthless seven! Bede wdzieczny za wyjasnienie : )
stary 18-11-2006, 09:22   #78
Kerin Tale
Użytkownik Forum

Kerin Tale's Avatar

Data dołączenia: 09 05 2004
Lokacja: Guildford(UK)

Imię: Minne Reid
Gildia: ----
Świat: Hiberna
Poziom: 17
Kerin Tale ma numer GG 9024719
Domyślny

spór między wami dowodzi tylko temu, że w Tibie grają nierozgarnięte szczeniaki (PACC), którzy zamiast siedzieć cicho i dać spokój chorym dyskusjom to dmuchają dalej ten balonik. A tak w gruncie rzeczy jesteście jeszcze bardziej "noobowaci" od ludzi bez tego waszego super "płatnego konta"
stary 18-11-2006, 09:29   #79
Clathorn
Użytkownik Forum

Clathorn's Avatar

Data dołączenia: 09 11 2006
Lokacja: Warszawa

Imię: Mythariel
Świat: Harmonia
Poziom: 25+
Skille: 15/21
Poziom mag.: 25
Domyślny

taki maly offtop!
najpierw ocen siebie a potem innych! kto tutaj jest nierozgarnietym szczeniakiem? o.0 nie oceniaj wszytskich w ten sam spobob
stary 18-11-2006, 09:57   #80
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Poziom: 60
Domyślny

Hmmmm, wszyscy mówią o PoI, a może chodzi tutaj o Hellgate? Gdzieś obiło mi się, że spora część HG jest jeszcze nieodkryta.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania