Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 18-11-2006, 13:58   #101
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter

Radek 666 ma numer GG 9619721 Radek 666 ma login Tlenu radek12345@tlen.pl
Domyślny

Taaaak... Gracze PACC tak się wciągnęli, że nie pamiętają jak to jest być FACC... W większości gier w której możesz wykupić tkzw. płatne konto jest dużo lepiej niż w Tibii. Tam jest, ze i bez płatnego i z płatnym możesz grać dobrze (choć z tym drugim lepiej of course). A tutaj? 95% rzeczy dodają dla Premium, 5% dla Free. A jeszcze próbują wcisnąć, że Tibia jest w pełni darmową grą :/. Uzbierać 90 zł to nie dużo? Dla kogo nie dużo dla tego nie dużo. Ba, ja mógłbym mieć i 4 PACCe w tej chwili, ale nie mam zamiaru wydawać na grę która jest darmowa. Za te pieniądze równie dobrze mógłbym sobie kupić coś ciekawszego. Ktoś pisał, że FACCe to nooby. Nooo, bez urazy, ale ogromna ilość graczy PACC także są noobami - tylko jeszcze gorszymi - bogatymi noobami myślącymi, że jeśli mają PACC to im wszystko wolno. I rejestrują się po forach pisząc, żeby FACCe się nie pluli, bo i tak za dużo mają. A i widziałem gdzieś w innym temacie kwestie żeby dla FACCów zostało Thais i okolice. A może dla PACCów urwiemy prawie wszystko i zostawimy ten stary Edron i Darshie? 50% dla PACC, 50% dla FACC rozumiem - choć i to jest przesada. Płatne konto to dodatek, więc powinni mieć więcej od zwykłych graczy, ale nie 10x więcej (bo na to się zapowiada). Po kilku updatach mapa Tibii będzie w 90% zajmowana przez tereny dla PACC. CipSoft od paru(nastu) updatów oszalał na punkcie... swojego portfela. Ktoś pisał, że musi wypłacić kadrze. No i? Płaci on pewnie około 5%-10% tego co zarabia. Gdyby dodawali teraz 50/50 dla FACC/PACC liczba PACCów wcale by się dużo nie zmniejszyła. Ba, zwiększałaby się ciągle, ale nieco wolniej. I wszyscy byliby zadowoleni. Ale nieee, większość PACCów chce wszystko, CipSoft też chce jak najwięcej ciągnąć. I gdzie tu uczciwość? I gdzie tu darmowa gra, która przed laty naprawdę była darmowa i klimatyczna? Gdzie tu równość bez względu na ilość pieniędzy (a niektórych naprawdę na PACCa nie stać)? A gdzie tu inteligencja Cipów, no właśnie... Zrobili darmową grę a za kilkanaście updatów FACCe albo kupią PACC albo się wyniosą.

Koniec mojego wywodu, pewnie 50% ludzi i tak pominie ten post, ale mniejsza z tym :d.

@up
DC? My dostajemy 1 expowisko na 5 updatów, wy 50 na 5. Widzisz jakąś różnicę? I komu się chce chodzić non stop w te same miejsca (jak to napisałeś PoH, guardy, Dragon Lair...). Gra się znudzi zanim zaczniemy grać na poważnie. A i na sporej ilości światów większośc dobrych miejscówek jest bardzo często zajęta.

In the memory you’ll find me
Eyes burning up
The darkness holding me tightly
Until the sun rises up

Ostatnio edytowany przez Radek 666 - 18-11-2006 o 14:01.
Radek 666 jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-11-2006, 14:02   #102
dragonmen
Użytkownik forum

Data dołączenia: 14 11 2006

Domyślny

kiedy bendze update?
dragonmen jest offline  
stary 18-11-2006, 14:03   #103
Cenarius
Użytkownik Forum

Cenarius's Avatar

Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: nie chcesz wiedzieć

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Gildia: Ni ma :<
Poziom: 96
Skille: 18/25
Poziom mag.: 66
Pergamin ...

@Radek 666
Proste krótkie i szybkie podsumowanie twego posta
"Kasa Rządzi!!" albo "Ten kto ma kase rządzi"
stary 18-11-2006, 14:07   #104
Ksen
Użytkownik Forum

Ksen's Avatar

Data dołączenia: 04 09 2005

Imię: Ksen
Profesja: Elite Knight
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 159
Domyślny

@Radek 666
To kup sobie pacca albo wogole skoncz grac :O proste nie ?

Ostatnio edytowany przez Ksen - 18-11-2006 o 14:09.
Ksen jest offline  
stary 18-11-2006, 14:09   #105
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ksen Pokaż post
@Radek 666
To kup sobie pacca albo wogole skoncz grac :O proste nie ?
I takim zachowaniem właściciele płatnego konta jeszcze bardziej zniechęcają ludzi do grania w Tibię =). Tak zachowuje się ostatnio CipSoft - kup PACCa albo wypierdzielaj.

I niemasz ani jednego innego argumentu poza noobowskim "Kup albo s*******aj"?

Ach, tak samo pewnie jak większość posiadaczy płatnego konta...

Btw, argumentów mam więcej niż "Bo te pierniczone pacce mają duzio a my nicccc!!!111".

Eyes burning up
Until the sun rises up

Ostatnio edytowany przez Radek 666 - 18-11-2006 o 14:12.
Radek 666 jest offline  
stary 18-11-2006, 14:20   #106
Myst Rydan
Użytkownik Forum

Myst Rydan's Avatar

Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: Liberty Bay

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 69
Poziom mag.: 64
Domyślny

@ Radek 666. Mowisz ze w wiekszosci gier z platnym kontem gracze darmowi i tak moga dobrze grac? A slyszales o takich grach jak np. World of Warcraft, gdzie KAZDY musi placic zeby grac? Poza tym CipSoft musi robic wiecej dla graczy z platnym kontem - to oni utrzymuja tibie. A wydatki CipSoft Teamu nie ograniczaja sie tylko do pensji tych 30 ludzi, ktorzy tam pracuja. Wyobraz sobie, ze utrzymanie ponad 70 serverow tez "troche" kosztuje.
Nie rozumiem ludzi, ktorzy placza ze maja za malo. Tak czy siak w kazdym update'cie facce cos dostaja, a to ze mniej niz pacc to wg mnie nic dziwnego.
stary 18-11-2006, 14:27   #107
Cenarius
Użytkownik Forum

Cenarius's Avatar

Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: nie chcesz wiedzieć

Profesja: Druid
Gildia: Ni ma :<
Poziom: 96
Skille: 18/25
Poziom mag.: 66
Pergamin tja

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Myst Rydan Pokaż post
Nie rozumiem ludzi, ktorzy placza ze maja za malo. Tak czy siak w kazdym update'cie facce cos dostaja, a to ze mniej niz pacc to wg mnie nic dziwnego.
tja ale jakbyś dokładnie przeczytał jego post to byś wiedział, że to "MNIEJ NIZ PACC" to jest 10x mniej i ja sie z tym zgadzam a co do WoWa to może Tibia 8.0 czy jakaś tam wyższ też będzie płatna nic nie wiadomo :<
stary 18-11-2006, 14:29   #108
Sir Nunel
Zbanowany

Sir Nunel's Avatar

Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Olkusz

Imię: Nunelek
Profesja: Royal Paladin
Świat: Pacera
Poziom: 31
Skille: 79.69
Poziom mag.: 12
Domyślny Zajefajny upade :D

Ja popierdam Phil Odaerin dobrze napisal gracze PACC utrzymuja wszystko i ma racje gdyby nie gracze PACC facc mogli by pomazyc o graniu w tibie. Tym co niepasuje moga niegrac bo w koncu roznicy niema czy FACC gra czy ... phi taka jest prawda
Sir Nunel jest offline  
stary 18-11-2006, 14:29   #109
Ksen
Użytkownik Forum

Ksen's Avatar

Data dołączenia: 04 09 2005

Imię: Ksen
Gildia: Moonblades
Poziom: 159
Domyślny

@Radek 666
O moj boze tylko sie nie poplacz ...
stary 18-11-2006, 14:37   #110
Sowa
Zbanowany

Sowa's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2005
Lokacja: Szczecin

Imię: Sowa~
Gildia: wrocilem : )
Świat: na thorie : )
Sowa ma numer GG br?
Domyślny

Cytuj:
@Radek 666
Racja...

@Radek 666

Na Faccu można zrobić porządny lvl więc o co ci chodzi? Dlaczego Pacc expi na guardach ? Bo dobry exp i loot. Guardy Na Facc arena są jednymi z najbardziej opłacalnymi expowiskami. Nie płacz, nie podoba się życie facc to kup pacc albo nie graj. Będzie mniej thiefów i noobów.

Pozdrawiam
Sowa.
Sowa jest offline  
stary 18-11-2006, 14:47   #111
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Myst Rydan Pokaż post
@ Radek 666. Mowisz ze w wiekszosci gier z platnym kontem gracze darmowi i tak moga dobrze grac? A slyszales o takich grach jak np. World of Warcraft, gdzie KAZDY musi placic zeby grac? Poza tym CipSoft musi robic wiecej dla graczy z platnym kontem - to oni utrzymuja tibie. A wydatki CipSoft Teamu nie ograniczaja sie tylko do pensji tych 30 ludzi, ktorzy tam pracuja. Wyobraz sobie, ze utrzymanie ponad 70 serverow tez "troche" kosztuje.
Nooo więc. Porównanie Tibii do WoW jest nieodpowiednie - Tibia jest grą darmową, WoW jest PŁATNĄ. Oni [PACCe] utrzymują Tibię - a kilka wersji temu też Tibia była bardzo dobrze utrzymana, choć wcale nie było tyle rzeczy dla PACC. Ja nie płaczę, że jest za mało. Ja tępie ludzi którzy mówią, że PACC mają za mało a FACC za dużo. Dobra - niech Facce dostają mniej, ale nie 20x mniej.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sir Nunel Pokaż post
Ja popierdam Phil Odaerin dobrze napisal gracze PACC utrzymuja wszystko i ma racje gdyby nie gracze PACC facc mogli by pomazyc o graniu w tibie. Tym co niepasuje moga niegrac bo w koncu roznicy niema czy FACC gra czy ... phi taka jest prawda
Przy wersji 7.1 kiedy zaczynałem grać dla PACC był tylko Edron i Darshia. Updaty robili w dużej mierze dla FACC. I FACCe wcale nie marzyli o graniu - grali niewiele gorzej od PACC. Kolejny arugement w stylu "Nie pasuje - wypad stąd".

Cytuj:
@Radek 666
Nie martw się, takiego zamiaru nie mam. Ale takimi postami właśnie pokazujesz swój poziom na tym forum. Brakuje argumentów to zaczynasz kogoś jechać, tak? Naab plax...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sowa Pokaż post
Racja...

@Radek 666

Na Faccu można zrobić porządny lvl więc o co ci chodzi? Dlaczego Pacc expi na guardach ? Bo dobry exp i loot. Guardy Na Facc arena są jednymi z najbardziej opłacalnymi expowiskami. Nie płacz, nie podoba się życie facc to kup pacc albo nie graj. Będzie mniej thiefów i noobów.

Pozdrawiam
Sowa.
Ech, nie piszę, że nie można zrobić levelu. Można, można! Tylko nudzi się ciągle przez kilka(naście) leveli expić w tych samych miejscach. Chciałoby się pozwiedzać nowe tereny, poodkrywać questy. I wszyscy o tych guardach. Na FACC - kilka opłacalnych miejscówek. Na PACC - kilkadziesiąt. Jeszcze raz piszę, że nie płaczę i nie mam takiego zamiaru. W moich oczach ludzie piszący "Nie płacz" zamiast podać konkretne argumenty są niczym... Kup se PACC - a co byś powiedział gdyby ci się skończył PACC i nie miałbyś pieniędzy na następny? Mniej thiefów i noobów? Oj, zauważ, że duża częśc populacji PACCowskiej to także thiefy i nooby.

Any questions?

EDIT
A i nie zaprzestanę kłótni dopóki gracze PACC nie zauważą, że oni nie są najważniejsi, że nie wszystko powinno być dla nich, że FACCom też się coś należy, że pisanie "Kup PACC albo wy*******aj" jest iście noobowskie.

Albo dopóki jakiś modek nie wpadnie, pokasuje posty i nie wlepi mi warna .

Eyes burning up
Until the sun rises up

Ostatnio edytowany przez Radek 666 - 18-11-2006 o 14:50.
Radek 666 jest offline  
stary 18-11-2006, 14:52   #112
Shiantis
Użytkownik Forum

Shiantis's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2006

Domyślny Facc nie jest gorszy

A ja popieram. Są noby z facc, przyznaję ale są też nooby z pacc i tego się nie da zaszufladkować. Może dla niektórych kasę na pacc uzbierać łatwo ale nie dla wszystkich a poza tym bycie facc też ma swoje uroki. Przecież to tylko gra, fajna, ale nie wiem czy warto wydawać na nią tyle kasy...

Popieram facców (oprócz noobowatych rzecz jasna)

I po prostu mam dość zarozumiałych pacców...

[CHAR]Vanessa Thylia[/CHAR] <--shackowana
[CHAR]Arya Thylia[/CHAR] <--aktualny char

Elysia is my server
Shiantis jest offline  
stary 18-11-2006, 14:52   #113
Kumulus
Zbanowany

Data dołączenia: 24 11 2004
Lokacja: Płock

Świat: Furora
Poziom: 60
Poziom mag.: 50
Kumulus ma numer GG 3105321
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Valanath Pokaż post
No comment Jedyne z czego sie ciesze z tego update'a to nowe graficzki w AB... spedzam tam jakies 70% czasu spedzonego w grze... Mam nadzieje ze w nastepnej zapowiedzi, bedzie cos o graczach facc, ale conajwyzej wzmianka zeby kupowali PACC... Trudno, czas zbierac na PACCA
Pacce płacą za gre i muszą mieć coś więcej niż noobki takie jak ty, które 70% gry spędzają pod depo zamiast expić i dołączyć do elity takiej jak ja
Kumulus jest offline  
stary 18-11-2006, 14:55   #114
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kumulus Pokaż post
Pacce płacą za gre i muszą mieć coś więcej niż noobki takie jak ty, które 70% gry spędzają pod depo zamiast expić i dołączyć do elity takiej jak ja
Z tym postem zgadzam się 50/50. PACCe płacą za grę i musza coś z tego mieć - a i mają. Teraz żeby wyrównać powinno być 5 updatów głównie dla FACC :/. Elity jak ty? To był chyba żart, ale jakoś nie śmieszny...

Eyes burning up
Until the sun rises up
Radek 666 jest offline  
stary 18-11-2006, 15:18   #115
Kumulus
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Radek 666 Pokaż post
Taaaak... Gracze PACC tak się wciągnęli, że nie pamiętają jak to jest być FACC... W większości gier w której możesz wykupić tkzw. płatne konto jest dużo lepiej niż w Tibii. Tam jest, ze i bez płatnego i z płatnym możesz grać dobrze (choć z tym drugim lepiej of course). A tutaj? 95% rzeczy dodają dla Premium, 5% dla Free. A jeszcze próbują wcisnąć, że Tibia jest w pełni darmową grą :/. Uzbierać 90 zł to nie dużo? Dla kogo nie dużo dla tego nie dużo. Ba, ja mógłbym mieć i 4 PACCe w tej chwili, ale nie mam zamiaru wydawać na grę która jest darmowa. Za te pieniądze równie dobrze mógłbym sobie kupić coś ciekawszego. Ktoś pisał, że FACCe to nooby. Nooo, bez urazy, ale ogromna ilość graczy PACC także są noobami - tylko jeszcze gorszymi - bogatymi noobami myślącymi, że jeśli mają PACC to im wszystko wolno. I rejestrują się po forach pisząc, żeby FACCe się nie pluli, bo i tak za dużo mają. A i widziałem gdzieś w innym temacie kwestie żeby dla FACCów zostało Thais i okolice. A może dla PACCów urwiemy prawie wszystko i zostawimy ten stary Edron i Darshie? 50% dla PACC, 50% dla FACC rozumiem - choć i to jest przesada. Płatne konto to dodatek, więc powinni mieć więcej od zwykłych graczy, ale nie 10x więcej (bo na to się zapowiada). Po kilku updatach mapa Tibii będzie w 90% zajmowana przez tereny dla PACC. CipSoft od paru(nastu) updatów oszalał na punkcie... swojego portfela. Ktoś pisał, że musi wypłacić kadrze. No i? Płaci on pewnie około 5%-10% tego co zarabia. Gdyby dodawali teraz 50/50 dla FACC/PACC liczba PACCów wcale by się dużo nie zmniejszyła. Ba, zwiększałaby się ciągle, ale nieco wolniej. I wszyscy byliby zadowoleni. Ale nieee, większość PACCów chce wszystko, CipSoft też chce jak najwięcej ciągnąć. I gdzie tu uczciwość? I gdzie tu darmowa gra, która przed laty naprawdę była darmowa i klimatyczna? Gdzie tu równość bez względu na ilość pieniędzy (a niektórych naprawdę na PACCa nie stać)? A gdzie tu inteligencja Cipów, no właśnie... Zrobili darmową grę a za kilkanaście updatów FACCe albo kupią PACC albo się wyniosą.

Koniec mojego wywodu, pewnie 50% ludzi i tak pominie ten post, ale mniejsza z tym :d.

@up
DC? My dostajemy 1 expowisko na 5 updatów, wy 50 na 5. Widzisz jakąś różnicę? I komu się chce chodzić non stop w te same miejsca (jak to napisałeś PoH, guardy, Dragon Lair...). Gra się znudzi zanim zaczniemy grać na poważnie. A i na sporej ilości światów większośc dobrych miejscówek jest bardzo często zajęta.

MY PŁACIMY I WYMAGAMY NOOBKU!! Pewnie rok sie męczyłeś z wbiciem tego 12 levelu kaleczniaku. Dzięki nam Cipy zarabiają na utrzymanie swoich rodzin.

mam pomysł: rookgard dla facc a żeby z niego wyjść trzeba kupić pacc. Tak powinno być!
Kumulus jest offline  
stary 18-11-2006, 15:19   #116
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kumulus Pokaż post
MY PŁACIMY I WYMAGAMY NOOBKU!! Pewnie rok sie męczyłeś z wbiciem tego 12 levelu kaleczniaku. Dzięki nam Cipy zarabiają na utrzymanie swoich rodzin.

mam pomysł: rookgard dla facc a żeby z niego wyjść trzeba kupić pacc. Tak powinno być!
Nie warto się kłócić z idiotą, bo najpierw zrówna cię do twojego poziomu potem przewyższy cię doświadczeniem... Mogę odpowiadać na argumenty i prowadzić dyskusję, ale na wyswiska w tak debilnym stylu już nie będę - nie mam zamiaru zniżyć się do jego poziomu.

Eyes burning up
Until the sun rises up

Ostatnio edytowany przez Radek 666 - 18-11-2006 o 15:20.
Radek 666 jest offline  
stary 18-11-2006, 15:23   #117
Sowa
Zbanowany

Sowa's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2005
Lokacja: Szczecin

Imię: Sowa~
Gildia: wrocilem : )
Świat: na thorie : )
Sowa ma numer GG br?
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Radek 666 Pokaż post

Ech, nie piszę, że nie można zrobić levelu. Można, można! Tylko nudzi się ciągle przez kilka(naście) leveli expić w tych samych miejscach. Chciałoby się pozwiedzać nowe tereny, poodkrywać questy. I wszyscy o tych guardach. Na FACC - kilka opłacalnych miejscówek. Na PACC - kilkadziesiąt. Jeszcze raz piszę, że nie płaczę i nie mam takiego zamiaru. W moich oczach ludzie piszący "Nie płacz" zamiast podać konkretne argumenty są niczym... Kup se PACC - a co byś powiedział gdyby ci się skończył PACC i nie miałbyś pieniędzy na następny? Mniej thiefów i noobów? Oj, zauważ, że duża częśc populacji PACCowskiej to także thiefy i nooby.

.

Jesteś pusty? Chcesz coś więcej nowe potworki kup sobie premium jak Ci się nudzi Facc land...
Sowa jest offline  
stary 18-11-2006, 15:40   #118
Kumulus
Zbanowany

Domyślny

zgadzam się z takimi ludźmi jak Sowa, Ksen, Sir Nunel, Phil Odaerin, Myst Rydan.
Pacce płacą i wymagają, ale i tak nieprzekonamy takich 13 letnich noobowatych dzieci jak Radek666 , żeby sie cieszyli z tego co mają, ponieważ nie muszą płacić, żeby grać.

@Radek666
sam jesteś idiotą... idź do mamy sie poskarżyć na evul Cipów, że nie chcą ci dać całej gry za darmo -.-
edit: czemu usunąłeś z profilu poziom swojej postaci? 12 level to nie jest tak źle jak na kogoś takiego jak ty...

Ostatnio edytowany przez Kumulus - 18-11-2006 o 15:42.
Kumulus jest offline  
stary 18-11-2006, 15:47   #119
Sir Nunel
Zbanowany

Sir Nunel's Avatar

Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Olkusz

Imię: Nunelek
Profesja: Royal Paladin
Świat: Pacera
Poziom: 31
Skille: 79.69
Poziom mag.: 12
Domyślny

Nom ... nupow sie nieprzekona. Ja gram na facc i zyje, przyznaje racje pacom i sie zgadzam bo gdyby nie oni wogole bym niegral ciesze sie z tego co mam bo i tak na FAC mozna niezle pograc ... styka tych klutni bo tylko sie forum zasmieca. Czekam na wiecej newsow bo podoba mi sie PACC i moze sie zdecyduje na kupienie go.
Sir Nunel jest offline  
stary 18-11-2006, 15:53   #120
Lunar
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 11 2006

Domyślny frajerstwo

Ludzie popierwsze nieobrzucajcie radka wyzwiskami typu noob itp bo pewnie i tak niewiecie co to znaczy po drugie przyznaj mu racje i wam wy palcicie za tibie wymagacie ale nie muwice ze facc som noobami bo jak ktos niema pieniendzy to tesz go nazywasz frajerem czy noobem ze wy macie bogatych starcyh kturzy wam zaplacom za pacc to nieznaczy ze ktos inny musi takich miec wienc zamknijcie mordy na temat pieniendzy!!

Ostatnio edytowany przez Lunar - 18-11-2006 o 16:48.
Lunar jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania